Widok

LISTA DLA ZAIKS

Wesele Temat dostępny też na forum:
Hej, macie może listę piosenek weselnych ale z podanymi autorami muzyki i tekstów? Obojętnie jakie.

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wpisz tam cokolwiek. I tak nie sprawdzą .Dla nich ważna jest tylko kasa...
o :) hehe dobrze wiedzieć

image
image
a o co chodzi z tym zaiks-em????

image
O co chodzi z tym ZAiKSEM? Musimy placic za grane utwory?
To znaczy chodzi o to że piosenki puszczane na weselach mają prawa autorskie (kompozytor i tekściarz) i nie można tak sobie hop siup... U nas lokal pobiera 100zł za to bo muszą zapłacić. Czasem to dj z tego co wiem płaci. No i taki lokal musi podać do ZAIKSu tytuły wraz z autorem muzyki i tekstu. My chcemy naszym właścicielom w tym pomóc, gdyż nie mamy dja i on tego dla nich nie zrobi (oni pewnie mają taki wykaz)...

image
image
a nasz lokal nie łaci aiksu i kapel też...i co teraz?
Wy sie o to nie martwcie... Ktos na pewno płaci moze nie mieliscie wyszczególnione w umowie. Ale do Was raczej sie nikt nie przyczepi.

image
image
Teraz jest takie prawo ze knajpa płaci z gory za zaiks i czasami zdziera z was młodych wymyslajac sobie ze trzeba dopłacac. Teraz juz zepoły nie płaca zaiksu tylko knajpa. i pierwsze słysze ze trzeba pisac tytuły piosenek i autorow. ale to moze wymysł kierownictwa knajpy.
Zaiks powinien zgodnie z prawem opłacać organizator inprezy.Jeśli knajpa organizuje wesela to powinna mieć umowe z zaiksem!
Tytuły nie są wymyłem lokalu-zaiks na formularzu wymaga wpisania listy utworów i wykonawców aby wiedziec komu maja przekazać część
kasy jaką pobierają.Wpisuj cokolwiek i tyle.
Ja jednak upierałbym sie ,że za zaiks PŁACI KNAJPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam Dj.Lech
Dziewczyna z zespołu - nie doczytałaś, ja chce POMÓC właścicielom, nie kazali mi tego robić, pomyslałam że im w tym pomogę :)

Dj Lech dzięki chyba tak zrobimy :)

image
image

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry