Widok

Kosmetyki Babydream - opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Jakie są Wasze doświadczenia z kosmetykami dla dzieci z Rossmanna?

Młody coś ostatnio ma bardzo suchą skórę, chciałabym na jakiś czas zmienić serię kosmetyków. Pomyślałam o tych Babydream.

Właśnie pobrałam na stronie rossnet.pl kod zniżkowy na mleczko do ciała (za 3,99zł) ;)

kiedyś skusiłam się na chusteczki - i "takie se" :P właściwie część rozdałam, część nam zostawiłam na działkę, do samochodów jako awaryjne itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja testowałam tylko chusteczki i uważam że są "takie se" :) podobnie jak u Was są u nas w samochodzie jako awaryjne. Na resztę już się nie skusiłam
image
z Rossmana to tylko oliwka na brzuch (ciążowy), reszta "taka se"
image
image
Ja ostatnio kupiłam płyn do kapieli i tak średnio jestem z niego zadowolona :/
ja kiedyś kupiłam jakiś balsam ale jak dla mnie zapach jak na myjni tej bezdotykowej :) z tym mi się kojarzył ale używałm pieluszek cena fajna i pieluszki też nie najgorszej jakości lepsze niż dada
a polecam na suchą skórę emolium krem specjalny jest w aptece cena około 35 zł za tubkę ale bardzo wydajny i super nawilża
to są jedyne kosmetyki ktore niezawierają peptydów w składzie.
Najlepsze dla alergikow
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja jak najbardziej Wam polecam te kosmetyki. Od kilku lat staram się stosowac kosmetyki bez parabenów, naturalne. I właśnie polecam serię Babydream. Sama używam szamponu do włosów, oliwki. A mój pies chusteczek nawilżanych :) Te produkty są dużo lepsze niż np. johnson and johnson gdzie są konserwanty. Do tego mają bardzo niskie ceny. Dobra firma to niemiecka Hipp też naturalna.
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
ej, po co psu chusteczki nawilżane?
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli sucha skóra to najlepsza jest ciekła parafina - w aptece kosztuje dosłownie grosze, o wiele lepiej natłuszcza niż oliwki czy maści, a do tego jest naturalna więc napewno nie uczula, super dla dzieci i do masażu,
z rossmana to pieluchy kupowałam czasami i nam akurat podpasowały
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja kupuje pieluchy babydream chusteczki są beznadziejne
a kosmetyki tez używamy cała serię szampon żel do kapieli i do mycia i jak dla mojej córki sie sprawdzają
Bimka - mam buldoga francuskiego, a ta rasa ze względów fizjologicznych nie umyje się sama w miejscach intymnych :) Taka mała prakytka przed dzieckiem hihihi
A poza tym czyszczę też chusteczkamimu fafle i uszy, Polecam :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
parafina jest "naturalna" heh

Parafina (z łac. parum affinis "niskie powinowactwo") mieszanina stałych alkanów (powyżej 15 atomów węgla w cząsteczce), wydzielana z ciężkich frakcji o temperaturze wrzenia ponad 350 °C (i pozostałości po destylacji) ropy naftowej, z frakcji smół wytlewnych z węgla brunatnego lub syntetycznie. Zależnie od stopnia rafinacji jasnożółta do białej, ma postać krystalicznego wosku (tłusta w dotyku), nierozpuszczalna w wodzie i etanolu, lecz rozpuszczalna w wielu innych rozpuszczalnikach organicznych (np. w terpentynie, eterze).

W zależności od składu wyróżnia się następujące rodzaje parafiny (klasyfikacja przykładowa):

parafina ciekła (inaczej olej parafinowy) bezbarwna i bezwonna
parafina miękka (temperatura topnienia 4550 °C)
parafina twarda (temperatura topnienia ok. 60 °C)

Parafiny (w l. mn.) w przemyśle petrochemicznym nazwa zwyczajowa alkanów alifatycznych (niecyklicznych), w odróżnieniu od alkenów, zwanych olefinami i cykloalkanów nazywanych naftenami.

