Widok

Koszmarna świetlica

Witam jestem mamą pięciolatka uczeszczającego do klasy O .Wychowawczyni wspaniała dziecko bardzo chętnie uczęszcza na zajęcia ale niestety świetlica jest wielką porażką .Panie są mało miłe no może dwie które są młode i jeszcze mają chęci reszta to tragedia a szczególnie pani wysoka w okularach powinna pracować w schronisku dla zwierząt a nie z dziećmi.Byłam świadkiem jak się odnosi do dzieciaków takim tonek że krew się burzy,Rodzice niepozwólmy tak traktować naszych dzieciaków w grupie siła.
Moja ocena
poziom nauczania: 5

zajęcia dodatkowe: 4

wyposażenie: 4

bezpieczeństwo: 4

ocena ogólna: 4

4.2

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 23
Jestem zdziwiona taką opinią na temat wychowawców świetlicy. Mam zupełnie inne odczucia. Świetlica tętni życiem. Dookoła prace dzieci, jest pięknie, tematycznie i kolorowo. Dzieciaki spędzają czas bardzo aktywnie. Nie mam problemu z komunikacją z wychowawcami. W razie jakichkolwiek wątpliwości pytam, rozmawiam, wyjaśniam. Ludzie nie dajmy się zwariować.
Co najważniejsze, bywają dni, w których słyszę od swojego dziecka"mamo czemu tak wcześnie przyszłaś?" Myślę, że to najlepszy dowód na to, że jest mu tam dobrze.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jestem zdziwiona taką opinią. Moje dziecko się nie skarży. Ja sama też nie zauważyłam nic niepokojącego. Uważam, że Panie tam zatrudnione i tak mają anielską cierpliwość. Ja sama nie chciałabym pracować w szkole z maluchami. :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja równiez jestem mamą dziecka uczęszczającego do świetlicy SP nr 8 i często słyszę od mojej pociechy:mamo,czemu przyszłaś tak wcześnie?
Nie muszę chyba nic więcej dodawać,że jestem zadowolona..a mama,która tak narzeka,może miała zły dzień?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie ma to jak w internecie wylać swoje zale, zamiast pójść zadziałać w realu. do oburzonej pani - uwaga nie chodzi o nazwe supermarketu.

ja jestem ze świetliocy bardzo zadowolony.

pzdr
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zgadzam się całkowicie z opinią Pani skarżącej się na świetlicę. Mało tego, że sama świetlica szczególnie na dole za szatniami to jakaś ciemna "nora", a w niej 20 osób w zaduchu, to jeszcze panie ze świetlicy przez pewien czas kazały dzieciom ze świetlicy nakrywać do stołów i ustawiać krzesła w stołówce. A potem skąd epidemie pasożytnicze w szkole ....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 7
Popieram, niektóre Panie robią łaskę, że tam pracują. Co to za podejście do dziecka, jeśli rodzicom się mówi, że najlepiej by było gdyby dziecko oddać do przedszkola gdzie chodziło, albo ktoś z rodziny przyprowadzał bezpośrednio na zajęcia, bo im np. przeszkadza, że płacze i nie mają cierpliwości czekać, aż się przestawi na nowe warunki. Ja to usłyszałam po zaledwie tygodniu szkoły !!! CHORE !!! Nie wszystkie, ale większość z tych Pań nie nadaje się do tego rodzaju pracy !!!!!!!!!!
Drogie Panie w przedszkolu, miejcie pretensje do rządu, który kazał dzieciom wcześniej pójść do zerówki, albo weźcie się za szukanie innej roboty !!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
uczęszczam z dziećmi do tej szkoły i do świetlicy od 4 lat. Należy rozróżnić o której świetlicy mowa:
świetlica dla "O" bardzo się zmieniła w tym roku w porównaniu do tego co było 2-3 lata temu - teraz wszystkie panie są tam bardzo miłe, zaangażowane, przeważa młodość i tą świetlicę mogę zdecydowanie polecić (3 lata temu to rzeczywiście była łaska, że pani w ogóle przyszła do pracy, na ok. 5 pań tylko jedna się nadawała do zajmowania się dziećmi).
Świetlica w dużej szkole dla klas I-II - do obowiązków pani należy głównie zapisywanie kto przyszedł. a kogo już odebrano - dzieciaki robią co chcą (zdarzyło się, że się chłopaki pobili, a pani nawet nie zauważyła). Świetlica dla klas III to jakaś ciemna suteryna w piwnicy - 20 m2 - zaduch - o paniach się nie wypowiem, bo dziecko chodzi już samo i nie mam kontaktu z obsługą tej świetlicy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry