Widok

Kult

Kult Temat dostępny też na forum:
Kult9, 10 Marcagodz. 20:00bilety: brakAK PG KWADRATOWA w dniach 9 i 10 marca będzie gościł mega gwiazdę polskiej sceny rockowej Zespół KULT.Zespół wielokrotnie gościł już w naszym klubie, będzie to ich drugi występ w klubie po remoncie klubu Kwadratowa.Bilety na koncert do nabycia tylko i wyłącznie u nas w klubie u osoby zajmującej się obsługą stołu bilardowego.Uwaga:wstęp wyłącznie dla osób ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To troche do nie fajnie, że osoby niepełnoletnie nie mają wstępu... ;/ w ogole dyskryminacja. Moja cała rodzinka słucha takiej mzyki razem jezdzimy na wood itd. Chcieliśmy się teraz razem na Kult wybrać .. cóż. Peszek ;/ Będę musiała czekać aż będą grać w stoczni.. :/ albo czekać jeszcze dwa lata ;> aby wybrać się do kwadratowej. Troche beznadziejnie.

Burak

To sa argumenty PRAWDZIWEGO FANA KULTU ;)
Myślę, że KAZIK byłby z CIEBIE dumny :) Tak trzymaj.

Przy okazji dziękuję za komplement :) i na pewno nie pójdę. Szkoda czasu.

nie chcesz nie idz i sie wal. poprostu. co za burak.

NIC z TEGO

Pewnie, miech zagraja jeszcze 1 000 takich samych koncertow ... co za syf !

no i co z tego

Wszystko to pieprzenie ważne że grają i juz

Super ze znowu zagrają:) Juz sie ciesze:)

bilety już są w sprzedaży.

Odp: SETLISTA

Cha, cha, cha .... pojechałeś !

SETLISTA

Chce zdementowac że setlista jest prawie taka sama. W zeszłym roku była kompletnie inna - powtórzyły się tylko trzy pierwsze i cztery ostatnie piosenki (baranek, wolnosc, krew boga, polska, grzesznik i costam jeszcze) jak nie wierzycie to sprawdzcie sobie na stronie staszewskiego i nie piszcie głupot

Kapuch:

mysle, ze dla Ciebie i tak KULT i KAZIK beda kwintesencja muzyki alternatywnej w Polsce. Podkreslam w POLSCE bo na świecie taki KULT to bzdet. Takich zespołów jest tam tysiace. No ale dla Ciebie Oni wciaz beda progresywni i bedziesz zachwalal kolejne wypociny załogi z SP Records i chodzil na cykliczne trasy pazdziernikowe.

Jeżeli szukasz progresu w brzmienu to powodzenia :) Reszty nie chce mi sie tłumaczyć.

Anyway: tak jak napisalem wczesniej niewiedza to nic zlego, wiec mozesz nie wiedziec o tym jak dalece muzyka sie rozwinnela na swiecie, a nie w naszym grajdole. No ale wybor nalezy juz do Ciebie. Na ile bedziesz otwarty na sztuke, a na ile bedziesz wciaz szukal tego, co już slyszales.

KULT ma bardzo silna pozycje i wcale tego nie kwestionuje, wiec to Ty raczej BREDZISZ, nie ja lub po prostu czytasz to co pisze bez zrozumienia. Kwestionuje ich artyzm. I moim zdaniem powinni uścisnąćć sobie ręce i zakończyć cały ten cyrk KULTEM nazywany, gdyż już dawno wyczerpali formułę tej muzyki. To wszystko.

Co do zabawy na koncertach, raczej pomine ten wątek, bo argumenty jakie przytoczyles elokwenacja nie grzesza. Przemysl najpierw to co chcesz napisac, a potem napisz.

pozdrawiam

Mano: nadal nie wyjasniles co dla Ciebie oznacza progres. wg. mnie tutaj troche bredzisz. progres? jak ocenisz progres w muzyce? jak go osiagniesz? poprzez szukanie nowych brzmien? to jest experymentowanie z muzyka i brzmieniem ale nie wszystkie zagrania tutaj beda progresem, cos moze byc regresem. to juz kwestia tego jak ty to odczujesz. wiec przepraszam ale BREDZISZ.

coz, gusta sa rozne, mi sie kult podobal/podoba i czekam na kazda kolejna plyte poprostu. niektore kawalki sie nie podobaja ale to poprostu kwestia gustu. gdyby kult gral tak samo ciagle to by mi sie wszystko podobalo a tak nie jest, wiec nie mow ze graja ciagle to samo. co do cytatu perfectu, kolejna brednia. kult ma bardzo silna pozycje i oby tak dalej. dla mnie dalej sa niepokonani i nic sie na to nie zapowiada zeby cos ich pokonalo.

i takie pytanko jeszcze.. nie mow ze idac na koncert swoich ulubionych kapel nie lubisz pobawic sie przy niektorych kawalkach starszych? czy dla ciebie maja zawsze grac nowe kawalki, i tylko nowe bo przeciez przy starych sie nie bawisz bo to nie progres? w takim razie baw sie dobrze na 10/15 minutowych koncertach ;)

pozdrawiam.

