Widok

Który kościól polecacie?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Nie wiem jaki kościół wybrać. Chciałabym żeby to był piękny, stary kościół gdański. Najlepiej taki z półmrokiem we wnętrzu. Czy przychodzi coś komuś na myśl?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wszystko o czym piszesz jest w kosciele sw Mikołaja w Gdansku, koło hali targowej. Sluby odbywaja sie nie przy tym pierwszym ołarzu, tak jak msze, tylko przy drugim, w głebi ( za głownym). Jest slicznie i bajecznie. Półmrok, złoty ołtarz i cudne swiatło słoneczne przebijajace przez okienne witraze...
dziękuję za podpowiedź. Pojadę tam dzisiaj i sprawdzę...
Pozdrawiam, Monia
A znasz Kaplicę św. Anny przy klasztorze franciszkanów?
Kameralna, barokowa, przepiękny dziedziniec i otoczenie, romantyczna sceneria.
Ja miałam w Kościele Św. Trójcy, jeszcze przed remontem.
Było super.
No i co ważne, byliśmy jedyną parą która tego dnia brała ślub. Żadnego mijania się, patrzenia na zegarek, że goni czas, etc. U franciszkanów zawsze jest jeden ślub.
Zobacz. Warto.

Dominikanie?
Może tylko zasugeruję przemyślenie wejścia i wyjścia z kościoła. Ten ołtarz na środku, pomiędzy, nam trochę burzył harmonię przejścia.
Może wam to akurat nie przeszkadza.
Jeżeli się zdecydujecie to szybko bukujcie u nich termin, bo są bardzo popularni.
Byłam na ślubie w Gdyni na świętojańskiej w nowym i starym kościele.
W starym śluby odbywają się tylko o 19.00 jest kameralny i bardzo piękny , a w nowym jest nowocześne, też ladnie, jasno, przesytrzennie.
Bardzo ładnie jest przed kościołami, duży plac, stare latarnie zieleń.
Cena 300 zł w obu.
Życzę udanego wyboru :)
jesli zależy ci na klimacie, półmroku to polecam kościół św,. Jana- kosciól srodowisk twórczych- znajomi ktorzy byli z nami w tym dniu , do dzis wspominają nasz ślub - musisz sie tam wybrac na msze by zrozumiec o czym mówię

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

do góry