Widok
wszystko o czym piszesz jest w kosciele sw Mikołaja w Gdansku, koło hali targowej. Sluby odbywaja sie nie przy tym pierwszym ołarzu, tak jak msze, tylko przy drugim, w głebi ( za głownym). Jest slicznie i bajecznie. Półmrok, złoty ołtarz i cudne swiatło słoneczne przebijajace przez okienne witraze...
A znasz Kaplicę św. Anny przy klasztorze franciszkanów?
Kameralna, barokowa, przepiękny dziedziniec i otoczenie, romantyczna sceneria.
Ja miałam w Kościele Św. Trójcy, jeszcze przed remontem.
Było super.
No i co ważne, byliśmy jedyną parą która tego dnia brała ślub. Żadnego mijania się, patrzenia na zegarek, że goni czas, etc. U franciszkanów zawsze jest jeden ślub.
Zobacz. Warto.
Dominikanie?
Może tylko zasugeruję przemyślenie wejścia i wyjścia z kościoła. Ten ołtarz na środku, pomiędzy, nam trochę burzył harmonię przejścia.
Może wam to akurat nie przeszkadza.
Jeżeli się zdecydujecie to szybko bukujcie u nich termin, bo są bardzo popularni.
Kameralna, barokowa, przepiękny dziedziniec i otoczenie, romantyczna sceneria.
Ja miałam w Kościele Św. Trójcy, jeszcze przed remontem.
Było super.
No i co ważne, byliśmy jedyną parą która tego dnia brała ślub. Żadnego mijania się, patrzenia na zegarek, że goni czas, etc. U franciszkanów zawsze jest jeden ślub.
Zobacz. Warto.
Dominikanie?
Może tylko zasugeruję przemyślenie wejścia i wyjścia z kościoła. Ten ołtarz na środku, pomiędzy, nam trochę burzył harmonię przejścia.
Może wam to akurat nie przeszkadza.
Jeżeli się zdecydujecie to szybko bukujcie u nich termin, bo są bardzo popularni.
Byłam na ślubie w Gdyni na świętojańskiej w nowym i starym kościele.
W starym śluby odbywają się tylko o 19.00 jest kameralny i bardzo piękny , a w nowym jest nowocześne, też ladnie, jasno, przesytrzennie.
Bardzo ładnie jest przed kościołami, duży plac, stare latarnie zieleń.
Cena 300 zł w obu.
Życzę udanego wyboru :)
W starym śluby odbywają się tylko o 19.00 jest kameralny i bardzo piękny , a w nowym jest nowocześne, też ladnie, jasno, przesytrzennie.
Bardzo ładnie jest przed kościołami, duży plac, stare latarnie zieleń.
Cena 300 zł w obu.
Życzę udanego wyboru :)