Widok

Koreczki

Zjazd z obwodnicy Gdynia Karwiny , Sopot...stoi..
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Homeoffice

Tak, kurier i homeoffice, sprzedawca w sklepie i homeoffice, mechanik homeoffice, elektryk homeoffice, moja ekipa remontowa też homeoffice, moje materiały budowlane też homeoffice, rejestracja pojazdu w urzędzie też homeoffice, wszyscy homeoffice i życie będzie piękniejsze. Przecież to takie proste, bo wszystko można załatwić przez homeoffice i jazdę autobusem albo rowerem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wszędzie

Byłeś. Wszystko wiesz. Omnibus.
A tak naprawdę biedny miś.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nocki nie są dla każdego Sven
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak

Codziennie naprawiasz samochód, codziennie elektrykę naprawiasz, codziennie remontujesz dom, codzinnie budujesz dom, codziennie rejestrujesz nowe auto. Tak codziennie, nie da rady homeoffice na kilka dni. Tak wszystko można sobie ułożyć, zwłaszcza że są informacje o tym, że będzie masakra. No ale "niedasię" musisz powiedzieć, jprl nie wierze co za ludzie mnie otaczają ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gruubo przesadzasz, dobrze o tym wiesz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak dobrze, że mam pracę zdalną. Chociaż jak biuro to wybieram się maksymalnie na 7, wtedy też da się uniknąć korka, ale w innych godzinach ciężko gdziekolwiek się stąd ruszyć.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dojazd do przystanku SKM koszt 5zł, przejazd SKM 7zł(chyba, że już jest więcej). Często trzeba dołożyć do tego tramwaj, dodatkowy koszt. Lepiej jechać autem niż zatłoczoną komunikacją. Wyobraź sobie, że Ci wszyscy kierowcy wsiedliby do komunikacji, bez szans, gdyż jest za mało kursów.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

MTM nie beknie, miasto podpisie aneksik zmieniający termin realizacji i bailando, wszystko zgodnie z umową :D a kary umowne? jakie kary! lubimy się przecież tak?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te trzy dzielnice to ponad 50 tys ludzi

Ograniczeni umysłowo zawsze będą mówić, że wszystko tylko autobusem i rowerem. ;)
Nikt tędy nie jeździ dla przyjemności.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cóż. wiedzieliście, że będą te roboty. Ja wybrałam dziś PKM i nie stałam w korku ani minuty. Bawcie się dobrze!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak, ostatnio czekałem na PKM

Postanowiłem spróbować. Czekałem 30 min, cyferki na tablicy się zmieniły, że PKM przyjechało i odjechało, ale ja i reszta pasażerów czekających na peronie nie widziała kolejki, bo nie przyjechała. Takie PKM widmo, może było, może nie, może będzie albo i nie. W rezultacie poszedłem po auto na minuty i pojechałem autem, bo czekać kolejne 0,5h na coś co może przyjedzie było bez sensu, a to jest miasto podobno dobrze skomunikowane i tylko rower i komunikacja miejska, ograniczeni umysłowo aktywiści, tak to można skomentować.

Przecież to żadna nowość - nie rozumiem jak masz blisko do pracy to po jedziesz samochodem

Przez takich jak ty są jeszcze gorsze korki - ludzie zacznijcie wreszcie myślec....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie no, rozpi...one chodniki i ścieżki to nie są utrudnienia

Idź ze swoją chorobą do lekarza i okulisty lepiej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

MTM co tu duzo mówić

Robią to teraz, bo dali D..py po całości i teraz robią ile się da aby tylko nie utracić dotacji. Tutaj powinien już dawno być prokurator.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Geniuszu, to jest główny ciąg komunikacyjny Gdyni

Samych linii autobusowych tutaj przejeżdża 13 lub nawet więcej. Tutaj zawsze będzie ruch, bo jest to połączenie z obwodnicą i kaszubską, nawet sam węzeł z parkingiem ma być na Karwinach 1,więc trzeba tam jakoś dojechać. Tędy jeżdżą wszyscy, mieszkańcy Gdyni, okolicznych miejscowości, transport, komunikacja. Po prostu UM Gdynia porwał się z motyka na słońce i widać tego efekty. Nikt nie przeanalizował, że Wielkopolska/Chwaszczyńska jest tak ważna, a tyle razy mieszkańcy i radni to zapowiadali, że to jest jedna z najważniejszych dróg Gdyni i trzeba mieć bardzo dobrze zaplanowane prace. MTM wjeżdża i ma wszystko d..pie i robią co chcą, UM Gdynia też ma to d..pie bo teraz tylko się trzęsą aby nie stracić dotacji.

Tak, wszyscy tutaj mają 1 km do pracy więc jadą samochodami

To takie oczywiste, że 1 km jedziemy autem i dlatego stoimy ponad 1h w korku. :D
Zapomniało się wziąć tabletek rano? ;)
Trzy dzielnice, ponad 50 tys ludzi i oczywiście każdy może jechać rowerem lub autobusem lub pieszo, bo ma blisko do pracy.

A widziales

Zadłużenie miasta? Zobacz na Starowiejskiej jak licznik bije...nie ma kasy nie ma pracy. Jak za Gierka: my udajemy ze pracujemy oni udają ze płacą...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Idź być trollem gdzie indziej

Na rowery mają wsiąść ludzie z Tuchomia, Bojana, Miszewa, Koleczkowa, wszyscy co zjeżdżają obwodnicą na Karwiny też rowerami mają jeździć z np. Pruszcza Gdańskiego itp.? ;)
Tędy jeżdżą nie tylko mieszkańcy dzielnic sparaliżowanych tak zwaną "budową węzła".
Nie masz bladego pojęcia o rozdziału ruchu w tym miejscu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry