Widok

Kurtki Softshell z Lidla??

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ktos ma taka dla siebie lub dziecka? Sa dobre? od 28 sierpnia maja byc i zastanawiam sie czy kupic corce i sobie?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W zeszłym roku kupiłam córce i mężowi. Oboje zadowoleni. Mąż twierdził, że w tym roku kupi sobie drugą i będzie mieć na zmianę.
Córce chyba też w tym roku kupię, bo z zeszłorocznej wyrosła.
Córa nosiła bluzę do późnej jesieni, nawet gdy były te poranne przymrozki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziekuje za informacje :)

Czy tez jest taki szal w Lidl'u na te kurtki czy moge spokojnie popoludniu po nie jechac?

Na pewno będzie szał. Jak kupowałam w zeszłym roku to o 9 była dostępna 1 sztuka:). Tak jak poprzedniczka bardzo polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale to sa takie kurtki ze mimo ze cienkie to cieple? Jakos to do mnie nie przemawia, a bardzo mi sie podobaja dla synka.
mamaalanka tak one sa na wiatr i na deszcz i jest w nich cieplo mimo, ze grube nie sa - sa rewelacyjne, ale wolalam dopłacic i kupilam w hm niz przepychac sie z dzikim tłumem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
mjakmama a do jakiej temperatury one sa? na cieplejsza jesien? Chlodniejsza?
dla mojego męża to nawet na zimę ;) ale tym bym się nie sugerowała
Moja córa to przy chłodniejszej jesieni dostawała polar pod spód.

Powiem wam, że mam z decathlonu bluzę - NIEsoftshell, tylko taka wiatroochronną. I będąc na przejażdżce rower w lesie, to przy chłodnym wieczorze, ale przy takiej mocniejszej jeździe to było mi w niej gorąco. A ta bluza jest cienka.

Taki softshel ma od wewnątrz taki meszek.
Wielokrotnie się już przekonałam, że to już nie te czasy by patrzec na grubość a na funkcjonalność. I że współczesne materiały sportowo-turystyczne są rewelacyjne. Załóżmy śpiwór - nie musi być gruby by był ciepły... i tak można mnożyć przykłady.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamaalanka nie wiem na jakie temperatury jest, ale moi chodzili w nich jak mocno wialo, późna jesień, wczesna zima, pod spodem mieli albo bluzy, albo sweterek i mowili ze im cieplo wiec dzialaja ;)
Dziewczyny ja będę z samego rana w Lidlu bo chcę kupić dla siebie i dziecka, jeśli ktoś nie będzie mógł być rano mogę kupić dla kogoś.
mawina@op.pl
Mawina a skąd jesteś, gdzie możnaby było potem odebrac?
Zaspa, odebrać można by też we Wrzeszczu, mogę podjechać też na Przymorze i wszędzie tam gdzie jest ścieżka rowerowa :-)
a wiecie może w którym lidlu w Gdańsku jest najmniejsze obleganie? czy w każdym jest wyścig szczurów?
mamo synów nikt ci nie udzieli takiej informacji ;)
Spróbuj na Miszewskiego. Tam zazwyczaj udawało się coś dorwać nawet koło 9:-). Może jeszcze Sandomierska? Ale to tylko moje przypuszczenia.
Ja też sie wybieram, może tym razem sie załapię :)
już widzę te kolejki przed otwarciem i walkę , masakra jakaś w tych czasach....
Dajcie jutro znać jak było i powodzenia:)
bez przesady, ja się nigdy nie pcham i jakoś udaje mi się złapać rzeczy typu kurtki czy buty.Moje dzieciaki chodzą w lidlowych rzeczach.Ale ludzie to się rzucają na to jakby za darmo dawali.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
na chelmie bylo ze 150 osob, kurtki niestety brak :/ gdzies jeszcze sa 110 dla dziewczynek?
Wróciłam z przejażdzki do lidla na Warszawskiej. Wjechałam zrobiłam kółko i wyjechałam. Tyle ludzi jakby coś za darmo rozdawali, na oko jakieś 100szt i co każdy myśli że kurtkę dla siebie dostanie? Szkoda mojego czasu i nerwów, wolę kupić w normalnym sklepie. Pewnie całe Ujeścisko i Chełm się zjechało. Powinni robić więcej tych rzeczy co są w atrakcyjnych cenach, przynajmniej mieli by większy zarobek a każdy miałby co chce. Nie rozumiem takiej polityki żeby rzucać "parę sztuk" na sklep a ludzie niech się biją :/ masakra.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam jedną dla dziewczynki na 110. Nie mogłam się zdecydować którą wziąć. Mieszkam na Oruni a pracuje we Wrzeszczu.
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
Na kacku było dużo ludzi ale też dużo kurtek. Na te dziecięce tak się nie rzucili. Największy szał był przy męskich i damskich.
110 to był chyba najsłabiej schodzący rozmiar. Ja taki brałam i spokojnie można było wybierać w kolorach.
imageimage
beata a jaki masz kolor 110 ? bo ja tez z Oruni :) bo rozumiem,ze chcesz sprzedac ?
na platynowej było z 200 osób przed sklepem, szał jakiego nigdy nie widziałam- a uczestniczyłam w walce o crocsy:) wiec wiem co mówie, hehe. parking pełen samochodów, wiec nie liczyłam ze cos kupie. fakt, byłam po 8. Ale sukces- kupiłam dla córki, tyle ze najmniejszy rozmiar, zreszta było bardzo duzo tych kurtek...nie wiem czy jeszcze kiedys rusze na poranna wyprawe. to jednak nie dla mnie. a dziecko jakie zaskoczone, co tu się dzieje, dopytywała.
Tak. Sprzedam ją bądź oddam do sklepu. Mam kurtki w te kółeczka, jedna różową drugą granatowa. Jak wrócę z pracy to zdecyduję którą zostawiam :)
image
w Chyloni był cały parking samochodów, dopchanie się do kosza graniczyło z cudem...
Na Marynarki nie bylo miejsca na parkungu a kurtek w koszach po 5min brak. W Brzeznie duzo mniej ludzi.
beata, to super :) to wstępnie rezerwuje :)
Zaraz jeszcze skocze do lidla i zobacze czy cos jest, jesli nie to wezmę :)
W nowym Lidlu W Sopocie Kamienny Potok można było o 8 kupić bez problemu. Osób pod sklepem może ze 40 - 50, ale kurtek było moim zdaniem bardzo dużo - samych dziecięcych całe 2 kosze.

Proponuje zobaczyć tam dziś po południu lub jutro z rana - pewnie będą jakieś zwroty :)
ok nulka Podaj mi swój @ to sie dogadamy
predzej na allegro beda niz zwroty ;)

sandomierska ani morena nie ma w ogole dzieciecych :/
A ja bylam na hynka o godz 9.30 i kurtek bylo pelno. Kazdy rodzaj. Mam dla chlopca 122/128 niebieska. Chce ktos?
ja byłam właśnie na miszewskiego, kupiłam dla siebie ostatnią damską zielono-białą z kapturem
fakt dziecięcych pełno, i jeśli są tu drobniejsze panie to ja mając 177 wzrostu spokojnie weszłam w dziecięcą kurtkę na 14lat
damskie są turkusowe i granatowe bez kaptura
męskich dużo czarnych bez kaptura, i z kapturem zielone tylko XL i te w kratkę
Kupowałam na Platynowej około 10 i bez problemu kupiłam dla siebie i dla córki.
Ja mam dwie zielone ale nie trafiony rozmiar, bo kupowała mi kuzynka i niestety są za duże. Mam rozmiar 134/140 i 158/164. Może ktoś chętny.

