Widok

Koreczki

Zjazd z obwodnicy Gdynia Karwiny , Sopot...stoi..
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Metro w gdyni

To było trzymane w tajemnicy ale z pewnych źródeł wiem że na karwinach powstaje pierwszy przystanek linii metra w Gdyni !!!! Właśnie stąd wynika tak długi czas przygotowania nawierzchni na tym odcinku, to była tylko przykrywką.
Ja musiałem kupić dwie nowe opony bo rozwaliłem jedno koło na źle zabezpieczonym zakręcie obok shella ale warto było !!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a zwracają za bilety, nie jeszcze chcą dopłaty za pobyt w klimatyzowanym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam nadzieje, ze przy wyborach samozadowych

Wywali się tą całą sitę i zaskoczy samowolę. Mieszkańcy muszą pokazać kolejnemu prezydentowi miasta, że to ludzie decydują kto rządzi oraz, że nie ma pozwolenia na takie traktowanie mieszkańców. Tyle lat w korkach a do tego nieudolne rządzenie poprzez obcinanie kursów i likwidację lini. To rządzących problem, że wydają na głupoty, a nie na Komunikację.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie zapomnij tez podziekowac Kasi

Za obcięcie kursów komunikacji miejskiej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żałosne te opinie

Wszyscy się nauczyli tylko narzekać na włodarzy miasta i firmę wykonawczą. Zawsze szukacie winnych. A sami jesteście sobie winni. Od kilku dni wiadomo, że będą utrudnienia. Miałem dzisiaj okazję jechać komunikacją miejską. Autobusy i trolejbusy jechały jeden za drugim. Wszystkie puste. Ale po co zrezygnować z samochodu? Przecież niech inni zrezygnują. Zastanówcie się nad swoim postępowaniem. A potem krytykujcie innych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Niech pracują na swoich wiochach.

Nakupowało się tanich domków a narzeka na korki w mieście. Tak, wybierzemy Szczurka, my wybierzemy, Wy swoich sołtysów wybierajcie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Debiile

Jak zawsze muszę przed terminem jak idiioci wszystko robić i tak się kończy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ilu mechaników jadących do warsztatu tuż poniżej Karwin tu mieszka? Ilu elektryków ma codziennie kilentów akurat tu? Samochód możesz zarejestrować także w sobotę. Wystarczy odsiać tych, co mogą znaleźć rozwiążanie, a korek by się zmniejszył kilkukrotnie. Wtedy Ci co na prawdę muszą jechać akurat tędy - będą mieli lżej.
Piszę to ze swojego przykładu, kiedyś tędy codziennie jechałem swoim passeratti do roboty. Od 4 lat jeżdżę rowerem. Da się. A pogoda idealna we wrzesniu. Tak więc i elektryk i mechanik dadzą radę na dół Wielkopolskiej dojechać rowerem akurat dziś. W przyszłym tygodniu także.

Kochasz stanie w korku, prawidłowo, głosuj na tą samą władzę, głosuj, będziesz stać co roku 30 min dłużej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bo mam 2 letnie dziecko które muszę zawieźć do żłobka do centrum. Nie każdy może sobie pozwolić na rower czy pójście na pieszo. A uwierz że wolałabym rowerem. Ale mam rodzinę i jeszcze zakupy trzeba jakoś dowieźć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

I którędy pojedziesz tym rowerem?

Nieistniejącą drogą rowerową, która niewiadomo jaki oficjalnie ma status skoro została fragmentami całkowicie zrównana z ziemią? Czy główną drogą pomiędzy samochodami i tymi robotami drogowymi?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

to czemu piechotą nie idziesz?

tylko pchasz się tam swoim smrodem?

Dodam do tego jeszcze zbyt częste przystanki i za mało linii 'pospiesznych', o ile w ogóle można nazwać 'R' pospieszną, która omija raptem kilka tylko przystanków.
Nie rozumiem czemu miasto nie chce dogadać się z ZKM i wprowadzić jakieś prawdziwie pospieszne linie. Np z Dąbrowy do Centrum, zatrzymującą się dosłownie na kilku przystankach po drodze, np: 1 przystanek Dąbrowa centrum, 1-2 przystanki na Karwinach/Bernardowie, 1 przystanek Plac Górnośląski, 1 przystanek SKM Redłowo i następnie wzgórze/centrum. Frekwencja i tak będzie spora. Jak ktoś chce to się przejdzie/podjedzie na taki przystanek czymś innym.
Tak samo nie rozumiem dlaczego żaden autobus nie jedzie drogą różową, która na dodatek ma przystanek tuż przy SKM Redłowo.
Gdybym mógł autobusem dojechać w konkurencyjnym czasie do samochodu, to jechałbym autobusem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jeszcze dobrze! Ja w środę 2 km w 1,5h zrobiłam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

To mało osób znasz

Ja całe życie korzystałem/korzystam ze wszystkich sposobów: samochód/zbiorkom/rower
Zbiorkom jest najgorszy ze względu na fatalny stan dróg w mieście. Po prostu mam dosyć telepania na dziurach, (obniżonych) krawężnikach np przy zatoczkach, ciasnych zakrętach itd. Za dużo zdrowia mnie to kosztuje. O żulach i innych normalnych brudasach nie wspominając. Wolę już postać w korku i wygodnie przejechać przez te wspaniałe Gdyńskie drogi samochodem gdzie w swoim samochodzie nie odczuwam aż tak tych dziur, kolein itd.
Rower obecnie nie wchodzi w rachubę, ze względu na rozbabrane drogi rowerowe, które leżą tak rozwalone i nic się nie dzieje.
(W zeszłym roku zrobiłem ~2200km rowerem, w tym roku ~200km)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak tyle osób upchniesz w obecnej komunikacji miejskiej?

upchane na śledzia 40 osób na autobus + autobus średnio co kilka minut, ile się zmieści osób na godzinę? 500? 1000?
Sama Dąbrowa + Karwiny to dziesiątki tysięcy osób przemieszczających się. Nie wspominając o osobach z okolicznych miejscowości, lub innych dzielnic/części Trójmiasta jadących w tym kierunku i nie mających żadnej alternatywy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry