Widok
Kosakowo - osiedle domów w zabudowie fourplex
Witam,
co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
co myślicie o tej inwestycji? Według mnie byłaby niezła, gdyż w cenie mieszkania mamy - 1/4 nowego domu, kawałek ogródka, piękną okolicę, w miarę blisko Gdynię http://www.dsinvestment.pl/oferta/sprzedaz
Niestety są też minusy - niedalekie lotnisko, które będzie czynne niedługo ...
Dla mnie ta 1/4 domu nie jest alternatywą dla domu, tylko dla mieszkania. Nie uciekam od sąsiadów, tylko chcę ich ograniczyć. teraz jako mieszkanka bloku czteropiętrowego mam ich duzo więcej niż miałabym mieszkajac na tym osiedlu. Dom wolnostojacy w moim przypadku nie wchodzi w rachubę, jestesmy z męzem dość mocno zapracowani zawodowo a dom to przecież wiecznie coś ;)
Szukałam podobnych ofert (głównie cenowo) w okolicach Trójmiasta, ale nie znalazłam.
Tutaj martwi mnie tylko powstające lotnisko.
Widzę po aktywnosci na moim wątku, ze ta inwestycja nie wzbudza wiekszego zainteresowania.
Szukałam podobnych ofert (głównie cenowo) w okolicach Trójmiasta, ale nie znalazłam.
Tutaj martwi mnie tylko powstające lotnisko.
Widzę po aktywnosci na moim wątku, ze ta inwestycja nie wzbudza wiekszego zainteresowania.
ja z żoną też się przymierzam do kupna 1/4 domku. Jeżeli chodzi o lotnisko to będzie ono kawałek od tego osiedla - a na pasie startowym nie będziemy mieszkać - wiec sam widok samolotów nie powinien przeszkadzać. A hałasu też nie powinno być. Zaletą niewątpliwą będzie to że będzie super dojazd przez estakadę. A sama okolica jest piękna i blisko morze.
Takiego optymizmu odnośnie lotniska to sie nie spodziewałam, na pewno trzeba być przygotowanym na przylotniskowe uciążliwości.
Z tym super dojazdem przez estakadę to tez się nie zgadzam, póki nie zmienią infrastruktury drogowej. Na chwile obecną kończy się estakada i zaczyna sie korek zjazdowy na Obłużu. Ale okolica jest piekna to prawda :)
Z tym super dojazdem przez estakadę to tez się nie zgadzam, póki nie zmienią infrastruktury drogowej. Na chwile obecną kończy się estakada i zaczyna sie korek zjazdowy na Obłużu. Ale okolica jest piekna to prawda :)
Lotnisko kawałek od osiedla??? -niecałe 100m !!! Teraz mieszkam ok. 5km od lotniska i żyć się nie da. Podjedź do lotniska na 1km i posłuchaj odgłosu odrzutowca, bo chyba nie wiesz co to znaczy. Zbieram się z zamiarem powrotu do Polski i szukam czegoś nad morzem (nad morzem a nie nad śmierdzącą zatoką, przecież to bagno a nie morze w okolicach Kosakowa Mechalinek i Pucka) Jest jeszcze trochę działek do kupienia za Kosakowem, choć ceny dość wysokie. Będę szukał, a osiedle forpleks jak dla mnie odpada. Myślę, że warto poczekac, ceny spadaja i juz w Gda i Gdy można kupić na rynku pierwotnym mieszkania poniżej 4000zł/m2 i to w mieście a nie na zadupiu
po nowym roku ceny pojda w gore to raz, dwa mieszkalem przy tym lotnisku jak lataly tu odrzutowce wojskowe ktore osiagaja predkosc ponad 2 mahy, czyli duzo szybsze niz pasazerskie i tragedii nie bylo, wiec moze zapomniales zamykac okna lub nie byly dzwiekoszczelne, kolejna sprawa to na tym lotnisku duzego ruchu nie bedzie, glownie loty czarterowe, a to mniejsze samoloty i rzeczywiscie, duza roznica miedzy baltykiem , a zatoka gdanska ;) normalnie prawie jak ocean ;)
W porownaniu z typowym blokiem to dla mnie luksus. Za podobne pieniadze mozna ew kupic blisko Gdyni max 2 pokoje w domu wielomieszkaniowym, bez stalego miejsca parkingowego.
Nie wspomne juz o malym przydomowym ogrodku.
Oczywiscie dla bardziej zamoznych osob byc moze nie jest to czego mogla oczekiwac.
Nie wspomne juz o malym przydomowym ogrodku.
Oczywiscie dla bardziej zamoznych osob byc moze nie jest to czego mogla oczekiwac.
" problem z postawieniem domku narzedziowego bo inwestor ma zastrzezenia ,muszą byc jednakowe skrzynki na listy oswietlenie nad drzwiami itp ,robi sie nieciekawie" - BRAK SŁÓW, jak się nie podoba jednakowa architektura co właśnie jest urokiem takich miejsc to radzę wybrać się na stare osiedla gdzie "każdy sobie rzepkę skrobie" można zobaczyć "uroki" dowolnej aranżacji efekt jak u Cyganów.
No i cudowne usytuowanie miedzy cmentarzem a pasem starowym lotniska ,nie martwego lotniska tylko lotniska ktore sie rozwija i powstanie na pewno
http://airport.gdynia.pl/
a blisko to jest ale do centrum Rumi a nie Gdyni,sparawdzie na mapieTakie wspolczesne czworaki i oczywiscie wszystkie papiery w Pucku a to juz kawalek drogi i autobusy tam nie jada krutka droga tylko PKS z Gdyni przez Rede a to ten sam dystans co do Wejherowa.
Powodzenia i rozsadku przy wyborze inwestycji
http://airport.gdynia.pl/
a blisko to jest ale do centrum Rumi a nie Gdyni,sparawdzie na mapieTakie wspolczesne czworaki i oczywiscie wszystkie papiery w Pucku a to juz kawalek drogi i autobusy tam nie jada krutka droga tylko PKS z Gdyni przez Rede a to ten sam dystans co do Wejherowa.
Powodzenia i rozsadku przy wyborze inwestycji
Ja tez siedzę i szukam i szukam jakichkolwiek informacji na temat tej oferty. Generalnie rozwiązanie takie bardzo mi pasuje - oczywiście nie jest to dom wolnostojący ale za to super alternatywa dla mieszkania - np na chwarznie za ta sama cenę jest mniejsze mieszkanie - jesli chodzi o dojazd do centrum gdyni to czasowo podobnie - bo dojazd z witomina do obwodnicy wiecznie zakorkowany. Tutaj dodatkowo jest ogrodek - maly co prawda - ale wystarczajacy zeby dzieci mialy gdzie sie bezpiecznie pobwic gdy my mamy jakies zajecie w domu. W mieszkaniu -trezba od razu zaplanowac wycieczke na plac zabaw i nie mozna sie niczym innym wtedy zajac.
Wlasnie problem z tym lotniskiem - jesli ktos ma doswiadzcenia z mieszkania blisko lotniska cywilnego to dajcie znac jak sie zyje.
Druga sprawa to brak jakichkolwiek info o deweloperze - dlatego - ja czekam az beda pierwsze odbiory domkow - zobaczymy wtedy jak to wychodzi w praktyce. Jesli ktos juz sie zdecydowal to z gory dziekuje za kontakt na forum - bardzo chcialbym porozmawiac z kims takim w grudniu - jak juz odbierze swoj domek i oceni standard wykonania itp itd.
Wlasnie problem z tym lotniskiem - jesli ktos ma doswiadzcenia z mieszkania blisko lotniska cywilnego to dajcie znac jak sie zyje.
Druga sprawa to brak jakichkolwiek info o deweloperze - dlatego - ja czekam az beda pierwsze odbiory domkow - zobaczymy wtedy jak to wychodzi w praktyce. Jesli ktos juz sie zdecydowal to z gory dziekuje za kontakt na forum - bardzo chcialbym porozmawiac z kims takim w grudniu - jak juz odbierze swoj domek i oceni standard wykonania itp itd.
Ja się już zdecydowałam. Umowa przedwstępna została podpisana. Uważam, że za tą cenę to świetna oferta.
Na razie nie ma żadnych problemów. Dom rośnie w tempie ekspresowym. Kontakt z inwestorem jest świetny, a ewentualne wątpliwości rozwiązywane na bieżąco.
Pozdrawiam zarówno entuzjastów projektu, jak i tych nastawionych sceptycznie:)
Na razie nie ma żadnych problemów. Dom rośnie w tempie ekspresowym. Kontakt z inwestorem jest świetny, a ewentualne wątpliwości rozwiązywane na bieżąco.
Pozdrawiam zarówno entuzjastów projektu, jak i tych nastawionych sceptycznie:)
Komin jest płatny dodatkowo. Cena to jeśli dobrze pamiętam niecałe 9000 zł. Ale jest tam płaszcz wodny, więc przy ogrzewaniu gazowym świetna alternatywa. Rozkład pokoi znajdziesz na stronie inwestora http://www.dsinvestment.pl/. Pomieszczenie gospodarcze można dokupić, będzie ono zbudowane w tym samym stylu co domek. Konkretów nie znam. Nie ma piwnicy. Dom podpiwniczony jest dużo droższy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Już o tym pisałam. Kontakt z inwestorem - deweloperem jest bardzo dobry. Małe problemy i wątpliwości się zawsze pojawiają przy takich transakcjach, to jest chyba nieuniknione. Natomiast wszelkie niejasności są wyjaśniane na bieżąco. Pan Siek jest osobą z całą pewnością kompetentną, a przy tym dość elastyczną. Można się dogadać w każdej sprawie. Na podstawie moich doświadczeń z dotychczasowej współpracy mogę pisać o panu Andrzeju jedynie w superlatywach. (Mam nadzieję, że nie zapeszyłam -tfu, tfu)
:D
:D
Pewnie w jakiś sposób tak. Ale jeśli o mnie chodzi zdecydowanie wolę mieć w pobliżu startujący , czy też lądujący co jakiś czas samolot (na razie są to prawie wyłącznie śmigłowce), niż np. ruchliwą ulicę. Zresztą za tą cenę i przy takim standardzie wykonania, szczerze mówiąc mam w nosie to lotnisko:)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Witam ,wraz z mężem podpisaliśmy umowę wstępną na drugi domek,także jeszcze trochę i bedziemy się wprowadzać.Developer naprawdę spoko,Pan Siek fajny facet ,idzie na ugode z klientem.A co do lotniska to ono położone będzie z dala od inwestycji .Lotnisko może przeszkadzać osobą ,które mieszkają na przeciw.Jak ktoś pojedzie na teren inwestycji to sam się przekona.My pojechaliśmy i się zakochaliśmy.Rewelacja.Pozdrawiam i zachęcam.
Czy są na forum osoby ,które również podpisały umowy?
Czy są na forum osoby ,które również podpisały umowy?
Postaramy się zrobić jak najwięcej samodzielnie. Pewnych rzeczy jednak się nie da, chociażby kominek. Na razie nie myśleliśmy o konkretnych firmach szczerze mówiąc, ale pewnie będziemy szukać takich, które są polecane przez znajomych i sprawdzone.
Dla mnie ten dom to wciąż abstrakcja. To wszystko dzieje się tak szybko, że chyba jeszcze do mnie do końca nie dociera:)
Również pozdrawiam
Dla mnie ten dom to wciąż abstrakcja. To wszystko dzieje się tak szybko, że chyba jeszcze do mnie do końca nie dociera:)
Również pozdrawiam
Witam!!
Byłam na budowie, okolica baaardzo mi się podoba ale mimo wszystko obawiamy się z mężem tego lotniska. Patrząc na pas startowy jest szansa, że samoloty będą latały tuż nad domkami;/ jeśli chodzi o lądowanie to jeszcze nie jest tak źle ale przy starcie to jest niesamowity hałas;/ póki co w planach przewidziane są loty małych samolotów ale w dalszej perspektywie tj. za 5 - 10 lat jak będą latały już pasażerskie może to się zrobić uciążliwe:(
Byłam na budowie, okolica baaardzo mi się podoba ale mimo wszystko obawiamy się z mężem tego lotniska. Patrząc na pas startowy jest szansa, że samoloty będą latały tuż nad domkami;/ jeśli chodzi o lądowanie to jeszcze nie jest tak źle ale przy starcie to jest niesamowity hałas;/ póki co w planach przewidziane są loty małych samolotów ale w dalszej perspektywie tj. za 5 - 10 lat jak będą latały już pasażerskie może to się zrobić uciążliwe:(
"Ann" to deweloper ktory was nagania !!! Bardzo dziwne ze ze domek juz kupiony a jeszcze na forach siedzi robic reklame :) Kobieta ktora zna sie na wylewkach, cekolach i lotniskjo nie przeszkadza - bujda roku Nie dajcie sie nabrac i jedzcie na miejsce sami sie przekonac jak slychac samoloty Najlepiej jechac na lotnisko gdanskie i przekonac sie ze tanie linie to przewarznie odrzutowce i jaki to huk Wszedzoe wookolo gdynskiego lotniska nagle osiedla powstaja Wlasciciele ziemi chca sie pozbyc goracego jablka bo za pare lat ta ziemia bedzie g*wno warta a ludzie sie nabieraja
a swistak siedzi i zawija w sreberka
niecale 3h i jest odpowiedz:) klient caly dzien monitorujacy posty czy aby nikt nie napisal czegos zlego na dewelopera budujacego jej domek :):):)
ale o co ja tu wypisuje, przeciez to normalne i ja tez jestem glupi prawda?
pozdrawiam wszystkich myslacych !!!
i nibydeweloperow ktorzy maja mokro w gaciach bo ziemia i mieszkanka sie nie sprzedaja a rozbudowa lotniska juz puka do drzwi - naprawde wspolczuje :)
niecale 3h i jest odpowiedz:) klient caly dzien monitorujacy posty czy aby nikt nie napisal czegos zlego na dewelopera budujacego jej domek :):):)
ale o co ja tu wypisuje, przeciez to normalne i ja tez jestem glupi prawda?
pozdrawiam wszystkich myslacych !!!
i nibydeweloperow ktorzy maja mokro w gaciach bo ziemia i mieszkanka sie nie sprzedaja a rozbudowa lotniska juz puka do drzwi - naprawde wspolczuje :)
:)
Minęła ponad doba. To po pierwsze. Fakt, zaglądam tu prawie codziennie, bo temat mnie interesuje, ale nie miałam pojęcia, że to zbrodnia. Stokrotnie przepraszam.
