Widok

Kościół św. Anny w Wejherowie

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie wszystkich,
ponieważ będziemy brali ślub w tym Kościele, a jeszcze nie romawialiśmy o szczegółach, chciałabym wiedzieć jaka jest oprawa muzyczna podczas uroczystości, czy organista ma może jakiś kontakt z kimś kto gra na skrzypcach, czy można dekorować wnętrze i sypać ryż po uroczystości. Bardzo proszę o kontakt wszystkich zorientowanych.

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hejka,
myśmy mieli ślub w klasztorku tydzień temu :)
Co do organisty, to polecam wziąć kogoś swojego ;) A tak na serio, to nie wiem, czy on ma kontakt z kimś grającym na skrzypcach... Myśmy mieli swoich grajków (kapelę jazzową), więc kłopot z głowy.
Kościół można dekorować, albo można to zlecić siostrze zakrystiance i ona udekoruje kościół :)
No a ryżu niestety sypać nie można - u nas franciszkanin pod koniec Mszy prosił, że jeśli ktoś chce sypać ryżem, niech zrobi to przed wejściem na salę weselną, a nie pod kościołem...

Pozdrawiamy :)

Grałam w 2017 na ślubie : pan Organista jeden z najlepszych na pomorzu : przepiękny tenor. Polecam na 100%
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez bede miala ślub w tym kosciele. jestem ciekawa jak wychodza w nim zdjecia bo wnętrze wydaje się takie ciemne... a ile kosztuje organista i przystrojenie kosciola przez siostrę?
Witaj
Mogę ci zagwarantować że zdjęcia wychodzą i to całkiem fajne mimo tak ciemnego wnętrza wiem to na 100% bo moja siostra miala tam ślub na dadatek zima więc popołudniu było jescze dodatkowo ciemno na dworze ale zdjęcia wyszły bardzo fajne.
Pozdrawiam
Aga:)

mamy ślub w Klasztorze 05.07.08 na godzinę 15,
mamy własną organistkę, kwartet smyczkowy i wokalistkę.
dobrze, że mówicie o ryżu, ostatnio na ślubie siostry narzeczonego została ładnie obsypana (w Kębłowie).
w piątek pojadę i się dowiem, jak opłaty... :)

image

image
dzięki i czekam na info :)
byliśmy jednak teraz w piątek, spisywanie protokołu było świetnym przeżyciem :D Było bardzo miło!
Gdy się zapytałam o opłaty, to rzeczywiście jest "co łaska" :)
Organistę można mieć swojego, księdza swojego (bez problemów!)
Przystroić kościół może siostra zakonna, koszt to około 100 zł a robi to naprawdę pięknie.

Jeśli macie jakieś pytania, to śmiało..;)

image

image
KAsiu a jaki masz kwartet i wokalistke??:) jakis znany mi?? Ala O:)
image
no ba:) Ania R. jako organistka+kwartet smyczkowy i wokal :)
a u Ciebie?

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mozna jakies namiary na organistke kwartet smyczkowy i wokalistkę,?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam kursy weekendowe z nauk przedmałżeńskich (bez poradnictwa rodzinnego), są intensywne i ciekawie prowadzone, jest czas na refleksje, rozmowy, trochę warsztatowe zajęcia, parafia Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy, prowadzone są przez małżeństwa i księdza. termin 23-25 marca i 06-08 kwietnia 2018. Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com koszt 180 zł od pary
Jak już chcecie innego organistę to szukajcie faceta. Kobieta śpiewająca w kościele słabo brzmi

Inne tematy z forum Wejherowo

porod w słynnym szpitalu w wejherowie ---byl najwieksza pomyłką!! (214 odpowiedzi)

Moja ciaza przebiegala bez komplikacji, mialam urodzic dziewczynke,cieszylam sie ogromnie!!!...

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.

przedszkole mapeciaki (16 odpowiedzi)

prosze o opinie o tym przedszkolu

do góry