Widok

Krem do cery trądzikowej

Jaki krem do cery trądzikowej możecie polecić? Słyszałam, że effaclar duo plus czy coś takiego jest dobry ale nie mam pojęcia jaka to firma :( Używa ktoś? Może mi ktoś powie coś więcej na jego temat ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jest to La Roche Posay, ja polecam kosmetyki firmy Avene
Arkana
Nie ma jednego dobreo kremu na trądzik - jego przyczyny są różne (mogą być np. hormonalne!) i tak samo różnie trzeba podchodzić do jego terapii.
Polecam Ci napisac wiadomość na facebooku tutaj: https://www.facebook.com/pinqwinpl/
Sklep prowadzi dziewczyna z ogromną wiedzą i na pewno poświęci Ci chwilę, żeby poznać Twój problem i podsunąć Ci kosmetyk, który pomoże... albo doradzi coś zupełnie innego (badania hormonalne, zmiana diety, wypoczynek.....)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Unikam kosmetyków wszędzie reklamowanych i tych drogeryjnych. Od czasu jak zaczęłam się wczytywać w sklady kosmetyów.Niesteyt ale wiekszość z nich zawiera składniki, które nie są polecane przy skórze trądzikowej. Takie jak:
parabeny
silkony
parafiny
i inne oleje mineralne

Wszystko to zapycha i jeszcze bardziej zaognia stan skóry. Aktualnie stosuję na twarz rano i wieczorem sserum Sevolium. Serum dostępne jedynie przez internet ale jest to polski przebadany produkt. Skład tylko naturalny. Róznica diametralna, cera o wiele łatwiejsza, wyłagodzona.
Ja mam problemy z tradzikiem od bardzo dawna.. zadne masci kremy ani tabletki od dermatooga mi nie chcialy pomoc :/ póki nie poszłam do salonu kosmetycznego na zabieg na trądzik. Byłam w http://www.arkesia.pl przejrzyj sobie ich strone. Naprawde duzo pomaga- mam juz o polowe mniej pryszczy i czuje sie coraz piekniejsza

Zgadzam sie ja tez chodze do Arkesii i dla mnie pelen profesjonalzm
Najlepszy salon w trojmiescie

mesoestetic ma fajne kremy na tradzik,te ktore maja retinol

Mi osobiście pomógł krem, który przepisała mi pani dermatolog - Qcera, jak dla mnie rewelacyjnie się spisał ;)

Zamów http://mediavector.pl/ktore-kosmetyki-z-azji-kupic-na-poczatek/ to naprawdę dobra cena.

ja od siebie moge polecić naturalny krem sevolium. mam juz któreś z kolei opakowanie i krost jest mniej a i mniej i rzadziej wychodzą nowe. przebarwienia tez jakoś się zmieniają na lepsze. jest na drożdzach i lukrecji, wiec wszystko co dobrze faktycznie działa na trądzik. jakby coś to na razie nie ma go w aptekach, ale można zamówić z allegro albo z http://sevolium.pl/

a co dokładnie robią drożdże i lukrecja w tym sevolium że ten trądzik znika?

drożdże w sevolium przede wszystkim działają kojąco i nawilżająco. poza tym z tego co wiem to przyspiesza regenerację, a lukrecja reguluje sebum a raczej to żeby było go po prostu mniej niż normalnie przy trądziku ;p
Zabiegi kwasowe lub kremy z kwasami, np salicylowym, glikolowym itp

Dobre do cery trądzikowej są kosmetyki z serii black sugar detox od Bielendy. Zawierają aktywny węgiel i cukier trzcionowy, najbardziej mi pomógł przy trądziku żel micelarny. On nie tylko dobrze oczyszcza, ale przede wszystkim nawilża skórę

znacie jakieś składniki ktore działaja na zatrzymanie łojotoku czy sebum na twarzy? czego szukać?

Przede wszystkim lukrecja, cynk i jeszcze sporo rzeczy pewnie tylko lepiej odpowiedzialne poszukać tego co ma te substancje w składzie.

No trochę mnie zainteresował ten sevolium, ale szczerze mówiąc jest to coś ciekawego i chyba mniej typowego.

Bardzo dobra jest seria z Bielendy z glinką zieloną, na cerę trądzikową właśnie. Botanical Clays. Polecam
Ustabilizowac układ chormonalny od tego bym zaczeła

Inne tematy z forum Moda i uroda

Włosy i szampony najróżniejsze :) (97 odpowiedzi)

Używałam Head & Shoulders, mam wrażenie, że się "popsuł", więc zmieniłam na Timotei...

Gdzie kupujecie kosmetyki??? (136 odpowiedzi)

Jestem ciekawa gdzie lubicie wybierać kosmetyki? Kierujecie się ceną, miejscem czy obsługą? I...

Bardzo zniszczone dłonie. Jak zaradzić ? Są jakieś zabiegi ? (14 odpowiedzi)

Czy znacie moze jakies dobre zabiegi na dłonie? Takie oprócz parafiny ( chodziłam ale zabieg mało...

do góry