A ta niebieska to jeszcze aktualne?
image
beata , przepraszam za zamieszanie ale bylam w Lidlu na Platynowej kolo 10 i wzielam ostatnią rozową w kropki na 110 :) byly jeszcze 3 biale 134

Ale dzięki :)
Koło galerii bałtyckiej pełno dziecięcych i męskich tylko damskich brak byłam pół godziny temu
image
mamo alanka jaka masz na 122/128 jaki kolor?
mam biała 122/128 do odsprzedania, Chwaszczyno
imageimage
ja mam na zbyciu szarą z pomarańczowym paskiem rozmiar 146
image
image
ja ma na zbyciu dla dziewczynki w kółeczka (zielona) rozmiar 122/128. Jestem z Moreny
Beata ja bym była chętna :) odkupię- jesteśmy z chełmu
Ok to wieczorem dam znać którą z kurtek jest wolna
image
ok :) jak coś pisz na agakaiser@op.pl
Mamaalanka-Czy niebieska chłopięca 122/128 JEST JESZCZE AKTUALNA? Bym ją wzięła. ..
w Lęborku masakra,ludzi full,przepychanki,wyrywanki,byłam w szoku,kilkanaście minut później po całym sklepie się walały porozrywane opakowania i porozrzucane kurtki, mi się udało dorwać dla córki.
Z ciekawości na allegro zerknę wieczorkiem,bo ludzie brali po kilka sztuk....
ewciak mam na pewno szara a jutro bede wiedziala czy mam niebieska
moj maz byl przed chwilą w Lidlu na Kamiennym Potoku i sa dziewczęce powyżej 134
image
image
Kupiłam dla kogoś bez uzgodnienia i okazało się, że niepotrzebnie:(

Mam na zbyciu damskie:
czerwoną M
czerwoną L
granatową z kapturem L

męską:
czarno - niebieską M

Jeśli ktoś chce, to odsprzedam po 59zł (cena zakupu). Inaczej zawiozę do sklepu. Odbiór Ujeścisko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 10
Magda jestem chętna na granatową z kapturem rozmiar L.
Z ciekawości patrzyłam na Allegro.
Różnica w cenie min. 10 do 30 zł.
nie no ludziom mózg odbiera jak coś rzucają w Lidlu
https://www.youtube.com/watch?v=viuCtC14tfY
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
No mój małżonek był ok 9 na morenie i tez kupił to co potrzebowaliśmy bez problemu - mógł wybierać w rozmiarach i kolorach bez dzikiego tłumu ;)

A jeśli dziewczyny szukacie czegoś konkretnego to można zadzownić na infolinię lidla jutro i zapytać gdzie coś jest dostępne i poprosić o odłożenie - nie ma z tym problemu. Tylko taka opcja jest dopiero następnego dnia po rozpoczęciu promocji (w dzień rozpoczęcia promocji nie można zrobić rezerwacji).
Koło Galerii Bałtyckiej w Lidlu sa kurtki meskie i dzieciece i było tez troche damskich, mąż kupił po 16 czarną bez problemu ale raczej M zostały i tylko czarne i granatowe ....
Może siebie tu znajdziecie.
http://www.wiocha.pl/1145999,Platynowa-promocja-w-Lidlu
Powiedzcie mi czy kurtki dla chłopca ta niebieska i zielona w takie poziome niby prostokąty, też były dostępne? one mają chyba rękawy zakończone rzepem, były w jakimś sklepie w Gdańsku?
kupiłam właśnie taką niebieską. Ludzie się na te kurtki rzucili i porozrzucali po sklepie, a ja z tego odrzutu innych znalazłam dla syna i siebie taką granatową z kapturem:) takie bez opakowań leżały.Masakra jakaś. Byłam na morenie po 8 jakoś. Potem koło 10 moja mama chciała sobie L kupić i już nie znalazła z kapturem.Były wszystkie te co w gazetce, sporo ale ludzie brali po 5 czy ileś paranoja. Może faktycznie jutro jakieś zwroty się trafią.
Magda wzielabym jedna z tych czerwonych. Tylko nie wiem m czy l. Daj znac czy ktoras wolna.
image
pewnie zaraz pojawią sie na allegro jak crocsy:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
i NA przekór wszystkiemu nikt nie powinien kupować tych kurtek z allegro - cena sporo wyższa ..matko co za kraj..

Ja chciałam kupic damską S taka limonkowa w te białe wzorki ale nigdzie nei dostałam ehh ;( może któras z forumek ma odsprzedać?
Mam fioletowa s , na mnie za szeroka
Może ktoś chce odkupić to nie będę oddawać tylko odbiór w Sopocie
Ale wiecie co mnie zastanawia. Najtansza kurtka na allegro to koszt 59 zl. W lidlu kosztowala 49, to ile osoba sprzedajaca zarobi po odjeciu prowizji? 7zl???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam szara 122/128 dla chlopca
zarobi nei wiele ale jak ktoś pokupowal po kilka to jeszcze dostal te stworki co teraz daja a dzieci oszalaly na tym punkcie hehe
Flatershine, wstepnie rezerwuje ta fioletową S - poproszę o info na maila monikamyszka@o2.pl. Dziękuję z góry!
Proszę jeszcze o info czy ona jest z kapturem?
Przepraszam za zamieszanie... już widziałam na stronie Lidla, że jest bez kaptura:( Zwalniam rezerwację i jeszcze raz dziękuję:)
w lidlu na morenie widziałam dziś na oko koło 12-15 sztuk kurtek, pewnie ze zwrotów. najwięcej damskich fioletowych bez kaptura. było kilka męskich i dziecięcych chyba ze 3.
taka z niebieską podszewką?
w jakiej cenie? gdzie można odebrać?
powiedzcie a jak jest z tymi rozmiarami? są zaniżone czy zawyżone a może rzeczywiste?
no i jak one się przedstawiają?
np. 110/116 i potem jest 122/128 ?
moim zdaniem sa zanizone na mojego syna niecale 6 lat kupilam 134/140
mój ma prawie 8 i też 134/140, a on wysoki dość. Siostry córa ma prawie 9 lat i też w ten rozmiar wchodzi. Raczej dla dzieci taka sama, ale dla dorosłych to raczej zaniżona
Od 1 września takie kurtki będą w biedronkach za 59,90
mamaalanka, masz jeszcze tą szarą kurtkę na sprzedaż? wzięłabym ją
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzis oddalam do sklepu
nie takie innej firmy, te z Lidla sa sprawdzone, dobre z z biedronki to nie wiem jakiej firmy beda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
szkoda a do jakiego lidla oddałaś? może jeszcze jakimś cudem będzie ;)
na Hynka. Mialam dwie, szkoda ze wczesniej nie dalas znac. Ale dzis tam bylam i bylo sporo. Nie wiem czy akurat w tym rozmiarze
Na Hynka już nie ma ja kupiam :) ale będę zwracać, bo jest taka na styk.
dziewczyny jesli ktoras chetna mam na zbyciu różową w kropki rozmiar 122/128 dajcie znac jesli nie to oddaje do lidla.
image

Dziewczyny wiecie może gdzie jeszcze można dostać kurtkę dla dziewczynki w rozmiarze do 164? A dla mam które szukają jeszcze kurteczek sprawdzajcie w Lidlu ale nie w koszach tylko przy kasach.Po tzw zwrotach kurtki leżą przy kasach.Nam udało się kupić jedną dla młodszego dziecka ,teraz szukamy dla starszego ale w normalnej cenie nie mam zamiaru dorabiać tych którzy wystawili kurtki w cenie x2 na allegro.
Magda o której będziesz oddawać tą kurtkę?
Te kurtki nie sa , az tak zarąbiste aby przeplacac za nie na allegro jak niektorzy sądzą. Kupili w lidlu na tony za 59zl , a sprzedaja cwaniaki za 80zl plus przesylka .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba jednak nie zrobię zwrotu, bo zgubiłam paragon :(
Dostałam jeszcze 2 softshelle od koleżanki- obydwa 122/128 dla dziewczynki: granatowy z różową wstawka i taki w zielone i różowe groszki. Jak ktoś chętny - odstapie jutro/pojutrze na ujescisku
ma ktoś damska M na odsprzedanie?
hej,

ja chętnie odsprzedam kurtkę rozmiar s w kolorze fioletowo - czarnym, z kapturem i żółtym zamkiem.
Teściowa mi kupiła, ale jakoś mi nie pasuje...

