Widok
Szanowni kierowcy, Zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy jesteśmy zadowoleni z faktu zmiany organizacji ruchu. Pomysł zorganizowania drogi jednokierunkowej na naszej ulicy poddała jedna z mieszkanek i został on szybko wdrożony czym podkreśliliśmy naszą determinację i jedność. Muszę przyznać, że pomysł był przedni, nie zgadzam się bowiem na to że pod moimi oknami będzie objazd dla pół Koleczkowa. Czy my będziemy tam jeździć ? tak będziemy bo mamy do tego prawo, chociaż mam tak poukładane życie że w zasadzie nie muszę nigdzie z domu się ruszać, tak samo jak większość moich szanownych sąsiadów którzy uczestniczyli w realizacji projektu.
Jeżeli macie jakieś inne pomysły abym miał spokój pod domem który kupiłem i niedawno się do niego wprowadziłem to czekam na Wasze odpowiedzi, pomysły, wyrazy zachwytu…..
Jeżeli macie jakieś inne pomysły abym miał spokój pod domem który kupiłem i niedawno się do niego wprowadziłem to czekam na Wasze odpowiedzi, pomysły, wyrazy zachwytu…..
Szlag mnie trafia na co idą moje podatki ! Zakichana policja zamiast stanąć na skrzyżowaniu przy AiZ i pokierować ruchem aby rozładować korek który ciągnął się przez las do połowy zjazdu na Rumię, stoi i kasuje mandaty na polnej drodze przy starym młynie. Aby nie było jestem mieszkańcem Hipicznej i mnie nikt się o zgodę nie pytał czy zrobić drogę jednokierunkową. Większość ludzi którzy płakali u wójta nad wprowadzeniem zmiany ruchu mieszka od krótkiego czasu albo jeszcze nie zamieszkała bo są w trakcie budowy, a już wcale nie mogę zrozumieć czemu głos oddawali ludzie którzy mieszkają w początkowym odcinku ul. Młyńskiej i nawet nie dojeżdżają do wąwozu jadąc do domu.
Kiedy w końcu będzie rondo w Koleczkowie ?
Kiedy w końcu będzie rondo w Koleczkowie ?
Za 2 lata wybudują S6 i tym pędzącym na Kaszuby (obecnie przez Koleczkowo-Przodkowo) nie będzie się opłacało jechać przez las.
Wpadną na węzęł Karwiny - zjadą w węźle Koleczkowo-ale od strony Kielna i pojadą dalej (chyba że już od żukowa będzie też wybudowane - więc tym bardziej nie będa tu jechać). Wytrzymaj 2 lata - czyli dwa sezony - bo problem jest największy latem ( zwłaszcza w piątki)
Dodatkowo Rumia w piatek stała - więc tu ludzie odbijali na Wejherowo i nad morze
Wpadną na węzęł Karwiny - zjadą w węźle Koleczkowo-ale od strony Kielna i pojadą dalej (chyba że już od żukowa będzie też wybudowane - więc tym bardziej nie będa tu jechać). Wytrzymaj 2 lata - czyli dwa sezony - bo problem jest największy latem ( zwłaszcza w piątki)
Dodatkowo Rumia w piatek stała - więc tu ludzie odbijali na Wejherowo i nad morze
Szanowni dyskutanci,
Być może warto byłoby mieć świadomość, że budowa części dróg (tej wyłożonej płytami), o których mowa, została sfinansowana z prywatnych pieniędzy mieszkańców tej części Koleczkowa. Jako jeden z nich nie sądzę, by wykładając te pieniądze z własnych kieszeni (podatki nie mają z tym nic wspólnego) kierowali się chęcią budowy obwodnicy Koleczkowa czy też alternatywy dla korka przed skrzyżowaniem. Jeszcze cztery lata temu, gdy płyt nie było, mało kto miał ochotę skorzystać z objazdu. Zatem może Ci z Państwa, którzy zarzucają nam hipokryzję, egoizm itd. zechcą dołożyć się do zrzutki (kwota do sprawdzenia w UG). Wówczas pretensje będą cokolwiek bardziej uzasadnione.
Pozdrawiam
Koleczkowianin
Być może warto byłoby mieć świadomość, że budowa części dróg (tej wyłożonej płytami), o których mowa, została sfinansowana z prywatnych pieniędzy mieszkańców tej części Koleczkowa. Jako jeden z nich nie sądzę, by wykładając te pieniądze z własnych kieszeni (podatki nie mają z tym nic wspólnego) kierowali się chęcią budowy obwodnicy Koleczkowa czy też alternatywy dla korka przed skrzyżowaniem. Jeszcze cztery lata temu, gdy płyt nie było, mało kto miał ochotę skorzystać z objazdu. Zatem może Ci z Państwa, którzy zarzucają nam hipokryzję, egoizm itd. zechcą dołożyć się do zrzutki (kwota do sprawdzenia w UG). Wówczas pretensje będą cokolwiek bardziej uzasadnione.
Pozdrawiam
Koleczkowianin
Nie pierdziel głupot. Co mają powiedzieć mieszkańcy Jeziornej, Majora Bojana, czy innych ulic? Nie po to się zrzucali? Zrzucaliście się dla swojego komfortu, a nie dla mojego. A jeździłem tamtędy i przed płatami i w d...e mam te płyty. Droga będzie dwukierunkowa prędzej czy później i nic nie poradzisz. Prawda taka że przehandlowaliście to przed wyborami, małostkowi mieszkańcy młyńsko -hippicznej.