Widok
Kościół Św Antoniego w Gdyni
hej
Czy ktoś z Was miał,albo bedzie miał tam ślub? Jakie macie doświadczenia w dogadywaniu się z Proboszczem? Można "wybrać" sobie księdza, który będzie odprawiał mszę? A jak z opłatami? Wiem,że tam nie ma cennika i jest dobrowolna ofiara,ale nie wiem jaka jest tam zwyczajowo dawana
pozdrawiam
Czy ktoś z Was miał,albo bedzie miał tam ślub? Jakie macie doświadczenia w dogadywaniu się z Proboszczem? Można "wybrać" sobie księdza, który będzie odprawiał mszę? A jak z opłatami? Wiem,że tam nie ma cennika i jest dobrowolna ofiara,ale nie wiem jaka jest tam zwyczajowo dawana
pozdrawiam
my mieliśmy. Chcieliśmy w kaplicy i tam też mieliśmy. Wybraliśmy sobie księdza z dwóch zaproponowanych przez proboszcza. Ogólnie wszystko bezproblemowo, jedynie zaskoczył nas organista. Ksiądz powiedział, żebyśmy nie zajmowali się organizowaniem, bo to w gestii kościoła leży i wyszło na to, że oni płacą organiście. Ale, aby mieć spokój ducha podeszliśmy po mszy do organisty. Gadamy chwilę, mówi, że tak wie, że będzie u nas grał i na koniec "dacie stówkę w kopercie i sprawa załatwiona"...żałuje, że nie podeszliśmy z tym do księdza, ale trudno się mowi
Mieliśmy o. Przemka, który dzień po naszym ślubie przechodził podobno do innej parafii.
Genialny człowiek, poprowadził ślub, że tak powiem "na wesoło". Byliśmy baaaaardzo zadowoleni, a wszyscy goście pytali się potem czy to nasz jakiś znajomy. Do dziś go wspominamy i jesteśmy mu bardzo wdzięczni:) Gdy był jeszcze w parafii prowadził niedzielne msze dla dzieci:)
Genialny człowiek, poprowadził ślub, że tak powiem "na wesoło". Byliśmy baaaaardzo zadowoleni, a wszyscy goście pytali się potem czy to nasz jakiś znajomy. Do dziś go wspominamy i jesteśmy mu bardzo wdzięczni:) Gdy był jeszcze w parafii prowadził niedzielne msze dla dzieci:)