W chemii organicznej termin ten (przestarzały) obejmował również cykloalkany (tzw. cykloparafiny).
Zastosowanie

Parafina stosowana jest m.in. do wyrobu świec, past połyskowych, zagęszczania olejów smarnych, konserwacji serów oraz jako materiał izolacyjny, a parafina ciekła do celów kosmetycznych i farmaceutycznych (m. in. jako środek przeczyszczający). Używa się jej także do bezpiecznego przechowywania metali alkalicznych (np. sodu, potasu itp.).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No właśnie, a parafina ponoć nieźle zatyka pory skórne brrrr
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
potrzebuję jakiś żel do mycia (najlepiej ciała i włosów, taki 2w1), coś do smarowania po kąpieli (balsam, mleczko) i ile widziany płyn do kąpieli żeby była pianka ;)

jeśli nie tej firmy, to innej :] czekam na propozycje ;) co byście poleciły :]
ja używam 2w1 Hipp a balsam Allerco - bardzo fajny, poleciła mi go pani pediatra mimo iż nie Młody nie ma problemów ze skórą.
image
używam mleczka baby dream jak dla mnie bardzo dobry,ja sama też go używam dla siebie i za tą cenę jak najbardziej.
Kosmetyki bardzo podobne do Nivea Baby,ale chusteczki to porażka od niedawna zauważyłam,ze są coraz bardziej suche...........
Babydream i Hipp - z czystym sumieniem polecam obie linie kosmetyków dla dzieci. Są na bazie naturalnych olejów, a nie oleju mineralnego, czy parafiny.

Parafina i oleje mineralne wysuszają skórę !!! Nie zawierają żadnych substancji odżywczych, a zamiast wnikać w skórę, tylko ją oklejają. Owszem, sprawia to wrażenie nawilżenia i wygładzenia, ale po jakimś czasie skóra bardzo się wysusza.

To już o niebo lepiej smarować dziecko zwykłym, dostępnym w większość większych sklepów i w zielarskich olejem kokosowym (nierafinowanym !!!).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie ekologiczny olej kokoswy wspaniale nawilżna nawet bardzo sucha skorę, a jak pachnie!
Ja zamawiam go na biochemiaurody.com
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Płynu do mycia ciała Babydream używamy ze względu na ich niską zawartość "sztucznośc"i, ale własnie przez to słabo się pieni. Substancje powodujace pianę mogą byc szkodliwe dla skóry, a wiele osób mysli że to produkt niskiej jakości i że nie myje. A wręcz przeciwnie. Aczkolwiek piana do frajda dla dziecka - nasz na szczęście pianą interesuje się słabo, bardziej zalezy mu na całej armii zabawek w kąpieli.

Najlepiej spróbować, kupic na próbę płyn do mycia ciała, jak się nie spodoba, to zużyć samemu pod prysznic, do rąk. My uzywamy już prawie 3 lata, zawsze dla dziecka, sami od czasu do czasu też.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
A chusteczki nawilżane Babydream są wszakże słabiej nawilżone, ale za to są zdrowsze dla skóry. Mają minimum tych wszystkich substancji, które nie mają własciwości pielęgnacyjnych, a są tylko "ulepszaczami smaku". Trzeba pamiętać, żeby je dobrze zamykac, mozna kupic to plastikowe pudełko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
w Rossmannie są mini produkty Baby dream więc nie ma problemu z przetestowaniem
byłam, kupiłam :]

dopiero stojąc przy kasie zauważyłam na przeciwko wejścia te mini opakowania :]

kupiłam kostkę mydła, mleczko i żel do mycia http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13945

Młody już umył rączki mydełkiem w kostce :] kawałek rączki posmarowałam Mu mleczkiem :] zobaczymy czy nic nie wyskoczy :]

dzięki za wszystkie opinie :]

zaciekawił mnie pomysł z tym olejem kokosowym :] przeglądałam też kilka stron i polecano olejek ze słodkich migdałów :] używacie? gdzie dokładnie tego szukać?
ponoć ten olej kokosowy potrafi wyleczyć skórę z jakiś wyprysków itd.?
pieluchy są super, chusteczki beznadziejne, puder super :)
Do kąpieli dla dwulatka używam Maziajek z Zaji - pięknie pachną gumą balonową i świetnie się pienią. Nie smaruję już go niczym po, nie ma probemów z suchą skórą (tfu tfu) więc nie widzę potrzeby :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
babydream żel do mycia ciała z pompką super, chusteczki do wycierania pupy 3 latce po kupie też mogą być ;-) no i mają je pakowane też np. po 30 szt a to dla mnie plus