Po drugie średnio mnie interesuje, czy ktoś krytykuje dewelopera, czy też nie. Ja wyrażam wyłącznie swoją subiektywną opinię, bo do tego właśnie służy forum. A może się mylę?
Poza tym zanim napisze się post warto się dowiedzieć czegokolwiek na temat tej inwestycji. Domki sprzedają się jak ciepłe bułeczki z tego co wiem, cena ich już niestety nieznacznie wzrosła, co raczej nie jest efektem marnego popytu.
Z jednym muszę się z Tobą zgodzić. Najmądrzejszy nie jesteś.
Pozdrawiam:)
Minęła ponad doba. To po pierwsze. Fakt, zaglądam tu prawie codziennie, bo temat mnie interesuje, ale nie miałam pojęcia, że to zbrodnia. Stokrotnie przepraszam.
Po drugie średnio mnie interesuje, czy ktoś krytykuje dewelopera, czy też nie. Ja wyrażam wyłącznie swoją subiektywną opinię, bo do tego właśnie służy forum. A może się mylę?
Poza tym zanim napisze się post warto się dowiedzieć czegokolwiek na temat tej inwestycji. Domki sprzedają się jak ciepłe bułeczki z tego co wiem, cena ich już niestety nieznacznie wzrosła, co raczej nie jest efektem marnego popytu.
Z jednym muszę się z Tobą zgodzić. Najmądrzejszy nie jesteś.
Moje obawy co do powstającego lotniska nie zniknęły, ale jesteśmy z mężem dobrej myśli, że źle nie będzie.
To co pisze jeden z forumowiczów nie robi na mnie zbytniego wrażenia, bo forma jego wypowiedzi pozostawia dużo do życzenia a nie ma w nich nic konstruktywnego. To, że powstaje lotnisko nie jest dla nikogo nowiną.
Również pozdrawiam zarówno entuzjastów jak i sceptyków tej inwestycji :)
To co pisze jeden z forumowiczów nie robi na mnie zbytniego wrażenia, bo forma jego wypowiedzi pozostawia dużo do życzenia a nie ma w nich nic konstruktywnego. To, że powstaje lotnisko nie jest dla nikogo nowiną.
Również pozdrawiam zarówno entuzjastów jak i sceptyków tej inwestycji :)
Na litość boską.... Każdy ma swój rozum. A kupno domu, to nie zakup kilograma ziemniaków na obiad. Naprawdę sądzisz, że na podstawie kilku pochlebnych postów ktoś wywali prawie 400 tys. na inwestycję mającą zwolenniczkę w mojej osobie??
Mam serdecznie dość tych oskarżeń. Mogę być deweloperem, jak ktoś sobie sobie tego życzy. Mogę być naganiaczem, czy cokolwiek ktoś sobie jeszcze wymyśli. Proszę uprzejmie. Natomiast jeśli ktoś chciałby porozmawiać na ten temat poważnie to służę pomocą, bo mój domek będzie oddany w ciągu miesiąca, więc mam dość pełny obraz tego jak to wygląda.
Pozdrawiam.
Mam serdecznie dość tych oskarżeń. Mogę być deweloperem, jak ktoś sobie sobie tego życzy. Mogę być naganiaczem, czy cokolwiek ktoś sobie jeszcze wymyśli. Proszę uprzejmie. Natomiast jeśli ktoś chciałby porozmawiać na ten temat poważnie to służę pomocą, bo mój domek będzie oddany w ciągu miesiąca, więc mam dość pełny obraz tego jak to wygląda.
Pozdrawiam.
Drodzy sceptycy, szanuję Wasze zdanie ale i Wy uszanujcie zdanie tych co się zdecydowali. Przecież każdy z nas jest świadomy, nikt nie kupuje kota w worku, więc przestańcie wypisywać takie posty. Zrobiliście z tego forum jakąś bzdurną dyskusję.
Jak nie macie nic więcej do napisania to błagam nic nie piszcie.
Byłam ostatnio na budowie :) Domki budowane są w szybkim tempie :) Fajnie, już się nie mogę doczekać jak będa wyglądały wykończone :D
Jak nie macie nic więcej do napisania to błagam nic nie piszcie.
Byłam ostatnio na budowie :) Domki budowane są w szybkim tempie :) Fajnie, już się nie mogę doczekać jak będa wyglądały wykończone :D
A ja póki nie dostanę księgi wieczystej przepisanej na mnie nie będę spała zupełnie spokojnie. Tyle, ze nie chodzi tu akurat konkretnie o sprawę, o której mowa powyżej, ale ogólnie o zakup mieszkania od dewelopera. Czasami wszystkie dokumenty są ok, a w efekcie deweloper bankrutuje i ludzie procesują się o swoje mieszkania. Najlepiej byłoby kupić mieszkanie w momencie jego odbioru do użytku z księgą wieczysta od razu do przepisania - ale niestety, nie zawsze tak się da. A zagrożenie, ze sprawy pójda nie tak nie jest wieksze niż u innych deweloperów. Takie ogólnikowe pisanie, że coś może być nie tak, to są pomówienia. Jezeli mógłbyś sie podzielić jakimiś faktami dotyczącymi dewelopera to pisz otwarcie. Rzeczowe wypowiedzi są zawsze mile widziane.
Ja już się boję cokolwiek pisać, bo zaraz znowu zostanę zaatakowana :)
A tak poważnie te 10 tys jest na poczet zaliczki, jeśli się zdecydujesz podpisać umowę przedwstępną. Jeśli rezygnujesz, kwota jest Ci zwracana. Jednym z załączników do umowy przedwstępnej jest harmonogram spłat, który określa jakiej wysokości transze, na jakim etapie budowy należy zapłacić. Domek się buduje, a Ty płacisz. Tyle w dużym skrócie:)
Pozdrawiam
A tak poważnie te 10 tys jest na poczet zaliczki, jeśli się zdecydujesz podpisać umowę przedwstępną. Jeśli rezygnujesz, kwota jest Ci zwracana. Jednym z załączników do umowy przedwstępnej jest harmonogram spłat, który określa jakiej wysokości transze, na jakim etapie budowy należy zapłacić. Domek się buduje, a Ty płacisz. Tyle w dużym skrócie:)
Pozdrawiam
Wszystkie dokumenty można sprawdzić w gminie ,tak jak my to zrobiliśmy .A co do bankrutctwa,to nasz bank analizował wszytkie finanse developera i nie ma zagożenia o bankrutctwie.Jest zdolny finansowo.A podział działek ma sie zakończy 4 listopada .Z tego co nas informował doradca finansowy wszystko jest w jak najlepszym pożądku.Pozdrawiam
Owszem ma być lotnisko,jest wiele domów ,które będą mialy to lotnisko bliżej...Domy są budowane z wysokiej jakości materiałów,no i działki są wzacznej odleglości od lotniska co nie bedzie az tak zaklocac spokoju.My pojechaliśmy na miejsce budowy akurat przelatywał samolot i nie bylo go praktycznie słychać,dlatego też naprawde proponuje pojechac na budowe zobaczyc i ocenic.My podpisaliśmy umowe i chwili obecnej czekamy na odbiór.Pozdrawiam
"Domy są budowane z wysokiej jakości materiałów" z informacji jakie posiadam na obecną chwilę są to standardowe materiały. Obecnie domy budowane są z tego typu materiałów ale nie jest to najwyższa półka;) W tej chwili tak się buduje. Co do odległości od lotniska to martwi mnie ten 1km. Samoloty przy starcie mogą być naprawdę uciążliwe a przecież chodzi nam o spokojne i miłe spędzanie czasu z rodzina po ciężkim dniu pracy.
Pomocy w podjęciu decyzji ;))))
Pomocy w podjęciu decyzji ;))))
Witam!
Od niedawna również jesteśmy zainteresowani kupnem takiego mieszkania, jednak mamy małe wątpliwości co do wiarygodności dewelopera. Z tego co szukałam w internecie nie znalazłam żadnej wcześniejszej inwestycji, co wskazuje na to, że ta jest jego pierwszym przedsięwzięciem. Byliśmy na terenie budowy i póki co stoją dwa domy prawie skończone i trzeci w połowie. Gdybym miała kupić taki co już stoi to bym się nie martwiła, ale póki co widziałam tylko trawe... a jaka mamy pewność, że deweloper nie zbankrutuje? Jak się przed tym zabezpieczyc?
Od niedawna również jesteśmy zainteresowani kupnem takiego mieszkania, jednak mamy małe wątpliwości co do wiarygodności dewelopera. Z tego co szukałam w internecie nie znalazłam żadnej wcześniejszej inwestycji, co wskazuje na to, że ta jest jego pierwszym przedsięwzięciem. Byliśmy na terenie budowy i póki co stoją dwa domy prawie skończone i trzeci w połowie. Gdybym miała kupić taki co już stoi to bym się nie martwiła, ale póki co widziałam tylko trawe... a jaka mamy pewność, że deweloper nie zbankrutuje? Jak się przed tym zabezpieczyc?
Przechodziliśmy z mężem podobne etapy decyzyjne :) Decyzja zakupu nie przyszła łatwo ;) Pierwsze podejście - super entuzjazm, póżniej po gruntowniejszym zapoznaniu się z planami co do lotniska - entuzjazm opadł prawie do zera ( stad pomysł na to forum). Jednak po długich rozważaniach postanowiliśmy zaryzykować. Do dnia dzisiejszego nie bagatelizuję tematu, ale jestem dobrej myśli, bo jestem zakochana w tej okolicy. Nie namawiam - absolutnie.
Witam, jeśli mogę to wypowiem się dla mimi my podjeliśmy decyzje zakupu drugiego domu gdzie jeszcze nie bylo zadnej wylewki.widzielismy tylko poczatek budowy pierwszego domu.budowa drugiego trwa od polowy wrzesnia a zakonczenie przewidywalne jest na koniec stycznia poczatek lutego.My sie zdecydowaliśmy na kominek ,bo to zawsze jakieś tansze ogrzewanie,oraz kominek stawia developer.
Witaj. Tzn bede probowal zorientowac sie czy istnieje taka mozliwosc. Wolabym opcje pieca jednofunkcyjnego po rozmowie ze znajomymi posiadajacymi domy. Zalecaja wlasnie ze wzgledu na lepsza sprawnosc grzewcza np spaliny nie sa wyrzucane na zewnatrz lecz sluza w procesie podgrzewania wody, po odkreceniu kranu masz od razu niemal dostep do cieplej wody ze wzgledu na ciagle podgrzewanie wody w zbiorniku kotla ( normalny piec zanim ja pogrzeje mija troszke czasu ) itd. Generalnie temat dalej zglebiam czytajac fora i podpytujac sie dalej..
Co do umowy zamierzam ja podpisac na dniach...
Co do umowy zamierzam ja podpisac na dniach...
Mimi... zainteresowałam się domem w momencie, gdy były jedynie fundamenty. Wtedy też odbyłam wstępną rozmowę z deweloperem i zdecydowałam się w ciągu kilku tygodni. Nie podpisywałam umowy rezerwacyjnej. To były same początki inwestycji, a umowa była skonstruowana niefachowo (podejrzewam, że teraz się to zmieniło). Właściwie moja rezerwacja polegała na słownej obietnicy złożonej Panu Siekowi, że jak załatwimy kredyt, to kupimy. Trochę to trwało i tu wielki ukłon w stronę dewelopera (choć nie mam pojęcia, czy to czyta) za wyrozumiałość i cierpliwość. Umowę przedwstępną podpisaliśmy w sierpniu. Na kominek się zdecydowałam, bo uważam, że to dobra alternatywa dla dość drogiego ogrzewania gazowego. Komin oczywiście buduje deweloper za dodatkową opłatą - 8640 taki był jego koszt.
Z piecem jednofunkcyjnym może być pewien problem, bo jest mało miejsca na zewnętrzny zasobnik na wodę. Można założyć kocioł dwufunkcyjny kondensacyjny z wewnętrznym zasobnikiem i cyrkulacją ale to podwyższa koszt. Wtedy od razu woda w kranie jest ciepła oczywiście jak będą dobrze zaizolowane rury. Miałem ten sam dylemat i odpuściłem sobie. Zdecydowałem się na kocioł dwufuncyjny kondensacyjny w którym właśnie spaliny dodatkowo ogrzewają wodę. Piec jest w łazience więc odległości są niewielkie i nie powinno być problemów chyba że będą brane dwie kąpiele w dwóch łazienkach jednocześnie:)
Dzięki za odpowiedz. To dosyć szybko domek urósł. Ciekawe czy pozostałe też tak szybko zbudują. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie z kredytem to jestesmy juz w sumie zdecydowani. Nie wiem czy to prawda, ale ponoc brak juz jakiegokolwiek mieszkania do sprzedazy...chyba sie zalapalismy w ostatnim momencie.
Kominek masz z mozliwoscia docieplania calego mieszkania? Czy tylko w pionie?
Sorki, że tyle pytań zadaję, ale ostatnio jest to u mnie temat nr 1 :)
Pozdrawiam
Kominek masz z mozliwoscia docieplania calego mieszkania? Czy tylko w pionie?
Sorki, że tyle pytań zadaję, ale ostatnio jest to u mnie temat nr 1 :)
Pozdrawiam
Kominek bez płaszcza wodnego dogrzewa praktycznie pomieszczenie w ktorym sie znajduje, ten z płaszczem wspomaga dogrzewanie wody w instalacji c.o.
Co do dostepnosci mieszkanek - w pierwszym etapie prawdopodobnie nie ma juz czego kupic, nie wiem jak jest z dugim a trzeci etap to praktycznie 2 kwartal 2013.
Co do dostepnosci mieszkanek - w pierwszym etapie prawdopodobnie nie ma juz czego kupic, nie wiem jak jest z dugim a trzeci etap to praktycznie 2 kwartal 2013.
Potwierdzamy,my również mamy rezerwacje na drugi domek,ale czekamy na rozwiażanie sprawy z przepisem dzialki.Mam pytanko do osób ,które się ubiegają o kredyt oczywiście rozumiem jeżeli nie dostane odpowiedzi,
natomiast w jakim banku ubiegają sie o kredyt,czy mają rodzine na swoim i jaki mają okres kredytowania i z jaka ratą.Staram się porównać banki aby przed podpisaniem umowy moc jeszcze ewentualnie zmienić bank.Póki co nasz doradca zaproponował nam getin bo mamy mozliwosc dostania kasy na wykonczenie.Pozdrawiam wszystkich z osiedla fourplex.
natomiast w jakim banku ubiegają sie o kredyt,czy mają rodzine na swoim i jaki mają okres kredytowania i z jaka ratą.Staram się porównać banki aby przed podpisaniem umowy moc jeszcze ewentualnie zmienić bank.Póki co nasz doradca zaproponował nam getin bo mamy mozliwosc dostania kasy na wykonczenie.Pozdrawiam wszystkich z osiedla fourplex.
To tak odnośnie lotniska:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Samoloty-beda-lataly-nad-domami-Mieszkancy-protestuja-n52625.html
Nie jest to dobra perspektywa, a i pewnie wszystkie inwestycje potanieją
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Samoloty-beda-lataly-nad-domami-Mieszkancy-protestuja-n52625.html
Nie jest to dobra perspektywa, a i pewnie wszystkie inwestycje potanieją
Do Lala5:My od sierpnia ubiegamy się o kredyt ale to dlatego ,że toczyła sie sprawa odnośnie co do przepisu dzialki inwenstora na jego firmę,chwili obecnej sprawa się zakończyła i nasz doradca wysłał dokumenty już w komplecie do analizy i dziś dostaiśmy odpowiedź ,że wszystko się zgadza i wszystkie warunki zostały spełnione.A w jakim banku ubiegacie się o kredyt?
Spółka Pana Andrzeja buduje na gruntach będących własnością również Pana Andrzeja. Taki zapis jest jak najbardziej ok w przypadku umowy przedwstępnej sprzedaży, ponieważ zarówno spółka jak i grunty mają wspólnego właściciela. Przy końcowej umowie notarialnej spółka musi wykupić grunt od osoby prywatnej - czyli od Pana Andrzeja :) i wówczas sprzedać dom klientowi jako jedyny właściciel całej inwestycji (czyli budynku i gruntu). Taki zapis stosują deweloperzy, którzy budują na własnych gruntach.
tylko że Pan Anrzej Siek i Pan Anrzej Siek to DWIE RÓŻNE OSOBY!!! To ojciec i syn którzy nazywają się tak samo, ale w świetle prawa jeden jest właścicielem działki, a drugi spółki, dlatego to rodzi problem. A przekazanie właścicielstwa z ojca na syna będzie do końca 2012 roku, wieć syn (Ds investment) nie będzie prawdopodobnie właścicielem dzialki w chwili sprzedaży.
NIE, TO NIE JEST NORMALNY ZAPIS DEWELOPERSKI - nigdzie nie ma takich komplikacji
PO CO TAK KOMPLIKOWAĆ, PO CO TO WSZYSTKO???????>
NIE, TO NIE JEST NORMALNY ZAPIS DEWELOPERSKI - nigdzie nie ma takich komplikacji
PO CO TAK KOMPLIKOWAĆ, PO CO TO WSZYSTKO???????>
Panie Siek !!!
Jeśli chce Pan nadal sprzedawać mieszkania bez problemów, to wskazane było by wyjaśnić na tym forum powyższe zawiłości co do własności.
Zdaje sobie Pan doskonale sprawę, że mogące pojawiać się tu wpisy o treści negatywnej dla Pańskiego przedsięwzięcia, będą skutecznie odstraszać zainteresowanych tą inwestycją.
CZEKAMY WIĘC NA KILKA JASNYCH SŁÓW Z PAŃSKIEJ STRONY !!!
Jeśli chce Pan nadal sprzedawać mieszkania bez problemów, to wskazane było by wyjaśnić na tym forum powyższe zawiłości co do własności.
Zdaje sobie Pan doskonale sprawę, że mogące pojawiać się tu wpisy o treści negatywnej dla Pańskiego przedsięwzięcia, będą skutecznie odstraszać zainteresowanych tą inwestycją.
CZEKAMY WIĘC NA KILKA JASNYCH SŁÓW Z PAŃSKIEJ STRONY !!!
Witam,wszystkich
czekaliśmy z meżem trzy miesiące na wyjaśnienie sprawy przepiusu tej działki z osoby prywatnej na spółkę Pana Sieka.Był to powód do tego żeby nie otrzymać kredytu w sierpniu.chwili obecnej sprawa się wyjaśniła został dostarczony akt podziału działki i bank po sprawdzeniu wszystkich dokumentów przez analityków rozpatrzył nasz wniosek pozytywnie.
Teraz pytanie jest następujące czy Bank coś przeoczył,czy treści forum są pomyłką?
czekaliśmy z meżem trzy miesiące na wyjaśnienie sprawy przepiusu tej działki z osoby prywatnej na spółkę Pana Sieka.Był to powód do tego żeby nie otrzymać kredytu w sierpniu.chwili obecnej sprawa się wyjaśniła został dostarczony akt podziału działki i bank po sprawdzeniu wszystkich dokumentów przez analityków rozpatrzył nasz wniosek pozytywnie.
Teraz pytanie jest następujące czy Bank coś przeoczył,czy treści forum są pomyłką?
Dzięki Pani Kasiu za pozytywny wpis. Na pewno zmiana prawna Pana Sieka przyczyni się do łatwiejszego procesu uzyskania kredytu bankowego.
Czekamy jednak na wyjaśnienie ze strony samego Pana Andrzeja Sieka jako strony w sprawie budowy domów. Te kilka konkretnych zdań wyjaśniających rozwiałoby wszelkie spekulacje na tym forum i zakończyłoby temat "własności", który niepokoi jednak wielu zainteresowanych osób tym przedsięwzięciem.
CZEKAMY WIĘC NA WYJAŚNIENIA.
Czekamy jednak na wyjaśnienie ze strony samego Pana Andrzeja Sieka jako strony w sprawie budowy domów. Te kilka konkretnych zdań wyjaśniających rozwiałoby wszelkie spekulacje na tym forum i zakończyłoby temat "własności", który niepokoi jednak wielu zainteresowanych osób tym przedsięwzięciem.
CZEKAMY WIĘC NA WYJAŚNIENIA.
mnie przekona tylko wyjasnienie przez pana Sieka i udokumentowanie tego przy pierwszej rozmowie. nie chce biegac za papierami zeby potem zrobic z siebie glupka prze bankiem i dostac fige a nie kredyt
Z szacunkiem ale kim do cholery jest pani Kasia zeby jej wierzyc na jeden wpis bez dowodow CZEKAMY NA ODZEW KOGOS ZE STRONY FIRMY SPRZEDAJACEJ TE MIESZKANIA
Z szacunkiem ale kim do cholery jest pani Kasia zeby jej wierzyc na jeden wpis bez dowodow CZEKAMY NA ODZEW KOGOS ZE STRONY FIRMY SPRZEDAJACEJ TE MIESZKANIA
Witam.Mam parę pytań do osób które już zgłebiły temat:
1)mieszkanie 75 m2 i 95 m2,to ten sam rozkład pomieszczeń i różnica tylko w wielkości,czy sa tam jakieś zmiany
(na stronce mamy pokazany salon i aneks kuchenny plus łazienka na dole,2 sypialnie i łazienka na piętrze,sypialnia na poddaszu) interesują mnie wymiary tych pomieszczeń jak ktoś posiada?
2)miejsce parkingowe jest na działce,czy przed nią,wyżej ktos pisał o wiacie garażowej,w sumie przerobić wiatę na garaż,to nie jest duży problem ...
3)dopłata 9000 za komin,to dopłata za samo postawienie przwodu tak?
pozdrawiam
1)mieszkanie 75 m2 i 95 m2,to ten sam rozkład pomieszczeń i różnica tylko w wielkości,czy sa tam jakieś zmiany
(na stronce mamy pokazany salon i aneks kuchenny plus łazienka na dole,2 sypialnie i łazienka na piętrze,sypialnia na poddaszu) interesują mnie wymiary tych pomieszczeń jak ktoś posiada?
2)miejsce parkingowe jest na działce,czy przed nią,wyżej ktos pisał o wiacie garażowej,w sumie przerobić wiatę na garaż,to nie jest duży problem ...
3)dopłata 9000 za komin,to dopłata za samo postawienie przwodu tak?
pozdrawiam
Do Karol:
1) parter i piętro jest identyczne w obu wersjach, wieksza ma dodatkowo użytkowe poddasze. ( mniejsze tez ma poddasze, ale bez okna i nie wykończone uzytkowo ).
Parter ma około 38,8 m2, piętro tez coś kolo tego ( nie mam teraz przy sobie projektów).
2) miejsce parkingowe jest przed ogrodzeniem, standardowo bez wiaty (jak ktoś chce to sobie może postawić).
3) 8640 zł to opłata za komin, wentylację itd., bez paleniska.
1) parter i piętro jest identyczne w obu wersjach, wieksza ma dodatkowo użytkowe poddasze. ( mniejsze tez ma poddasze, ale bez okna i nie wykończone uzytkowo ).
Parter ma około 38,8 m2, piętro tez coś kolo tego ( nie mam teraz przy sobie projektów).
2) miejsce parkingowe jest przed ogrodzeniem, standardowo bez wiaty (jak ktoś chce to sobie może postawić).
3) 8640 zł to opłata za komin, wentylację itd., bez paleniska.
Witaj zzz.
Sytuacja działki na której jest budowany mój domek jest jasna od początku. Mam akt notarialny, który stwierdza własność p. Andrzeja Sieka (syna). Nie wypowiadam się w tej kwestii, bo nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja prawna pozostałych działek.
Pan Andrzej w ostatniej naszej rozmowie obiecał, że odda mieszkanko do końca listopada. Z tego co wiem sąsiadka chce się wprowadzić już w grudniu, więc jej segment będzie oddany jako pierwszy (połowa listopada).
Tak, mamy kominek z płaszczem wodnym.
Sytuacja działki na której jest budowany mój domek jest jasna od początku. Mam akt notarialny, który stwierdza własność p. Andrzeja Sieka (syna). Nie wypowiadam się w tej kwestii, bo nie mam pojęcia jak wygląda sytuacja prawna pozostałych działek.
Pan Andrzej w ostatniej naszej rozmowie obiecał, że odda mieszkanko do końca listopada. Z tego co wiem sąsiadka chce się wprowadzić już w grudniu, więc jej segment będzie oddany jako pierwszy (połowa listopada).
Tak, mamy kominek z płaszczem wodnym.
8640 zł to jest cena komina. Do tego musisz doliczyć wkład kominowy i obudowę. Ceny są bardzo zróżnicowane. Wszystko zależy od tego co sobie wymarzysz i na co Cię stać. Faktem jest, że taki wkład kominowy jest dużo droższy od zwykłego. Myślę, że trzeba się liczyć z sumą minimum ok. 5 tysięcy. Co do jakości takiego kominka się nie wypowiadam. Osobiście uważam, że warto zainwestować nieco więcej. Twój wybór:)
Do tego co opisala Ann - instalacje,komin, wklad, obudowe dolozyc trzeba jeszcze rure zaroodporna - calosc okolo lekko liczac 20 000. Pytanie kiedy naklad na kominek z plaszczem wodnym sie zwroci ? Planowalem rowniez montaz takowego ale chyba sobie dam spokoj..
