Widok

Kult

Kult Temat dostępny też na forum:
Opinie do imprezy: Kult, 9 marca 2008 - 10 marca 2008 godz. 20:00
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

;DDDD

oczywiście, że będę! ;D

Jazda obowiązkowa i to podwójnie:))

6. raz

zawsze byłem przy nich tylko raz mnie nie zastali

bilety

czy koncerty sa te same zarowno 9 i 10 marca, czy to taki 'maraton'? i jak jest z biletami, 28 zl za kazdy dzien?

setlista jest trochę inna z tego co wiem. ale jest różnica w dosłownie dwóch-trzech utworach. Kwadratowa jest małym klubem, a na koncerty Kultu przychodzi zazwyczaj bardzo dużo osób. stąd dwa terminy koncertów.
bilety są jednodniowe.
bilety w przedsprzedaży:
- ulgowy - 28 zł
- normalny - 38 zł
bilety w dniu koncertu:
- ulgowy - 33 zł
- normalny - 43 zł

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Daliby już spokój

Matko, ile jeszcze razy KULT bedzie jedyna atrakcja koncertowa trojmiasta. Oni wkółko grają to samo. Ten zespół, to już nie jest zespół a instytucja serwująca wciąż ten sam program. Prosze już dość
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fajnie :)

Byłem na ich wielu koncertach w różnych miastach i nie zagrali 2 takich samych koncertów co bardzo cenię.
Pozrawiam

Mano, pewnie wolałbyś iść na koncert Michała Wiśniewskiego, nie?

Dajby juz spokoj II

Nie, wolabym pojsc na cos innego niz KULT cztery razy w roku. Za to chyba Ty ich bardzo cenisz.

KULT juz od jakiego czasu zjada swoj wlasny ogon. Kto tego nie widzi / slyszy ten jest po prosty głuchy :)

Mhm. Głuchy? W takim razie kilka tysięcy osób, które kupują bilety na ich koncerty straciły słuch?
Ciekawe, ciekawe.

Mano

Nie - po prostu nie maja alternatywy.

Mowi sie im ze KULT to hohoho ... a moze nawet cos wiecej. To bardzo zlozony proces, ktory trwa juz od lat.

U nas / w Polsce nie ma kultury słuchania muzyki, tylko się ją przyswajania.

Poza tym te tysiace osób po prostu swiadcza o tym w jaki sposob w Polsce definuje sie DZIS pojecie alternatywa. wiekszosc z nich nie ma pojecia o scenie alternatywnej na swiecie. Obecnie KULT dla mnie nie rozni sie niczym od BAJMU, LADY PANK, czy PERFECTU. W ich tworczosci prozno szukac inowacyjnosci, progresu. To wicaz stary dobry "ALTERANTYWNY" KULT. Kazik nie ma chyba juz zupelnie wstydu. Dawno powinien zakonczyc ta i tak przygluga agonie artystycza. Dzis KULT znaczy tyle, co wtornosc i upadek.

nice :)

Kultu nigdy dość!!!!!!!!!!

Oj Oj

Mano nie przesadzaj porównując KULT o Lady Pank, czy Bajmu. Może już nie tworzą z takim zapałem i świeżością jak kiedyś, ale mimo swoich lat (są dojrzalsi warto posłuchać co doświadczony człowiek chce przekazać młodszym) nie zatracili klimatu i szacunku dla słuchacza.

A jeszcze jedno

Alternatywa? Od czego Alterantywa? Z czym mają walczyć - jak system co nas otacza sam się niszczy w coraz to szybszym tempie.

KLIMAT

Nie zaracili Klimatu, bo on od 20 lat jest ten sam. W muzyce / sztuce liczy się progress.
A gdzie jest PROGRESS na plytach KULTU ? Teraz Kazik to żadna tam alternatywa tylko produktowy mainstream.
Moze MYSLOVITZ, to tez alternatywa lub rock ? ... Dobrze zyc w nieswiadomości, ale to nic złego. Na szczescie Potty Umbrella dalo wczoraj w Żaku znakomity koncert :)

dobra nie s**** ogniem :P idz na piwo :P

odnosnie klimatu.

ekhm, mano, troche cos czuje ze twoje wjezdzanie na kult jest z cyklu 'zatrzymalem sie na kulcie lat 10 temu, i nie wiem co teraz graja'. popatrz sobie przekrojowo na ich tworczosc i zobacz ze ostatnia plyta 'poligono industrial' jest o wiele inna pod stylem muzycznym jak i pod wzgledem tekstow... i jak to okreslisz jesli nie progresem? i skad wogole wzielo ci sie ze w muzyce liczy sie progres?

A tam

Jak się komuś nie podoba to niech nie słucha i nie musi się mądrować. Ja tam będę ich słuchał bo lubię i nie ma innego zespołu do którego można Kult porównać.

Madrowanie

Wcale sie nie mandruje.
Wyrazam jedynie swoj poglad na ten temat.

Do Kazelotta: Mozesz sobie sluchac KULTU do nieprzytomnosci. Krzyzyk na droge. Dla mnie ten zespol jest i bedzie wtorny. I nic tego nie zmieni. Skoro nie odkryles jeszcze innej muzyki, to wiele przed Toba i tego Ci zycze.

Do Kapucha: progres liczy sie w kazdej sztuce. Nie tylko muzyce. Progres w muzyce KULT jest zaden. To jedynie mierna przykrywka dla ludzi snobujacych sie na alterantywe. Taki zespol jak KULT nie mialby zadnych, ZADNYCH szans na Zachodzie. Zas w Polsce uchodzi za kwintesencje muzyki nazywanej ambitna. Szkoda gadac. Jakie spoleczenstwo, takie gusta.

Do ;-)
Mysle, ze z Toba jednak nie porozmawiam, masz chyba zbyt duzo mentalnych ograniczników.

Inne tematy z forum Rozrywka

Garden of Lights - Ogród Świateł - Mały Świat (27 odpowiedzi)

Już tej jesieni Park Kolibki w Gdyni rozbłyśnie milionem świateł, zamieniając się w miejsce,...

Hype Disco 80 festiwal 2026 (5 odpowiedzi)

Sandra, Boney M, Londonbeat na jednej scenie. Nie przegap największego wydarzenia Disco 80 w...

Spotkanie (nie)zwykłych Kobiet (3 odpowiedzi)

Spotkania (Nie)zwykłych Kobiet to inicjatywa, która powstała z myślą o kobietach mierzących się z...

do góry