Widok

Książki

Nie wiecie może kiedy będzie spis podręczników ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo inteligentne pytanie;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
raczej nie ma czegos takiego jak spis podrecznikow ale spoko jakos to bedzie ;d
Swoja droga czemu niektorzy nie potrafia odpowiedziec tylko musza robic z ludzi glupich?
myślałam, że będzie jakiś wykaz książek, które należy mieć.
To nie liceum czy podstawówka, że jest lista książek hehe :-P
Zazwyczaj prowadzący na pierwszych zajęciach podają z jakich książek będą korzystać, gdzie temat jest dobrze opracowany, ale przeważnie każdy uczy się z czego mu wygodniej albo co udało mu się dostać. Część ma swoje publikacje z danego przedmiotu, więc pewnie polecą się w nie zaopatrzyć, ale to też nie jest reguła.
Regułą jest raczej to, że na studiach najlepiej uczyć się z tego, co jest na wykładzie. Sprawę studentom komplikuje fakt, że większość wykładów jest nieobowiązkowa:D

To Twoja sprawa skąd się uczysz. Masz zaliczyć koła i egzam. Nie uda Ci się? Papa. To już nie szkoła średnia gdzie w najgorszym wypadku powtórzysz rok, a rodzice zrobią aferę nauczycielowi czemu ośmielił się Ci wstawić laskę.
ejj ale ja slyszalem ze sa podobno jakies kisazki i podaja jakie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wejdź sobie na stronę wydziału i plan studiów, na niektórych wydziałach masz szczegółowy plan przedmiotów wraz z literaturą. Jeśli nie możesz znaleźć tego na stronie wydziału zawsze możesz zerknąć tutaj: http://ects.pg.gda.pl/
Wejdź na swój kierunek, a następnie naciśnij na przedmiot.
Swoją drogą myślę, że nie ma większego sensu zaopatrywać się w odpowiednią literaturę przed rozpoczęciem studiów.

Pozdrawiam
do góry