Widok

Ku przestrodze!! tabletki MEIZITANG

Wesele Temat dostępny też na forum:
Kochani!! Ok roku temu brałam tabletki na odchudzanie MEIZITANG.
Poleciła mi je znajoma fryzjerka, która sama je stosowała i była bardzo zadowolona. No więc kupiłam (koszt ok 120 zł) od ,,zaufanego,, lekarza Chińczyka, który równiez bardzo je polecał i mówił, że dużo osób je zamawia. Opakowanie zawiera 30 tabletek i zazywa sie jedna na dzień....
Po 3 dniach zażywania tego środka zauważyłam straszne problemy ze spaniem, kołatanie serca, nudności wtedy nawet nie pomyślalam, że przyczyna tkwi w tabetkach. W kolejnych dniach było coraz gorzej ..... wymioty, zawroty głowy, omdlenia, ból brzucha. Najgorsze było to, że czułam się jak nakręcona;/ mogłam niespać 3 dni pod rząd i nie czułam sie zmęczona.... hoho żebyście wiedziały jaka to była katorga...w nocy wszyscy śpia a ty się męczysz, nuuudzisz, wytrzymac sie nie da tak energia momentami roznosi;/ wiele razy czytałam na forum wszystkie wątki dla zabicia nudy, a czasmi jak było juz naprawde źle szłam pobiegać do lasu w nocy;/wtedy nawet nie myslalam o strachu a teraz jak to sobie przypomne ło matko ;( ;( ;( ;( Po ponad tygodniu twierdziłam, że kończe z tym świństwem i nie będę się już truć....wtedy dopiero zaczeła się jazda :( Byłam strasznie nerwowa, w takim stanie mogłabym nawet człowieka zabić;/ mama po nocach płakała bo niewiedziała co się ze mną dzieje, znajomi się mnie bali itp :( masakra normalnie!! Po przerwaniu zaczełam bardzo tracić na wadze... schudłam 7 kilo w ciągu 2 tygodni, miałam ciągle zawroty głowy, wymioty. W końcu pojechałam do szpitala.... Lekarze wzieli do analizy tabletki które brałam i wynik był SZOKUJĄCY!!! Tabletki były na bazie amfetaminy dlatego takie były jego skutki. Zgłosiliśmy to na policje, za 1 razem jak policja wparowała do tego chińczyka nic nie znaleźli, w domu żadnych tabletek kompletnie nic jakby to nie on....no i dół ze ktos taki bedzie truł innych ludzi... za pare tygodni znowu zrobili nalot ale wtedy już gościa nie było;/ Babka od której wynajmował mieszkanie powiedziała, że oddał klucze i wyprowadził się. Potwierdziła także, że sprzedawał te tabletki. Obecnie facet jest poszukiwany :( szczerze mówiac nawet nie licze ze kiedykolweik się znajdzie.... moim zdaniem uciekl gdzies za granice;/
Czułam się tragicznie straciłam chęć do życia, zamknęłam sie w sobie i pewnie gdyby nie pomoc mojego kochanego do tej pory bym z tego nie wyszła :( Teraz dopiero dochodzi do mnie co on musiał ze mna przezywac
:( ciagle kłotnie i woglole koszmar ale na szcescie miłosc nasza
przetrwała!!
Dziewczyny prosze was uważajcie na takie świństwa. To, że w składzie na opakowaniu nie ma np niebezpiecznych składników to nic nie znaczy, bo logiczne ze nic złego nie napisza bo wtedy im to nie zejdzie. Zeby schidnąc czasami tak niewiele potrzeba...troche cwiczen np basen, troszke silnej woli i efekt tez jest zadowalajacy bez zbednego trucia swojego organizmu.
W chwili obenej przeżywamy horror..... od 3 miesięcy staramy się o dzidzie :( chcelismy juz ją miec przed ślubem ( ślub został przesuniety dopiero na rok 2008 z przyczyn od nas niezaleznych :( :( :( :( :( :( :( (jednak forum nie przestalam śledzic bo już sie uzalezniłam :)
i nic byłamu lekarza i dowiedziałam sie ze po zazywaniu tego preparatu wiele kobiet ma problemy z zajsciem w ciąze :( ;(
Cały czas sie łudze ze to moze nie od tego...wiele kobiet nie zachodzi w ciaze na pierwszym razem......

Kochane prosze UWAZAJCIE!!!!!!!!!!!

