Widok

Kupno działki, Gdańsk czy Gdynia?

Planujemy z mężem kupno działki i budowę domu. Póki co mieszkamy w Szczecinie, i zastanawiamy się gdzie się wybudować, czy w Gdyni czy w Gdańsku.
Obydwoje pracujemy zdalnie więc mamy dowolność wyboru. Problem w tym, że ja jestem za Gdańskiem, a mąż za Gdynią :P
Może Wy podsuniecie jakieś za i przeciw tych dwóch miast? Gdzie Waszym zdaniem będzie się lepiej mieszkało rodzinie z dzieckiem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zdecydowanie Gdynia, mniejsza patologia - w kontekście wychowywania dziecka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Serio takie masz zdanie o Gdańsku, że patologia? :P Bo ja jakoś zupełnie inaczej wyobrażałam sobie to miejsce jednak. Przynajmniej tak mi się wydaje jak kojarzę je z wycieczek za małolata.
A nie wydaje Wam się, że w Gdyni będzie o wiele trudniej znaleźć, bo jest tam mniej ofert, bo i miasto mniejsze?
Tylko Gdynia, tylko Kamienna Góra
Czyli tam, gdzie najdrożej...
Zarówno w Gdyni jak i w Gdańsku są i fajne jak i zje****ne miejsca, wiele zależy od dzielnicy, od tego trzeba uzależnić cenę oczywiście
Opinia została zablokowana przez moderatora
Dziękuję za Wasze opinie. Chyba faktycznie muszę przekonać się do tej Gdyni i póki co zacznę tam przeglądać oferty.

Polecam pogadać z chłopakami z pomorskiegrunty.pl znają się na rzeczy i mają niektóre oferty działek na wyłączność, więc powinni przedstawić Ci i plusy i minusy jednej i drugiej lokalizacji :)

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (192 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...

Sauna domowa na podczerwień (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, Proszę podzielić się opinią (polecić model) na temat jednoosobowej, sauny...

Gecco Deweloper (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

do góry