Widok

Kto czyta nasze SMSy?

Odkryto wczoraj, że mobilna aplikacja Facebooka po zainstalowaniu w telefonie czyta nasze SMSy. Co więcej, Facebook sam przyznał, że faktycznie tak się dzieje, lecz tak naprawdę nie możemy nic zrobić bo instalując zgodziliśmy się na takie warunki.

Dane te odczytywane są przez aplikację Facebooka nie dlatego, że Mark Zuckerberg lubi sobie poczytać do snu korespondencję innych ludzi, lecz w ramach testów przed uruchomieniem własnej aplikacji do mobilnej komunikacji.

Co więcej Facebook nie jest jedyną mobilną aplikacją, która ma dostęp do naszych danych prywatnych. Wśród nich znajduje się także Flickr, Badoo czy Yahoo Messenger. Niektóre z aplikacji mogą nawet przechwytywać rozmowy telefoniczne, a inne na przykład YouTube uzyskać zdalny dostęp do aparatu w naszym telefonie i w dowolnym momencie robić nam zdjęcia lub nagrywać wideo.

Nasze dane są dla wszystkich producentów oprogramowania bezcenne i są one w stanie nawet zaryzykować swój wizerunek, byle tylko położyć na nich ręce. A według ankiet aż 70% użytkowników smartfonów przyznaje się do nie czytania Warunków korzystania z usługi (Terms and conditions) podczas pobierania aplikacji.

źródło - http://www.geekweek.pl/facebook-czyta-nasze-smsy/354202/

Brawo.........
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
@8 po co zaczepki z Halem szukasz? Boli cię, ze wie wiecej od ciebie. Przychodzisz tu i mieszkasz.
Hal daj spokój z tym frajerem. Olej trola.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
jejuu,Hal ze mną tez bedziesz tak pisał,łączac polski z angielskim i sypał tymi cytatami?
Nie możesz po normalnemu,zawsze musisz byc taki powazny(czyt.sztywny)?

Choć raz pokaż mi swój luz,ale taki spontaniczny bez pokazywania za kazdym razem swojego ilorazu inteligencji,choc raz napisz po prostu:

"Spoko,jestem jaki jestem,ale jest mi tu z wami fajnie i nadal bede was wkurzał",dodaj trochę usmiechu do swoich postów,przestań tatusiowac i pisac z takim ironicznym usmiechem.
Czas znalezc inny sposób na siebie,bo ten nudnawy jest już z lekka;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
@olaolenka - z Tobą? Nie:) Bynajmniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
mieszkasz???
co ty biedronka
@KmK wytrzyj kąciki ust bo resztki zostały
@8 zjezdzaj stad frajerku, bo ci brzydko z buzi capi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciesze się:)

Spadam chłopaki,miłego klikania i wieczoru,tylko się nie pozabijajcie.
taka mała refleksja..w pewnych kręgach za słowo "frajer" można nieźle po .... zarobić,to tak na przyszłość.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bujanko. 8 jesteś ciota wiesz. Taka ciota bez jajek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo to jest frajer i ciotka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie ciota tylko ciocia a jaj jako kobieta nigdy nie miałam i mieć nie będę lizusie ciepłej kluchy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Buehehehe głupia baba. Idź swojego bachorka pilnować bo znowu w majty narobi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
@kmk - daj spokój, nie marnuj energii:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do mnie to było?

już udowodniłes jaki prostak z ciebie,wiec po co się wysilasz dalej?
nakarmiony trollu?
baby masz w nosie chłopczyku,a to że nazywasz dzieci "bachorami" swiadczy o twoim spaczonym myśleniu.

a teraz z łaski swojej weź leki i połóż się spać,jutro będzie lepiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
bachora masz w matach jeśli te 10 cm można tak określić chłopczyku z kitasem zamiast nosa
Ludzie - wspulczuje wszytskim, ktorzy w Halewiczu widza autorytet, naprawde... to nie swiadczy dobrze o Waszej kondycji intelektualnej

żeby spojrzeć innaczej na Halewicza, radzę co niektórym zapoznać się z pojęciem debilitas superior
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
W matach i kitasa? Naucz się prostaczko pisać :)))))) Pilnuj bachorka.
Hal,Twoim zdaniem to tylko marnowanie energii?
Przuklaskujesz typowi,bo się za Tobą wstawił?! A przecież tak nie cierpisz chamstwa i prostacta?Więc jak kolega Cię popiera to obojętnie jak się wypowiada,jakich epitetów używa,to już Twój funfel tak?
Acha..zero konsekwencji Hal.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Następny frajerzyna:) Sąsiada ściągnęłas? buahaha!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@olaolenka24 - Nie zamierzam się taplać w tym trollowym bagienku. A Tobie się dziwię, bo przecież chwilę wcześniej sugerowałaś, abym się nie wtrącał i kłócił. Już zapomniałaś? o_O I kto tu jest niekonsekwentny?
p.s. mało mnie zajmują takie pyskówki, chyba że coś mnie podkusi V_V

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (68 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Vibracje (52 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

muza na dziś (790 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry