Widok
Kościół Św Antoniego w Gdyni
hej
Czy ktoś z Was miał,albo bedzie miał tam ślub? Jakie macie doświadczenia w dogadywaniu się z Proboszczem? Można "wybrać" sobie księdza, który będzie odprawiał mszę? A jak z opłatami? Wiem,że tam nie ma cennika i jest dobrowolna ofiara,ale nie wiem jaka jest tam zwyczajowo dawana
pozdrawiam
Czy ktoś z Was miał,albo bedzie miał tam ślub? Jakie macie doświadczenia w dogadywaniu się z Proboszczem? Można "wybrać" sobie księdza, który będzie odprawiał mszę? A jak z opłatami? Wiem,że tam nie ma cennika i jest dobrowolna ofiara,ale nie wiem jaka jest tam zwyczajowo dawana
pozdrawiam
my mieliśmy. Chcieliśmy w kaplicy i tam też mieliśmy. Wybraliśmy sobie księdza z dwóch zaproponowanych przez proboszcza. Ogólnie wszystko bezproblemowo, jedynie zaskoczył nas organista. Ksiądz powiedział, żebyśmy nie zajmowali się organizowaniem, bo to w gestii kościoła leży i wyszło na to, że oni płacą organiście. Ale, aby mieć spokój ducha podeszliśmy po mszy do organisty. Gadamy chwilę, mówi, że tak wie, że będzie u nas grał i na koniec "dacie stówkę w kopercie i sprawa załatwiona"...żałuje, że nie podeszliśmy z tym do księdza, ale trudno się mowi
sama miałam tam ślub. Proboszcz przesympatyczny ciepły człowiek, bardzo nam pomógł.
Polecam w 100%
Polecam w 100%
http://www.pozytywnafotografia.pl - fotografia ślubna z duszą
kasia@pozytywnafotografia.pl
tel: 0668 551 701
NIP: 532-184-92-85
Legalnie działająca firma ;)
kasia@pozytywnafotografia.pl
tel: 0668 551 701
NIP: 532-184-92-85
Legalnie działająca firma ;)
Mieliśmy o. Przemka, który dzień po naszym ślubie przechodził podobno do innej parafii.
Genialny człowiek, poprowadził ślub, że tak powiem "na wesoło". Byliśmy baaaaardzo zadowoleni, a wszyscy goście pytali się potem czy to nasz jakiś znajomy. Do dziś go wspominamy i jesteśmy mu bardzo wdzięczni:) Gdy był jeszcze w parafii prowadził niedzielne msze dla dzieci:)
Genialny człowiek, poprowadził ślub, że tak powiem "na wesoło". Byliśmy baaaaardzo zadowoleni, a wszyscy goście pytali się potem czy to nasz jakiś znajomy. Do dziś go wspominamy i jesteśmy mu bardzo wdzięczni:) Gdy był jeszcze w parafii prowadził niedzielne msze dla dzieci:)