Widok
Kościół św. Jacka Straszyn
Hej dziewczynki!
Nie jest to parafia ani moja ani mojego P. ale znajduje się niedaleko naszej weselnej miejscówki.
Poza tym kościół jest bardzo oryginalny i zrobił na nas duże wrażenie..
Chciałabym zapytać jednak czy któraś z was brała ślub w tym kościele?
Jacy są tamtejsi księża, jak wypadła ceremonia.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Pozdrawiam.
A.
Nie jest to parafia ani moja ani mojego P. ale znajduje się niedaleko naszej weselnej miejscówki.
Poza tym kościół jest bardzo oryginalny i zrobił na nas duże wrażenie..
Chciałabym zapytać jednak czy któraś z was brała ślub w tym kościele?
Jacy są tamtejsi księża, jak wypadła ceremonia.
Będę wdzięczna za wszelkie opinie.
Pozdrawiam.
A.
ja miałam jakiś czas temu slub w tym kościele :)
to jest moja parafia ale z tego co wiem to nie ma to żadnego znaczenia dla Księży, którzy są mili i pomocni i nie czepiają się za bardzo :)
Co do ceny - to jest tradycyjnie co łaska i nie słyszałam, żeby kiedyś ktoś powiedziała, że za mało :)
można sobie zamówić strojenie Kościoła bezpośrednio u Księdza - za po płacisz dodatkowo - i robi to kwiaciarnia, któa na codzień stroi Kościół.
U nas na ślubie była organistka, któa całkiem ładnie śpiewała ale teraz jest organista i śpiewa tak sobie (nie wiem może ona śpiewa tylko na ślubach - bo nie kojarzę żebym słyszała ją w kościele)
jak masz jeszcze pytania to pisz :)
a tak poza tym to Kościół faktycznie jest całkiem ciekawy - wiele moich znajomych było zachwyconych :)
My mielismy slub w Sw.Jacku w Straszynie w Lipcu tego roku.Powiem tak,mielismy toche problemow z ksiedzem.W wielkim skrocie mowiac zapomnial nas wpisac do kalendarza i musielismy drukowac nowe zaproszenia.Dekoracji nie mozna miec swojej-jest standardowa dla wszystkich.Nie zaleznie od tego ile jest par w danym dniu jest to ten sam koszt 500zl.
Ale musze przyznac ze dekoracja jest naprawde ladna i elegancka a ksiadz wynagrodzil nam ten caly stres przepieknym kazaniem skierowanym tylko do nas.Ogolnie kosciolek przepiekny tylko musisz wszystkiego dobrze pilnowac.
Pozdrawiam.
Ale musze przyznac ze dekoracja jest naprawde ladna i elegancka a ksiadz wynagrodzil nam ten caly stres przepieknym kazaniem skierowanym tylko do nas.Ogolnie kosciolek przepiekny tylko musisz wszystkiego dobrze pilnowac.
Pozdrawiam.
Hmm.. ciekawe czy możemy do Kościoła "przywieźć" innego organistę :)
Trzeba będzie pojechać do Św Jacka na mszę i posłuchać Pana organisty..
No i ciekawe czy wystrój jest taki sam dla wszystkich par biorących ślub tego samego dnia?? Co jeśli będziemy chcieli mieć jakieś inne kwiaty albo dodatki?
Chyba musimy się tam wybrać i pomęczyć księdza.. ;)
Trzeba będzie pojechać do Św Jacka na mszę i posłuchać Pana organisty..
No i ciekawe czy wystrój jest taki sam dla wszystkich par biorących ślub tego samego dnia?? Co jeśli będziemy chcieli mieć jakieś inne kwiaty albo dodatki?
Chyba musimy się tam wybrać i pomęczyć księdza.. ;)