Widok
Którą szkołę wybrać na kurs barmański I-go stopnia?
Witam. Mam dylemat. Nie wiem którą szkołę wybrać na kurs barmański. Są dwie które przykuły moja uwagę ale chciałabym się poradzić tych którzy którąś skończyli, lub tych którzy wiedza o nich cokolwiek.
A więc pierwsza to: Ogólnopolska Szkoła Barmanów. szkolabarmanow.pl
Druga to: Szkoła Masters Of Bartenders. http://www.mastersofbartenders.pl
Proszę o jakieś opinie. Kursy zaczynają się już niebawem więc proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Dziękuje.
A więc pierwsza to: Ogólnopolska Szkoła Barmanów. szkolabarmanow.pl
Druga to: Szkoła Masters Of Bartenders. http://www.mastersofbartenders.pl
Proszę o jakieś opinie. Kursy zaczynają się już niebawem więc proszę o w miarę szybką odpowiedź.
Dziękuje.
Zdecydowanie nie ma porównania. kurs barmanski Masters Of Bartenders jest o wiele lepszy bo tam ucza nie tylko robienia drinkow ale tez o kawach, winach i wiele innych rzeczy ktore barman tez musi umiec w pracy. ja bylem u nich na kursie w czerwcu i nie zaluje bo mimo braku doswiadczenia cale wakacje pracowalem za barem. takze Polecam!!!
a ja polecam OSB, uważam, że w szkoleniach barmańskich sa najlepsi na runku (siedze w gastronomii już od lat). zależy, czego szukacie, jesli chcecie mieć na szkoleniu podstawowym kawę cygara i inne pierdy to wybierzcie rozszerzony kurs, na 20-30 godzinnym kursie barmanskim powinno być barmanstwo, na baristycznym tylko kawa, inaczej jest się od wszystkiego czyli do niczego. ale wasza wola ;)
Agrafka dobrze gada, polać jej :P Tak serio, szkolenia OSB są ukierunkowane przede wszystkim na alkohole. Baristyka, cygara itp. są tylko dodatkiem. Nie oszukujmy się, wiedza o cygarach rzadko się przydaje, więc nie ma co się rozwodzić nad tym przez 2 dni szkolenia. Moim zdaniem w OSB poświęcają na dany temat tyle czasu, ile trzeba.
Ja polecam Ogólnopolską Szkołę Barmanów.
Nie wiem jak wyglądają kursy w innych szkołach, ja kończyłem tylko OSB ale muszę przyznać że kurs II stopnia wręcz przeszedł moje oczekiwania. Nie wiem skąd się biorą te złe opinie w necie, może to konkurencja wypisuje? W każdym bądź razie moje odczucia są jak najbardziej pozytywne!
Nie wiem jak wyglądają kursy w innych szkołach, ja kończyłem tylko OSB ale muszę przyznać że kurs II stopnia wręcz przeszedł moje oczekiwania. Nie wiem skąd się biorą te złe opinie w necie, może to konkurencja wypisuje? W każdym bądź razie moje odczucia są jak najbardziej pozytywne!
Ja byłam na szkoleniu OSB na absolutnym spontanie :) Studiuję ekonomię, ale na wakacjach chciałam sobie dorobić, więc koleżanka namówiła mnie na to szkolenie. Z początku było mi szkoda inwestować kaskę w coś, z czym nie wiążę przyszłości, ale okazało się, że nie dość, że przeżyłam fajną przygodę, poznałam fajnych ludzi (z niektórymi zresztą utrzymuję kontakt do dziś), to jeszcze w barze, w którym dostałam pracę, myśleli, że pracuję już od kilku lat, bo miałam lepszy fach w ręku niż ci, którzy stali tam za barem od dwóch lat :) Na dodatek tak mi się ta praca spodobała, że teraz staram się przez cały rok łączyć studia z pracą za barem.
Możesz też poszukać szkoleń lokalnie, wszystko zależy od tego, w jakim celu chcesz się kształcić w tym kierunku. Zobacz na przykład w etnocafe dla twojego biznesu. Braliśmy kiedyś udział w takim szkoleniu, fajna atmosfera i poznaliśmy dużo praktycznej wiedzy w temacie.