Widok

Kościół

Witam wszystkich.
Słyszałem, że ksiądz proboszcz zastanawia się nad rozbudową kościoła, w tym celu miała się zebrać rada parafialna, czy tak czy nie. Słyszał ktoś z Was o tym.?
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potrzebne budowanie większych i bardziej nowoczesnych pomieszczeń, gratuluje. Ludzie głodują, większość nie ma na zakup mieszkań, ale kościół musi byc większy bo przeciez do dla nas ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
niech sobie chłopak buduje, ważne że nie za moją kasę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
~pinq nie mów że nie z twoich bo w tym pięknym kraju mamy takie przepisy że nawet ateiści na kk się dokładają z podatków
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
To nie Proboszcz się zastanawia nad rozbudową, bo nie ma do tego ani zdrowia ani chęci, dopiero co skończyło się malowania Kościoła.
To Biskup wpadł na fantastyczny pomysł, który wspólnie powinniśmy mu wybić z głowy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Piotrze wiesz coś więcej o pomyśle naszego szczodrego BISKUPA.???
Po co rozbudowywać ten - może raczej wybudować kolejny? Np. w okolicach Pszennej?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pszenna to niebezpieczna okolica. :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie będzie rozbudowy Kościoła- o szczegóły warto zapytać Radę Parafialną
broń boże, ostatnie czego chcę to kościół bliżej niż kilometr ode mnie w linii prostej
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
Syczałbyś? Płonął? :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
nieee, święcona woda spływa po mnie jak po kaczce
:D

dzwony trochę za blisko i to smutne zawodzenie które się stamtąd dobywa niekoniecznie jest muzyką słodką dla mych uszu
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
Po co rozbudowywać. Jeszcze niedawno były w niedzielę dwie msze popołudniowe, w wielu krajach wieczorna msza sobotnia jest już niedzielną ( w sensie czytań mszalnych i kazania). To chyba prostsze rozwiązania niż rozbudowa, tym bardziej, że - jak różne znaki na niebie i ziemi wskazują - także w Baninie zmniejszać się będzie frekwencja na mszach i dojdzie, tak jak gdzie indziej do około 30%. Nie będziemy żadną wyspą, gdzie będzie inaczej, to kwestia czasu i chyba nie tak odległego
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
A u nas największa frekwencja na mszy o godzinie 12 stej nie dość, że krótka to i jak się po 12stej przyjedzie to się zaliczy a może to nie chodzi o rozbudowę kościoła tylko plebanii, przecież u nas więcej rezydentów niż księży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Proponuję zamiast rozbudowy kościoła zadbać o przyciągnięcie aby więcej ludzi chodziło w tygodniu do kościoła np. niech będzie organista w tygodniu a nie tylko w niedziele
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a to ludzie chodzą do kościoła dla organisty? to już wiem czemu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
nieee, no błagam...nie mam może słuchu absolutnego, ale większa obecność organisty może jedynie zniechęcić do uczestnictwa....;P
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Po co rozbudowywac kosciół? Jest dość duży.
Wystarczy dodać mszę święte a nie je usuwać. Ksieża powinni być dla ludzi i głosic słowo Boże.
Wnosze o dodanie mszy świętych wtedy wszyscy się pomieścimy :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się z Tobą w 100%!!
Msze św. są jakoś dziwnie ułożone (niedziele i święta), bo co to za godzina 7.15, albo 8.45.
Proponuję, żeby w niedziele odprawiać Msze św. wg. następującego planu:
7.00 - dla rannych ptaszków
8.30 - suma
10.00 - dla dzieci szkolnych, w tym przygotowujących się do przyjęcia Sakramentu I Komunii Św. (obecność tych ostatnich obowiązkowa, żeby nie przychodzili na godzinę dla małych dzieci).
11.30 - Msza dla maluchów
13.00 - Godzina dla "niedospanych" po sobocie
18.00 albo wręcz 19.00 - Msza dla ludzi pracujących albo uczących się w niedzielę (wbrew temu co sądzą nasi księża, tacy ludzie zamieszkują naszą parafię).
W okresie letnim nie zaszkodziłaby Msza o godzinie jeszcze późniejszej.
W Żukowie można to i w Baninie nie powinno być problemu.
To wystarczy, żeby kościoła nie rozbudowywać.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Szalony tyle razy Ksiądz musiał by odprawiać mszę...Jeszcze parafianie pomyślą że On tam jest dla nich.....:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Banino

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

do góry