Widok

Kumulacja

Uzbierało sie na dzisiaj 35 Mzł. To już trochę grosza jest ;)
Generalnie.. grywam, jeżeli kumulacja przekroczy 10 Mzł. Od tej kwoty mam już dokładnie zaplanowane spełnienie marzeń. Zatem nie jest dla mnie problemem, co zrobiłbym z kwotą 3x większą: to samo, tyle, że 3x więcej :D

Ale, jako, że miałem dzisiaj przez pół dnia pracę nie wymagającą używania mózgu (szpachel.. szpachel.. kilogramy szpachla ;), miałem czas zastanowić się nad inną kwestią:

Co zrobiłbym z wygraną w wysokości dokładnie 1.000.000 zł?

Często rozmawiając z ludżmi, spotykam się ze zdaniem "ja to bym sie chociaż z miliona ucieszył(a)" albo "ja to bym chciał(a) chociaż milion wygrać".
Szczerze mówiąc, ja bym się ucieszył, gdybym na ulicę dychę znalazł :) a wygrać to CHCIAŁBYM właśnie przynajmniej 10 Mzł.
Ale załóżmy, że los przewrotnie pozwoliłby mi wygrać banieczkę. Właśnie nad tym się dzisiaj zastanawiałem. Marzeń nie spełnię - za drogie :)
Często przy okazji jakichś sond ludzie skupiają się przy tej kwocie na zakupie domu i samochodu + ew. podróże.
Samochód, który spełnia swoją zasadniczą funkcję, czyli transportuje bezawaryjnie moje d*psko + teczkę, można kupić za kilka kzł. Zupełnie nie ten rząd wielkości.
Dom za bańkę? ok. Ale po co mi jednemu dom? Żebym nie nadążał go sprzątać i nie mieć czasu na zarobienie na jego koszty utrzymania?
Podróżować fajnie jest - ale w tym czasie się nie zarabia. A trzeba dom utrzymać :D
Ostatecznie wymyśliłem, że 1 banieczka mogłaby mi zapewnić komfort podstawy egzystencji.
Lokata bankowa - trochę kiepsko. Aby nie naruszać kapitału a wręcz go nieco (w miarę inflacji) powiększać, mógłbym korzystać z odsetek na poziomie może 1500 zł miesięcznie. Cienizną pachnie :/
Giełda w rachubę nie wchodzi - na giełdzie gra się nadwyżkami fnansowymi a nie środkami przeznaczonymi na podstawę bytu.
Staneło na nieruchomościach. Zakup 4-6 niedużych mieszkań pod wynajem. Mogłoby to dać zarobek netto rzędu 3000-4000 zł/miesiąc.
Jedna osoba, nawet z suką ;) wyżyje za to bez problemu, choć oczywiście i bez wodotrysków.
No ale.. do końca życia nie musiałbym pracować. Praca byłaby jedynie przyjemnością. Mógłbym wyłącznie robić to, co lubię (czyli sprzedawać ubezpieczenia :D a dochody z pracy przeznaczać na rozrywki czyli np. wspomniane wyżej podróże czy inne wodotryski :)
Zatem.. zdecydowanie zwyciężył u mnie pragmatyzm :)

Ciekaw jestem Waszego zdania. Co byście zrobili, z taką niemałą wszakże, ale i też nie rzucającą na kolana, kwotą?

PS: Miliona nie wygram, bo nie gram poniżej 10 Mzł. Traktuję Lotto jako danie szansy losowi na spełnienie MARZEŃ a nie na zapewnienie podstawy egzystencji. TO się zapewnia pracą :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Ciacho:

Deal, ale będę mógł organoleptycznie sprawdzić, czy czegoś nie spieprzyli, ok? ;>
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no widzisz :D

więc jak wygrasz już tę bańkę to wiesz komu oddać 20 tysięcy na ten szczytny cel :D
I nadal ubolewam, choć wzruszyła mnie Twa deklaracja, że je sobie DLA MNIE powiększysz :D
oj śmieję się bo ostatnio na ognisku bardzo ubolewał, że wraz z całym ciałem schudły mi także cycki (nie omieszkał zwrócić uwagi na ten fakt przy moim mężczyźnie, stojącym obok :D )
>a jakby coś zostało to zrobiłabym sobie cycki żeby sadyl nie narzekał, że mam małe

To tak odnośnie tych słów ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
absolutnie :D czemu pytasz?:D jestem po prostu rozentuzjazmowana :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciacho, piłaś coś "procentowego"? ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja to bym za taki milion najpierw poszła na zakupy :D tak skromnie bo wydałabym pewnie z 10 tysięcy ale kupiłabym wymarzone szpilki louboutin i kilka klasycznych pozycji dobrych marek :) oczywiście kupiłabym sobie mieszkanie bo bez sensu przecież ciągle mieszkać w wynajmowanym...no i pewnie zostałoby mi jeszcze około 200-300 tysięcy... więc wysłałabym moją mamę w niezapomnianą podróż dookoła świata :) a jakby coś zostało to zrobiłabym sobie cycki żeby sadyl nie narzekał, że mam małe :D (za to mam duże serce i dużą d*pę! ) :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
2 flaszki.
Półtoralitra każda.
Zakopane.
Wskażę tylko Kropie gdzie.
Jak mi ładnie zadeklamuje własny wiersz.
Zakręcone.
~c wykrywacz metali do wina ?!? to jakiś model technologicznie niemożliwy, jednak, nie można sie ograniczać, tylko marzyć, bo z marzeń biora sie wynalazki

och wino z ryżu - Mansonowego nie piłam :/
a u mnie do wina wszystko jest, tylko odwagi brak po ostatnim przykrym i krwawym wydarzeniu, nie wytargam butli z piwnicy i nie umyję jej, nawet ogromna ochota na wino nie przełamie mych leków
Of course z blada nadzieja ze zamknal butelke tak jak zamyka sie wina z Nowego Swiata, czyli zakrecane metalowo- alu zakretka a nie korkiem z debu francuskiego.
Gdyby pékla banka mi to... odkupilbym od Mansona zakupiony wczesniej przez niego las po nizszej cenie. (w zamian poglaskalbym sfore:) Kupilbym wykrywacz do metali i oral jego knieje. Znam je dosc. Nie w poszukiwaniu sloikow. W poszukiwaniu wina ryzowego wyrobionego onegdaj dla niejakiej (kto dzieci z Was pamieta te czasy) Kropeczki. Manson Ty dalej masz je zakopane GDZIES? Masz cos z psa tak jak ja. Wartosciowe rzeczy czasem nalezy zakopac.
ja tradycyjnie przegapiłam
moment zgłaszania się do puli milionerów jednocześnie wspierając sport, czy teraz te całe kupony nie mają już nic ze sportem wspólnego?
Sorry...Ojcze Dyrektorze;)
No to witamy w klubie niemilionerów:D
> Sadyl ,matko jedyna

Jak już, to Ojcze Mój !
Nie mam problemów z tożsamością płciową :D

PS: Sprawdziłem. To nie ja, niestety :(
Dobrze jest żyć ze świadomością że przyczyniłam się do braku reklam przed filmem.Zawsze to jakieś pocieszenie;)
Edti...Sadyl ,matko jedyna,czemu Ty nie śpisz???;)
> Nie o cenę chodziło a o reklamy :)

W piątek, przed Allenem, też nie było reklam a jedynie zwiastuny.
W gdyńskim Multikinie!
W lekkim szoku byłem ;)

No ale skoro mała kranówa jest u nich po 6,90 to może nie muszą zniechęcać widzów blokiem reklamowym?
A z dwojga złego.. wolę drogi bufet. Nie ma przymusu korzystania :D
> była szansa na największą kumulację w historii.

Poprawka: wczorajsza wygrana już była najwyższa w historii ;)
> i jak ~sadyl? są miliony?

Kurcze... ktoś trafił. 31.710.704,58 zł po odliczeniu podatku.
Szkoda, bo była szansa na największą kumulację w historii.
Czy to ja? Nie wiem. Zwyczajowo sprawdzę dopiero rano :)
W naszym kinie nie ma minusów, tylko same plusy ;)

Inne tematy z forum Hydepark

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

Grajdołki (240 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry