Widok
Koszmarna świetlica
Witam jestem mamą pięciolatka uczeszczającego do klasy O .Wychowawczyni wspaniała dziecko bardzo chętnie uczęszcza na zajęcia ale niestety świetlica jest wielką porażką .Panie są mało miłe no może dwie które są młode i jeszcze mają chęci reszta to tragedia a szczególnie pani wysoka w okularach powinna pracować w schronisku dla zwierząt a nie z dziećmi.Byłam świadkiem jak się odnosi do dzieciaków takim tonek że krew się burzy,Rodzice niepozwólmy tak traktować naszych dzieciaków w grupie siła.
Moja ocena
Szkoła Podstawowa nr 8
kategoria: Szkoły podstawowe
poziom nauczania: 5
zajęcia dodatkowe: 4
wyposażenie: 4
bezpieczeństwo: 4
ocena ogólna: 4
4.2
* maksymalna ocena 6
Jestem zdziwiona taką opinią na temat wychowawców świetlicy. Mam zupełnie inne odczucia. Świetlica tętni życiem. Dookoła prace dzieci, jest pięknie, tematycznie i kolorowo. Dzieciaki spędzają czas bardzo aktywnie. Nie mam problemu z komunikacją z wychowawcami. W razie jakichkolwiek wątpliwości pytam, rozmawiam, wyjaśniam. Ludzie nie dajmy się zwariować.
Co najważniejsze, bywają dni, w których słyszę od swojego dziecka"mamo czemu tak wcześnie przyszłaś?" Myślę, że to najlepszy dowód na to, że jest mu tam dobrze.
Pozdrawiam.
Co najważniejsze, bywają dni, w których słyszę od swojego dziecka"mamo czemu tak wcześnie przyszłaś?" Myślę, że to najlepszy dowód na to, że jest mu tam dobrze.
Pozdrawiam.
Zgadzam się całkowicie z opinią Pani skarżącej się na świetlicę. Mało tego, że sama świetlica szczególnie na dole za szatniami to jakaś ciemna "nora", a w niej 20 osób w zaduchu, to jeszcze panie ze świetlicy przez pewien czas kazały dzieciom ze świetlicy nakrywać do stołów i ustawiać krzesła w stołówce. A potem skąd epidemie pasożytnicze w szkole ....
Popieram, niektóre Panie robią łaskę, że tam pracują. Co to za podejście do dziecka, jeśli rodzicom się mówi, że najlepiej by było gdyby dziecko oddać do przedszkola gdzie chodziło, albo ktoś z rodziny przyprowadzał bezpośrednio na zajęcia, bo im np. przeszkadza, że płacze i nie mają cierpliwości czekać, aż się przestawi na nowe warunki. Ja to usłyszałam po zaledwie tygodniu szkoły !!! CHORE !!! Nie wszystkie, ale większość z tych Pań nie nadaje się do tego rodzaju pracy !!!!!!!!!!
Drogie Panie w przedszkolu, miejcie pretensje do rządu, który kazał dzieciom wcześniej pójść do zerówki, albo weźcie się za szukanie innej roboty !!!
Drogie Panie w przedszkolu, miejcie pretensje do rządu, który kazał dzieciom wcześniej pójść do zerówki, albo weźcie się za szukanie innej roboty !!!
uczęszczam z dziećmi do tej szkoły i do świetlicy od 4 lat. Należy rozróżnić o której świetlicy mowa:
świetlica dla "O" bardzo się zmieniła w tym roku w porównaniu do tego co było 2-3 lata temu - teraz wszystkie panie są tam bardzo miłe, zaangażowane, przeważa młodość i tą świetlicę mogę zdecydowanie polecić (3 lata temu to rzeczywiście była łaska, że pani w ogóle przyszła do pracy, na ok. 5 pań tylko jedna się nadawała do zajmowania się dziećmi).
Świetlica w dużej szkole dla klas I-II - do obowiązków pani należy głównie zapisywanie kto przyszedł. a kogo już odebrano - dzieciaki robią co chcą (zdarzyło się, że się chłopaki pobili, a pani nawet nie zauważyła). Świetlica dla klas III to jakaś ciemna suteryna w piwnicy - 20 m2 - zaduch - o paniach się nie wypowiem, bo dziecko chodzi już samo i nie mam kontaktu z obsługą tej świetlicy.
świetlica dla "O" bardzo się zmieniła w tym roku w porównaniu do tego co było 2-3 lata temu - teraz wszystkie panie są tam bardzo miłe, zaangażowane, przeważa młodość i tą świetlicę mogę zdecydowanie polecić (3 lata temu to rzeczywiście była łaska, że pani w ogóle przyszła do pracy, na ok. 5 pań tylko jedna się nadawała do zajmowania się dziećmi).
Świetlica w dużej szkole dla klas I-II - do obowiązków pani należy głównie zapisywanie kto przyszedł. a kogo już odebrano - dzieciaki robią co chcą (zdarzyło się, że się chłopaki pobili, a pani nawet nie zauważyła). Świetlica dla klas III to jakaś ciemna suteryna w piwnicy - 20 m2 - zaduch - o paniach się nie wypowiem, bo dziecko chodzi już samo i nie mam kontaktu z obsługą tej świetlicy.