Widok

Kto ma problem z sasiadami???

Kobieta Przymorze Małe Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z zona i nękają mnie. Mam poukładane życie ( męża, dziecko ). Ten starszy pan bezpodstawnie oskarża mnie o wszystko! Donosi, pisze różne pisma, wzywa policje ( raz na miesiąc przyjdą do mnie znajomi lub rodzina- co nie co wypijemy ale zachowujemy się rozsądnie i kulturalnie ) i wydaje mnie się, ze ten Pan chyba nie śpi cala noc lub tylko czeka na okazję żeby zadzwonić na Policje. Jest chamski i obrażliwy. Potrafił nawet zadzwonić do szkoły i powiedzieć, ze maltretuje dziecko ( miałam bardzo nie przyjemna rozmowę- dyrekcja nawet nie dała mnie się wytłumaczyć ). Już myślałam o prawniku ale raczej nikt za mną nie stanie bo ludzie maja własne życie. Napomknę, że jednym sąsiadom w ten sam sposób zniszczyli życie że aż się wyprowadzili.
popieram tę opinię 102 nie zgadzam się z tą opinią 101
Wyprowadzić się do zdrowej Szwecji, Niemiec,Francji, Holandii,Rosji, Ukrainy itd. Ale nie obrażaj mojego kraju.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

Trzeba mieć takiego sąsiada ,tego nikt nie zrozumie kto tego nie doznał , tu nie chodzi o żadne rozmowy, spoufalania, to jest po prostu prostacki chory łeb i nic tego nie zmieni , ja wyprowadziłam się ,bo myślałam ,że przez niego zwariuję . Jeszcze do dzisiaj jak wychodzę na klatkę schodową to mam lęki ,chociaż od wyprowadzki minęły 2 lata. W administracji wszyscy go znają ,sami nie mogą sobie z jego lataniem i robieniem intryg poradzić ,a co najciekawsze ,opowiadali ,że coraz więcej jest takich ludzi.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

"co nie co wypijemy ale zachowujemy się rozsądnie i kulturalnie" nie mowie ze tak jest ale moze jednak troszke za glosno jest - generalnie uwazam ze w budynkach wielorodzinnych nie ma za bardzo miejsca na czeste spotkania towarzyskie po 22 - sa knajpy przeciez
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fajno ,że bronisz ludzi starszych ale nie miałeś nigdy do czynienia z kimś takim i tego nie rozumiesz, obyś nie miał takiego sąsiada ,dramat nie do opisania , wyprowadziłam się bo nie było wyjścia i osoby mieszkające po mnie też to strasznie przeżywają
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Na całym świecie są tacy ludzie tylko ty o tym nie wiesz
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja też się wyprowadziłam ,bo myślałm ,że zwariuję ,nie mieszkam już tam 2 lata ,a jeszcze się rozglądam czy nie wyskoczy z jakiegoś kąta by mi naubliżać . Niestety ludzie którzy kupuli ode mnie mieszkanie mają to samo ,szkoda mi ich ,bo będą mieli piekło na ziemii ,a nikt na takie coś nie zasługuje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasz problem z sąsiadami polega na tym, ze ze spokojnego bloku zaczyna nam się robic akademik. „Stara gwardia” zaczyna wymierać, mieszkania są wynajmowane studentom na pokoje i efekt jest taki ze imprezy od czwartku do niedzieli, puste butelki pod blokiem i ciagłe krzyki z balkonów. Jesteśmy na etapie rozważenie sprzedaży mieszkania bo robi się to nie do zniesienia. Oboje ciężko pracujemy i dom traktujemy jako miejsce odpoczynku a nie słuchania najnowszych kawałków z maksymalnym bassem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nic się nie dzieje bez przyczyny. Dziad być może jest nadwrażliwy, ale bez powodu nie uparł się właśnie na was.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nic nie można zrozumieć z Pani wypowiedzi. Proszę nauczyć się wysławiać
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

A może sąsiad całą noc nie śpi nie dlatego, że jest złośliwy... Ale dlatego, bo nie może zasnąć przez imprezy, które autorka robi ze znajomymi. Mam taką sąsiadkę, która uważa że się jej czepiam, bo o 2 zwracam jej uwagę by była ciszej.
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 6

W ogole jak porownam polskiego sasiada z jego odpowiednikiem z zachodu, to ten polski jest bardzo wscibski, zeby nie powiedziec : chorobliwie wscibski. Polacy lubia wszystko wiedziec o innych, do wszystkiego sie wtracac, krytykowac ludzi, jakby ich karmili i ubierali. No slowem : trudno jest wytrzymac z polskimi sasiadami. Ci normalniejsi to sie trafiaja tylko 1 raz na 100. Takie mam zdanie w temacie sasiadow.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

a ile ty masz lat ze tak dokładnie pamiętasz co ci rodzice mówili/??????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

mam podobnie , policja poradziła mi żebym nagrywała , ale TRZEBA UPRZEDZIC SĄSIADA , ŻE JEST NAGRYWANY INACZEJ TY ZOSTANIESZ UKARANY , a w sądzie nie możesz tych nagrań przedstawić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

No niezłe bzdury opowiadasz. Na Zachodzie masz poprawność polityczną, można oskarżyć cię o byle rasizm, wywalić z mieszkania, byle imigrant może ci podłożyć bombę albo pociąć cię nożem. No świetnie.... WSZĘDZIE DOBRZE, GDZIE NAS NIE MA!

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miałam podobna sytuację, wynajem zjeść domu,przez ścianę z Wlascicielka. .kawki,papierosów a teraz sprawa w sadzień, nie zaufać już żadnej obcej osobie...im mnie wiedzą tym lepiej dla każdej strony
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

oj tak tak !!popieram ~1979 -młodzi mają puby a wolą gwiazdorzyć w swoich domach a co gorsza mieszkają w bloku 4-piętrowym, 4-klatkowym a zachowują się jakby mieszkali w lepiankach 2-metry pod ziemią!!!! o ZGROZO TO FAKT!!! buzmózgowie!!!
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 5

Akurat - wybielasz się. Takie łomoty zawsze to robią.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wiecie, sąsiedzi którzy całe dnie spędzają w domu, po prostu nie mają co robić. Ja na początku się skontaktowałem z radcą prawnym z kancelarii http://dubielsawinda.pl/, bo siostra mi poradziła i powiedział, że warto wezwać policję, jak będzie coś się działo. Jeden raz podziałał i na razie jest spokój. Natomiast staram się gromadzić dowody jakichś niewłaściwych zachowań, bo ten pan Sawinda z kancelarii powiedział, że w przypadku naruszenia dóbr osobistych można wnosić o zadośćuczynienie i myślę, że rzeczywiście jakby musieli mi zapłacić, odechciałoby im się od razu kłótni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jo nie mom problemu z sąsiadem, bo obok mieszka sąsiadka. Ada pyta czy sąsiadki a ja mówię ze nie ma siatek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja bym się w takiej sytuacji wyprowadziła, jeżeli byłaby taka możliwość. Nie ma sensu kiszenia się z sąsiadami, którzy chcą zniszczyć Ci życie, bo tak to trzeba nazwać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3