Widok

Koreczki

Zjazd z obwodnicy Gdynia Karwiny , Sopot...stoi..
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A zastanów się który z włodarzy gdzie mieszka.

To wiele tłumaczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

będą stać bo głosują na tych samych co wybory, lubią to. Lubią jak się ich...... ja nic nie sugeruje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wincyj

wincyj przejść naziemnych dla garstki lewaków - będzie się jeszcze lepiej korkować! Brawo wy wybiórcy głupoty!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Codziennie mechanik musi dojechać do warsztatu, codziennie elektryk musi dojechać do klienta, codziennie ekipa remontująca dom musi dojechać do sklepu budowlanego + do klienta, codziennie ludzie rejestrują nowe auta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma to jak bezpiecznie stać i wdychać opary świeżo wylanego asfaltu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

na rower się przesiąść a nie wszystkim tyłek do siedzenia samochodu przyrósł a po drugie lepiej nie będzie gdy mieszkasz na Górnym Tarasie czy to w Gdyni czy Gdańsku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Kto jest odpowiedzialny???

Juz nie tylko za lotnisko Szczurek ze swoją świtą powinien siedzieć,teraz jeszcze w ramach recydywy za remont węzła Karwiny
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Oby mtm przestało istniec

Prawie 2 godziny 4 kilometry
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

dokładnie

tępogryzonie w natarciu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Lepiej uważaj

Bo za zniewagę wspaniałego, najjaśniejszego włodarza w Polsce, szlachetnego Kim-Dzong-Szczura, niektórzy (zwłaszcza mieszkańcy centrum) mogą Cię zlinczować
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak tyle osób upchniesz w obecnej komunikacji miejskiej?

upchane na śledzia 40 osób na autobus + autobus średnio co kilka minut, ile się zmieści osób na godzinę? 500? 1000?
Sama Dąbrowa + Karwiny to dziesiątki tysięcy osób przemieszczających się. Nie wspominając o osobach z okolicznych miejscowości, lub innych dzielnic/części Trójmiasta jadących w tym kierunku i nie mających żadnej alternatywy

To mało osób znasz

Ja całe życie korzystałem/korzystam ze wszystkich sposobów: samochód/zbiorkom/rower
Zbiorkom jest najgorszy ze względu na fatalny stan dróg w mieście. Po prostu mam dosyć telepania na dziurach, (obniżonych) krawężnikach np przy zatoczkach, ciasnych zakrętach itd. Za dużo zdrowia mnie to kosztuje. O żulach i innych normalnych brudasach nie wspominając. Wolę już postać w korku i wygodnie przejechać przez te wspaniałe Gdyńskie drogi samochodem gdzie w swoim samochodzie nie odczuwam aż tak tych dziur, kolein itd.
Rower obecnie nie wchodzi w rachubę, ze względu na rozbabrane drogi rowerowe, które leżą tak rozwalone i nic się nie dzieje.
(W zeszłym roku zrobiłem ~2200km rowerem, w tym roku ~200km)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To jeszcze dobrze! Ja w środę 2 km w 1,5h zrobiłam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dodam do tego jeszcze zbyt częste przystanki i za mało linii 'pospiesznych', o ile w ogóle można nazwać 'R' pospieszną, która omija raptem kilka tylko przystanków.
Nie rozumiem czemu miasto nie chce dogadać się z ZKM i wprowadzić jakieś prawdziwie pospieszne linie. Np z Dąbrowy do Centrum, zatrzymującą się dosłownie na kilku przystankach po drodze, np: 1 przystanek Dąbrowa centrum, 1-2 przystanki na Karwinach/Bernardowie, 1 przystanek Plac Górnośląski, 1 przystanek SKM Redłowo i następnie wzgórze/centrum. Frekwencja i tak będzie spora. Jak ktoś chce to się przejdzie/podjedzie na taki przystanek czymś innym.
Tak samo nie rozumiem dlaczego żaden autobus nie jedzie drogą różową, która na dodatek ma przystanek tuż przy SKM Redłowo.
Gdybym mógł autobusem dojechać w konkurencyjnym czasie do samochodu, to jechałbym autobusem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

to czemu piechotą nie idziesz?

tylko pchasz się tam swoim smrodem?

I którędy pojedziesz tym rowerem?

Nieistniejącą drogą rowerową, która niewiadomo jaki oficjalnie ma status skoro została fragmentami całkowicie zrównana z ziemią? Czy główną drogą pomiędzy samochodami i tymi robotami drogowymi?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo mam 2 letnie dziecko które muszę zawieźć do żłobka do centrum. Nie każdy może sobie pozwolić na rower czy pójście na pieszo. A uwierz że wolałabym rowerem. Ale mam rodzinę i jeszcze zakupy trzeba jakoś dowieźć

Kochasz stanie w korku, prawidłowo, głosuj na tą samą władzę, głosuj, będziesz stać co roku 30 min dłużej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ilu mechaników jadących do warsztatu tuż poniżej Karwin tu mieszka? Ilu elektryków ma codziennie kilentów akurat tu? Samochód możesz zarejestrować także w sobotę. Wystarczy odsiać tych, co mogą znaleźć rozwiążanie, a korek by się zmniejszył kilkukrotnie. Wtedy Ci co na prawdę muszą jechać akurat tędy - będą mieli lżej.
Piszę to ze swojego przykładu, kiedyś tędy codziennie jechałem swoim passeratti do roboty. Od 4 lat jeżdżę rowerem. Da się. A pogoda idealna we wrzesniu. Tak więc i elektryk i mechanik dadzą radę na dół Wielkopolskiej dojechać rowerem akurat dziś. W przyszłym tygodniu także.
do góry