Powiedz Ann gdzie bedziesz miala elementy instalacji kominka - pompe, wymiennik ciepla, sprzegniety z piecykiem gazowym ?
Pozdrawiam
Powiedz Ann gdzie bedziesz miala elementy instalacji kominka - pompe, wymiennik ciepla, sprzegniety z piecykiem gazowym ?
Pozdrawiam
Już pisałam ZZZ. Komin stawia deweloper. Kominek i obudowę możesz sobie kupić w Nomi, albo Obi, czy innej Castoramie i sobie zamontować jeśli potrafisz:) Możesz też zlecić to firmie. A o cenie też już pisałam. Najtańszy wkład kominkowy z płaszczem wodnym to kwota około 2000- 2500 zł. Obudowę pewnie kupisz już za cenę ok. 1000 zł. Pozostaje kwestia mocy i jakości...
Nie wybrałam jeszcze kominka. Wciąż oglądamy i się zastanawiamy, więc nie znam ceny. Szacuję, że będzie to +/- 10000.
Plastikowy ludziku...yyyyyyyyy...w łazience? Pojęcia zielonego nie mam. Technicznymi rzeczami zajmuje się mój szanowny małżonek:)
Pozdrawiam.
Nie wybrałam jeszcze kominka. Wciąż oglądamy i się zastanawiamy, więc nie znam ceny. Szacuję, że będzie to +/- 10000.
Plastikowy ludziku...yyyyyyyyy...w łazience? Pojęcia zielonego nie mam. Technicznymi rzeczami zajmuje się mój szanowny małżonek:)
Pozdrawiam.
Dzidek, klocil sie nie bede...moze masz racje...choc w tym wszystkim akurat rura to koszt najmniejszy...ale wszytsko trzeba bedzie dokladnie wyjasnic jezeli sie ostatecznie zdecyduje.
W zasadzie zastanawiam sie jedynie nad typem kominka z plaszczem lub bez bo komin na pewno miec bede... systemowy czy nie:)
W zasadzie zastanawiam sie jedynie nad typem kominka z plaszczem lub bez bo komin na pewno miec bede... systemowy czy nie:)
Witamy wszystkich, jesteśmy wielkimi entuzjastami całej inwestycji. Podpisaliśmy miesiąc temu umowę przedwstępną i cały czas planujemy jak wykończyć mieszkanie, jaki kominek zainstalować i ogólnie jak będzie wyglądało nasze wymarzone lokum. Ostatnio jednak nasz entuzjazm został nieco ostudzony przez decyzję banku, który odmówił przyznania nam kredytu ze względu na bardzo wysokie ryzyko transakcji. W skrócie chodzi o kwestię własności działki, o czym już była mowa na forum. Chcieliśmy zapytać, czy nikt ze zdecydowanych tutaj nie miał dotąd problemów z kredytem?
Witam jako jeden z potencjalnych mieszkańców nowego osiedla domków postanowiłem założyć Nasze oficjalne forum.
Stwórzmy coś na wzór internetowego stowarzyszenia mieszkańców i wymieniajmy się wszystkimi informacjami dotyczącymi inwestycji, zarówno w trakcie jej budowy jak i po wybudowaniu. Bądźmy ze sobą w kontakcie, w końcu będziemy sąsiadami.
Serdecznie wszystkich zapraszam http://www.fourplex.pl
Stwórzmy coś na wzór internetowego stowarzyszenia mieszkańców i wymieniajmy się wszystkimi informacjami dotyczącymi inwestycji, zarówno w trakcie jej budowy jak i po wybudowaniu. Bądźmy ze sobą w kontakcie, w końcu będziemy sąsiadami.
Witaj emilyyy :)
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,18,18.48600,54.59110?l=844e622dac5f0538
ul. Słonecznikowa
Co do domku, to niestety robota znacznie zwolniła. Moje mieszkanko jest nadal nieogrzewane, mimo, że piec już wisi od jakiegoś czasu, prace na zewnątrz też posuwają się dosyć wolno. Pan Siek obiecał nam co prawda odbiór pod koniec listopada, ale szczerze mówiąc przy takim tempie prac coś cienko to widzę...
Pozdrawiam.
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,18,18.48600,54.59110?l=844e622dac5f0538
ul. Słonecznikowa
Co do domku, to niestety robota znacznie zwolniła. Moje mieszkanko jest nadal nieogrzewane, mimo, że piec już wisi od jakiegoś czasu, prace na zewnątrz też posuwają się dosyć wolno. Pan Siek obiecał nam co prawda odbiór pod koniec listopada, ale szczerze mówiąc przy takim tempie prac coś cienko to widzę...
Pozdrawiam.
Witam jako jeden z potencjalnych mieszkańców nowego osiedla domków postanowiłem założyć Nasze oficjalne forum.
Zapraszam do działu Budowa - zdjęcia do oglądania zdjęć z budowy
Zapraszam do działu Budowa - zdjęcia do oglądania zdjęć z budowy
do >proste<
żałosny to jesteś ty
to ze bedzie tam lotnisko nie ulega watpliwosci bo w prasie pojawiaja sie coraz czesciej artykuly o przetargach i rozwoju
Jak komus nie pasuje to poszuka sobie chaty gdzie indziej
ja chce mieszkac sam i jestem skolonny zamieszkac tam pomimo lotniska, ale nie jak ktos chce miec dzieci, albo lubi spokoj to bedzie to dla niego sepuku
oklamywanie siebie nic nie da - najwyzej duzo nerwow potem
ladawac tam na pewno beda odrzutowce tanich linii, wszystkie tanie linie przeniosa sie z gdanska do kosakowa i ruch bedzie olbrzymi
wystarczy sie zastanowic czemu tanie liniie nie laduja na glownych lotniskach Londynu itp tylko Jakies dziuru typu Kosakowo (stansted, luton, gatwick) Tanie linie zawsze laduja na najtanszym lotnisku w okolicy.
Ja mam zamiar mieszkac sam wiec mi to nie interere
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i czekam az wprowadzi sie troche ludzi na osiedle i wyrazi opinie
no i oczywiscie cena spadnie za jakis czas wiec jeszcze chwile warto poczekac Pospiech niewskazany przy takim duzym osiedlu i jest jeszcze duzo czasu:)
żałosny to jesteś ty
to ze bedzie tam lotnisko nie ulega watpliwosci bo w prasie pojawiaja sie coraz czesciej artykuly o przetargach i rozwoju
Jak komus nie pasuje to poszuka sobie chaty gdzie indziej
ja chce mieszkac sam i jestem skolonny zamieszkac tam pomimo lotniska, ale nie jak ktos chce miec dzieci, albo lubi spokoj to bedzie to dla niego sepuku
oklamywanie siebie nic nie da - najwyzej duzo nerwow potem
ladawac tam na pewno beda odrzutowce tanich linii, wszystkie tanie linie przeniosa sie z gdanska do kosakowa i ruch bedzie olbrzymi
wystarczy sie zastanowic czemu tanie liniie nie laduja na glownych lotniskach Londynu itp tylko Jakies dziuru typu Kosakowo (stansted, luton, gatwick) Tanie linie zawsze laduja na najtanszym lotnisku w okolicy.
Ja mam zamiar mieszkac sam wiec mi to nie interere
Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych i czekam az wprowadzi sie troche ludzi na osiedle i wyrazi opinie
no i oczywiscie cena spadnie za jakis czas wiec jeszcze chwile warto poczekac Pospiech niewskazany przy takim duzym osiedlu i jest jeszcze duzo czasu:)
Nieciemniak, big_slask, zainteresowany, czy jak tam się jeszcze zwiesz.... pojmij w końcu chłopie, że domu za prawie 400 koła nie kupuje się jak kilograma ziemniaków i zazwyczaj taka decyzja jest dokładnie przemyślana. Odstosunkuj się z łaski swojej od osób, którzy są zainteresowani inwestycją. Co Cię na litość boską obchodzi, czy komuś będą przeszkadzały samoloty, czy też nie? A może mnie na ten przykład kręcą samoloty odrzutowe i do szaleństwa podnieca mnie ryk silników. I co? Wolno mi! I nikomu nic do tego!
Over.
P.S. Mam nadzieję, że jednak tam nie zamieszkasz, bo niekoniecznie miałabym ochotę mieć sąsiada w Twojej osobie.
Over.
P.S. Mam nadzieję, że jednak tam nie zamieszkasz, bo niekoniecznie miałabym ochotę mieć sąsiada w Twojej osobie.
Emilyy... kupiłam segment w pierwszym domku. To ten o powierzchni 98 m2.
Jeszcze wykończenie nie spełnia naszych oczekiwań, ale mam nadzieję, że dogadamy się z deweloperem i wszystko będzie ok. Nadal martwi mnie brak ogrzewania, ściany są mokre i mimo, że osuszacz chodzi, to efekty przy takiej temperaturze będą mizerne.
Jeszcze wykończenie nie spełnia naszych oczekiwań, ale mam nadzieję, że dogadamy się z deweloperem i wszystko będzie ok. Nadal martwi mnie brak ogrzewania, ściany są mokre i mimo, że osuszacz chodzi, to efekty przy takiej temperaturze będą mizerne.
Nie napisałam, że coś jest nie tak. Napisałam, że wykończenie nie spełnia naszych oczekiwań... na razie...
Jest to sytuacja jak mniemam przejściowa. Z Panem Siekiem z całą pewnością dojdziemy do porozumienia. Nie będę tego opisywać na ogólnodostępnym forum, wybacz. To dotyczy wyłącznie stron zainteresowanych:)
Pozdrawiam.
Jest to sytuacja jak mniemam przejściowa. Z Panem Siekiem z całą pewnością dojdziemy do porozumienia. Nie będę tego opisywać na ogólnodostępnym forum, wybacz. To dotyczy wyłącznie stron zainteresowanych:)
Pozdrawiam.
SKĄD TEN ENTUZJAZM??
czytam te Wasze komentarze i się zastanawiam, czy wogóle byliście w środku, że z takim entuzjazmem się wypowiadacie. Oprócz tego, że Wasze przyszłe gniazdko powinno być ładne itp to nie zapomnijcie, że przede wszystkim PRAKTYCZNE!!!
To osiedle to katastrofa. Jedynie elewacja przyciąga, nic poza tym.
Jestem ciekawa, jak Wy to wszystko urządzicie bo ja nie miałam pomysłu. Nie dość, że kuchnia jest mała to jeszcze dwa duże okna na ścianie. A szafki wiszące (w kuchni) to gdzie powiesicie??? Pomysleliście trochę??? Na stornie internetowej fourplexu w kuchni znajdują się tylko płyta, ciekawe.. może dlatego żeby było przynajmniej takie wrażenie, że jest tam dużo miejsca. Nie zapominajcie, że w kuchni powinien być też zlew, lodówka i kuchenka. No i jeszcze ten kominek - uśmiałam się... pytam gdzie??? (20 cm od kanapy??).
Aha, i jeszcze jedno: np. rowery, bombki świąteczne, choinka, słoiki (typu weki - bo nie licze juz na kuchnie), różnego rodzaju inne pierdoły typu ubranka po dzieciach, namiot :) itd na pewno nie zmieścicie pod schodami.
A ta kanciapa na łazienkę to chyba jakaś pomyłka... Prać to chyba będziecie ręcznie bo na pralkę tam nie ma miejsca. A suszyc ubrania to chyba w zębach
Naprawdę, nie wiem skąd ten entuzjazm. Będziecie mieli później takie problemy żeby coś tam upchnąć, że mnie wspomnicie.
Radzę się dobrze zastanowić...
To tyle z mojej strony
Pozdrawiam
To osiedle to katastrofa. Jedynie elewacja przyciąga, nic poza tym.
Jestem ciekawa, jak Wy to wszystko urządzicie bo ja nie miałam pomysłu. Nie dość, że kuchnia jest mała to jeszcze dwa duże okna na ścianie. A szafki wiszące (w kuchni) to gdzie powiesicie??? Pomysleliście trochę??? Na stornie internetowej fourplexu w kuchni znajdują się tylko płyta, ciekawe.. może dlatego żeby było przynajmniej takie wrażenie, że jest tam dużo miejsca. Nie zapominajcie, że w kuchni powinien być też zlew, lodówka i kuchenka. No i jeszcze ten kominek - uśmiałam się... pytam gdzie??? (20 cm od kanapy??).
Aha, i jeszcze jedno: np. rowery, bombki świąteczne, choinka, słoiki (typu weki - bo nie licze juz na kuchnie), różnego rodzaju inne pierdoły typu ubranka po dzieciach, namiot :) itd na pewno nie zmieścicie pod schodami.
A ta kanciapa na łazienkę to chyba jakaś pomyłka... Prać to chyba będziecie ręcznie bo na pralkę tam nie ma miejsca. A suszyc ubrania to chyba w zębach
Naprawdę, nie wiem skąd ten entuzjazm. Będziecie mieli później takie problemy żeby coś tam upchnąć, że mnie wspomnicie.
Radzę się dobrze zastanowić...
