Widok

Kosciol sw. Jakuba w Oliwie

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam,

Widze, ze na tym forum wypowiadaja sie doswiadczone osoby w sprawie slubow/wesel. Czy wiecie moze ile osob "wejdzie" do kosciola sw. Jakuba w Oliwie? Mam tam zaplanowany slub na czerwiec 2010, przewidywalismy ok. 150 osob na samej ceremonii, ale lista osob do zawiadomienia ciagle rosnie... i boje sie, czy goscie nie beda musieli stac na zewnatrz.

Moze byliscie kiedys na slubie w tym kosciele? Czy 200 osob sie zmiesci w srodku?

Pozdrawiam serdecznie!

~Pollaa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiem Ci tak ja miałam ok 100 i wszyscy prawie siedzieli (przynamnjiej tak mi sie wydawalo- nie myslalam wtedy akurat o tym czy ktos siedzi czy nie:P) ale wiesz 200 osob pewnie i wejdzie ale na bank bedzie ciasno i chyba wtedy mały kościółek straci na klimacie. :]
image
wejdzie i wiecej niz 200. a zreszta ludzie mowia ze przyjda a nie przychodza. tym sie nie martw
Dzieki za Wasze rady :-)

pollaaa a kiedy w czerwcu masz slub??
image
image
26.06 g. 18:00 mam termin juz zaklepany, ale jak zaczelismy robic liste osob do zawiadomienia, to nagle okazalo sie, ze moze przyjsc mnostwo osob... moj narzeczony jest wlascicielem firmy, ktora zatrudnia mnostwo osob i no duzo z nich moze przyjsc. No i nie wiem teraz co robic, nie przejmowac sie, czy organizowac jakis inny kosciol....
my sie zastanawiamy nad tym kosciolem na nasz slub. nie chce brac slubu w swojej parafii a co katedry nie jestem do konca przekonana. a w tym kosciele nigdy nie bylam wiec nawet nie wiem jak w srodku wyglada.. mieszkam na zabiance i szukam kosciola blisko domu..
image
image
kosciolek jest przecudowny a jeszcze jak zespol jakis gra hmmm:P

moja poprzednia parafia:) treaz sie przeprowadzialm wlasnie na zabianke i jakos nuie moge sie przekonac do tegoz kosciola:P
image
Rudlfinka a ktory kosciol byc bardziej polecala katedre czy kosciol sw jakuba??
image
image
ja zdecydowanie polecam Jakubek. Ponad 20 lat mieszkałam w tej parafii. Widziałam msze i w Katedrze i w Jakubku.bez porównania
Jakubek:)
image
Szczerze , ja bylam n slubie 2.5 lata temu, i wg.mnie 200 osob tam nie zmiesci sie, na pewno nie bedzie siedzialo...u nas bylo ok 60 osob i pelno ludzi stalo...
ale moze ja mialam takie wrazenie...
image

image
Ja mam 26.06 ślub w katedrze. Osobiście bardziej mi się podoba niż Jakubek a też jestem parafianką
image image
katedra ma swoj klimat to na pewno:) ja juz od dziecka marzyłam o slubie w Jakubku. Moze dlatego ze nie przepadam za organista i w ogole z tym klimatem. Poza tym jakos hm wolalam czuc ze "bliscy sa przy mnie", w katedrze bym zapewno ich nie zobaczyla:P ale fakt przy 200 osobach to moze i katedra bylaby lepsza. na pewno duzo bardziej wygodna:)
image

Inne tematy z forum Oliwa

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry