Widok

Koreczki

Zjazd z obwodnicy Gdynia Karwiny , Sopot...stoi..
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wojtek dzisiaj jest spóźniony, ziemniak, ogórek i mielony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

autobusy stoją w korku.

autobusy też stoją w korku, a przez te prace ograniczyli komunikację miejską dla karwin i autobusy jeżdżą bez rozkładu. nie da się dojechac do pracy komunikacją.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

To trzeba być nieogarniętym aby pomimo trwającego mega remontu nadal pchać się tam samochodem.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 15

tylko zachowajcie bezpieczny odstęp...

...i pamiętajcie że jak jest korek to gdzieś w innym punkcie miasta jest dzięki temu mniej aut i można szybciej przejechać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podziękowania dla firmy MTM

Chciałbym serdecznie podziękować wyżej wymienionej firmie - dzięki wam mogę w końcu zapoznać się z najprawdziwszą florą i fauną Karwin. Teraz już wiem gdzie jest jaka apteka, ile żabek na kilometr kwadratowy oraz mogę bezpiecznie i uważnie podziwiać nowo wylany asfalt, i te wszystkie atrakcje w tylko jedną godzinę!
Dziękuje jeszcze raz
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poemat o Prezydencie

Mój kochany Prezydencie,
Wstałem rano dziś o świcie,
Patrząc wciąż na Twoje zdjęcie-
Wiem, że kocham Cię nad życie.

Ty mi każdy dzień umilasz,
Każdy dzień jak urodziny,
Jestem dumny z miasta Gdynia,
Stojąc w korku 3 godziny.

Dzięki temu dziś dostrzegam,
Wschody słońca, nieba błękit,
Bo co więcej mi potrzeba,
Skoro świat jest taki piękny.

Mam nadzieję Prezydencie,
Że dostrzeżesz mą depeszę,
O tym, że Cię bardzo kocham,
A z remontów bardzo cieszę.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 4

wspaniale ale zdradze ci mały szczegoł, po pierwsze tego nie czytają po drugie mają to w d, dziękuję za uwagę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fenomen

W dobie dostępności rowerów, małych pojazdów elektrycznych i świetnie rozwiniętej infrastruktury dla nich fenomenem jest że ktoś kolejny dzień z rzędu, doskonale znając rezultat swoich działań, wsiada w samochód i grzecznie zajmuje swoje miejsce w korku, tracąc bezpowrotnie 1/3 życia. Nie znam osoby żyjącej w dużym mieście która po spróbowaniu alternatywnych środków transportu wróciła by do regularnego korzystania z samochodu.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 38

Przecież ty od 3 lat nie wylazłeś z piwnicy rodziców, którzy muszą cię utrzymywać ze swoich skromnych emerytur.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

Przeciez tam sie nie da ani pieszo, ani rowerem, a i hulajnoga. Przejedz sie. Objezyj. Potem pisz. Na razie gadasz herezje.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Problem?

No jechałem tam dzisiaj o tej porze. Rowerkiem. Nie zauważyłem utrudnień - i tak przyjechałem do pracy o tej samej porze co zawsze.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 24

Ave

Ave Stan!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z Chwaszczyna do centrum Gdyni

Dziś 7 rano obwodnicą 40 minut. Wolę od jakiegoś czasu tak jechać a nawet wyjść o 6.40 na 8.00. Trudno. Przez Karwiny na razie nie jadę, bo utknę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dramat

Dramat byłby narzekacze jakby nic nie robili narzekać potrafi każdy,idź popracuj z ciężko pracującymi robotnikami. Nawet w nocy do 23 pracują. A niewybuchy z wojny,kości ludzkie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

jak by wszyscy pojechali komunikacja to by nikt nie wsiadł bo by zabrakło komunikacji
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak się nie da jak się da. Jeżdżę codziennie. Są miejsca, gdzie jest trudniej, ale i na to są sposoby, można objechać. Nawet jak stracisz 3 min na objazd rowrem, to i tak jest godzinę szybciej niż samochodem :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

ja powiem tylko tak

dzisiaj dzień bez samochodu i karwin nie da się wyjechać. realizacja level master
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wystarczyłoby o 30% z autkowców wsiadło na rowery

I nagle wszystko by sie odkorkowalo.
Lubicie te korki, stac w nich 1,5h, aby przejechac 5km. Wasz wybor
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 21

Piątek

Ja to lubię słuchać w radiu jak stoicie w korkach xD
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
do góry