To tyle z mojej strony
Pozdrawiam
Na każdym jednym osiedlu można by tak wymieniać co jest nie tak i co jest nie praktyczne !! Ludzie ten kto to pisał zapewne zakupi wille z basenem i wszystko pomieści. Trzeba mieć wyobraźnię... z kupnem mieszkania zawsze tak jest coś za coś... Mi się bardzo podoba i uważam że jak na prawie 100 m 2 cena jest atrakcyjna i zapewniam że przy dzisiejszych projektantach i nowoczesności wszystko idzie zrobić :) to tyle pzdr
Nie mam willi z basenem - zapewniam, choć bardzo chciałabym mieć :)
Dzisiaj kumulacja - zagram :)
Mieszkam w bloku i również rozglądam się nad zakupem nowego lokum.
To jest moje drugie mieszkanie (I - 35 metrów, II - 65 metrów), więc chyba mam mniej więcej pojęcie ile miejsca potrzeba rodzinie.
Piszesz, że trzeba mieć wyobraźnię - wydaje mi się, że właśnie ją mam. Dlatego piszę na tym forum aby ostrzec ludzi, którzy nie wszystko umieją sobie wyobrazić i podchodzą do tego w rodzaju "jakoś to pomieścimy"
100m2 na trzech kondygnacjach - masakra. Dobrze sie zastanówcie!!!
A tyle negatywnych stron co na tym osiedlu to chyba nigdzie nie ma (nadmienię, żę nie chciałam się wyżej rozpisywać, więc nie wymieniłam WSZYSTKICH negatywnych stron)
Nie chcę sączyć tu jadu ale pomyślcie...
Dzisiaj kumulacja - zagram :)
Mieszkam w bloku i również rozglądam się nad zakupem nowego lokum.
To jest moje drugie mieszkanie (I - 35 metrów, II - 65 metrów), więc chyba mam mniej więcej pojęcie ile miejsca potrzeba rodzinie.
Piszesz, że trzeba mieć wyobraźnię - wydaje mi się, że właśnie ją mam. Dlatego piszę na tym forum aby ostrzec ludzi, którzy nie wszystko umieją sobie wyobrazić i podchodzą do tego w rodzaju "jakoś to pomieścimy"
100m2 na trzech kondygnacjach - masakra. Dobrze sie zastanówcie!!!
A tyle negatywnych stron co na tym osiedlu to chyba nigdzie nie ma (nadmienię, żę nie chciałam się wyżej rozpisywać, więc nie wymieniłam WSZYSTKICH negatywnych stron)
Nie chcę sączyć tu jadu ale pomyślcie...
A mi się właśnie wydaje, że gdyby miała Pani wyobraźnię i naprawdę nie była tak zainteresowana tym osiedlem to by tego wszystkiego tu nie pisała ! Ja również wchodzę na fora innych osiedli i nie mam przyjemności żeby wchodzić tam i wypisywać same negatywy. Mieszkanie to rzecz gustu to co dla innego jest mało atrakcyjne dla drugiego będzie czymś wyjątkowym. Także prosimy zachować komentarze dla siebie i dziękujemy za radę. A i proszę dać znać jakie osiedla Pani wybrała :)
hehe
Czytając to forum człowiek myślący od razu zauważy, które komentarze są od prawdziwych ludzi a ktore od klakierow dewelopera.
Pozdrawiam:
1 Ann - kobieta złoto dosłownie. Nie musisz nic sprawdzać odnośnie osiedla - odpowie a wszystkie twoje pytania, zna nawet szczegoly techniczne:)
2 Daniel - cóż za uczynny POTENCJALNY MIESZKANIEC, za friko forum założy:)
3 Ula - kobieta którą boli bardzo kazdy negatywny komentarz i jej musi byc na wierzchu:)
Ludzie kompromitujecie sie, caly ruch na tym forum to wasze klakierskie teksty Kaska napisala sama prawde o tych klitkach i wielkie oburzenie:):):)
Żeby nie bylo - nadal jestem zainteresowany tymi budami, poczekam tylko az pierwsze odrzutowce tanich linni wyladuja i wtedy kupie za jakies 200tys brutto jak deweloperowi zacznie przeszkadzac smrod wlasnego guana w gaciach :):):) a na cenach przy lotniskach troszke sie znam bo juz drugi raz mieszkam w poblizu Ale tak blisko pasa startowego to jak zyje nie widzialem zeby ktos budowal dlatego mowie wam - dla kogos kto umie z tym zyc to bedzie interes zycia - 200tys brutto to MAX co jest to warte
Czytając to forum człowiek myślący od razu zauważy, które komentarze są od prawdziwych ludzi a ktore od klakierow dewelopera.
Pozdrawiam:
1 Ann - kobieta złoto dosłownie. Nie musisz nic sprawdzać odnośnie osiedla - odpowie a wszystkie twoje pytania, zna nawet szczegoly techniczne:)
2 Daniel - cóż za uczynny POTENCJALNY MIESZKANIEC, za friko forum założy:)
3 Ula - kobieta którą boli bardzo kazdy negatywny komentarz i jej musi byc na wierzchu:)
Ludzie kompromitujecie sie, caly ruch na tym forum to wasze klakierskie teksty Kaska napisala sama prawde o tych klitkach i wielkie oburzenie:):):)
Żeby nie bylo - nadal jestem zainteresowany tymi budami, poczekam tylko az pierwsze odrzutowce tanich linni wyladuja i wtedy kupie za jakies 200tys brutto jak deweloperowi zacznie przeszkadzac smrod wlasnego guana w gaciach :):):) a na cenach przy lotniskach troszke sie znam bo juz drugi raz mieszkam w poblizu Ale tak blisko pasa startowego to jak zyje nie widzialem zeby ktos budowal dlatego mowie wam - dla kogos kto umie z tym zyc to bedzie interes zycia - 200tys brutto to MAX co jest to warte
~gluchy - pytanie co ty robisz na tym forum skoro nie jesteś teraz zainteresowany a zamieściłeś już kilka negatywnych komentarzy, jak czekasz na lepszą cenę to powinieneś zaglądać na strony z ofertami sprzedaży. Co ci do tego a może na tym osiedlu będą mieszkać fani samolotów :) Proponuję zakończyć dyskusję z 89.77.120.*
witam z tej strony Daniel "uczynny mieszkaniec"
Dla rozwiania wątpliwości wszystkich piszących mój dom w którym mam nadzieję że zamieszkam to budynek nr 4. Więc niedługo powinniśmy się spotkać na osiedlu. Dzisiaj na moim a mam nadzieję że po rozbudowania całości Naszym forum wstawię kolejne zdjęcia gdyż byłam dzisiaj oglądać inwestycję
Dla rozwiania wątpliwości wszystkich piszących mój dom w którym mam nadzieję że zamieszkam to budynek nr 4. Więc niedługo powinniśmy się spotkać na osiedlu. Dzisiaj na moim a mam nadzieję że po rozbudowania całości Naszym forum wstawię kolejne zdjęcia gdyż byłam dzisiaj oglądać inwestycję
DOKŁADNIE NIE MA CO WCHODZIĆ W DYSKUSJE!!!
CI CO ZAKUPILI JUŻ MIESZKANKA SAMI WIEDZĄ NAJLEPIEJ NA JAKĄ INWESTYCJĘ SIĘ PISZĄ . TO NASZ DOBROWOLNY ZAKUP,NAM SIĘ PODOBA I JUŻ,A JEŚLI KTOŚ NIE MA WIZJI URZĄDZENIA,BADŹ ZNALAZŁ TAŃSZE MIESZKANIE TO NIECH KUPUJĘ A NIE WYPISUJE GŁUPOTY NA TYM FORUM!!!
LUDZIE NIE ZAPOMINAJCIE ,ŻE KUPUJĄCY NIE MAJĄ PO 5 LAT I NIE CHODZĄ DO PRZEDSZKOLA,
TAKŻE PROPONUJĘ ABY KAŻDY ZAJĄŁ SIĘ SWOIM NOSEM I ZAKUPEM TEGO CO SPEŁNIA JEGO OCZEKIWANIA.
CI CO ZAKUPILI JUŻ MIESZKANKA SAMI WIEDZĄ NAJLEPIEJ NA JAKĄ INWESTYCJĘ SIĘ PISZĄ . TO NASZ DOBROWOLNY ZAKUP,NAM SIĘ PODOBA I JUŻ,A JEŚLI KTOŚ NIE MA WIZJI URZĄDZENIA,BADŹ ZNALAZŁ TAŃSZE MIESZKANIE TO NIECH KUPUJĘ A NIE WYPISUJE GŁUPOTY NA TYM FORUM!!!
LUDZIE NIE ZAPOMINAJCIE ,ŻE KUPUJĄCY NIE MAJĄ PO 5 LAT I NIE CHODZĄ DO PRZEDSZKOLA,
TAKŻE PROPONUJĘ ABY KAŻDY ZAJĄŁ SIĘ SWOIM NOSEM I ZAKUPEM TEGO CO SPEŁNIA JEGO OCZEKIWANIA.
Proszę się skontaktować z firmą MUSKAT NIERUCHOMOŚCI. Dostałam od nich ostatnio ofertę z Mostów. Kobieta buduje dom i również go dzieli (sensownie i z głową) z tą różnicą że ma się 10 metrową piwnicę i duży ogród. Kwota jeśli dobrze pamiętam to 320 tyś.
Nie wnikałam już w szczegóły bo napaliłam się na coś innego ale w Gdańsku.
Nie wnikałam już w szczegóły bo napaliłam się na coś innego ale w Gdańsku.
Kaśka, a ja bym chętnie poczytała o reszcie tych negatywnych stron.
Dla mnie powierzchnia jest wystarczająca, choć z całą pewnością nie jest moją wymarzoną. Owszem, jedna z łazienek mogłaby być zdecydowanie większa, z tym się zgodzę. Salon nie jest duży, ale zapewniam, że sensownie usytuowany, oczywiście niezbyt wielki, kominek nie będzie 20 cm od kanapy. Przed chwilą natomiast oglądałam wizualizację mojej kuchni i projekt mi się podoba. Gonić się po niej wprawdzie nie będzie można, ale bez problemu np. wstawiłam dużą lodówkę typu side by side.
A tak na marginesie...byłaś w tych mieszkaniach, czy oparłaś się jedynie na informacjach z internetu?
Dla mnie powierzchnia jest wystarczająca, choć z całą pewnością nie jest moją wymarzoną. Owszem, jedna z łazienek mogłaby być zdecydowanie większa, z tym się zgodzę. Salon nie jest duży, ale zapewniam, że sensownie usytuowany, oczywiście niezbyt wielki, kominek nie będzie 20 cm od kanapy. Przed chwilą natomiast oglądałam wizualizację mojej kuchni i projekt mi się podoba. Gonić się po niej wprawdzie nie będzie można, ale bez problemu np. wstawiłam dużą lodówkę typu side by side.
A tak na marginesie...byłaś w tych mieszkaniach, czy oparłaś się jedynie na informacjach z internetu?
PODSUMOWUJĄC WADY - to co nie zdołałam wymienić, a o co prosiła koleżanka z forum:
0. Pomijając cały środek....
1. Lokalizacja między cmentarzem a lotniskiem
2. Centalnie w ścieżce startu salomotów - 100 m
3. Fatalny dojazd do centum - wiecznie zakorkowa estakada Kwiatkowskiego
4. Życie w 3 poziomach po 35 metrów
5. Pierwszy domek jest ok, jesli chodzi o ogródek. Ale pozostałe budowane są ściana w ścianę, więc nie liczcie na prywatność w ogródkach i wogóle.
6. Brak pomieszczenia godpodarczego - to co będzie w ogrodzie (wiata czy jakoś tam) starczy jedynie na drewno i kosiarkę.
7. W zasadzie to brak KUCHNI :) - no dobra czepiam się :) ale i tak nie wiem gdzie pomieścić wszystkie garnki, talerze, miseczki, półmiski, przyprawy, kubki, szklaneczki, tostery i inne urządzenia godpodarcze. IKEA nie pomoże, to ją przerośnie... :)
8. A jeśli chodzi o lotnisko w Kosakowie, to radzę zagłębić się w temacie, bo o ile sie nie mylę, to ma odciążyć te w Rębiechowie (nie zaprzeczam, mieszkam w okolicy (tej dalszej, nawet bardzo dalszej... :)) i jak na RAZIE nawet podoba mi się, może inaczej, PRZYZWYCZAIŁAM się do odgłosu helikopterów w wieczorem i w nocy :)
ZALETY:
1. Bardzo ładne elewacje - duuuuży PLUS
2. Dobra cena
3. Blisko Auchan w Rumi - dla zakupoholiczek :)
4. Blisko na samolot lub na cmentarz
Wnioski wyciągnijcie sami
Pozdrawiam
0. Pomijając cały środek....
1. Lokalizacja między cmentarzem a lotniskiem
2. Centalnie w ścieżce startu salomotów - 100 m
3. Fatalny dojazd do centum - wiecznie zakorkowa estakada Kwiatkowskiego
4. Życie w 3 poziomach po 35 metrów
5. Pierwszy domek jest ok, jesli chodzi o ogródek. Ale pozostałe budowane są ściana w ścianę, więc nie liczcie na prywatność w ogródkach i wogóle.
6. Brak pomieszczenia godpodarczego - to co będzie w ogrodzie (wiata czy jakoś tam) starczy jedynie na drewno i kosiarkę.
7. W zasadzie to brak KUCHNI :) - no dobra czepiam się :) ale i tak nie wiem gdzie pomieścić wszystkie garnki, talerze, miseczki, półmiski, przyprawy, kubki, szklaneczki, tostery i inne urządzenia godpodarcze. IKEA nie pomoże, to ją przerośnie... :)
8. A jeśli chodzi o lotnisko w Kosakowie, to radzę zagłębić się w temacie, bo o ile sie nie mylę, to ma odciążyć te w Rębiechowie (nie zaprzeczam, mieszkam w okolicy (tej dalszej, nawet bardzo dalszej... :)) i jak na RAZIE nawet podoba mi się, może inaczej, PRZYZWYCZAIŁAM się do odgłosu helikopterów w wieczorem i w nocy :)
ZALETY:
1. Bardzo ładne elewacje - duuuuży PLUS
2. Dobra cena
3. Blisko Auchan w Rumi - dla zakupoholiczek :)
4. Blisko na samolot lub na cmentarz
Wnioski wyciągnijcie sami
Pozdrawiam
Co do lotów śmigłowców to nawet mieszkając w Janowie są one głośne bo chłopaki latają nad dachami, taki sport czy co?
Kuchnia niestety nie należy do małych co stwierdziłem w momencie kiedy pani przedstawiła projekt, koszt zakupu i wykonania mebli!!!
I wcale nie była to najwyższa półka materiału i sprzętu!
Kuchnia niestety nie należy do małych co stwierdziłem w momencie kiedy pani przedstawiła projekt, koszt zakupu i wykonania mebli!!!
I wcale nie była to najwyższa półka materiału i sprzętu!
Kaśka...
Ad.1
Lotnisko może być uciążliwe - przyznaję. Natomiast nie mam pojęcia co ma do tego sąsiedztwo cmentarza? Umrzyki latają po nocach?
Ja widzę w lokalizacji dużo zalet: blisko morze, lasy, i przepiękny rezerwat Beka z ujściem Redy - świetne miejsc na wycieczki zarówno rowerowe, jak i piesze.
Ad.2
Żaden z domów nie leży na linii pasa startowego.
Ad.3
Dojazd taki sam jak z Pogórza, Obłuża, czy Oksywia. Alternatywą jest ulica Czernikowskiego tzw. serpentyny, więc ten argument jest bez sensu.
Ad.4
Życie na 3 poziomach dla mnie osobiście jest atutem. Dół ogólnodostępny, piętro dla dwójki dzieci i całe poddasze dla nas (a jest spore i stwarza mnóstwo możliwości aranżacyjnych). Więc weź może pod uwagę, że coś, co dla Ciebie jest wadą dla kogoś innego może być zaletą.
Ad. 5
Jeśli ktoś chce takiej prywatności, to kupi sobie kilka hektarów i na środku wybuduje dom. Uważasz, że we wspomnianej w jednym z Twoich wcześniejszych postów zabudowie szeregowej w Mostach taką prywatność będziesz mieć? Myślę, że każdy z potencjalnych klientów zdaje sobie z tego doskonale sprawę. To ma być alternatywa dla mieszkania, nie dla wolnostojącego domu, prawda?
Ad. 6
Wiesz co będzie u mnie w ogrodzie? To bardzo ciekawe, bo ja jeszcze nie zdecydowałam się na nic konkretnego. I z całą pewnością nie będzie to wiata, tylko całkiem spory domek gospodarczy.
Ad. 7
Już na ten temat się wypowiadałam w poprzednim poście.
Ad. 8
Mieszkam obecnie 3 km od Kosakowa. Pamiętam czasy, gdy latały tu odrzutowce. Wystartował i poleciał. Chwila hałasu, owszem. Można się przyzwyczaić. Dużo bardziej uciążliwe są śmigłowce, które potrafią latać godzinami nad domami w okolicy, lub obecność np. ruchliwej ulicy.
Reasumując.... mimo, że jak już wspomniałam nie jest to dom moich marzeń, to nadal uważam, że za taką cenę i w takim standardzie warto tam zamieszkać. Co absolutnie nie znaczy, że każdy się inwestycją musi zachwycać.
Ad.1
Lotnisko może być uciążliwe - przyznaję. Natomiast nie mam pojęcia co ma do tego sąsiedztwo cmentarza? Umrzyki latają po nocach?
Ja widzę w lokalizacji dużo zalet: blisko morze, lasy, i przepiękny rezerwat Beka z ujściem Redy - świetne miejsc na wycieczki zarówno rowerowe, jak i piesze.
Ad.2
Żaden z domów nie leży na linii pasa startowego.
Ad.3
Dojazd taki sam jak z Pogórza, Obłuża, czy Oksywia. Alternatywą jest ulica Czernikowskiego tzw. serpentyny, więc ten argument jest bez sensu.
Ad.4
Życie na 3 poziomach dla mnie osobiście jest atutem. Dół ogólnodostępny, piętro dla dwójki dzieci i całe poddasze dla nas (a jest spore i stwarza mnóstwo możliwości aranżacyjnych). Więc weź może pod uwagę, że coś, co dla Ciebie jest wadą dla kogoś innego może być zaletą.
Ad. 5
Jeśli ktoś chce takiej prywatności, to kupi sobie kilka hektarów i na środku wybuduje dom. Uważasz, że we wspomnianej w jednym z Twoich wcześniejszych postów zabudowie szeregowej w Mostach taką prywatność będziesz mieć? Myślę, że każdy z potencjalnych klientów zdaje sobie z tego doskonale sprawę. To ma być alternatywa dla mieszkania, nie dla wolnostojącego domu, prawda?
Ad. 6
Wiesz co będzie u mnie w ogrodzie? To bardzo ciekawe, bo ja jeszcze nie zdecydowałam się na nic konkretnego. I z całą pewnością nie będzie to wiata, tylko całkiem spory domek gospodarczy.
Ad. 7
Już na ten temat się wypowiadałam w poprzednim poście.
Ad. 8
Mieszkam obecnie 3 km od Kosakowa. Pamiętam czasy, gdy latały tu odrzutowce. Wystartował i poleciał. Chwila hałasu, owszem. Można się przyzwyczaić. Dużo bardziej uciążliwe są śmigłowce, które potrafią latać godzinami nad domami w okolicy, lub obecność np. ruchliwej ulicy.
Reasumując.... mimo, że jak już wspomniałam nie jest to dom moich marzeń, to nadal uważam, że za taką cenę i w takim standardzie warto tam zamieszkać. Co absolutnie nie znaczy, że każdy się inwestycją musi zachwycać.
wypowiem się tylko na temat lotniska, ponieważ służyłem tam. Podstawowe podejście do lądowania jest od strony morza. Tylko przy niesprzyjających wiatrach może być inaczej. I na pewno zabudowa, nie leży na linii podejścia. Mam znajomego w pracy, który mieszka między Rębiechowem, a Baninem. To nie jest hałas, który powoduje drżenie szyb, o wiele gorzej jest na fikakowie przy obwodnicy, albo głównej ulicy i to niekoniecznie z linią tramwajową. Wracając do Banina, aby ludzie nie protestowali, dostają od lotniska bonus-płacą za wodę i kanalizę....
Super!!!
Kupujcie w fourplexie. Lotnisko na pewno nie będzie uciążliwe, będzie tylko słychać szum fal i czuć zapach sosnowego igliwia. Piękne bardzo przestronne mieszkanka z ogromnym ogrodem, idealny dojazd do centrum. Do tego bardzo atrakcyjna cena, taniej na pewno nie znajdziecie. Tylko się śpieszcie bo mieszkanka schodzą na pniu!
Kupujcie w fourplexie. Lotnisko na pewno nie będzie uciążliwe, będzie tylko słychać szum fal i czuć zapach sosnowego igliwia. Piękne bardzo przestronne mieszkanka z ogromnym ogrodem, idealny dojazd do centrum. Do tego bardzo atrakcyjna cena, taniej na pewno nie znajdziecie. Tylko się śpieszcie bo mieszkanka schodzą na pniu!
to forum to porazka Ludziki z firmy fourplez maja chyba placone za trolowanie i klikanie lubie to na wlasne posty, jedyne prawdziwe opinie to chyba te sceptyczne bo rzeczywiscie nie ma sie czym podniecac Cena, lokalizacja, rozklad pomieszczen, materialy nie zrywaja kasku a nawet dołuja. Posty Ann zostawie bez komentarza:/
Ależ nie kupujcie!
Znajdźcie sobie mieszkanie, które wam odpowiada. Załóżcie forum i piszcie na nim co macie ochotę.
Nie bardzo tylko rozumiem sens wchodzenia na forum inwestycji, która wam się nie podoba, tylko po to by krytykować... Forum jest, jak rozumiem dla ludzi, którzy są zainteresowani mieszkaniami. Służyć ma wymianie poglądów, spostrzeżeń itd, itp. Przynajmniej mam wrażenie, że takie było założenie autorki.
Naprawdę zupełnie mnie nie interesuje komu się tam podoba, a komu nie. Ja mam swój segment, który jest już ogrzewany, schnie i mam nadzieję w ciągu tygodnia dostać klucze. Całą resztę (wybaczcie kolokwializm) mam głęboko w nosie:)
Pozdrawiam.
Znajdźcie sobie mieszkanie, które wam odpowiada. Załóżcie forum i piszcie na nim co macie ochotę.
Nie bardzo tylko rozumiem sens wchodzenia na forum inwestycji, która wam się nie podoba, tylko po to by krytykować... Forum jest, jak rozumiem dla ludzi, którzy są zainteresowani mieszkaniami. Służyć ma wymianie poglądów, spostrzeżeń itd, itp. Przynajmniej mam wrażenie, że takie było założenie autorki.
Naprawdę zupełnie mnie nie interesuje komu się tam podoba, a komu nie. Ja mam swój segment, który jest już ogrzewany, schnie i mam nadzieję w ciągu tygodnia dostać klucze. Całą resztę (wybaczcie kolokwializm) mam głęboko w nosie:)
Pozdrawiam.
Dokładnie tak jak pisze Ann, jak kogoś nie interesuje kupno tego mieszkania to niech się nie wypowiada na tym forum. Każdy zainteresowany sam doskonale wie jakie są wady i zalety tego miejsca. We wszystkim można wynaleźć wady, więc ta dyskusja jest zupełnie nie potrzebna... zamiast tracić czas na wymyślanie kolejnych negatywów radzę poszukać sobie swojego wymarzonego lokum i tyle.
tyle ze weszlam na to forum zeby sie czegos dowiedziec. jak bym chciala posluchac naganiaczy i reklam to bym foldery firmy fourplex poprzegladala. jak mnie interesuja te domy to chciala bym podyskutowac z realnymi klientami o wadach zeby rozwiac watpliowsci a takie naganianie jak w wykonaniu Ann to obelga dla czytajacych. jak ktos kupil juz mieszkanie to tez nie siedzialby i nie trolowal bez przerwy. widze ze tu sie niczego nie dowiem. ale to co wyczyniaja naganiacze swiadczy tylko o tym ze duzo jest do ukrycia w sprawie tych domkow lotniska itd. widze ze nie ma innego wyjscia jak czekac na pierwszych lokatorow i z nimi szukac kontaktu. mam nadzieje ze pojawia sie w koncu realni klienci bo ciezko znalezc jakies prawdziwe opinie w internecie o tych domkach
pozdrawiam wszystkich zainteresowanych (tylko tych prawdziwych)
PS
Ann moglabys sie nie pograzac tymi swoimi tlumaczeniami
pozdrawiam wszystkich zainteresowanych (tylko tych prawdziwych)
PS
Ann moglabys sie nie pograzac tymi swoimi tlumaczeniami
Byłem tam w weekend no i muszę stwierdzić, że wszystkie strony mają rację.
1. Lotnisko nawet jak się rozbuduje niemiłosiernie, to i tak poziomu hałasu MIGów z lat 80tych nie przebije. Ludzie mieszkający wzdłuż trasy SKM na pewno mają tak samo głośno, a duże samoloty na pewno nie będą lądować co 15 minut.
2. Obok dużo sklepów, jest Polomarket, niedługo będzie Biedrona.
3. Za rogiem stacja benzynowa i myjnia.
4. Większość spraw załatwia się w Urzędzie Gminy, nie w Pucku, który jest 300m od osiedla.
5. W najbliższym czasie droga krajowa nr 100 idąca od Pogórza do Kosakowa będzie przesunięta na pola - w miejscu idącej dziś gruntówki - i będzie miała 2 pasy. Jak ktoś ma SUVa lub terenówkę może z niej korzystać już dziś - wyjedzie z tyłu Szperku.
Domy są w odpowiedniej odległości od siebie aby zachować prywatność, jednak dróżki między nimi będą raczej wąskie.
Z tego powodu musicie zrezygnować z posiadania 2 samochodów oraz prosić gości o przyjazd autobusem - tam nie będzie gdzie parkować.
6. Oszustwem jest mówienie, że dom ma 98m. Ma tyle ale w podłodze. Naprawdę nie wyobrażam sobie abym miał na górze sypialnię - powiem tyle, że podczas oględzin nie zszedłem ze schodów bo jedynie do jednego okan mógłbym podejśc normalnie trzymając się ściany. Reszta pomieszczenia tylko na kolanach - a przecież tam jest tylko wylewka, więc wysokość się zmniejszy. Są dwa ustawione pod kątem prostym spady od wejścia do krawędzi z belką podtrzymującą na środku (nie ma jej w folderze). Nadaje się to jako strych na szpargały, ale po co wtedy okna i kaloryfery? Można oczywiście zrobić z tego sypialnię, ale komfort żaden.
