Widok

LC Corp - osiedle przy srebrej

Czy ktoś interesował sie tym osiedlem? Realizacją? Co to za deweloper?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam, czy ktoś coś wie?
ja również się dołączam do pytania:)
czytałam, że w Krakowie ludzie są zadowoleni ale jak będzie w Gdańsku... może ktoś coś wie?
zarezerwowalismy tam mieszkanie
a my zdecydowalismy sie juz na zakup i podpisalismy wstepna umowe. mysle ze deweloper powinien byc ok, cena tez. oczywiscie zawsze istnieje jakies ryzyko, ale mamy nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku.
ktore mieszkanie kupiliscie? mu mamy zarezerwowane z antresola. cene tez dostalismy dobra. teraz tylko kredyt zalatwic musimy
jeszcze jedno pytanie
kupujecie mieszkanie na kredyt?
jak tak to który bank wybraliście?
kupilismy mieszkanie w bloku 1 - 59m2, oczywiscie na kredyt, inaczej nas nie stac. kredyt tez dopiero zalatwiamy, jestesmy w trakcie rozpatrywania wnioskow, wiec wybor na bank padnie wtedy gdy otrzymamy promesy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
umowe przedwstępną na jaki czas spisaliście? czy jakas zaliczke trzeba wplacic?
zaliczka jest wymagana, a o jej wysokosci porozmawiaj z deweloperem; nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym czasem umowy przedwstepnej.
ile macie czasu na zalatwienie kredytu-o to mi chodzilo :) jaki czas zapisany jest w umowie przedwstepnej.
w umowie jest 30 dni
ktoś jeszcze kupił/ kupuje tam mieszkanko?
Hej
my kupilismy tam mieszkanie. dopinamy ostatnie formalnosci z kredytem.
A jaki jest termin odbioru tej inwestycji bo takiego info. nie widzę na ich stronie?
grudzien 2012
czy ktos jeszcze kupil tam mieszkanie?
Hophop
my z mężem zastanawiamy się nad kupnem tam mieszkania, boję się tylko o tą ulice, bo wybraliśmy mieszkanie narożne w 1 budynku :)
A któru róg północno- czy południowo-zachodni?
eeeee trudne pytanie, chyba północno zachodni od parkingu :)
bo juz kupiliśmy tez od parkingu tylko strona południowo-zachodnia. jeśli chodzi o istniejącą ulicę - srebrną to ruch na niej nie jest duży, może troche wiekszy rano i po południu gdy ludzi jadą/wracają do/z pracy, wiec poza tym jest dość spokojnie. a co do planowanej trasy drupamowej to my też się nad tym zastanawialiśmy, ale doszliśmy do wniosku, że tak naprawde ti nie widomo jak szybko ona powstanie - plany są uwzglednione chyba na okres 2015-2030, a biorac pod uwage szybkość realizacji planowanych drog w Gdańsku, to jeszcze może troche potrwać :) a poza tym generalnie nam nie przeszkadza mieszkanie przy większej trasie w zamian za dobry dojazd do centrum - już to wypraktykowaliśmy w innej lokalizaji. ale kazdy ma swoje zdanie w tym temacie :)
my narazie jesteśmy na etapie załatwiania wniosków kredytowych i tej całej biurokracji związanej z kredytem. Jak się uda to będziemy machać do siebie z balkonu :)
Wprowadzacie jakieś zmiany aranzacyjne? Deweloper pobiera jakieś opłaty za to?
myślę, że to już za późno na jakieś zmiany w zakresie dewelopera i jedynie na własny koszt trzeba będzie coś pozmieniać, bo mieszkanko jest już prawie gotowe. Pewnie jak dostaniemy kredyt będziemy bardziej o tym myśleć, a na razie mieszkanie wydaje się ustawne :) też tam kupiliście?
kupilismy juz w maju mieszkanie wiec wszystkie zmiany aranzacujne zostaly wykonane. mieszkanie mamy na 3 p z antresola. zastanawiamy sie tylko na jakich sasiadow trafimy...
mam nadzieje ze nikomu do glowy nie przyjdzie robienie grilla na balkonie lub w ogrodzie.
to widzę że przyszłych sąsiadów trochę przybywa.
ja tylko mam nadzieje że nie będzie żadnych opóźnień w odbiorze.
spoko, my mamy rezerwacje na 2 pięto ale grillować nie będziemy :)

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Dobry i sprawdzony deweloper?? (16 odpowiedzi)

Witam. Zamierzam kupić mieszkanie w Gdańsku "Nowe" . Jakiego byście polecili sprawdzonego...

Gdzie kupić mieszkanie?? (36 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

do góry