Widok
ewel jak juz tak bardzo chcesz ten detektor, to pamietaj, ze eminutyje on ultradźwieki tej samej czestotliwosci co usg ok. 2 mega herzow. Nie jest to szkodliwe ale jest nieprzyjemne dla dziecka i zaleca sie jego stosowanie max 2 razy w tygodniu przez 7-10 min. Zatem pamietaj, ze najwazniejsze jest jego samopoczucie :) jak zaczniesz czuc ruchy dziecka to bedziesz mniej panikowac niz teraz :)
USG i tak możesz mieć co 4 tygodnie. Mówię Ci, że będziesz się jeszcze bardziej stresować jak nie będziesz mogła odpowiednio nacelować na maluszka i będziesz miałą problemy ze złapaniem jego serduszka, albo przez przypadek złapiesz swoje tętno. Jak poczytasz na innych forach to dziewczyny piszą, że dopiero te bardzo drogie aparaty umożliwiają efektywne znalezienie tętna, a w tych przeciętnych wystarczy że ci się dziecko odwróci pupką i będziesz miała stres. Poza tym po co je stresować? Lepiej weź głęboki oddech i zacznij myśleć pozytywnie. A co będzie jak maluszek się urodzi? Co chwilę w nocy będziesz do niego podchodzić i sprawdzać czy oddycha? Nikt nie mówił, że ciąża i macierzyństwo to łatwa rzecz i my też musimy się czegoś nauczyć, doskonalić się, także swój charakter i nerwy :)
ewel ja też jestem chuda a 1wsze bardzo delikatne ruchy poczułam w 18 tygodniu. nie neguję tego że można i w 14 ale to się chyba za często nie zdarza więc nie wpadaj w panikę jeśli ich nie wyczujesz! wczoraj pytałam lekarki bo mój mały rusza się tak nieregularnie, to mi powiedziała że on jest jeszcze mały ma tam sporo miejsca i żeby go naprawdę poczuć to musi się odpowiednio ustawić. a to wcale się nie musi zdarzać codziennie. głowa do góry kochana! jest przecież wszystko dobrze:)
ewel, żeby Cię pocieszyć to ja też po około 2 tygodnioach od USG też chciałabym się już upewniać, czy z Maluszkiem wszystko ok. Także chyba przyszłe mamy tak po prostu mają, że chciałyby mieć cały czas dowody na to, że ich maluszki mają sie dobrze :) Najlepsze byłoby przenośne usg domowe :D Eh, ja odliczam dni do 6 listopada, to równo 21 dni...