Dokarm swego TROLLA

Pewnie:
niech graja swoje od 30 lat to samo. Ja dalej bede przezywac porozumienia ponad podzialami. W nich wciaz jest ta sama energia ;) ... daj spokój. Ten zespół skończył się już bardzo dawno temu. TEN GOSC, ze srodowiskiem punkowym nie ma juz dawno, DAWNO nic wspolego.

Jak śpiewają ich koledzy z PERFECT: trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc :) Oni nie wiedza i nie beda wiedziec, bo zwyczajnie nie chca. Maja tutaj mnóstwo takich wyznawców, ktorzy zatrzymali sie na pewnym etapie. Powodzenia w przeżywaniu REWOLUCYJNEJ muzyki KULT !!! ;)

Madrowanie

Wcale sie nie mandruje.
Wyrazam jedynie swoj poglad na ten temat.

Do Kazelotta: Mozesz sobie sluchac KULTU do nieprzytomnosci. Krzyzyk na droge. Dla mnie ten zespol jest i bedzie wtorny. I nic tego nie zmieni. Skoro nie odkryles jeszcze innej muzyki, to wiele przed Toba i tego Ci zycze.

Do Kapucha: progres liczy sie w kazdej sztuce. Nie tylko muzyce. Progres w muzyce KULT jest zaden. To jedynie mierna przykrywka dla ludzi snobujacych sie na alterantywe. Taki zespol jak KULT nie mialby zadnych, ZADNYCH szans na Zachodzie. Zas w Polsce uchodzi za kwintesencje muzyki nazywanej ambitna. Szkoda gadac. Jakie spoleczenstwo, takie gusta.

Do ;-)
Mysle, ze z Toba jednak nie porozmawiam, masz chyba zbyt duzo mentalnych ograniczników.

A tam

Jak się komuś nie podoba to niech nie słucha i nie musi się mądrować. Ja tam będę ich słuchał bo lubię i nie ma innego zespołu do którego można Kult porównać.

odnosnie klimatu.

ekhm, mano, troche cos czuje ze twoje wjezdzanie na kult jest z cyklu 'zatrzymalem sie na kulcie lat 10 temu, i nie wiem co teraz graja'. popatrz sobie przekrojowo na ich tworczosc i zobacz ze ostatnia plyta 'poligono industrial' jest o wiele inna pod stylem muzycznym jak i pod wzgledem tekstow... i jak to okreslisz jesli nie progresem? i skad wogole wzielo ci sie ze w muzyce liczy sie progres?

dobra nie s**** ogniem :P idz na piwo :P

KLIMAT

Nie zaracili Klimatu, bo on od 20 lat jest ten sam. W muzyce / sztuce liczy się progress.
A gdzie jest PROGRESS na plytach KULTU ? Teraz Kazik to żadna tam alternatywa tylko produktowy mainstream.
Moze MYSLOVITZ, to tez alternatywa lub rock ? ... Dobrze zyc w nieswiadomości, ale to nic złego. Na szczescie Potty Umbrella dalo wczoraj w Żaku znakomity koncert :)

A jeszcze jedno

Alternatywa? Od czego Alterantywa? Z czym mają walczyć - jak system co nas otacza sam się niszczy w coraz to szybszym tempie.

Oj Oj

Mano nie przesadzaj porównując KULT o Lady Pank, czy Bajmu. Może już nie tworzą z takim zapałem i świeżością jak kiedyś, ale mimo swoich lat (są dojrzalsi warto posłuchać co doświadczony człowiek chce przekazać młodszym) nie zatracili klimatu i szacunku dla słuchacza.

nice :)

Kultu nigdy dość!!!!!!!!!!

Inne tematy z forum Rozrywka

Michał Bajor - Piosenki, które lubię (8 odpowiedzi)

Kolejny recital Michała Bajora nosi tytuł Piosenki, które lubię. W ciągu ostatnich tras...

Stefa Liderek x Port Lotniczy Gdańsk im. Lecha Wałęsy (3 odpowiedzi)

To nie będzie zwykłe spotkanie. To będzie start - do nowych decyzji, odwagi, relacji i kierunków,...

Gdańsk wybiera Zdrowie mózgu (4 odpowiedzi)

W lutym, w ramach programu "Gdańsk Wybiera Zdrowie", miasto kieruje uwagę mieszkanek i...

do góry