Widok

LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie i maluszki 2011 część 44

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-i-maluszki-2011-czesc-43-t407058,1,160.html

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN
28.10.2011 - paola89 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka 2340 g, 43 cm - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
2.11.2011 - Sylwia - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga 3880 g, 54 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN
7.11.2011 - MamaMikołaja - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka 3380 g, 55 cm - CC
8.11.2011 - 3oko - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Emilka 3500 g, 52 cm - SN
9.11.2011 - Lysmonka - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian 2530 g, 51 cm - SN
11.11.2011 - kasiaka - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka 3270 g, 53 cm - SN
11.11.2011 - ramona178 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja 3620 g, 51 cm - SN
16.11.2011 - agusias81- Szpital Redłowo - SYNEK Adaś 4600 g, 57 cm - SN
17.11.2011 - AGA111 - Szpital Woj. Elbląg - SYNEK Hubert 3810 g, 54 cm - CC
17.11.2011 - estopka - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna 3100 g, 54 cm - SN
19.11.2011 - jodan - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia 3500 g, 52 cm - CC
23.11.2011 - ola_86_22 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Lenka, 3940g, 54cm - SN
25.11.2011 - Olcia529 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś 2650 g, 50 cm - CC
27.11.2011 - carlar - Szpital Redłowo - SYNEK Jaś 3170 g, 57 cm - SN

2.12.2012 - aglow - Szpital Redłowo - SYNEK Antek 3300 g, 54 cm - SN
2.12.2012 - winogrona7 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś 3200 g, 58 cm - CC
3.12.2011 - kati:) - National Maternity Hospital - CÓRECZKA Natalia 2790 g - SN
4.12.2011 - aniol184 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Amelka 3700 g, 57 cm - SN
5.12.2011 - mrenda - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj 3410 g, 57 cm - SN
6.12.2011 - dinka - Szpital Redłowo - SYNEK Wiktorek 4100 g, 62 cm - SN
7.12.2011 - gosia24 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian 3390 g, 55 cm - SN
8.12.2011 - Modzelka - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś 3600 g, 55 cm - SN
15.12.2011 - Kejtig - CÓRECZKA Nikola 3260 g - CC
18.12.2011 - justysia1 - Szpital Wejherowo - SYNEK Kacper 3680 g, 58 cm - CC
19.12.2011 - zanetucha83 - Szpital Lębork - SYNEK Kacper 3700 g, 57 cm - CC
28.12.2011 - ania13 - Szpital Kliniczna - SYNEK Aleksander 4140 g, 59 cm - SN
29.12.2011 - MlodamamaDiN - Szpital Kliniczna - Córeczka Natalka 2980g, 53 cm - CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam
postaram się wkleić kilka fotek:)

image

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Udało się...a więc to był nasz tort oraz to jest nasza Nikusia;)
Jeny Basieniak ale wielki ten tort. Wygląda jak by był co najmniej na 20 osób :) Cudna Nikusia jest. Taka mała damulka w tej sukience :) strasznie dawno nie dawałaś jej zdjęć... ale się zmieniła
no wlasnie, tez zwrocilam uwage, ze tort wielgachny i fajnie ze w ksztalcie 1, na ile osob byla imprezka? a nikusia to mala modnisia i juz jaka duza! i musze napisac, sorki z gory, ale najbardziej rozbawily mnie lacze obok siedzacej weroniczki hehe, wybacz ;)

image
image
image
hej, no wreszcie nowy wątek bo tamtem od sierpnia sie ciągnął i ciągnął:)

Basieniak no tort większy od jubilatki:) sliczna blond damulka! A jak na nowym mieszkaniu? mieszkacie w trójkę czy tez z tymi ludzmi z dzieciaczkiem?
hehe, dobrze mrenda że napisałaś to zwróciłam uwage i też się pośmiałam :P
Nikusia już wygląda tak "dojrzale" mój to ciągle bobas
tort przeogromny!
dziewczyny macie jakieś pomysły na mięso na ciepło na roczek? ale tak żeby nie robić obiadu, chcę podać coś na ciepłonp bigos+mięska ze 2 rodzaje+sałatki i przystawki a potem ciasta, i nie mam za bardzo pomysłu na te mięcha, tak żeby przystępnie cenowo wyszło...
a tu mój bobas, z kciukiem w buzi..
image

Uploaded with ImageShack.us
Witajcie:-) W koncu nowy watek. Basieniak malutka super i fajnie ze macie juz roczek za soba. U nas nie wiadomo co z impreza. Adas mi sie przeziebil, nie ma dramatu ale z nosa cieknie i chyba gardlo czerwone bo slysze ze ma taki glos dziwny:( Imprezka ma byc w sobote ale jutro zadecyduje czy robie czy przekladamy. Zobaczymy co powie lekarz. Bezsensu wyprwiac urodziny jak maly ma mi marudzic to zadna przyjemnosc bedzie. A roczek konczymy w ten piatek:-) Ale czas zlecial... U mnie beda golabki, roladki z indyka z pieczarkami, podudzia i udka w ziolach i z warzywami do tego ziemniaki i ryz, jakies 2 salatki. Na deser kawa tort i szarlotka. Mysle ze wystarczy.
Basieniak bede sie powtarzac...malutka sliczna i tort przeogromny :).

I dobrze, ze juz jest nowy watek...
Hej:)
odnośnie tortu to koleś co go zrobił wcześniej mi mówił, że tort na 10-15 osób jest nie za duży i jakieś wymiary przez telefon mi podawał, no ale co tam mnie wymiary obchodziły, a że miało być tylko 7 osób + dzieci to stwierdziałam, że starczy...jak on wszedł z tym tortem to każdemu szczena w dół - hehe ciekawe więc jaki jest duży tort wg niego:))) ale był mega pyszny i 3 dni go jedliśmy, a goście po 3 kawałki pod rząd wcinali:D i jeszcze do domu dostali;)

odnośnie laczek hahahaha no nie wiem jak to wyszło, ale mało zdjęć jest i wczoraj na szybkiego wybierałam i stwierdziłam, a co tam - niech są znane klapki bratowej:D

oj wiem zaniedabałam twoerzenie nowych wątków, ale postaram się być pilniejsza:D

Dziękuję za komplementy w imieniu córeczki:)

3oko mieszkamy już sami od 1 października i pod tym względem jest fajnie, ale cholernie tęsknie za tamtą wiochą blisko Dublina...okazało się również, że paliwo więcej nas wynosi i decyzja podjęta - po roku wracamy na apartamenty w stare miejsce, już się doczekać nie mogę...jakoś nie mogę się odnaleźć w tym Navan

Dzisiaj byliśmy na szczepieniu, starsznie Nika to przeszła, z takim żalem patrzyła na nas, a do tego potem afera, bo tak ją nóźki bolały, że nawet stać nie mogła, straszny dzień...na szczęście teraz śpi i mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień

pozdrowienia Kochane
Nooo Baasieniaak, nie mogę się powstrzymać by tortu nie skomentowac :D wojsko byś nim spokojnie nakarmiła hehe
To Niki musiala być z niego zadowolona. Mój by już swoja raczke w niego wsadzil, po co jesc :D
No ja też mam dylemat co do jedzenia zrobic. Niby rodzina nie przyjeżdża, ale znajomi beda. Chyba wykorzystam pomysl aglow i zrobie szwedzki stól. Nie bede sie bawila chyba w usadzanie gosci.
Witam sie wieczorowo:-) Bylismy dzis u lekarza i na szczescie wszystko dobrze, byl lekki wirus ale ma sie ku koncowi wiec jeszcze 2 dni mam podawac witamine c wapno i tantum verde i koniec. Imprezka bedzie w sobote i na basen tez idziemy:-) Ufff bo juz sie balam, ze znowu zajecia nam przepadna albo ze urodzinki trzeba bedzie przekladac. Macie jakies pomysly na salatki do obiadu? Byle nie z majonezem bo pasowac nie beda.
Witam Was i mam newsa:)))
dziś zrobiłam test i 2 krechy na nim - troszkę szok, ale się cieszymy, oby tylko ta ciąża była lepsza, bo muszę się Nikusią zająć heh
pozdrawiam:)
łłoooołłł
Gratulacje!!!!!!! Basieniak staraliście się już?
heh no zastanawialiśmy się kiedy najlepiej, ale w najbliższym czasie chcieliśmy zacząć, a tu niespodzianka:)
Basieniak super :). Gratuluje.
Fajnie tak byc w ciazy. Z mojego otoczenia tez 2 dziewczyny sa w ciazy i tak troszke im zazdroszcze. Uwielbiam byc w ciazy, uwielbiam jak mnie maluszek kopie i tesknie za tym, a nie wiem czy zdecydujemy sie jeszcze na jedno dziecko. Chociaz ja bardzo bym chciala, ale maz nie za bardzo :(.
Dzięki Biedronka :) mój mówi, że jak nie będzie teraz chłopca to jeszcze raz będziemy się starać, no zwariował hahaha
no normalnie w szoku jestem że tak szybko po pierwszym :) ale jak chcieliście to gratuluję ! to teraz musisz powoli tworzyć nowe mamuśki, wiadomo już na kiedy Ci przypada ? tylko nie zapomnij wtedy o nas :) bo kto będzie tworzył nowe wątki hehehe
dzięki Zanetucha, no mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę z dwójką:D
wg standardowych obliczeń to 24 lipca 2013, za tydzień mam lekarza więc zobaczymy co i jak się dzieje:)

ja w sumie się cieszę, że tak szybko...nie odzwyczaję się od pieluch, a w końcu zacznę żyć bez ciąż i karmień hahahaha

ja tu się będę pojawiać:)
fajnie że będzie mała różnica wieku między dziećmi, chociaż na początku będzie na pewno ciężko, w pl załapałabyś się na roczny macierzyński już..
fajnie że będzie przedłużony :)
biedronka wypadałoby powalczyć o dziewczynkę co ? :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry