Widok

Kupię działkę budowlaną w Chwaszczynie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Może ktoś ma do sprzedania:)

image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może też być Osowa lub okolice

image[/url]
mieszkam w tej okolicy i tutaj sa strasznie drogie działki:( ale narazie nie słyszałam by ktos miał do sprzedania.
Jak byś coś wiedziała daj znać.

image[/url]
ok :)
nigdzie nie ma juz tanich :(((
oj tez bym kupila :-) jakby ktos mial :-)
na razie zastanawiam sie nad rebiechowem, podobno tam sprzedaja, czy ktos cos o tym wie?

image
image
za 150zł za metr nie ma problemu z kupnem

image[/url]
a jak myslicie czy obecnosc lotniska jest bardzo uciazliwa tam? moze ktos mieszka niedaleko?

image
image
może trochę być, ale wydaje mi się że to kwestia przyzwyczajenia.

image[/url]
dziewczyny anonse ostatnio widziałam działki na sprzedaż

zresztą dziś są świeże
rembiechowo bym odradzałą chyba ze lubisz huk samolotów i jesteś amatorką lotnictwa:)

image

Hehe... ja jestem entuzjastką awiacji cywilnej - probowalismy swego czasu kupic dzialke w Rebiechowie przez biuro nieruchomosci.

Wszystko ladnie pieknie, dopoki nie zaczęliśmy sprawdzać.
Okazało się, że na terenie, podzielonym na działki, będącym przedmiotem sprzedaży nie można budować dopóki nie zaprojektuje się "infrastruktury medialnej" dla całego obszaru (kilkanaście tyś m2).
Projekt takich instalacji, nie jest możliwy do wykonania przez fizyczną osobę z jej skromnymi środkami. Uchwała była pod deweloperów a pośrednik próbował sprzedać działkę jako bezproblemowo budowlaną!

Sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać.

Pozdrawiam,

wiesia
Ja tam jestem fanką wszelkiej awiacji, zwłaszcza jeśli jej alternatywą ma być 20 godzin w autokarze lub pociągu :)

Ale działka przy lotnisku to horror... Znajomi mają dom na Morenie, to jeszcze kawałek do Rębiechowa, ale już samoloty robią straszny huk. Kilka lat temu był ich niewiele, teraz jest mnóstwo, a będzie więcej. Raz za razem trzeba w ogrodzie przerywać rozmowę, bo coś leci. W domu przy zamkniętych oknach jest w miarę ok, ale już przy uchylonych nie da się spać...
My mamy działkę za Chwaszczynem tzn. w stronę Żukowa w miejscowości Warzenko, już się chwaliłam wielokrotnie, tam teraz kosztuje 60 zł za metr kwadratowy, przepiękne okolica, mamy 100 m do jeziorka. Samoloty u nas widać i fantastycznie to wygląda i słabo je słychać.
Załączam Wam zdjęcia z I dnia naszych robót budowlanych:

image

image

image

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
ehhh Karolinko jak ja Ci zazdroszczę :))) tez bym juz chciała móc robic takie fotki. Niestety ciężko jest teraz cokolwiek kupic za rozsądna cenę. Szukaliśmy małej działki ok 600 m2 za ok 50 tys zł....niestety, albo działka duża albo 150 zł/m2. Biorąc pod uwage rosnące ceny materiałów oraz koszty nabycia gruntu zastanawiamy się czy wogóle opłaca się budowa domu :( chociaż mieszkania też są drogie i obawiam się ze w przyszłym roku to już nie będzie mnie stać na nic większego od 40 metrowego mieszkania :(
A co do Rębiechowa, Banina...odradzałabym, bo w przyszłości nasze lotnisko ma się mocno rozbudować i mieszkanie w pobliżu może stać się znacznie bardziej uciążliwe. Chyba, że ktoś lubi widok i huk samolotów :)) chociaż znam takie osoby, które mogłyby zamieszkać nawet na płycie lotniska.
Pozdrawiam.
Acha Karolinko29 pogadamy na temat działek na gg?
Rybka jeśli chcesz zapraszam na gg, najchętniej jeśli będziesz mogła to albo za 15 minut albo popołudniu około 14.

image
Megmeg, dzisiaj przypadkiem oglądałam ogłoszenia biura "tyszkiewicz" - działka w Chwaszczynie 800m2 za 205.00 PLN.
Tak mi się tylko rzuciło w oczy :)

Pozdrawiam i życze powodzenia w szukaniu :)

Karolinko odezwę się po 14 :)))
troche mało 800m ja bym chciał tak z 1500, ale dzięki. Ogłoszenia znam już na pamięć, piszę tu dlatego bo może znajdzie się ktoś kto mieszka w okolicy i akurat wie że jakiś jego sąsiad sprzedaje.

Karolinka 29 Warzenko też mi chodzi po głowie, bo tam jest pięknie, jak byś coś wiedział, że ktoś chce sprzedać to daj znać.

image[/url]
Megmeg, a nie myślałaś o Straszynie. My w maju zaczynamy budowę właśnie tam, nad jeziorem goszyńskim.
Dowiem się od kuzyna kto tam teraz sprzedaje działki pozatym zawsze mogę dać numer tel. do faceta który nam sprzedał. Te działki są około tysiąca metrów nieuzbrojone, ale to nie problem bo prąd robi się prowizorkę, jest zgoda na szambo, a wodę trzeba też zrobić we własnym zakresie i choć dojdzie troszkę kosztów (i nerwów) z tym związanych to i tak łaczna cena za działkę i media będzie atrakcyjna.

image
a wiesz coś .zeby ktoś sprzedawał tam ziemię?

image[/url]
to czekam na jakieś wieści od ciebie

image[/url]
My, kupiliśmy działkę dwa lata temu (zaraz przy osiedlu Modre), ale z tego co widziałam to są jeszcze działki na sprzedaż. Sprawdź na stronie www.modre.pl w zakładce Oferta 2007.
karolinka super miejsce na budowe w Warzenku ladnie sie miejscowosc rozbudowuje:)

image

Tak mocno się rozbudowuje Warzenko teraz. meqmeq napisałam ci maila.

image
Dzięki, na pewno zadzwonie i jak się czegoś dowiem to dam ci znać

image[/url]
Hej dziewczyny ja mam do was ogromną prośbę ponieważ z moim Tomaszem planujemy budowę domu od samego początku musimy kupić ziemie itp. doradźcie mi gdzie można o tym więcej poczytać bo my ogólnie nie mamy pojęcia od czego zacząć są jakieś stronki internetowe gdzie się wszystkiego dowiemy ??? dziękuje i pozdrawiam

Jeszcze jedno info dziś się dowiedziałam że także sołtys ma ziemie w Warzenku na sprzedaż, nie mam tel. ale jego dom stoi pośrodku Warzenka.

image
super dzieki, jedziemy tam w sobotę więc w poniedziałek napiszę ci co i jak

image[/url]
No to super! Jak będziecie tam oglądać działki na tym polu za wsią to zobaczycie moją budowę, moją i sąsiada z naprzeciwka. Daj znać bo sama jestem ciekawa jak to teraz tam wygląda z tą sprzedażą działek.

image
Karolinka a ile teraz tam metr ziemi kosztuje ? I jak daleko to jest od Gdańska ? ;-) Pozdrawiam

image

image
Karolinaka29 byłam ale niestety rolnicy nie sprzedają teraz ziemi, chyba się wycwanili i czekają aż Niemcy będą mogli kupować:(

image[/url]
my mamy działkę budowlaną ale w łężycach to miedzy gdynia a rumią- chcemy ją sprzedać za 95 tyś to jest 1101 m i tak taniej niż reszta bo potrzebujemy kaski szybko, jakby ktoś zainteresowany to mój mail betrisa@tlen.pl

możesz mi na maila napisać jak tam dojechać, bym pojechała i zobaczyła ją w sobotę

image[/url]
O nie sądziłam, kurde szkoda że nie sprzedają.

image
do góry