Widok
Domyślam się, że restauracja Gosia ;) też tam miałam wesele...
Co do Kościoła to też nad tym myśleliśmy, nawet byliśmy w tym Kościele - pięknie jest w środku... Ale zrezygnowaliśmy , ze względu na to, iż mieliśmy sporo Gości przyjezdnych i nie chcieliśmy Ich ciągnąć w nieznane rejony i to tak odległe od Trójmiasta :)
Ale poczytaj na forum, opinie są dośc pozytywne :D
Pozdrawiam.
Co do Kościoła to też nad tym myśleliśmy, nawet byliśmy w tym Kościele - pięknie jest w środku... Ale zrezygnowaliśmy , ze względu na to, iż mieliśmy sporo Gości przyjezdnych i nie chcieliśmy Ich ciągnąć w nieznane rejony i to tak odległe od Trójmiasta :)
Ale poczytaj na forum, opinie są dośc pozytywne :D
Pozdrawiam.
Olesiu, wesele mamy w Koleczkowie, w Folwarku Dajak. Tam niby jest kosciol, ale z tego co wiem, to dopiero w budowie, wiec zdecydowalismy sie wstepnie na Kielno :-) Goscie prawie wylacznie miejscowi Gdansk\Gdynia wiec raczej dadza rade :-)
Opinii na temat sali Gosia jest rzeczywiscie sporo, ale o kosciele nie moge wyszukac.
Opinii na temat sali Gosia jest rzeczywiscie sporo, ale o kosciele nie moge wyszukac.
to moja parafia, ale ślubu tam nie miałam; proboszcz jest jedynym księdzem jaki tam "urzęduje", jest raczej ugodowy i wydaje się być w porządku, pozwala na dekoracje kościoła
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Miałam ślub w Kielnie bo to moja parafia.Księdza znam od lat i wiem,że jest ok.Można się z nim dogadać i nie stwarza żadnych problemów.Jedyną rzeczą ,która nie wszystkim sie podoba to zamiłowanie księdza do przeróżnych ceremonii w trakcie mszy ślubnej.Jak sie po moim ślubie okazało to jednak było nie złe bo wszyscy mimo,ze już upłynęło kilka lat pamiętają nasz ślub :)). Ogólnie polecam.
Karolina, Kurczę, akurat wracamy z tego kościoła, szkoda że nie przeczytałam Twojego postu przed wyjściem z domu, to bym sprawdziła lub zapytała księdza, bo podczas mszy organów nikt nie obsługiwał, a ja nie zwróciłam na nie uwagi. Kiedy tam gracie, jeśli można wiedzieć? Jestem ciekawa jak wygląda msza ślubna z tymi różnymi zwyczajami ;) a przy okazji chętnie posłucham Was :)
Co do samego księdza, to bardzo sympatyczny człowiek. Za tydzień mamy przyjść ze zgodą na ślub od księdza z jednej z naszych parafii i wtedy on już dokładniej nam określi wszystko, ale dziś już wpisał do kalendarza naszą datę :) O żadnych kwotach za udzielenie ślubu nie było mowy :)
Co do samego księdza, to bardzo sympatyczny człowiek. Za tydzień mamy przyjść ze zgodą na ślub od księdza z jednej z naszych parafii i wtedy on już dokładniej nam określi wszystko, ale dziś już wpisał do kalendarza naszą datę :) O żadnych kwotach za udzielenie ślubu nie było mowy :)
Gramy tam 19.10. To będzie ślub mojego kuzyna i obiecałam mu piękną oprawę ślubu w prezencie, będzie mój zespół i nie chciałabym rezygnować z czegoś z powodu tego, że np. organy są w kiepskim stanie i coś nie zabrzmi.
Myślę, że i tak zadzwonię do proboszcza i zapytam. Zawsze możemy własne pianino wziąć, ale, przyznam szczerze, że targać mi się nie chce, bo potem wesele, wszyscy pojadą, a my zostaniemy z pakowaniem kolumn ;-)
A na mszę zapraszam :-) Kiedy macie ślub?
Mszę wtedy będzie prowadził nie ksiądz z Kielna, ale znajomy ksiądz z rodziny narzeczonej, więc nie mam pojęcia, czy będą tam wszystkie te obrzędy.
Myślę, że i tak zadzwonię do proboszcza i zapytam. Zawsze możemy własne pianino wziąć, ale, przyznam szczerze, że targać mi się nie chce, bo potem wesele, wszyscy pojadą, a my zostaniemy z pakowaniem kolumn ;-)
A na mszę zapraszam :-) Kiedy macie ślub?
Mszę wtedy będzie prowadził nie ksiądz z Kielna, ale znajomy ksiądz z rodziny narzeczonej, więc nie mam pojęcia, czy będą tam wszystkie te obrzędy.