Widok

Kult

Kult Temat dostępny też na forum:
Kult9, 10 Marcagodz. 20:00bilety: brakAK PG KWADRATOWA w dniach 9 i 10 marca będzie gościł mega gwiazdę polskiej sceny rockowej Zespół KULT.Zespół wielokrotnie gościł już w naszym klubie, będzie to ich drugi występ w klubie po remoncie klubu Kwadratowa.Bilety na koncert do nabycia tylko i wyłącznie u nas w klubie u osoby zajmującej się obsługą stołu bilardowego.Uwaga:wstęp wyłącznie dla osób ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokarm swego TROLLA

Pewnie:
niech graja swoje od 30 lat to samo. Ja dalej bede przezywac porozumienia ponad podzialami. W nich wciaz jest ta sama energia ;) ... daj spokój. Ten zespół skończył się już bardzo dawno temu. TEN GOSC, ze srodowiskiem punkowym nie ma juz dawno, DAWNO nic wspolego.

Jak śpiewają ich koledzy z PERFECT: trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc :) Oni nie wiedza i nie beda wiedziec, bo zwyczajnie nie chca. Maja tutaj mnóstwo takich wyznawców, ktorzy zatrzymali sie na pewnym etapie. Powodzenia w przeżywaniu REWOLUCYJNEJ muzyki KULT !!! ;)

Mano: nadal nie wyjasniles co dla Ciebie oznacza progres. wg. mnie tutaj troche bredzisz. progres? jak ocenisz progres w muzyce? jak go osiagniesz? poprzez szukanie nowych brzmien? to jest experymentowanie z muzyka i brzmieniem ale nie wszystkie zagrania tutaj beda progresem, cos moze byc regresem. to juz kwestia tego jak ty to odczujesz. wiec przepraszam ale BREDZISZ.

coz, gusta sa rozne, mi sie kult podobal/podoba i czekam na kazda kolejna plyte poprostu. niektore kawalki sie nie podobaja ale to poprostu kwestia gustu. gdyby kult gral tak samo ciagle to by mi sie wszystko podobalo a tak nie jest, wiec nie mow ze graja ciagle to samo. co do cytatu perfectu, kolejna brednia. kult ma bardzo silna pozycje i oby tak dalej. dla mnie dalej sa niepokonani i nic sie na to nie zapowiada zeby cos ich pokonalo.

i takie pytanko jeszcze.. nie mow ze idac na koncert swoich ulubionych kapel nie lubisz pobawic sie przy niektorych kawalkach starszych? czy dla ciebie maja zawsze grac nowe kawalki, i tylko nowe bo przeciez przy starych sie nie bawisz bo to nie progres? w takim razie baw sie dobrze na 10/15 minutowych koncertach ;)

pozdrawiam.

Kapuch:

mysle, ze dla Ciebie i tak KULT i KAZIK beda kwintesencja muzyki alternatywnej w Polsce. Podkreslam w POLSCE bo na świecie taki KULT to bzdet. Takich zespołów jest tam tysiace. No ale dla Ciebie Oni wciaz beda progresywni i bedziesz zachwalal kolejne wypociny załogi z SP Records i chodzil na cykliczne trasy pazdziernikowe.

Jeżeli szukasz progresu w brzmienu to powodzenia :) Reszty nie chce mi sie tłumaczyć.

Anyway: tak jak napisalem wczesniej niewiedza to nic zlego, wiec mozesz nie wiedziec o tym jak dalece muzyka sie rozwinnela na swiecie, a nie w naszym grajdole. No ale wybor nalezy juz do Ciebie. Na ile bedziesz otwarty na sztuke, a na ile bedziesz wciaz szukal tego, co już slyszales.

KULT ma bardzo silna pozycje i wcale tego nie kwestionuje, wiec to Ty raczej BREDZISZ, nie ja lub po prostu czytasz to co pisze bez zrozumienia. Kwestionuje ich artyzm. I moim zdaniem powinni uścisnąćć sobie ręce i zakończyć cały ten cyrk KULTEM nazywany, gdyż już dawno wyczerpali formułę tej muzyki. To wszystko.

Co do zabawy na koncertach, raczej pomine ten wątek, bo argumenty jakie przytoczyles elokwenacja nie grzesza. Przemysl najpierw to co chcesz napisac, a potem napisz.

pozdrawiam

SETLISTA

Chce zdementowac że setlista jest prawie taka sama. W zeszłym roku była kompletnie inna - powtórzyły się tylko trzy pierwsze i cztery ostatnie piosenki (baranek, wolnosc, krew boga, polska, grzesznik i costam jeszcze) jak nie wierzycie to sprawdzcie sobie na stronie staszewskiego i nie piszcie głupot

Odp: SETLISTA

Cha, cha, cha .... pojechałeś !

bilety już są w sprzedaży.

Super ze znowu zagrają:) Juz sie ciesze:)

no i co z tego

Wszystko to pieprzenie ważne że grają i juz

NIC z TEGO

Pewnie, miech zagraja jeszcze 1 000 takich samych koncertow ... co za syf !

nie chcesz nie idz i sie wal. poprostu. co za burak.

