Widok

Ksawery - jak Wam się podoba to imie?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jak w tytule.
Mało popularne imie..jak Wam się ono podoba?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czy mało popularne... chyba raczej nie sama znam 4;)))) tylko z różną pisownią;) a w wieku od 6 do 0 ;)
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 0
w moim otoczeniu nie znam Ksawerego wiec może tak mi się dlatego wydaje :)
a jak Wam się ono podoba? wlasnie nie pisane przez x itp.. tylko po postu KSAWERY..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ładne imię, tylko jak je zdrabniać Ksawuś, Ksawcio ?
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ksawerek, Ksawi. w sumie mało jest zdrobnień.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 29
ja znam Ksawerego. Mi się osobiście nie podoba, ale to przecież kwestia gustu. Mówią na niego Ksawuś, Ksawula, Ksawcio.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 30
Każdy ma inny gust co do imienia;) moja córka długo nie miała wybranego;) Chciałam aby było ponadczasowe a zarazem polskie, oraz istniejące w różnych językach...
Pieniądze szczęścia nie dają, ale łatwiej cierpieć w luksusie...
[url=http://lilypie.com]
image[/url]
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 27
"ponadczasowe a zarazem polskie, oraz istniejące w różnych językach..."
-Biedronek
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 24
ostatnio chyba raczej zyskuje na popularności to imię, ale mi się osobiście nie podoba, ale de gustibus non est disputandum :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 30
"ponadczasowe a zarazem polskie, oraz istniejące w różnych językach..." do tego mi idealnie pasuje imię Adam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 36
Adam jest piękne. Ksawery takie sobie. To taka męska Nikola dla mnie.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 41
dokładnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 35
Mnie sie podoba...mój brat (24 lata) nosi to imię choć w tamtych czasach nie było dość popularne...dziś obecnie znam z 5 osób o tym imieniu.
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ksawery to szalenie popularne imię w dawnej Rzeczpospolitej, nic w nim nowego. Dla mnie to ładne, klasyczne imię... chyba że ktoś sobie zamiast Ksawery nazywa dziecko Ksawier lub Xavier, czy jakkolwiek je modyfikuje na "nie po naszemu" :)
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie podoba mi się, nawet bardzo ale to normalne:) przecież nie każdemu musi się podobać.Osobiście nie lubię imion typu Ksawery Cezary, Ignacy Bonifacy Konstanty itd... jakoś mi brzmią nie fajnie, tak samo zresztą Zdzisław, Zbigniew, Bogusław te staropolskie mi nie bardzo. Takie Brajany czy spolszczone inne również nie bardzo.
Sama lubię imiona, które nie bardzo się zdrabnia i w dorosłym życiu stosuje się pełna formę, takie proste jak np. Marek, bo np. Ryszard mi się podoba, to ze względu na "rysia" którym by był nawet jako dorosły mężczyzna bym nie nadała.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 37
Dla mnie jest to imię z gatunku obojętnych. A znam dwóch chłopców o takim imieniu. Na jednego wołają Ksawek.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bardzo ladne imie. A jesli chodzi o zdrobnienia, to jako rodzic na pewno jakies wymyslisz.
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mnie się podoba:-)
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi również się podoba. Uwielbiam polskie imiona. Nie żadne tam Nikole, Vanessy itp. wiochą zalatujące ;)
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi się właśnie kojarzy z typem imion w stylu Oliwier, Nikola...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 44
Luśka od kiedy Nikola to polskie imię? Ksawery to typowo staropolskie imię, więc nie taktem jest porównywanie go do Nikoli czy innej Vanessy.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 2
mój syn ma na imię Ksawery i nam to imię bardzo się podoba, ale wszystko kwestia gustu:). Choć uważam że kompletnie nie ma odniesienia do imion typu Nikola itp., jest to typowo staropolskie imię. U nas ważne było żeby było z "przeszłości" a nie unowocześnione dlatego jest Ksawery a nie Xawery(bo te nowoczesne wersje z kolei strasznie mi się nie podobają)
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 4
Napisałam, że kojarzy mi się z typem imion, nie rozumiem, gdzie tu nietakt. Poza tym wątek jest o tym, czy nam się podoba. Napisałam, że mi nie i dodałam, że o gustach się nie dyskutuje, ale jeżeli ktoś kieruje się w wyborze imienia dla dziecka opiniami osób z forum, to napisałam swoją opinię :)
ps. czy ja wiem, czy to takie staropolskie imię swoją drogą ?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 42
Bardzo bardzo dawno temu być może było to polpularne imię, tak jak Gerwazy, Protazy, Hilary itd. Wg mnie dzisiaj brzmi pretensjonalnie - tak jak Oliwier, Ariel, i inne "Brajany" ;-) . To jest oczywiście ocena subiektywna, także najlepiej wybrać imię, które Tobie podoba się najbardziej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 39
Oczywiście, ile osób, tyle opinii, nie znajdziemy imienia, które podobałoby się wszystkim, także jeżeli Tobie się podoba i czujesz, że tak chciałabyś nazwać dziecko to tak zrób :) niemniej jednak zgadzam się z przedmówczynią :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 33
na pewno zgadzam się tu z dziewczynami ze musisz "czuć" imie które wybierzesz dla swojego dziecka, bo to ty będziesz najwięcej go używała przez najbliższych pare lat. No i nie warto szukać tu opinii bo pewnie były by same akurat modne i teraz panujące imiona typu Maja, Pola, Lena i nic odbiegającego od normy. Ile osób tyle opinii...
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja trochę nie rozumiem jak imię może się podobać w zależności od pisowni. Brzmi tak samo więc to dziwne wytłumaczenie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 40
Mam pytanie bo zastanawiamy się nad tym imieniem dla syna ale nie zmy osobiście żadnego Ksawerego. Czy to osoby pozytywne czy różnie? Z doswoadczenie wiem że imiona mają znaczenie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo mi się podoba to imię. Każdy ma swój gust co do imion. Jak można porównywać Nikolę do Ksawerego? Ni kola Ni pepsi :D:D masakra
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0
I nazwaliśmy tak synka :)) pręż Ks a nie x:).
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super wybór.Ksawery to naprawdę piękne imię.Gratuluję:D
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ksawery bardzo oryginalne i zarazem bardzo ładne imię. Dobry wybór! Pozdrawiam i życzę żeby synek zdrowo rósł!
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ksawery to wg mnie imię dobre jako drugie dopełniające. Jednak na pierwsze moim zdaniem nie nadaje się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 36
w ogóle mi się nie podoba, nie nazwałabym tak dziecka, no ale nie musi mi się podobać:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 37
Ludzie ile w Was jadu to masakra jakaś. No tak, święta się skończyły więc i sympatyczne nastawienie do drugiego człowieka również. Trzeba wylać na kogoś swoje kompleksy i popłuczyny. Najlepiej na niewinne dziecko i jego imię. Ciekawe jakie imiona mają Wasze dzieci..apropos, od dziś są dopuszczalne imiona samochodów, także może w nich się odnajdziecie skoro polskie imiona Wam się nie podobają.
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jako pierwsze proponuję Mercedeskę i Toyotkę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 33
jakiego jadu? pytanie było jak się podoba, jak ktoś o pisze,że imię piękne, to dobrze i nie ma prawa nikt na pisać,że dla niego brzydkie? Moich dzieci imiona też nie muszą się każdemu podobać i co z tego? Czy to mnie by obraziło, jak ktoś by tak napisał o imionach moich dzieci, niby czemu? Trochę dystansu. A to imię dla mnie jest okropne, nic na to nie poradzę. Lubię po prostu proste imiona i mam do tego prawo, a wy sobie nadawajcie dzieciom Genowefa Ksawery Gerwazy Protazy czy jak chcecie wasza sprawa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 33
jaa masz rację. Źle odebrałam te odp. Powierzchownie przeczytałam komentarze i myślałam, że były jakieś obraźliwe uwagi co do imienia Ksawery, ale myliłam się, bo dziewczyny po prostu wyrażały swoją opinię czy im się to imię podoba czy nie. Sorki jeśli kogoś uraziłam. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 30
Ksawery piękne klasyczne imię.Brzmiące niezwykle mesko a przy tym jest bardzo eleganckie.Świetny wybór na imię dla chłopca.Tylko nasz Ksawery pisany po polsku nie żaden Ksawier czy Xavier bo brzmi to pretensjonalnie i traci tandetą i ma sie tak ja np.Marcin do Martina czy Michał do Michaela lub Mikołaj do Nikolasa.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry