Widok

Którą szkołę wybrać na kurs barmański I-go stopnia?

Witam. Mam dylemat. Nie wiem którą szkołę wybrać na kurs barmański. Są dwie które przykuły moja uwagę ale chciałabym się poradzić tych którzy którąś skończyli, lub tych którzy wiedza o nich cokolwiek.

A więc pierwsza to: Ogólnopolska Szkoła Barmanów. szkolabarmanow.pl

Druga to: Szkoła Masters Of Bartenders. http://www.mastersofbartenders.pl

Proszę o jakieś opinie. Kursy zaczynają się już niebawem więc proszę o w miarę szybką odpowiedź.

Dziękuje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zdecydowanie nie ma porównania. kurs barmanski Masters Of Bartenders jest o wiele lepszy bo tam ucza nie tylko robienia drinkow ale tez o kawach, winach i wiele innych rzeczy ktore barman tez musi umiec w pracy. ja bylem u nich na kursie w czerwcu i nie zaluje bo mimo braku doswiadczenia cale wakacje pracowalem za barem. takze Polecam!!!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja skończyłam kurs w masters of bartenders, byłam bardzo zadowolona, duzo ciekawych rzeczy, bardzo przystepnie prowadzone i super atmosfera! Warto!
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja polecam OSB, uważam, że w szkoleniach barmańskich sa najlepsi na runku (siedze w gastronomii już od lat). zależy, czego szukacie, jesli chcecie mieć na szkoleniu podstawowym kawę cygara i inne pierdy to wybierzcie rozszerzony kurs, na 20-30 godzinnym kursie barmanskim powinno być barmanstwo, na baristycznym tylko kawa, inaczej jest się od wszystkiego czyli do niczego. ale wasza wola ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 12
Agrafka dobrze gada, polać jej :P Tak serio, szkolenia OSB są ukierunkowane przede wszystkim na alkohole. Baristyka, cygara itp. są tylko dodatkiem. Nie oszukujmy się, wiedza o cygarach rzadko się przydaje, więc nie ma co się rozwodzić nad tym przez 2 dni szkolenia. Moim zdaniem w OSB poświęcają na dany temat tyle czasu, ile trzeba.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11
Schizofrenia, rozmowa i komentarz a później odpowiedź tej samej osoby z tego samego IP czyli, jak daleko można pójść żeby tylko o sobie samym dobrze mówić he he he he he he a jak jest wiadomo
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja polecam Ogólnopolską Szkołę Barmanów.
Nie wiem jak wyglądają kursy w innych szkołach, ja kończyłem tylko OSB ale muszę przyznać że kurs II stopnia wręcz przeszedł moje oczekiwania. Nie wiem skąd się biorą te złe opinie w necie, może to konkurencja wypisuje? W każdym bądź razie moje odczucia są jak najbardziej pozytywne!
Również polecam OSB, nie można się przyczepić do niczego, szkoleniowiec ok, zajęcia ciekawe, bardzo fajni ludzie, ogólnie takie szkolenie to fajna przygoda :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Tylko OSB! Prześwietna atmosfera i wspaniali ludzie! Z chęcią wybrałabym się jeszcze raz na takie szkolenie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
o sam o sobie ale ściema
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
o sam o sobie ściemnianie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
Paul_inka91 - które szkolenie w końcu wybrałaś? Jestem ciekawa Twojej opinii, bo też zastanawiam się nad zrobieniem takiego kursu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
ja robiłem w MSBIS i miodnie było ;p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i to też sam o sobie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko OSB :) Ale jestem nieobiektywna, bo poznałam tam swojego przyszłego męża :)
Wybierz szkołę ŻAK ! Tam są najlepsze kursy. Gdańsk.zak.edu.pl - poszukaj sobie w ofercie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja byłam na szkoleniu OSB na absolutnym spontanie :) Studiuję ekonomię, ale na wakacjach chciałam sobie dorobić, więc koleżanka namówiła mnie na to szkolenie. Z początku było mi szkoda inwestować kaskę w coś, z czym nie wiążę przyszłości, ale okazało się, że nie dość, że przeżyłam fajną przygodę, poznałam fajnych ludzi (z niektórymi zresztą utrzymuję kontakt do dziś), to jeszcze w barze, w którym dostałam pracę, myśleli, że pracuję już od kilku lat, bo miałam lepszy fach w ręku niż ci, którzy stali tam za barem od dwóch lat :) Na dodatek tak mi się ta praca spodobała, że teraz staram się przez cały rok łączyć studia z pracą za barem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ja skończyłem policealną w żaku, szczerze mówiąc było zarąbiście. Spora wiedza na tematy niezbędne do tego zawodu i poprawa komunikacji. Jestem zadowolony 10/10

Możesz też poszukać szkoleń lokalnie, wszystko zależy od tego, w jakim celu chcesz się kształcić w tym kierunku. Zobacz na przykład w etnocafe dla twojego biznesu. Braliśmy kiedyś udział w takim szkoleniu, fajna atmosfera i poznaliśmy dużo praktycznej wiedzy w temacie.

Inne tematy z forum Nauka

Kursy, szkolenia - paznokcie (6 odpowiedzi)

Witam ;-) Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np....

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Kurs komputerowy ( podstawowy) gdzie? (9 odpowiedzi)

Umiem wł i wył , pobuszuje w necie i tyle Dostałam propozycje pracy i musze szybko ogarnąć MS...

do góry