PS. najdziwniejsze dla mnie jest to ze niektore osoby stosujace te tabletki nie mialy zadnych problemow i bardzo je chawlily.....moze na kazdy organizm dzialaja inaczej

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
amsta , mam pytanie , ile masz lat ?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok, supeerrr:))))))) no nie dziekuje ;)))))) a meritum tego watku : nie zazywaj tego g...a !! :)) nie kloc sie ani z meg meg ani z amsta bo to bez sensu ;))) :)) PiS ;)) :P Pomaranczko, 23 jeszcze.. a czemu..skoro pisze ze sie bronie(mgr)... to mniej raczej nie mam ;)))))

polecam

http://fakty.interia.pl/news?inf=749376

17.05.2006 08:04
Uwaga! Na Pomorzu pojawił się niebezpieczny chiński "lek" na odchudzanie. Działa podobnie do amfetaminy, uzależnia jak narkotyk i może zabić.

Najpierw do szpitala psychiatrycznego, a potem do Kliniki Toksykologii gdańskiej Akademii Medycznej trafiła pacjentka w stanie psychozy, donosi "Dziennik Bałtycki". Kobieta -biorąc nielegalnie sprowadzany z Chin preparat - próbowała schudnąć.- W preparacie tym znajduje się sibutramina, substancja o działaniu podobnym do amfetaminy - mówi dr Wojciech Waldman, toksykolog z AMG.

Preparat meizitang jest reklamowany w internecie jako "hit w odchudzaniu", który po 30 dniach stosowania pozwala na zmniejszenie wagi nawet o 12 kilogramów. Można go bez problemu kupić na internetowej aukcji lub u osób, przedstawiających się jako "lekarze medycyny chińskiej". Tymczasem meizitang spowodował już na świecie śmierć co najmniej kilkudziesięciu osób!

Ostrzegają przed nim zarówno niemieccy, jak i brytyjscy lekarze. Specjaliści podkreślają, że sibutraminę można zażywać wyłącznie pod kontrolą specjalisty.- Już dwukrotnie nie dopuściliśmy do przemytu tego preparatu - twierdzi Jolanta Twardowska, rzeczniczka Izby Celnej w Gdyni. - Pierwszy raz w lutym, drugi w minionym tygodniu. Łącznie zatrzymaliśmy na granicy 13 600 tabletek.

(PAP)
Moja mama brała te tabletki przez miesiąc. Ja spróbowałam i po 4 dniach odstawiłam, bo czułam, że coś jest z nimi nie tak. Faktycznie w o ogóle straciłam potrzebę jedzenia. Nie miałam ochoty na nic.
Pierwszym objawem była niesamowita suchość w ustach, której nigdy wcześniej nie miałam. Nie pomagało picie wody. Miałam przez to problemy z mówieniem iczułam się bardzo niekomfortowo.
Poza tym nie byłam w stanie na niczym się skupić. Odnosiłam wrażenie, że mój mózg rejestruje wszystko z opóźnieniem. Nie miało znaczenia czy próbowałam się uczyć, czy oglądać film w telewizji. To było okropne. Do tego kołatanie serca, mdłości. Bardz, bardzo złe samopoczucie. Po odstawieniu tabletek dochodziłam do siebie przez około 2 tygodnie. Dodam jeszcze, że w trakcie ich przyjmowania byłam bardzo rozdrażniona i histerycznie nerwowa.

U mamy skończyło się to dużo gorzej. Pewnego dnia poczuła bardzo silny ból w karku. Była przekonana, że to od przeciągu. Gdy przyszłam ją odwiedzić zauważyłam, że się jąka i momentami lewy kącik ust bezwiednie jej drga, albo sztywnieje. Natychmiast zadzwoniłam do neurologa i niemal siłą zaciągnięłam ją na wizytę. Okazało się, że te tabletki ( o których lekarka już słyszała, bo na oddziale kardiologii na Zaspie leżały dwie pacjentki) spowodowały tę reakcję. Było podejrzenie udaru i krwawienia podpajęczynówkowego. Natychmiast skierowali mamę do szpitala i położyli na oddział.
To wpływ tych tabletek.
Kuracja trwała 6tyg. Wątroba i trzustka rozwalone. Psychika też. Stany nerwowe i lękowe...

Dziewczyny,

poniewaz ja rowniez mam problemy z odchudzaniem - a jako ze na rynku legalnym (np. apteki) czy nielegalnym (jak ci slynni tutaj lekarze medycyny chinskiej) jest tyle preparatow pomagajacym takim osobom jak ja - sprawa ta zajal sie moj narzeczony. Po wielu dyskusjach stanelo na tym ze "pozwolil" mi brac jako suplement srodki firmy Olimp - Term Line II (przy dawce z opakowania - 2 tableki dostalam drgawek bo za duzo kofeiny - moj organizm toleruje tylko 1 tabletke na raz) oraz L-karnityna plus. No i oczywiscie steperek ktory sam osobiscie mi sprawil:) Do tego jakies lzejsze jedzonko niz do tej pory.

