Widok

Kościół w Wielkim Kacku

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam:-)

Poszłam na rękę moim przyszłym teściom, którzy chcą aby ślub odbył się w kościółku w Wielkim Kacku. Prosze o opinie. Może któraś z Was już tam śłubowała lub zamierza??

Z góry serdecznie dziekuję :-))

Gosia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodzi Ci o Kościólek na ul.Źródło Marii???Jesli tak,to też jestem zainteresowana...
my ślubujemy właśnie w Kacku :)))
a co konkretnie Was interesuje, może uda mi się pomóc?

pozdrawiam :)

image
Nie wiem ile jest Kościółków w Wielkim Kacku, ale teściowie coś wspominali o Źródle Marii. Chodzi mi głównie o księży - bo ja mam wujka księdza, który ma parafię w Raciążu i chciałabym żeby to On udzielił mi ślubu. Ale nie wiem jaki stosunek do tego będzie miał proboszcz parafii W.K., bo proboszcz z mojej parafii nie jest przychylnie do tego nastawiony przez co zraziłam się do jego osoby.

Pozdrawiam

Gosia
w Wielkim Kacku ten stary kościół to jest właśnie na Źródło Marii :)

hmm... akurat w kwestii księdza naprawdę trudno mi powiedzieć - u nas będzie 4ech księży "nadprogramowych", o czym ksiądz jeszcze nie wie, ale o to jestem spokojna, bo dość intensywnie uczestniczę w życiu parafii i z księdzem mam bardzo dobry kontakt.
nie wiem jak to wygląda, jeśli chodzi o osoby z innych parafii (no chyba, że Twój narzeczony jest stąd, albo jego rodzice - w tym wypadku nie powinno być problemów, bo chyba raczej księża ich znają?), ale myślę, że naprawdę można się dogadać :)

a kiedy macie ślub?

image
Planujemy na czerwiec 2007. Mam nadzieje, że pogoda będzie rewelacyjna.
Marzył mi się kościółek wśrodku lasu, pełno zieleni, słońce, no i wogóle pełny romantyzm...:-)))

Gosia
gonia napisał(a):

> Nie wiem ile jest Kościółków w Wielkim Kacku, ale teściowie coś
> wspominali o Źródle Marii. Chodzi mi głównie o księży - bo ja
> mam wujka księdza, który ma parafię w Raciążu i chciałabym żeby
> to On udzielił mi ślubu. Ale nie wiem jaki stosunek do tego
> będzie miał proboszcz parafii W.K., bo proboszcz z mojej
> parafii nie jest przychylnie do tego nastawiony przez co
> zraziłam się do jego osoby.
>
> Pozdrawiam
>
>

Co za przypadek-mój Luby tez jest akurat z okolic Raciąża:-)
Ja mieszkam w Rumi,więc jak widać oboje jesteśmy z różnych parafii,
dlatego też jest istotne dla mnie jak tam "obsługa" wygląda.
Czy możecie opisac,jak jest przed tym Kościołem-czy jest jakoś ładnie zagosopdarowany wokół-nie mam narazie czasu tam jechac i wszystko musze załatwiać na odległość:-(
kościół i całe "obejście" były odnowione jakiś rok temu, więc pod tym względem nie powinnas mieć zastrzeżeń
sam kościół moim zdaniem bardzo ładny - trzeba by go trochę ustroić, ale nie za bardzo, bo straci klimat; witraże (kolorowe BRADZO) w słoneczne dni sprawiają, że wnętrze jest po prostu śliczne i takie... radosne :)))
jeden mankament - kiedy jest chłodniej na dworzu odbija się to również na poziomie temperatury wewnątrz :/

image
Małe sprostowanie :-)))))

To mój wujek ksiądz jest z Raciąża, a Luby z Gdańska.

Pozdrawiam

Gosia

Inne tematy z forum Wielki Kack

Dynamika (3 odpowiedzi)

Osiedle jest bardzo źle zarządzane. Dynamika chwali się ilością obsługiwanych nieruchomości ,...

Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt? (417 odpowiedzi)

Witajcie, mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na kredyt: czy żałujecie, że wzięliście...

Hałas kolejowy (4 odpowiedzi)

Jak duży jest hałas kolejowy w obrębie ulic izerska, gnieźnieńska, myśliborska, kruszwicka? Czy...

do góry