Jeśli ktoś jest chętny, to zapraszam, mieszkam na Morenie.
lyneth a jaki rozmiar?
S jest napisane
tak doczytałam właśnie :)
:) :) :)

chyba we wtorek będę w Lidlu, jak się chętny nie znajdzie, to będę oddawać na Morenie
lyneth jakbyś mogła mi podesłać na @ wymiar tej kurtki dlugość całkowitą +rękawy i zdjęcie nawet słabej jakości odnośnie koloru chyba ze jest gdzieś w necie to prosiłabym link.Szukam dla córki prawie 10latki ale dzieciak jest duży chodzi w S i XS może ta S którą posiadasz będzie ok.Byłabym bardzo wdzięczna za informacje na @ gwiezdnyelf@wp.pl
Magda, ja chętnie odkupię od Ciebie tą kurtkę jeśli tylko będzie dobra :) a jaka to jest ta szara? z niebieskim czy pomarańczowym wnętrzem? mój synek ma 3lata i 8mscy ale wygląda jak 5 latek myślisz że będzie na niego dobra? Gdzie byłaby do odbioru?
mamaj&w - kolor taki pierwsza kurtka damska z gazetki, koło tej turkusowej, to tak na szybko. Jak mi się uda, to jutro zmierzę. Dla mnie to jest małe S nie zawyżone, jak to zwykle w Lidlu

http://gazetka.lidl.pl/9420f3a3-1b26-4a3d-82f7-dec3879558eb/html5.html#/1
mamasynków mogę odsprzedać, ale nie wiem czy nie będzie za duża na twojego synka. Mój ma 6 lat i jest taka na styk, Ja mam szarą z pomarańczowymi wstawkami.
A czy któraś ma zieloną z kapturem damską L?
Potrzebuję dokładne wymiary tej kurtki.
Magda, spróbujemy może będzie dobra ;) jak mogłybyśmy się ugadać na przymiarkę? aktualnie jestem w Oliwie u rodziców bo mam teraz remont kuchni.
Będę koło 13-14 w Galerii Przymorze, więc możemy gdzieś tam. Możemy też we Wrzeszczu w okolicy Klinicznej. Napisz najlepiej na priv olgiusza@gazeta.pl
o to super wezmę smyków na spacer i przyjdę do Galerii Przymorze, zaraz napiszę Ci meila
Ja mam kurtkę męską rozmiar L, kolor granatowy, taki jakby w kratę niebiesko szarą.
Jakby ktoś chciał proszę o info.

Gdynia Chwarzno-Wiczlino
Jeszcze raz się przypomnę:)

Mam:
- damskie M i L czerwone
- męską M czarno - niebieską
- dziewczęce 122/128 granatowa z różowym i w kolorowe groszki.

Jeśli nie będzie chętnych - oddaję w środę do lidla.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Magda chętnie bym wzięła tą 122 w groszki. Kiedy i gdzie możnaby odebrać?
Magda biore L czerwona:-) moge po nia przyjechac jak maz wroci z pracykolo 18-19.
image
magda a co nie sprzedały się na allegro, że aż tyle masz na byciu?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
no, niestety nie mam czasu na allegro i na handel czymś, co kupiłam w sklepie.
to były te, które nie pasowały na kogoś w rodzinie - i odstąpiłam za cenę zakupu. oddałam nawet 1zł reszty, żeby nikt mnie nie posądził o to co ty:)) zadowolona? :)))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
byłam dziś w lidlu na morenie i tam jest sporo kurtek ze zwrotów; sama zamiast oddać swoją fioletową wymieniłam na zielono - białą, z czego bardzo się cieszę :)

są M, S, L głównie fioletowe i turkusowe, kilka męskich i dziecięce różowe rozmiar 146/152 jakoś tak.

Może komuś się to info przyda :)

ja zamiast przepychać się z ludźmi wole z hurtowni http://ptakmodahurt.pl

Ogólnie takie kurtki to jest dobre rozwiązanie na wietrzną pogodę. Tych o które pytasz to nie znam, też nie jestem zwolennikiem stania pod sklepem w kolejce. Zobaczcie sobie w sieci jakie kurtki warto wybierać tego typu i jakie mają zalety ogólnie https://24tp.pl/n/63092 . Ich ogromny plus to też lekkość, żona swoją to do torebki zwija i składa. Wiatru nie przepuszcza i do tego jest w niej ciepło.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wakacje z dziećmi (120 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry