Widok
Kwartał Uniwersytecki
Kwartał Uniwersytecki to inwestycja Inpro zlokalizowana przy ul. Szczecińskiej w Gdańsku, blisko licznych obiektów handlowych, kampusu Uniwersytetu Gdańskiego oraz okolicznych - nowych - zespołów biurowych.
Osiedle składać się będzie z dwóch sześcio- i dziesięciokondygnacyjnych budynków o nowoczesnej architekturze. Docelowo powstanie tu 207 mieszkań. Teren będzie ogrodzony i dozorowany z ...
przeczytaj więcej o inwestycji
Osiedle składać się będzie z dwóch sześcio- i dziesięciokondygnacyjnych budynków o nowoczesnej architekturze. Docelowo powstanie tu 207 mieszkań. Teren będzie ogrodzony i dozorowany z ...
przeczytaj więcej o inwestycji
wieczyste użytkowanie terenu
wszystko fajnie tylko Inpro nie jest właścicielem działki i mają wieczyste użytkowanie terenu do 2034 czyli będzie sie płacić podatki od gruntu rok w rok, stawki ulegają zmianie co nie poprawia sytuacji;) istnieje też ryzyko że miasto nie przedłuży umowy na użytkowanie wieczyste;/
Jak wygląda tam kwestia z akustyką między mieszkaniami?
Wiem, że teraz trwają odbiory i jeszcze ciężko to zweryfikować, ale słyszałem o problemach z hałasem słyszalnym z sąsiednich mieszkań w inwestycjach Inpro (np. Wróbla Staw). Wiem, że Inpro na kwartale wyciszyło np. klatkę schodową od mieszkań 6 cm warstwą wygljs
Jak wygląda sprawa z akustyką między mieszkaniami?
Wiem, że obecnie trwają odbiory i jeszcze ciężko to zweryfikować, ale słyszałem o problemach z hałasem słyszalnym z sąsiednich mieszkań w inwestycjach Inpro (np. Wróbla Staw). Wiem, że Inpro na Kwartale wyciszyło klatkę schodową od mieszkań 6 cm warstwą jakiegoś wygłuszenia. Obawiam się, że to może oznaczać, że mieszkańcom przyjdzie wzajemnie słyszeć się z sąsiadami, co moim zdaniem jest bardzo uciążliwe.
co z PPOZ Pliszka
Dowiedziałem się że Pliszka została wykupiona przez INPRO co oznacza zapewne kolejne bloki 14 piętrowe z tyłu budynku , moje wyrazy współczucia wszystkim którzy zdecydowali się na lokale od tamtej strony.
Pytanie co z działką 250 / 6 bezpośrednio za Budynkiem "B"
Widać że barak jest do rozbiórki jeśli teren też wykupiło inpro to pod nosem będzie kolejny wieżowiec o świetle dziennym można zapomnieć .
Pytanie co z działką 250 / 6 bezpośrednio za Budynkiem "B"
Widać że barak jest do rozbiórki jeśli teren też wykupiło inpro to pod nosem będzie kolejny wieżowiec o świetle dziennym można zapomnieć .
halas z wentylatorów
Piszę ku przestrodze. Kupiłam w tej inwestycji mieszkanie. Wentylacja mechaniczna w łazience jest tak głośna, że nawet po zamknięciu drzwi w łazience i sypialnie słyszę ją. Po dłuższej chili w łazience jestem rozdrażniona taki straszny szum. Impro po zgłoszeniu reklamacji twierdzi, że hałas w normie, a firma zajmująca się wentylacją, że nie da się już zmniejszyć obrotów. A więc kupiłam mieszkanie za ponad pół miliona złotych i nie mogę w nim spokojnie spędzić czasu. Nie wiem co za słabą firma Impro wybrał instalując wentylatory, ale naprawdę jest to uciążliwe. Pragnę też zauważyć, że przy odbiorze mieszkania w stanie deweloperskim nie zwróciłam na to takiej uwagi.