7. Dwa pokoje i garderoba na pietrze bardzo OK. Łazienka malutka jak w bloku - albo wanna albo prysznic - nie widzę miejsca dla pralki (chyba, że minimini).
8 Parter - jak się wchodzi pierwszy raz to WOW! Ale za chwilę jak uruchomisz wyobraźnię, to salon jest ciasny - zestaw wypoczynkowy zajmie go całego. Kominka bym nie montował, bo bałbym się poparzenia stóp - salon ma jakieś niecałe 4 metry patrząc od kuchni. Kuchnia nie wiadomo jaka - 2 duże okna, więc gdzie szafy? trzeba by dobudować ściankę od wejścia bo tak jak jest to wchodzisz od razu do kuchni. Ubikacja na dole to klitka na sedes jedynie. Może na upartego tam zmieścisz pralkę - ale pralka w salonie?
Reasumując- alternatywa dla mieszkania - jak najbardziej tak. Osobiście wolałbym zachować te 50 tysi na wykończenie (stan jest developerski i zrobione naprawdę OK) i kupić te 75m - przynajmniej nie jest to oszukany metraż ze świadomością że mam 2 pokoje i salon a nie udawać, że góra to romantyczna sypialnia.
Pranie zimą pewnie w salonie lub wieszane na kolanach na poddaszu. Rowery wiszą stylowo w salonie - albo zajmują cały schowek pod schodami na parterze.
całkowity brak pomieszczenia gospodarczego - dlatego poddasze musi być strychem.
Skutera albo motoru nigdzie nie schowasz.
fajny ogródek - wystarczający.
To tyle - jestem bezstronny mieszkania tam nie kupuję, ale jak ktoś zda sobie sprawę z ograniczeń - na pewno lepiej niż w mieszkaniu (takim 50metrowym)
1. Lotnisko nawet jak się rozbuduje niemiłosiernie, to i tak poziomu hałasu MIGów z lat 80tych nie przebije. Ludzie mieszkający wzdłuż trasy SKM na pewno mają tak samo głośno, a duże samoloty na pewno nie będą lądować co 15 minut.
2. Obok dużo sklepów, jest Polomarket, niedługo będzie Biedrona.
3. Za rogiem stacja benzynowa i myjnia.
4. Większość spraw załatwia się w Urzędzie Gminy, nie w Pucku, który jest 300m od osiedla.
5. W najbliższym czasie droga krajowa nr 100 idąca od Pogórza do Kosakowa będzie przesunięta na pola - w miejscu idącej dziś gruntówki - i będzie miała 2 pasy. Jak ktoś ma SUVa lub terenówkę może z niej korzystać już dziś - wyjedzie z tyłu Szperku.
Domy są w odpowiedniej odległości od siebie aby zachować prywatność, jednak dróżki między nimi będą raczej wąskie.
Z tego powodu musicie zrezygnować z posiadania 2 samochodów oraz prosić gości o przyjazd autobusem - tam nie będzie gdzie parkować.
6. Oszustwem jest mówienie, że dom ma 98m. Ma tyle ale w podłodze. Naprawdę nie wyobrażam sobie abym miał na górze sypialnię - powiem tyle, że podczas oględzin nie zszedłem ze schodów bo jedynie do jednego okan mógłbym podejśc normalnie trzymając się ściany. Reszta pomieszczenia tylko na kolanach - a przecież tam jest tylko wylewka, więc wysokość się zmniejszy. Są dwa ustawione pod kątem prostym spady od wejścia do krawędzi z belką podtrzymującą na środku (nie ma jej w folderze). Nadaje się to jako strych na szpargały, ale po co wtedy okna i kaloryfery? Można oczywiście zrobić z tego sypialnię, ale komfort żaden.
7. Dwa pokoje i garderoba na pietrze bardzo OK. Łazienka malutka jak w bloku - albo wanna albo prysznic - nie widzę miejsca dla pralki (chyba, że minimini).
8 Parter - jak się wchodzi pierwszy raz to WOW! Ale za chwilę jak uruchomisz wyobraźnię, to salon jest ciasny - zestaw wypoczynkowy zajmie go całego. Kominka bym nie montował, bo bałbym się poparzenia stóp - salon ma jakieś niecałe 4 metry patrząc od kuchni. Kuchnia nie wiadomo jaka - 2 duże okna, więc gdzie szafy? trzeba by dobudować ściankę od wejścia bo tak jak jest to wchodzisz od razu do kuchni. Ubikacja na dole to klitka na sedes jedynie. Może na upartego tam zmieścisz pralkę - ale pralka w salonie?
Reasumując- alternatywa dla mieszkania - jak najbardziej tak. Osobiście wolałbym zachować te 50 tysi na wykończenie (stan jest developerski i zrobione naprawdę OK) i kupić te 75m - przynajmniej nie jest to oszukany metraż ze świadomością że mam 2 pokoje i salon a nie udawać, że góra to romantyczna sypialnia.
Pranie zimą pewnie w salonie lub wieszane na kolanach na poddaszu. Rowery wiszą stylowo w salonie - albo zajmują cały schowek pod schodami na parterze.
całkowity brak pomieszczenia gospodarczego - dlatego poddasze musi być strychem.
Skutera albo motoru nigdzie nie schowasz.
fajny ogródek - wystarczający.
To tyle - jestem bezstronny mieszkania tam nie kupuję, ale jak ktoś zda sobie sprawę z ograniczeń - na pewno lepiej niż w mieszkaniu (takim 50metrowym)
Słuchaj,to może masz jakiś problem z użytkowaniem mózgu,Ja wraz z żoną rozplanowaliśmy kuchnię tak że bez problemu mieści się w niej lodówka w zabudowie,zmywarka,piekarnik mikrofalówka,pochłaniacz,płyta indukcyjna,zlew, kran,szafki użytkowe i szuflady,dodatkowo powiem że wszystko się pomieści,fakt brak szafek wiszących początkowo wydawał się uciążliwy ale obeszliśmy ten "problem".Kominek mieści się idealnie,kupujemy taki z szybą narożną.
Kupiliśmy mniejszy segment dlatego też wszelkiego rodzaju bombki,choinki,namioty i inne pierdoły bez problemu zmieścimy na poddaszu
Kupiliśmy mniejszy segment dlatego też wszelkiego rodzaju bombki,choinki,namioty i inne pierdoły bez problemu zmieścimy na poddaszu
A to ciekawe co piszecie, nam akurat DnB Nord odmówił, a z Kredyt banku dostaliśmy pozytywa i na dniach mamy nadzieje podpisać umowę. Liczymy, że już nic w tej kwestii się nie zmieni, ale ciekawe skąd taka decyzja Kredyt banku.
Rozważaliśmy jeszcze Pekao sa i wstępnie powiedziano nam, że już kredytowali tą inwestycję, wiec nie powinno być problemu - może jeszcze tam warto spróbować.
Rozważaliśmy jeszcze Pekao sa i wstępnie powiedziano nam, że już kredytowali tą inwestycję, wiec nie powinno być problemu - może jeszcze tam warto spróbować.
Widzę, że nie tylko my mamy pod górkę. Kredyt bank również nam odmówił. Kontaktowaliscie się w tej sprawie z deweloperem? My spełniamy wszystkie warunki do kredytu, ale niestety deweloper nie... Czekamy aktualnie jeszcze na odpowiedź z innego banku, ale sądzę że sytuacja będzie podobna, tym bardziej że nasz domek ma niski stan zaawansowania budowy. Jak otrzymacie decyzje pozytywne to piszcie, moze to byc pomocne. Pozdrawiam !
pracownik firmy pokazywał nam wnętrze domu(98m2),byliśmy również na poddaszu . Mieli narysowaną linię na ścianie wskazującą wysokość poddasza w mniejszym domku(75m2)ciężko określić czy będzie można zrobić tam sypialnię zależy jak duży będzie spad dachu. Na pewno nie będzie schodów, należy wykonać je we własnym zakresie. Przyznam, że sama zastanawiałam się nad zagospodarowaniem tego pomieszczenia.....ocieplenie ma leżeć ponoć na podłodze ;-( trzeba byłoby zrobić co najmniej 2 okna dachowe...
Dobrze byłoby otrzymać informację od osób, które kupiły mniejszy segment....jak one to widzą....
Pozdrawiam
Dobrze byłoby otrzymać informację od osób, które kupiły mniejszy segment....jak one to widzą....
Pozdrawiam
Bylem jakis czas temu na fourplexie ogolnie domki, osiedle podobaja mi sie ale chcialem napisac o rzeczach ,ktore mi sie nie pasuja
-zbyt mala odleglosc miedzy domkami chyba jakies 15m. pol biedy jak kupisz w tym domku gdzie przebiega droga osiedlowa tam odleglosc jest wieksza.
-ogrodek a raczej jego ogrodzenie za niskie zero prywatnosci praktycznie bez uzyteczny nie mozna wyjsc na przyslowiowych gaciach od razu wszyscy sasiedzi cie widza.Teraz wlasnie mieszkam w takim mieszkaniu gdzie plot w ogrodku jest wyzszy a i tak nie ma prywatnosci a fajnie by bylo latem usiasc przy piwku na ogrodku na pelnym luzie
A jeszcze do lotniska mieszkam niedaleko i nie jest tak zle z tymi samolotami sam lubie popatrzec na nie, halas mi nie przeszkadza pod warunkiem gdy loty nie odbywaja sie przed 7 rano w dni wolne
-zbyt mala odleglosc miedzy domkami chyba jakies 15m. pol biedy jak kupisz w tym domku gdzie przebiega droga osiedlowa tam odleglosc jest wieksza.
-ogrodek a raczej jego ogrodzenie za niskie zero prywatnosci praktycznie bez uzyteczny nie mozna wyjsc na przyslowiowych gaciach od razu wszyscy sasiedzi cie widza.Teraz wlasnie mieszkam w takim mieszkaniu gdzie plot w ogrodku jest wyzszy a i tak nie ma prywatnosci a fajnie by bylo latem usiasc przy piwku na ogrodku na pelnym luzie
A jeszcze do lotniska mieszkam niedaleko i nie jest tak zle z tymi samolotami sam lubie popatrzec na nie, halas mi nie przeszkadza pod warunkiem gdy loty nie odbywaja sie przed 7 rano w dni wolne
Na temat budowy
Witam, jestem jedną z osób która kupiła jedno z mieszkań i jestem w trakcie odbioru...
Osoby które kupiły mieszkania - proszę zwracać szczególną uwagę na wykończenia firmy budowlanej, bo jest wiele do życzenia... gdybym nie sprawdzał cały czas na postępy prac to bym się nieźle przejechał, po prostu tym ludziom trzeba patrzeć na ręce. Zaczynając od dachu, braku delatacji, przemoczonych wełnach(zaczęło by wszystko gnić z czasem i nie trzymało by ciepła), krzywych sufitach podwieszanych, olewaniu przez hydraulików pokazanych planów jak ma być położona "podłogówka" i robienie jej po swojemu... dodając krzywe parapety, krzywo wyłożony taras(woda z rynny spływa w stronę domu), drzwi są nawet źle wmontowane(prześwity w dolnej części), a kończąc na guanianej jakości zasianej trawie, a raczej jakimś zielsku(dodam, że pierwszy dom pokazowy ma ładną rozkładana trawę). Jedyne do czego nie mam nic do zarzucenia to elektryka, która została dobrze położona, także na elektryków nie mam złego słowa.
Osoby które kupiły mieszkania - proszę zwracać szczególną uwagę na wykończenia firmy budowlanej, bo jest wiele do życzenia... gdybym nie sprawdzał cały czas na postępy prac to bym się nieźle przejechał, po prostu tym ludziom trzeba patrzeć na ręce. Zaczynając od dachu, braku delatacji, przemoczonych wełnach(zaczęło by wszystko gnić z czasem i nie trzymało by ciepła), krzywych sufitach podwieszanych, olewaniu przez hydraulików pokazanych planów jak ma być położona "podłogówka" i robienie jej po swojemu... dodając krzywe parapety, krzywo wyłożony taras(woda z rynny spływa w stronę domu), drzwi są nawet źle wmontowane(prześwity w dolnej części), a kończąc na guanianej jakości zasianej trawie, a raczej jakimś zielsku(dodam, że pierwszy dom pokazowy ma ładną rozkładana trawę). Jedyne do czego nie mam nic do zarzucenia to elektryka, która została dobrze położona, także na elektryków nie mam złego słowa.
