Widok

Kości czaszki-pomóżcie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapytam tez tu bo od rana płacze .
boli ja brzuszek , nie załatwia sie i jeszcze te kości , proszę pomóżcie

Dziewczyny dzisiaj zauważyłam ze Mai wystaje bardziej kośc na potylicy .
Ta dolna z tyłu wystaje około 0,5 cm od tej u góry .

Martwię sie czy to normalne czy nie ?

czy wasze dziciaczki tez tak maja lub miały ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasz tez tak ma ...to chyba normalne, z ta kością.
Madzia z tym Ci niestety nie pomoge....ale na brzuszek pisałaś, że wypróbujesz kminek! i co? nie pomaga?

Maja dzieki kurcze musze pediatre zapytac

mała tak nie miała teraz jej sie zrobiło

Kamis wczoraj dostała ten Debridat i pomógl ale zobaczymy jak dzisiaj nie zrobi kupki i bedzie stekała to kminek zastosuje

Madzia współczuje Wam bardzo:( ufff jak to dobrze, że ja temat kolek mam za sobą

ja wypróbowałam dziś - nie wiem - może źle to zrobiliśmy, ale jak dla mnie to ta pielucha lekko tylko kminikem pachniała, mimo, że na patelni już się dymiło. I Młodej nie pomogło :(((

Kamiś - jak długo ta pielucha ma się nasączać tym zapachem???
NApisz szczegółową instrukcję...

Madzia z czaszką pewnie wszystko dobrze u nas wczoraj była lekarka i mówiła że narazie tekości sąruchome i nie połączone i może tak być, kminek ja też stosowałam i też u mnie sięnie sprawdził , z tymi kupkami to u nas też straszny problem:(
Aga a ty znalazłaś tego lekarza ?

Gosia ale mojej juz tylnie ciemiaczko powinno zarastavc

Talekarka powiedziała że tak może być do 2 lat więc spokojnie bo do tego czasu zrasta się czaszka dziecka

pieluche trzeba trzymać minimum 5 min!
wsypujesz na SUCHĄ patelnie 1(można nawet 2 łyżki kminku...ustawiasz średni ogień...czekasz chwileczke aż kminek zacznie ,,furczec,, na patelni i przystawiasz pieluche- moja sis to nawet kładła pieluche na patelnie (troszke sie przypalała ale co tam zawsze mozna przeznaczyc do tego jedną pieluszke, no i najważniejsze zeby dziecku ulżyło)

Trzymasz pieluche do momentu kiedy naprawde mocno nasiąknie tym zapachem.... z racji tego ze smrodzik rozchodzi sie po kuchni mozna również postac z maleństwem blisko patelni i oprócz tego peilucha nasiaknieta kminkiem do buzki....

Aha jeszcze jedno....my (ja, sis i wszystkie kumpele ktorym pomagalo) robiłysmy tak ze kladlysmy dziecku pieluche zlozona normalnie na buzke i zostawiałysmy tylko malenka szparke zeby mogla oddychac....dzieciaczki zazwyczaj sie wtedy denerwuja bo nie dosc ze maja cos na buzce to to smierdzi:) ale to nic w porownaniu z tym ze u nas ten spsob okazal sie niezawodny;)

Pamiętaj tylko, żeby sprawdzic czy pielucha nie jest zbyt goraca zanim polozysz dziecku na buzke

Kurcze dziwne ze wam nie pomaga....moze cos zle robicie tzn za slabo pielucha jest nasaczona albo macie stary kminek?

Gosia ciemiaczko przednie zarasta sie do 18 miesiecy a tylne do 3 miechów max

gosia - mam namiary na dwóch lekarzy, ale wiesz jak jest - na kolkę nie ma złotego środka.

Kamiś - ja to jeszcze przetestuję, bo teraz Małżyk robił, a ja trzymałam Wrzeszczaka. Jezu - ona dziś jak mlekołak - non stop chce cycka!!!

Dziś "przegląd" u lekarza. wczoraj byłam na takiej wizycie - rozmowie bez małej i powiem Wam, że jak tylko wyszło, że rodziłam w swiss to już chrzanienie o płatnych szczepionkach - rotawirusy, pneumokoki, ..."a bo Pani pewnie będzie zainteresowana skojarzonymi" bla bla bla....
już kurde zera w oczkach się pojawiły. co za banda ta służba zdrowia!!!!!!!!!!

aga pytałam bo mam namiar na fajną babeczkę pracuje w redłowie na noworodkach więc ma dobrą praktykę i cudne podejście do maluszka , moja patrzy na nią jak zachipnotyzowana ona polecała szczepić na reto a na pneumokoki mówiła aby na razie nie i jednak polecała skojarzone

nam nasz pediatra tez poleca skojarzone i Rotawirusa

no my już po wizycie :)
z Małą wsio OKI, waży 4220g, więc przybiera jak smok. Ogólnie pediatra nie miał żadnych uwag, za co w prezencie mu się zlała hihihih.
Dzisiaj je i śpi od 12.00 jak anioł (albo jak mlekołak nienasycony) - nie wiem czy to działanie esputiconu, czy może efekt odstawienia przeze mnie nabiału, czy może jeszcze coś innego, ale na razie jest git (tfu, tfu - żeby nie zapeszyć)
przeprowadzka z naszego łóżka do kołyski się udała, ale musiałam na noc włączyć kamerkę, żeby nie wstawać za każdym razem jak jęknęła. Spoko - da się tak spać. Ale Małż już się przyzwyczaił chyba, że Majka między nami, bo na wyciągnięcie ręki to go w wyrze znaleźć nie mogłam hihihi. Trzymał się twardo swojej strony.

O szczepionkach już wszystko wiem - na pneumokoki można szczepić do 24 tygodnia życia, więc sobie też na razie daruję. W szóstym tygodniu zaszczepię 6w1 + rotawirus (to jest doustne). Jaki jest u Was koszt szczepionek? (u nas 6w1 - 200 PLN, a rota 1 dawka 300 zł)

Gosia - dawaj namiary na tą babeczkę - lekarkę (najlepiej mailem albo na gg).
Ona przyjeżdża do domu, czy jak? a może ma swój gabinet? jak ją wyczaiłaś? i ile bierze za wizytę???

Mojemu Mikołajowi na problemy z wypróżnieniem bardzo pomogła glukoza z wodą. W każdej aptece można ją dostać. Miesza się jedną łyżeczkę glukozy z 60 ml wody. Mikołaj po 5 dniach bez wypróżniania się po tej glukozie tak narobił do pampersa, że tylko głowy nie miał o****nej :D

pmagdalena - ludzie nie są w 100% symetryczni, np. kobiety mają jedną pierś minimalnie większą od drugiej, prawdopodobnie u twojego dziecka przejawia sie to w kościach, ale jeśli bardzo cię to niepokoi to wybierz sie do lekarza.

buninka dzieki bardzo

ja zgadzam sie z bununka, pmadziu jak cie to niepokoi to do lekarza, po co masz sie niepotrzebnie denerwowac.

do góry