Burak

To sa argumenty PRAWDZIWEGO FANA KULTU ;)
Myślę, że KAZIK byłby z CIEBIE dumny :) Tak trzymaj.

Przy okazji dziękuję za komplement :) i na pewno nie pójdę. Szkoda czasu.

To troche do nie fajnie, że osoby niepełnoletnie nie mają wstępu... ;/ w ogole dyskryminacja. Moja cała rodzinka słucha takiej mzyki razem jezdzimy na wood itd. Chcieliśmy się teraz razem na Kult wybrać .. cóż. Peszek ;/ Będę musiała czekać aż będą grać w stoczni.. :/ albo czekać jeszcze dwa lata ;> aby wybrać się do kwadratowej. Troche beznadziejnie.

Znaffcy...

Na jakie forum bym nie wszedł,to wszędzie sami eksperci.Na onecie prawie każdy wypowiadający się to trener piłkarski i ustawiłby drużynę lepiej niż Beenhakker.Piłkarskich talentów,które zagrałyby lepiej od reprezentantów Polski też jest sporo....Wchodzę na Trójmiasto,czytam artykuł o Kulcie,a pod spodem komentarze,że są wtórni,że to kicz itp.Najpierw sami wydajcie choć 1 płytę,która odniesie sukces i dodatkowo będzie ceniona za 15 lat a potem krytykujcie dokonania takiego artysty jak Kazik.Jego muzyki nie puszczają non stop w radiu i telewizji,nie jest lansowana przez media,członkowie zespołu nie występują w reklamach i nie pchają się do co drugiego programu telewizyjnego,mimo to grupa ściąga tłumy fanów na koncerty a ich płyty ciągle się sprzedają.Kult może grać same hity na 3-godzinnym koncercie.Jaki inny zespół z Polski byłby w stanie to robić?Perfect ze swoimi 4-5 przebojami?Lady Pank?...Większość dawnych gwiazd gwiazd gra w tej chwili na darmowych koncertach,bo ludziom szkoda by było 5zł na ich występ.Ktoś powiedział na tym forum,że muzyka Kultu nie przyjęłaby się na zachodzie.Pewnie nie,bo jak śpiewają po polsku,to musieliby robić to do skocznej muzyczki w stylu "kanikuł".Na koniec dodam tylko,że nie jestem jakimś wielkim fanem Kultu.

Zachód

Muzyka KULT nie przyjełaby się na zachodzie z jednej prostej przyczyny: JEST WTÓRNA.

I nic i nkt nie zmieni mojego zdania. Chcesz bazowac na standardach polskiego grajdola, proszę bardzo. Trąb i mów o innowacyjności muzyki KAZIKA na świecie. Nic mnie to nie obchodzi. Powiem wiecej: mam to gdzies.

Dla mnie brakuje im juz zwyklej przyzwoitosci i to wciaz sa te same odgrzewane kotlety. Rosnie nowe pokolenie ludzi wychowanych na KULCIE, którzy sa zwyczajnie głusi.
KAZIK zyskałby sam dużo więcej stając sie mentorem polskiej alterantywy, a dzis jest jej zwyczajna kukła.
Szkoda gadać.

Życze wszystkim jeszcze jednej DOBREJ płyty KULT,

P.S. Stary, sam zostajesz ZNAFFCA biorąc udział w tej dyskusji ...

...

Tak sobie czytam i czytam no i Mano jakis taki monotematyczny. Caly czas tylko ze to nie jest alternatywny zespol i ze tylko progress sie liczy. No i potem mamy tworcow ktorzy zamykaja swoje odchody w puszcze bo tylko takiej formy sztuki jeszcze nikt przed nimi nie uprawial. (i sprzedaja to za gruba kase bo kolesie pokroju Mano chca miec cos nowego, cool , progesywnego , czego nikt inny nie ma - sorki za generalizacje)
Ja osobiscie jak ide na koncert Kultu to by posluchac sobie tego co znam i co mnie wprawia w dobry nastroj od lat. Nie spodziewam sie ze Kazik zaspiewa jak Edzia Górniak by polaczyc style i stworzyc nowy wymiar sztuki.
Tak samo lubie posluchac sobie Apteki - bo wiem co znajde na ich plycie. Jak slucham Mettalice to tez wiem co to bedzie (i lubie tylko kilka plyt ktore poprostu mi sie podobaja)
Naprawde ciesze sie ze zespol taki jak Kult ma jeszcze energie by grac i jak dla mnie mozna nazwac to mainstreamem. Mnie osobiscie to niezbyt obchodzi i zapewne wielu fanów Kultu powie to samo. Kazik wyrobil sobie nazwisko na scenie muzycznej wiec ciezko by kiedykolwiek juz byl offowy. sam fakt ze sie gdzies pojawie daje takie zainteresowanie ludzi ze projekt natychmiast wchodzi do "mainstream". A Mano - czlowieku idz zalatw sobie generator losowych dzwiekow - bedzie progress....

... 2

Tak sobie czytam i czytam, i sie zastanawiam:
Bosze, dlaczego Ci ludzie tacy złośliwi ? Zrobilem Wam coś, nadepnałem na odcisk ?

