Widok
Tak
Codziennie naprawiasz samochód, codziennie elektrykę naprawiasz, codziennie remontujesz dom, codzinnie budujesz dom, codziennie rejestrujesz nowe auto. Tak codziennie, nie da rady homeoffice na kilka dni. Tak wszystko można sobie ułożyć, zwłaszcza że są informacje o tym, że będzie masakra. No ale "niedasię" musisz powiedzieć, jprl nie wierze co za ludzie mnie otaczają ....
Homeoffice
Tak, kurier i homeoffice, sprzedawca w sklepie i homeoffice, mechanik homeoffice, elektryk homeoffice, moja ekipa remontowa też homeoffice, moje materiały budowlane też homeoffice, rejestracja pojazdu w urzędzie też homeoffice, wszyscy homeoffice i życie będzie piękniejsze. Przecież to takie proste, bo wszystko można załatwić przez homeoffice i jazdę autobusem albo rowerem.
Ale koniecznie zgrać to z poczatkiem i koncem pracy. Tak zeby tez sie pospozniali na spotkania i zeby Szef ich obwinial czemu nie wyjechali 1,5h wczesniej z domu zeby zdazyc. I koniecznie potem jak skoncza robote zeby siedzieli 2h dluzej w samochodach niż normalnie. Zobaczycie: raz dwa by policja sie pojawila i kierowala ruchem. Nie to co na Chwaszczyńskiej/Brzechwy i Nałkowskiej/Wielkopolskiej
Nie dociera, że narzekamy bo ten koszmar trwa już 4 lata? Koszmarna organizacja prac przez MTM na co miasto pozwala? Czy tak ciezko jest zrozumiec ludzi ktorzy spodziewaja sie ze budowa bedzie robiona o czasie? Ze droga bedzie przejezdna skoro juz jest? Ze nie chca zeby im banda milośników alternatywnego transportu mowila co maja i ustawiala ze zycie? To obwinianie poszkodowanego. Molestowanej kobiecie też mowicie ze mogla sie tak odważnie nie ubierac? Bo to ta sama logika. My chcemy zeby przestali marnotrawic pieniadze i nasz czas. A Wy jak chce to sobie jezdzijcie rowerami. NIe mam nic przeciwko.
Tu nikt nie zarzuca pracownikom fizycznym lenistwa. Nikt nie oczekuje ze beda sobie zdrowie marnowali robiac ciezka robote po 18h na dobe. To MTM deleguje za mało ludzi i sprzętu na budowę. To wina kierownictwa MTM i nawet jeszcze bardziej UM, że na to pozwala. Jakby wysokość kar przewyższała koszt zatrudnienia dodatkowego zewnętrznego podwykonawcy zeby przyspieszyc prace to MTM by sie pol sekundy nie zastanawial
Dwa standardy MTM i władz Gdyni
Dlaczego na Karwinach układanie warstwy ścieralnej wykonuje się w godzinach porannego szczytu, powodując ogromny korek, a na Chwarznieńskiej można ułożyć ją w nocy?? ZDIZ Gdynia informuje, że prace rozpoczną się na Chwarznie 25 września o godzinie 19:00 i zakończą się 26 września przed porannym szczytem komunikacyjnym. Czyli są równi i równiejsi????