Widok

Królewna Śnieżka i Łowca

Królewna Śnieżka i Łowca Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Królewna Śnieżka i Łowca.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szału nie ma , d*py nie urywa, staniki nie latają. Ale ogólnie nawet spoko :D
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

zgadzam się z opinią przedmówcy.
Będzie się podobał jeżeli ktoś lubi takie klimaty. Ale bez szału.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tendencyjny, pretensjonalny, rozwleczony i drewniany. Nawet jako "for fun" sprawdził się naprawdę średnio...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie straszny dla dzieci do 10 lat.

Zwiastum dobrze pokazuje film ale zwykła stara śnieżna jest lepsza.

Szału nie ma...

Jak już stwierdziły przedmówczynie film tendencyjny i do bólu przewidywalny bynajmniej nie w kwestii historii (bo wiadomo że śnieżka wygra) ale w każdej scenie jaka pojawia się na ekranie. Reżyser próbował przedstawić legendę trochę inaczej robiąc z potulnej królewny Joannę d'Arc no i było też małe zawirowanie w kwestii pocałunku przywracającego życie ale koniec końców widz nie był już niczym zaskoczony...

Kilka fajnych efektów specjalnych w stylu Władcy Pierścieni/Labirynt Fauna itp.

No i kwestia jak dla mnie przekreślająca film to obsadzenie Kristen Stewart w roli Śnieżki która to niby przewyższa urodą Charlize Theron (zła królowa).
Nie wiem ale dla mnie ta dziewczyna w ogóle nie pasuje do postaci jakiejkolwiek królewny...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pozytywny film

Film podobał mi się, choć szału nie było.
Mimo to opinie typu "ta dziewczyna w ogóle nie pasuje do postaci jakiejkolwiek królewny" są bardziej tendencyjne niż jak ta sama osoba twierdzi - film.
Piękno to pojęcie względne, kwestia gustu. Kristen Stewart ma naturalną urodę, a w naturalności jest również piękno. W roli Śnieżki sprawdzila się.
Polecam, warto obejrzeć aby mieć własną opinię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dwóm dziewczynkom - 13 i 15 lat podobał się bardzo. A to chyba własnie jest docelowa widownia tego filmu.
Osobiście rozczarowałem się tym, że najmocniejsze efekty specjalne zostały pokazane w zwiastunie..

3 w 1

Połączenie Władcy Pierścieni, Joanny D'arc i Śnieżki :) na uwagę zasługuje gra aktorów i zmieniona wersja Śnieżki. Ponieważ mamy martwy sezon w kinie to można obejrzeć, acz bez rewelacji.

Inne tematy z forum Filmy

Exit 8 (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Exit 8 . Przeczytaj o filmie.

Eddington (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Eddington . Przeczytaj o filmie.

Funny Games (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Funny Games . Przeczytaj o filmie.

do góry