Mam takie zdanie o KULCIE i KAZIKU i nie zmieną tego nawet przydługie i nudnawe wrecz wypociny samego
Mistrza SlayeR'a :)))

Zawsze istnieli "kolesie jego pokroju", którzy nie chcieli widziec i słyszeć nic poza tym co znają. To już słyszałem i tego oczekuję. I dobrze. To Twoj świat i gusta. Na szczęscie Ty nie decydujesz o progresie w sztuce :)

I wcale nie chodzi tu o rozpoznawalnosc Kazika
i bycie mainstreamowcem. Tu chodzi o to, ze On nawet nie stara się szukac nowych form artystycznego wyrazu, tylko piłuje do znudzenia ograne już patenty, przyjmując tym samym postawe wymienianych przez Ciebie pseudoartystów.

Kazik miał swój czas, ale go już wykorzystał. Powinien powiedzieć dziekuję, a nie wciąż zadpodawać to samo. w Polsce wręcz nie wypada mówić żle o Kaziku, bo to postać kultowa ... hehehehehe ... I co z tego. Dla mnie On skończył się juz dawno temu.

SlayeR, człowieku takimi argumentami to mozesz sobie kibel wytapetować, bo do rozsądnej dyskusji jeszcze na prawdę daleko.

placa i energia

Kult coraz słabiej gra. Wiec powinien obnizac ceny za bilety. Wszak juz na nich sie dorobił naprawde mocno.
Pamietam placilem za koncert ok 20.000 tys i widac bylo ze beda grac jeszcze lepiej. Uwazam ze zespoly ktore sie nagrały za naprawde porzadne pieniadze nie powinny zapominac od czego wyszły. Pozdrawiam

do tyryry ryry

>>Mhm. Głuchy? W takim razie kilka tysięcy osób, które >>kupują bilety na ich koncerty straciły słuch?
>>Ciekawe, ciekawe.
>>2008-01-26 14:55:49
>>Autor: tyryry.

Daje sie to zrobic. Tworzac cykl identycznych koncertow w jednych zformalizowanych barwach. Zyjac legendą i latami mlodosci etc.

Natomiast mlodzi. Kampanie marketigowe pranie mozgów i masz produkt. A Konsument ? Czy nie działa jak instrument?

PYTANIE ZASADNICZE: Co maja do powiedzenia ?

...3

Hmm. No i widac ze Mano nie zrozumiales co napisalem. Ty caly czas o tym progresie i o ty kto o czym decyduje.
Zrozum że czasem ludzie maja ochote uslyszec cos co znaja i chcieli by uslyszec to na koncercie - bo odbior jest zupelnie inny. No i na takie zapotrzebowanie odpowiada Kazik i Kult.
Nikt nie chce zmieniac Twojego zdania o Kulcie - nie masz ochoty - bierzesz swojego progresywnego ipoda i sluchasz czego chcesz. To tylko i wylacznie Twoja sprawa i mysle ze malo kogo Twoj gust obchodzi.
Dziwisz mnie tylko tym jak zajadle probojesz udowodnic ze Kult sie skonczyl. Nie skonczyl sie - nadal przyciagaja widownie - nadal tworza - nadal graja. Co z tego ze to jest podobne i nie zmienilo sie od lat. Nie kazdy zespol musi odkrywac nowosci, nie kazdy musi sie zmieniac.
Czytajac Ciebie przypomina mi sie takie powiedzenie "Jestes glupi jak komentarze na onecie". Reprezentujesz niestety wielkie grono internetowych "mądrali" którzy do każdej inicjatywy wyszukaja jakis przytyk. Ty w imie jakiegos chorego rozumienia progressu probojesz udowonic ze Kazik sie do progresu nie zalicza. OK. NIe zalicza sie. Ale co to kogo obchodzi... I tak na koncercie beda tlumy a po koncercie duzo ludzi wroci do domu z usmiechem na tawarzach.
Co sie tyczy okreslen typu "Mistrz SlayeR" "kolesie jego pokroju". Powiem jedno choc pewnie nie zrozumiesz.
"Twoj stary !!"

a ty "slayer" to jaki sens widzisz w sluchaniu tego co juz posłuchaleś i wiesz, ze bedzie coraz gorzej zagrane?. Jakbys był dzieciak to bym zrozumiał. Tak jest?
Odpowiedz na pytania kolegi :)
Pozdrawiam

Inne tematy z forum Rozrywka

Rockowizna Festiwal Gdańsk (6 odpowiedzi)

Kup 2-dniowy karnet na ROCKOWIZNA FESTIWAL 2026 w Gdańsku i przeżyj piątą edycję wyjątkowego...

Spartakiada Międzypokoleniowa 2025 (3 odpowiedzi)

Tak, tak, to już w sobotę 20 czerwca 2026 roku zapraszamy na V Spartakiadę Międzypokoleniową w...

Festiwal I Love Italia: Al Bano oraz Ricchi e Poveri (6 odpowiedzi)

Al Bano i Ricchi e Poveri po raz pierwszy razem na jednej scenie w Polsce! Już 18 lipca w Operze...

do góry