Widok

Kupno mieszkania od dewelopera

Cześć, wiem że nie jest to do końca związane z tą grupą ale mam nadzieję, że jednak mi pomożecie
Pytanie odnośnie kupna mieszkania od dewelopera czym się kierowaliście, czy macie jakieś porady na co zwracać uwagę przed wyborem, o co pytać, czy uważacie ze mieszkania "narożne" są fajne do zamieszkania?
Czekam na jakiekolwiek informacje, z góry dziękuję ️
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wybierałem mieszkanie według kryteriów w następującej kolejności:
1.Lokalizacja
2.Wielkość i układ mieszkania (żadnych skosów, pokoje prostokątne; przedpokój/korytarze stosunkowo niewielkie tj. ok. 10-15% powierzchni mieszkania; okno w aneksie kuchennym)
3.winda
4.Cena
5.Piętro (preferuję pietra wysokie, ale nie ostatnie)
6.Strona świata (preferuję wschód / południe)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uzupełnienie:
3.1 Garaż podziemny i pomieszczenie gospodarcze/komórka

Nie warto kupować teraz mieszkania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mieszkanie zawsze warto kupić, oczywiście pod pewnymi warunkami.

Sprawdzić lokalizację, bo na makietach wszystko wygląda super, dookoła bloku drzewa. A blok wklejany jako tzw. plomba może sąsiadować np. z kamienicą do rozbiórki z nieciekawym towarzystwem. Warto też zobaczyć, czy nie jest przy samej linii wysokiego napięcia, bo wtedy białaczka gratis. I do odbioru brać fachowca. Praktycznie nie ma mieszkań bezusterkowych. Ale są deweloperzy, którzy odwalają fuszerki do kwadratu. Warto poczytać opinie na forach mieszkańców.

No i zwróć uwagę na opłaty: https://wygodnie.pl/porady/fundusz-remontowy Na przykład na to co zawiera w sobie fundusz remontowy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Kartony do przeprowadzki (18 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (40 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Gecco Deweloper (9 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...

do góry