Widok
Hehe... ja jestem entuzjastką awiacji cywilnej - probowalismy swego czasu kupic dzialke w Rebiechowie przez biuro nieruchomosci.
Wszystko ladnie pieknie, dopoki nie zaczęliśmy sprawdzać.
Okazało się, że na terenie, podzielonym na działki, będącym przedmiotem sprzedaży nie można budować dopóki nie zaprojektuje się "infrastruktury medialnej" dla całego obszaru (kilkanaście tyś m2).
Projekt takich instalacji, nie jest możliwy do wykonania przez fizyczną osobę z jej skromnymi środkami. Uchwała była pod deweloperów a pośrednik próbował sprzedać działkę jako bezproblemowo budowlaną!
Sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać.
Pozdrawiam,
wiesia
Wszystko ladnie pieknie, dopoki nie zaczęliśmy sprawdzać.
Okazało się, że na terenie, podzielonym na działki, będącym przedmiotem sprzedaży nie można budować dopóki nie zaprojektuje się "infrastruktury medialnej" dla całego obszaru (kilkanaście tyś m2).
Projekt takich instalacji, nie jest możliwy do wykonania przez fizyczną osobę z jej skromnymi środkami. Uchwała była pod deweloperów a pośrednik próbował sprzedać działkę jako bezproblemowo budowlaną!
Sprawdzać, sprawdzać i jeszcze raz sprawdzać.
Pozdrawiam,
wiesia
Ja tam jestem fanką wszelkiej awiacji, zwłaszcza jeśli jej alternatywą ma być 20 godzin w autokarze lub pociągu :)
Ale działka przy lotnisku to horror... Znajomi mają dom na Morenie, to jeszcze kawałek do Rębiechowa, ale już samoloty robią straszny huk. Kilka lat temu był ich niewiele, teraz jest mnóstwo, a będzie więcej. Raz za razem trzeba w ogrodzie przerywać rozmowę, bo coś leci. W domu przy zamkniętych oknach jest w miarę ok, ale już przy uchylonych nie da się spać...
Ale działka przy lotnisku to horror... Znajomi mają dom na Morenie, to jeszcze kawałek do Rębiechowa, ale już samoloty robią straszny huk. Kilka lat temu był ich niewiele, teraz jest mnóstwo, a będzie więcej. Raz za razem trzeba w ogrodzie przerywać rozmowę, bo coś leci. W domu przy zamkniętych oknach jest w miarę ok, ale już przy uchylonych nie da się spać...
My mamy działkę za Chwaszczynem tzn. w stronę Żukowa w miejscowości Warzenko, już się chwaliłam wielokrotnie, tam teraz kosztuje 60 zł za metr kwadratowy, przepiękne okolica, mamy 100 m do jeziorka. Samoloty u nas widać i fantastycznie to wygląda i słabo je słychać.
Załączam Wam zdjęcia z I dnia naszych robót budowlanych:

Załączam Wam zdjęcia z I dnia naszych robót budowlanych:

ehhh Karolinko jak ja Ci zazdroszczę :))) tez bym juz chciała móc robic takie fotki. Niestety ciężko jest teraz cokolwiek kupic za rozsądna cenę. Szukaliśmy małej działki ok 600 m2 za ok 50 tys zł....niestety, albo działka duża albo 150 zł/m2. Biorąc pod uwage rosnące ceny materiałów oraz koszty nabycia gruntu zastanawiamy się czy wogóle opłaca się budowa domu :( chociaż mieszkania też są drogie i obawiam się ze w przyszłym roku to już nie będzie mnie stać na nic większego od 40 metrowego mieszkania :(
A co do Rębiechowa, Banina...odradzałabym, bo w przyszłości nasze lotnisko ma się mocno rozbudować i mieszkanie w pobliżu może stać się znacznie bardziej uciążliwe. Chyba, że ktoś lubi widok i huk samolotów :)) chociaż znam takie osoby, które mogłyby zamieszkać nawet na płycie lotniska.
Pozdrawiam.
A co do Rębiechowa, Banina...odradzałabym, bo w przyszłości nasze lotnisko ma się mocno rozbudować i mieszkanie w pobliżu może stać się znacznie bardziej uciążliwe. Chyba, że ktoś lubi widok i huk samolotów :)) chociaż znam takie osoby, które mogłyby zamieszkać nawet na płycie lotniska.
Pozdrawiam.
troche mało 800m ja bym chciał tak z 1500, ale dzięki. Ogłoszenia znam już na pamięć, piszę tu dlatego bo może znajdzie się ktoś kto mieszka w okolicy i akurat wie że jakiś jego sąsiad sprzedaje.
Karolinka 29 Warzenko też mi chodzi po głowie, bo tam jest pięknie, jak byś coś wiedział, że ktoś chce sprzedać to daj znać.
[/url]
Karolinka 29 Warzenko też mi chodzi po głowie, bo tam jest pięknie, jak byś coś wiedział, że ktoś chce sprzedać to daj znać.

Megmeg, a nie myślałaś o Straszynie. My w maju zaczynamy budowę właśnie tam, nad jeziorem goszyńskim.
Dowiem się od kuzyna kto tam teraz sprzedaje działki pozatym zawsze mogę dać numer tel. do faceta który nam sprzedał. Te działki są około tysiąca metrów nieuzbrojone, ale to nie problem bo prąd robi się prowizorkę, jest zgoda na szambo, a wodę trzeba też zrobić we własnym zakresie i choć dojdzie troszkę kosztów (i nerwów) z tym związanych to i tak łaczna cena za działkę i media będzie atrakcyjna.
My, kupiliśmy działkę dwa lata temu (zaraz przy osiedlu Modre), ale z tego co widziałam to są jeszcze działki na sprzedaż. Sprawdź na stronie www.modre.pl w zakładce Oferta 2007.
Hej dziewczyny ja mam do was ogromną prośbę ponieważ z moim Tomaszem planujemy budowę domu od samego początku musimy kupić ziemie itp. doradźcie mi gdzie można o tym więcej poczytać bo my ogólnie nie mamy pojęcia od czego zacząć są jakieś stronki internetowe gdzie się wszystkiego dowiemy ??? dziękuje i pozdrawiam
No to super! Jak będziecie tam oglądać działki na tym polu za wsią to zobaczycie moją budowę, moją i sąsiada z naprzeciwka. Daj znać bo sama jestem ciekawa jak to teraz tam wygląda z tą sprzedażą działek.