Bardzo dziękujemy za te cenne informacje. My również niebawem będziemy odbierać tam nasze mieszkanko i od razu zwrócimy na to uwagę. Ciekawią nas bardzo opłaty osób tam już mieszkających czy faktycznie jest tak jak nas zapewniano że będą niskie w szczególności ogrzewanie gazowe. Chętnie wysłuchamy rad innych mieszkańców :)
Witam, proszę sprawdzać drzwi które są w domach, gdyż mają prześwity między progiem a drzwiami i mimo, że to Gerda nie są dobrej jakości... gdy zgłosiłem do poprawki to aby zamaskować prześwity wpuszczono silikon pod uszczelkę (wyglądało tragicznie), a drugą uszczelkę lekko wyciągnięto aby nie było widać przelotu światła... teraz czekam na rozpatrzenie reklamacji, bo takie drzwi ani nie chronią od włamania, ani tym bardziej nie trzymają ciepła... oczywiście "fachowcy" gerdy nie widzą, żeby coś było źle, pozdrawiam
Czy u Państwa także występuje problem z drzwiami tzn. są prześwity, ościeżnice nie równe itp.?? Ja miałem już kilka poprawek drzwi... gdzieś się zgubiłem ile ich było, a problem pozostał... pytam się Państwa gdyż prawdopodobnie sprawę będę musiał wnieść do sądu i się zastanawiam czy jestem z tym problemem sam jeden. Należy także dodać, że jest problem z ubezpieczeniem domu z takimi drzwiami wejściowymi.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Dokładnie to rzecz gustu, choć przyznam, że pierwszy raz spotkałam się z negatywną opinią. Według mnie standard i cena jaką oferuje deweloper jest bardzo korzystna dla potencjalnych klientów. Poza tym moim zdaniem dużo ładniej prezentuje się to osiedle domków jako całość aniżeli standardowe "blokowiska" typu osiedle morskie itp. Ale każdy ma prawo do własnej opinii :)
Zapraszam na forum osiedla Twin Park w kosakowie
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=442256&c=4&k=34
pozdrawiam
Wojtek
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=442256&c=4&k=34
pozdrawiam
Wojtek
witam,
dołączam jako kolejny odbierający lokal z II etapu ... przeczytane wypowiedzi przeczytałam i jak zwykle ile ludzi tyle opinii, ale o gustach się nie dyskutuje.
1. osiedle urocze...super okolica, blisko centrum (choć słowo blisko też ma rożne tutaj definicje)
2. lotnisko... - całe życie mieszkałam w pobliżu lotniska wojskowego na Babich - Dołach - da się żyć, ale jesli ktoś lubi ciszę radzę mieszkać na odludziu.
3. 98 m na 3 kondygnacjach to rzeczywiście nie jest pałac, ale za tą cenę dla ludzi, którzy pracują - wystarczy.
4. developer - elastyczny, można sie dogadać
To co najbardziej mnie cieszy to optymiści wśród przyszłych sąsiadów.
pozdrawiam wszystkich,
dołączam jako kolejny odbierający lokal z II etapu ... przeczytane wypowiedzi przeczytałam i jak zwykle ile ludzi tyle opinii, ale o gustach się nie dyskutuje.
1. osiedle urocze...super okolica, blisko centrum (choć słowo blisko też ma rożne tutaj definicje)
2. lotnisko... - całe życie mieszkałam w pobliżu lotniska wojskowego na Babich - Dołach - da się żyć, ale jesli ktoś lubi ciszę radzę mieszkać na odludziu.
3. 98 m na 3 kondygnacjach to rzeczywiście nie jest pałac, ale za tą cenę dla ludzi, którzy pracują - wystarczy.
4. developer - elastyczny, można sie dogadać
To co najbardziej mnie cieszy to optymiści wśród przyszłych sąsiadów.
pozdrawiam wszystkich,
Dzieki Ja. Te sprawy z woda na scianach I bable to pewnie wina tego ze mieszkania stoja teraz na tym zimnie nie ogrzewane. Tak sie wogule zastanawiam czy ktos tego tam pilnuje. Dzisiaj nie uda mi sie byc na odbiorze, ale wysylam tam mojego tescia, ktory jest budowlancem w sobote. Sprawdzi wszysciutko I szczegulowo :-). Czy skladaliscie juz reklamacje co do parapetow I innych niedokladnosci?. Co na to wykonawca, jak sie ustosunkowal??.
Pozdrawiam sasiada....
Pozdrawiam sasiada....
No wlasnie mielismy kilka razy awarie ogrzewania podlgowego i caly tydzien nikt sie tym nie zainteresowal... Niestety na to juz nie mamy wplywu. Parapety powinny zostac przyszlifowane a bable usuniete. Poza tym w taka pogode powinno sie przywiazywac wieksza wagę do tego by te mieszkania miały ciepłe kaloryfery itp.
Z tego co mi mowiono to mieszkania sa ogrzewane do mometu odbioru. Jesli chodzi o parapety to nie jest to wielki problem, natomiast z ta ogrzewana podloga to juz tak!. My tez zamowilismy ogrzewanie podlogi, zobaczymy jak to bedzie wygladalo. Powiedz prosze troszke na temat okien i drzwi, czy wszystko ok??. Jakiej jakosci sa okna i drzwi jesli mozna wiedziec??.
Dzieki i milego dzionka.
Dzieki i milego dzionka.
Jeśli chodzi o okna wszystko wydaje się być w porządku, brakowało tylko kilku zaślepek na tych "mocowaniach" od wewnętrznej i zewnętrznej strony. Natomiast drzwi jak to drzwi jest nowa uszczelka i muszą się one wyrobić z czasem, mnie osobiście bardzo drażni model drzwi konkretnie te szybki jedna pod drugą przez które wszystko widać od środka i od zewnątrz tzn. sąsiad stojący koło swoich drzwi wejściowych może śmiało podziwiać uroki salony sąsiada z naprzeciwka :( Ale mamy w planach wstawić drzwi dodatkowe w wiatrołapie i myślę że ten problem uda się nam rozwiązać.
No tak, masz racje, co do drzwi mozna pokabinowac. W ogole to chcialem podziekowac Tobie ''jA'' za konwersacje, to pomaga. Jestem na bierzaco w kontakcie z tesciem I mowie mu na co w szczegulnosci ma zwracac uwage. miejmy nadzieje ze niebedzie duzo usterek. Powiedz mi jeszcze jak mozesz prosze jak wuglada sytuacje z wykonczeniem ogrodka, tzn trawa, plot I ogulnie stan zagospodarowania calej posesji?.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
"JA" jestem sąsiadką przyszłą hehe :) Jesli chodzi o ogródek to dostałam informacje, że wszelkie prace związane z poprawkami ogródka i elewacji będą wykonane na wiosnę. Jeśli chodzi o trawnik to w miarę dogadania trawa również może zostać porządnie zasiana na wiosnę to samo dotyczy tych pomieszczeń gospodarczych które mają być stawiane na ogródku. Teraz przy odbiorze nie byliśmy w stanie wszystkiego sprawdzić gdyż padał śnieg i było to niemożliwe. Proszę szczególną uwagę zwrócić na posadzki... u mnie były w kiepskim stanie i później przy remoncie mogłoby się okazać że musimy na własny koszt wszystko poprawiać ale wg mnie z deweloperem naprawdę można się dogadać tylko trzeba być bardzo stanowczym wiadomo każdy sobie....
Czesc wszystkim. Wczoraj odebralismy mieszkanko. Jestem zadowolony!!. male zastrzezenia mamy tylko do minimalnie nierownych posadzek, ale to jest wszystko do zaakceptowania. Mamy poddasze przygotowane do zagospodarowania, w tym okno dachowe. Jak sprawdzalismy gore to zauwazylem ze cieknie. Okazalo sie jednak ze poprostu zostalo uchylone i woda ciekla. Mame piwko. Parapety, drzwi wejsciowe i okna dokladnie zrobione. Wykonanie zewnetrzne rowniez ok. Niemoglismy sprawdzic trawnika bo jest bialo, ale mysle ze rowniez jest ok. Wszystko sie zobaczy na wiosne, to juz niebawem :). Piec chodzi jak burza, cieplo i przyjemnie. Jestesmy zadowoleni.
Pozdrawiamy sasiadow
Pozdrawiamy sasiadow
Witam wszystkich. Jestesmy juz rowniez po pozytywnym odbiorze.Tym razem wszytsko wygladalo duzo lepiej niz poprzednio.
Mam jednak pytanie, czy decydujecie sie na szpachlowanie calosciowe swoich mieszkanek i jezeli tak to czy orientujecie sie w aktualnych obowiazujacych cenach? 2 sprawa to schody, mozecie kogos polecic i ile to kosztuje?
Mam jednak pytanie, czy decydujecie sie na szpachlowanie calosciowe swoich mieszkanek i jezeli tak to czy orientujecie sie w aktualnych obowiazujacych cenach? 2 sprawa to schody, mozecie kogos polecic i ile to kosztuje?
Jeśli chodzi o schody to przymierzamy się na http://schody-dopke.pl/portfolio.html koleżanka robiła sobie u tego Pana schody widziałam i muszę przyznać, że są piękne i nie drogie. Jeśli chodzi o masełkowanie to warto zainwestować w to na lata a efekt również będzie nas zadowalać. Nasz fachowiec bierze 18 zł / m2 już z pomalowaniem.
Drodzy sąsiedzi,
co do odbioru mieszkań to polecam zweryfikować wentylację. Poprosiliśmy o ekspertyzę niezależnego kominiarza i niestety nie było ciągów w wylotach :( szczególnie, ze mamy kominek. Radzę to sprawdzić, wszystkie zgłoszone nieprawidłowości zostały wyeliminowane i poprawione przez developera, ale zwróćcie na to uwagę - błędy przy wentylacji w porównaniu z krzywą posadzką to naprawdę duży problem w przyszłości (wilgoć, grzyb etc.)
pozdrawiam sąsiadów
co do odbioru mieszkań to polecam zweryfikować wentylację. Poprosiliśmy o ekspertyzę niezależnego kominiarza i niestety nie było ciągów w wylotach :( szczególnie, ze mamy kominek. Radzę to sprawdzić, wszystkie zgłoszone nieprawidłowości zostały wyeliminowane i poprawione przez developera, ale zwróćcie na to uwagę - błędy przy wentylacji w porównaniu z krzywą posadzką to naprawdę duży problem w przyszłości (wilgoć, grzyb etc.)
pozdrawiam sąsiadów
szczerze powiedziawszy to od strony technicznej nie bardzo się orientuję, ale na pewno zmieniali rodzaj kratek na kominie (na przestrzłowe), na poszczególnych poziomach zamontowali elastyczne rury ....
Wszystkie poprawki sugerował kominiarz, którego wynajęłam i poprosiłam o ekspertyzę (koszt jednorazowej wizyty ok. 200 zł), wszystkie poprawki zostały wykonane, koszty zwrócone przez developera więc problem został rozwiązany.
pozdrawiam
Wszystkie poprawki sugerował kominiarz, którego wynajęłam i poprosiłam o ekspertyzę (koszt jednorazowej wizyty ok. 200 zł), wszystkie poprawki zostały wykonane, koszty zwrócone przez developera więc problem został rozwiązany.
pozdrawiam
Ciężko powiedzieć, może i dałoby się tam zrobić sypialnię, ale musisz pamiętać że w najwyższym miejscu na poddaszu jest ok. 180 cm. czyli przemieszczając się po poddaszu jest to wykonalne jedynie na czworaka. Też myślałem nad sypialnią na poddaszu, jednak z uwagi na brak podpiwniczenia, górę wykorzystam jako strych na akcesoria świąteczne, ubrania zimowe, narty, rowery itp.
Witam serdecznie ;)
zastanawiam się właśnie nad kupnem mieszkanka na osiedlu, jednak mam pewne obawy co do ogrzewania gazowego, jakie są jego koszty? wiem że sporo osób decyduje się na kominek, ale czy ktoś byłby tak uprzejmy przybliżyć mi chociaż orientacyjne rachunki za gaz w mieszkaniu bez kominka?
z góry dziękuje i pozdrawiam
zastanawiam się właśnie nad kupnem mieszkanka na osiedlu, jednak mam pewne obawy co do ogrzewania gazowego, jakie są jego koszty? wiem że sporo osób decyduje się na kominek, ale czy ktoś byłby tak uprzejmy przybliżyć mi chociaż orientacyjne rachunki za gaz w mieszkaniu bez kominka?
z góry dziękuje i pozdrawiam
Witam,
pytnie jest blyskotliwe:-)) a Twoja odpowiedź złośliwa:-))
Czytałam powyższą odpowiedź, ale jest ona dla mnie niewyczerpująca. Spodziewałam się odpowiedzi od osób , które zaadoptowały swoje poddasze i moga coś więcej powiedzieć. Byłam na Fourplexie i widziałam to poddasze (dojście i widok był ograniczony) dlatego trudno mi wyobrazić sobie swobodne poruszanie się po tym poddaszu. Mi zależy na dodatkowej powierzchni, ale nie jako strych czy schowek.
Dlatego prośba o odpowiedź do tych osób , które zaadoptowały poddasze na np.sypilnię.
ps. dobrej nocy 654295 :-) co by te złośliwości odeszły:-)
pytnie jest blyskotliwe:-)) a Twoja odpowiedź złośliwa:-))
Czytałam powyższą odpowiedź, ale jest ona dla mnie niewyczerpująca. Spodziewałam się odpowiedzi od osób , które zaadoptowały swoje poddasze i moga coś więcej powiedzieć. Byłam na Fourplexie i widziałam to poddasze (dojście i widok był ograniczony) dlatego trudno mi wyobrazić sobie swobodne poruszanie się po tym poddaszu. Mi zależy na dodatkowej powierzchni, ale nie jako strych czy schowek.
Dlatego prośba o odpowiedź do tych osób , które zaadoptowały poddasze na np.sypilnię.
ps. dobrej nocy 654295 :-) co by te złośliwości odeszły:-)