nie polecam kremu z nagietkiem do twarzy czy cos w tym stylu - śmierdzi przeokrutnie :)
My kupujemy pieluszki - jak dla mnie są super
Chusteczki nawilżone są do niczego, takie jakby suche
Puder do pupki też używamy rossmannowy
Krem na każdą pogodę - fajna konsystencja i zapach, łatwo się go rozprowadza na buźce dziecka. minusem jest woda w składnie więc nie stosuję go jak jest temperatura poniżej zera
Szampon do włosków - sama nim myje włosy :D ma przyjemny skład. nie zawiera silikonów i innych świństw. dobrze oczyszcza włosy i nie obciąża ich.
image
a ja używam chusteczekróżowych i uważam, że są super. mają bardzo przyjemny zapach.
My używamy z babydream kosmetyków i jestem zadowolona bardzo z nich, nie pachną może jakoś za pięknie, ale wolę, żeby mój syn miał zdrową skórę niż pachnącą. Olej kokosowy ja kupowałam w zielarskim sklepie i jest super, ale ja go używam do włosów tylko ;) Z olejków dla mnie cudowne są te z rosa z serri Alterra ;) Nie wiem tylko czy dla dzieci też by były ok.
nie polecam chusteczek
dwa razy udalo mi sie trafic na paczke, w ktorej chusteczki byly wysuszone
chusteczki rzeczywiscie zbyt suche jak dla mnie

ale resztę ksmetyków używamy już od dłuższego czasu...zawierają najmniej wszystkich świństw i cene maja przystepna

moje dzieicony nie maja żadnych uczuleń i skóra fajnie nawilżona
Kupowałam tylko te chusteczki, bo inne były tak mokre, że nawet musiałam po nich tyłek dziecku osuszać ;) Na początku te w białym opakowaniu, dla wrażliwców, potem te zwykłe, niebieskie.

Reszta kosmetyków też zazwyczaj babydream, jestem zadowolona, sama też często ich używam, są dobre na moje alergie.
Własnie mam chusteczki niebieskie-z 10 pierwszych było suchych,teraz juz sa mokre.Te do skory wrazliwej były cale suche.
Ja wraz z moja rodziną używamy ekologicznych kosmetyków firmy Grahams. Szczególnie polecam olejek do kąpieli, który składa się z 100% naturalnych olejów, dobrze nawilża, nie podrażnia skóry dzieci. Kosmetyki są godne polecenia i przystępne cenowo :D http://www.Grahams.pl
Używam i polecam.. :)
nie uczuliło
wydajne
dobra cena

jeżeli dziecko ma problemy skórne to sięgnęłabym do produktów z apteki
z serii Babydream używałam (ale na sobie ;) ,nie na dziecku)
szamponu babydream i lotionu - nie uczulają, nie zapychają skóry, niestety zapach nie dla mnie
oraz lotionu babydream fur mama - do brzucha i piersi

produkty mają bardzo dobre opinie, więcej recenzji można przeczytać na tej stronie: http://www.srokao.pl w zakładce Analizy :)
image
AgusiaGda ja wczoraj kupiłam olej kokosowy u nas w merkusie :P ostatni był, 190ml za 16zł (15,99zł) ale ja z myślą do jedzenia, jak gdzieś trafisz na coś interesującego wielkością/ceną to zawsze możemy się dogadać i razem zamówić - przesyłka na dwie, zawsze taniej ;)
image image

ja polecam poczytać analizy na blogu http://www.srokao.pl/search/label/analiza

Dziewczyna fajnie tłumaczy "na polski" składy kosmetyków. Ja po przeczytaniu przestałam używać wielu marek wiodących na rynku. Byłam w szoku co jest w składach kosmetyków dla dzieci i czasem okazuje się, że najlepsze są te najzwyklejsze i w miarę tanie.

A jeśli chodzi o Babydream ma dobre opinie. Ja myję synka tym żelem do kąpieli i narazie jest ok.

Używam kremu do pupy z babydream i uważam, że jest najlepszy spośród wszystkich, które do tej pory miałam.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (23 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

do góry