Widok
jeszcze miesiac temu pracowalam jako doradca kredytowy, na wlasne oczy widzialam i godnych zaufania i takich do ktorych nigdy bym sie nie zglosila. prawda jest taka ze zalezy na kogo sie trafi- jedni maja sumienie i nie dzialaja na szkode klientow a inni dbaja o wlasne tylki. a co do wizyt w bankach to wydaje mi sie ze nie do konca jest prawda ze lepiej samemu pojsc i sprawdzic- pracownicy bankow tez czesto sa niekompetentni i wiedze maja mniejsza niz taki posrednik, obiecuja zlote gory a potem okazuje sie ze kredytu dany osobnik nie dostanie. pracownicy bankow tez maja prowizje od kredytow i wciskaja swoje oferty niekoniecznie najlepsze. i nieprawda jest ze to klienci placa za prowizje posrednika- placi bank i tu i tu oferta jest taka sama. ja sama korzystalam dwukrotnie z uslug posrednika przy kredycie hipotecznym- pierwszy raz bylam niezadowolona- kredyt strasznie drogi. za drugim razem poszlismy do bankow- w zadnym nie chcieli dac nam kredytu bo zdolnosc nie wychodzila wiec chcac nie chcac zglosilismy sie znowu do tego samego biura z tym ze do innej osoby. nasz kredyt byl bardzo problematyczny i o wlos sie udalo ale sami nic bysmy nie wskorali. ja mam to szczescie ze krotko bo krotko ale pracowalam w takiej firmie i wiem do kogo bym sie zglosila w razie potrzeby a kogo powinnam unikac
edi na pośredników finansowych uważaj. Często polecają banki nie te najkorzystniejsze dla klienta, ale takie z których mają najwięcej prowizji. Przejdź się po kilku najbardziej wiarygodnyh Bankach (np. PKO BP SA, PeKaO SA, Kredyt Bank, Milenium, BGŻ, ...) . A zapewnienia, że każdy się chwali to norma. Dostaniesz wydruki ile kredytu, jakie raty, jaka marża, ile odsetek spłacisz i sam zdecydujesz.
Popieram przedmówcow - załatwiałem raz przez Open Finanse, a teraz samemu. Lepiej samemu. Minusy: spędzisz więcej czasu bo trzeba iśc w ze trzy wytypowane miejsca. Plusy: dostaniesz pełną informację na temat *aktualnej* oferty banku wraz ze wszystkimi możliwymi opcjami i ich kosztami. Dość powiedzieć że w każdym banku zeszło mi blisko godzinę, żeby wybrać ofertę najbardziej mi pasującą (przy cross-seliingu opcji jest multum). Ale co z tego że tracisz parę godzin jak zyskac można tysiące?
Co więcej mogłem od razu pogadać z osobą która będzie to faktycznie prowadzić przynajmniej częściowo po stronie banku, więc widziałem czy sprawa pójdzie sprawnie czy nie.
Co więcej mogłem od razu pogadać z osobą która będzie to faktycznie prowadzić przynajmniej częściowo po stronie banku, więc widziałem czy sprawa pójdzie sprawnie czy nie.
Popieram - żadnych pośredników. Najlepiej pochodzić, podzwonić po bankach i wybrać najlepszą ofertę. Nikt się lepiej nie zatroszczy o Twoje interesy niż Ty sam. My najpierw sami wybraliśmy sobie bank, ale niestety daliśmy się namówić na usługi takiego "doradcy". Przez niego prawie straciliśmy dość wysoki zadatek i połowę zapłaty agencji pośrednictwa (bo nie poinforował nas, że mamy dostarczyć jakieś dokumenty do banku i minął termin podpisania umowy ostatecznej). W końcu wzięliśmy kredyt tam, gdzie na samym początku chcieliśmy (bo dostaliśmy najlepsze warunki) i formalności dokończyliśmy sami, tylko niestety nasz "wspaniały" doradca złożył dokumenty w oddziale położonym 30 km od nas... i wiele razy musieliśmy się stawiać tam osobiście.
Ja z czystym sumieniem moge polecic Open Finance, na Grunwaldzkiej- jako,ze nie moglam latac sama po bankach, skusilam sie na nich i nie narzekam. Wszystko sprawnie, szybko, wytlumaczone' jak krowie na rowie', doradca wszytskim sie zajal, ja tylko przynioslam dokumenty. Wiem, ze wszystko zalezy od czlowieka- ja polecam pana Jakuba.
Omijaj posrednikow szerokim lukiem,zarabiaja na nas dobre pieniadze.My wlasnie jestesmy w trakcie zalatwiania kredytu w sumie to juz koncowka.Zaszlam do 3 bankow i wybralam najlepszy,a do tego Pania ktora jest poprostu stworzona do takiej pracy:)W cigu tyg. dostalismy odpowiedz od analityka o pozytywnej decyzji,dostarczylismy reszte dokumentow,jutro wycene rzeczoznawcy i moge juz myslec o swietach w moim m-2:)pani krok po kroku mowi jakie nalezy dostarczyc dokumenty,jest w stalym kontakcie,bynajmniej my jestesmy mega zadowoleni:)Zycze powodzenia:)