Odpowiadasz na:

Re: ***LISTOPADOWE I GRUDNIOWE MAMUSIE 95***


Składniki:
1 kg karkówki,
2 łyżki miodu,
2 łyżki rumu białego,
sok z połówki cytryny wyciśnięty,
opakowanie przyprawy do grilla-Kamisa( może być inna np... rozwiń


Składniki:
1 kg karkówki,
2 łyżki miodu,
2 łyżki rumu białego,
sok z połówki cytryny wyciśnięty,
opakowanie przyprawy do grilla-Kamisa( może być inna np Prymat),
2 łyżki oliwy z oliwek.

Jak przyrządzić?
Karkówkę kroimy w plastry, pozostałe składniki mieszamy ze sobą, powstanie zalewa, mięso wymieszać z zalewą i odstawić najlepiej na 12 - 24h. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni, poukładać plastry karkówki i piec około 40 minut.
Mięso jest kruche i smaczne:)))
SMACZNEGO!!!!

Potrzebne przybory:
Piekarnik:)

Jak podawać?
Podaje do tego michę surówki np. sałata lodowa, kukurydza, pomidor, ogórek, pietruszka,,można z frytkami.


Uwagi:
Ja dodatkowo rozbijam plastry karkówki przed włożeniem do piekarnika, żeby nie były zbyt grube.

zobacz wątek
16 lat temu
bociany

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry