Widok

Kto pamięta ile miliardów nam rząd obiecał?

Ja pamiętam reklamówki wyborcze o 300 mld

Pamiętam też drugie expose Premiera, w którym podbił stawkę do 400 mld

a tymczasem

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114875,12910908,Protasiewicz__Moze_rzeczywiscie_nie_powinnismy_obiecywac.html

zresztą i tak zawsze da się wykręcić kot ogonem, bo to niby mówiliśmy o miliardach... ałe czego? euro? złotych? czy psich zębów?
wreszcie, czy wliczać w tę kwotę doplaty do rolnictwa, czy nie?

Wyborcę i tak zawsze da sie zmanipulować i oszukać. Jedno jest pewne po negocjacjach, bez względu na ich wynik, ogłosi się sukces.

Zresztą, co tam negocjacje, ważne że:
1) mama Madzi się znalazła
2) zamknięto kolejne sklepy z dopalaczami
3) ujęto brunobombera
4) powstrzymano Nicponia
5) Trybunal Stanu dla Kaczyńskiego

ps i ad 5)
- gdzie są ci wszyscy lametujący nad dyktaturą na Węgrzech? Gdy w Polsce w przeciągu dwóch tygodni władze przejęły jeden z głównych opozycyjnych dzienników (czystka w rzepie) i stawiają przez Trybunałem Stanu dwóch liderów dwóch partii opozycyjnych?

...

aaa
i zapomniałbym...

źródełko wpływów z vatu wysycha - pewnie czeka nas kolejny prezent noworoczny - kolejna podwyżką

http://www.rybinski.eu/2012/11/totalne-zalamanie-wplywow-z-vat-w-pazdzierniku/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym jednak prowadził rachunek zbilansowany:

Po jednej stronie ile obiecano, po drugiej stronie ile długów zaciągnięto, a ponadto wprowadziłbym przelicznik - jaki konkretny zysk ma przeciętny obywatel, w sferze bezpośredni go dotyczącej i jaki był przeciętny koszt uzyskania tego zysku. Wtedy byśmy wiedzieli gdzie, do czyich kieszeni, poszła forsa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Polityka

Czy złodziej złapany za rękę przestaje być złodziejem ? (13 odpowiedzi)

Tow. Nawrocki z partii putinowskiej zadeklarował oddanie mieszkania, które przejął od Pana...

Jak uczucia po wynikach wyborów? (10 odpowiedzi)

Moim zdaniem obaj kandydaci dalecy od ideału. Tragedią jest to, że wybór jest pomiędzy złem a...

Karol Nawrocki pozwany za naruszenie dóbr osobistych wdowy po zamordowanym (3 odpowiedzi)

Nikosiu. Istotny wątek też w kontekście wyborów. Chodzi o głębszy kontekst tej sprawy. Karol...

do góry