Mam nadzieje ze waga wkoncu drgnie bo ja mam do zrzucenia jakies 20 kg:(
wszystkie leki na odchudzanie ktore hamuja apetyt sa syntetyczna amfetamina i naturalnie dzialaja na kazdego inaczej dlatego tez powinno sie brac je pod kontrola lekarza . Sa osoby ktorym to bardzo pomaga bywa i inaczej ale nie przesadzajmy odrazu ze straszeniem smiercia jesli oczywiscie sie przyjmuje dawke przepisana od lekarza i ma sie zdrowe serce a przedawkowana to nawet aspiryna moze zaszkodzic .

23 lata a w głowie.....wiatr...omg cholernie mi ciebie żal;/ współczuje....

http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=19504

odwal sie ode mnie!!jasne??!!!!!!!!

loool...ciemne!! fajnie sie wściekasz :P

wiem ze te tabletki sa ryzykowne ale i tak bardzo zalezy mi na ich zakupie prosze bardzo o namiary gdzie moge dostac Meizitang czerwony orginalany za dostepna cene z gory bardzo serdecznie dziekuje zostawiam swoj nr gg Marta 6248970
to chyba cos podobnego do Meridii,bralam ja 3 miesiace i efekt był super,nie chcialo mi sie jesc na poczatku,potem zaczelam chociazby na sile jesc zeby jakos istniec a i tak chudlam(albo psychika dzialala)
Jakis czas temu wyszly mi te tabletki, zadzialaly zle na moja watrobe,do dzis mam problemy.mojej znajomej po tych tabl pojawily sie problemy z tarczyca.nie wiem jaki to trzeba miec organizm zeby nic sie po nich nie narobilo.no coz kazdy uczy sie na bledach...
przerazajace jest to,zeby szczuplo wygladac ktos bedzie faszerowal siebie z pelna odpowiedzialnoscia czyms takim, skutki uboczne rozumiem, ze malo mowia?!
zycze w przyszlosci zdrowej i bezproblemowej ciazy i staolego poziomu hormonow :(
Amsta: Nie widać wcale żebyś na luziku podochodziła do tej rozmowy, ale za to widać że masz naprawdę problem ze zrozumieniem tekstu. Wszystko przekręcasz i się rzucasz bardzo…

Co do aspartamu, szkodzi spożywany w dużych ilościach lub regularnie. Może nie jest we wszystkich produktach, ale na pewno w tych typu LIGHT np.: gumy do żucia, coca cola light i inne. Aspartam zastępuje słodzik. Warto czytać etykiety produktów, aby nie spożywać go nagminnie, oczywiście najlepiej wcale.
sprawdziłam Meizitang nie ma już na allegro (wycofany 3 miesiące temu)
i dzieki bogu, ODRADZAM...
"Amsta: Nie widać wcale żebyś na luziku podochodziła do tej rozmowy, ale za to widać że masz naprawdę problem ze zrozumieniem tekstu. Wszystko przekręcasz i się rzucasz bardzo…" chciałam to napisać, a na dodatek dziewczyna nie odróżnia słowa bynajmniej od przynajmniej...

a co do tabletek to kiedyś w wątku o odchudzaniu chyba pisałam, że to ma w sobie właśnie pochodne amfetaminy i trzeba uważać
he mnie rozśmieszają takie historie z tymi waszymi problemami Meizitang działa i konie a jeśli ktoś woli krytykować to niech przestanie się obrzerać duzo i nie będzie ,,gruby,,i po kłopocie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdybym miała zamiar zrzucić parę zbędnych kg to napewno tabletki odstawiłabym na ostatnie miejsce. Jeśli diety, ćwiczenia, regularne zdrowe posiłki nie pomagają to najlepiej wybrać się do dietetyka niż sięgać po chemię...

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Kupcie sobie meridie, ma bardzo podobny skład a sa dostepne rozne dawki, ja biore najsłabsza i mi pomaga. Brałam kiedys meizitang i tez nie polecam, natomiast meridia jest ok, z tym ze nie liczcie na to ze całkiem odechce wam sie jesc. Ja mam apetyt ale z meridia łatwiej mi zrezygnowac np z kolacji i słodyczy.
do góry