Widok

ŁÓŻECZKO DLA DWULATKA-jaki wymiar?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam
Jaki wymiar łóżeczka będzie najlepszy dla dwuletniego dziecka czy 140x70 czy może większe 160x80 a może jeszcze większe?
a jakie wy macie łóżeczka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój ma 20 miesięcy i ma 140x70 i jest fajne ale jak chcesz na dłużej to bierz 160x80 raczej większego bym nie brała.
my mamy 160 na 75 jakos tak na pewno bym nie kupla 140 bo to szkoda kasy chyba ze masz juz takie z lozeczka co mozna przerobic inaczej na pewno nie. takie 160 na dluzej posluzy po prostu albo sa te z ikea rosnace co mozna rozkladac ale mi sie nie podobaja do konca dlatego mamy 160.
a do jakiego wieku posłuży mi 140x70?
Ja też stoję przed dylematem jaki rozmiar. Byłam prawie zdecydowana na 160x80, ale po zasięgnięciu jeszcze kilku opinii u znajomych okazało się że wielu z nich zakupiło od razu duże łózka, na długość 200 cm (z tym że z barierką ochronną). No i sama też się zaczęłam zastanawiać...
image
image
My mamy lozeczko ktore sie rozciaga, rosnie z dzieckiem:) mamy narazie na 140 rozlozone i mysle ze jeszcze dlugo dlugo tak zostanie. Pozniej mozna je rozlzyc na 160 i w nastepnej kolejnosci na 2m
image
image
myślałam raczej o mniejszym ponieważ chciałam postawić je do sypialni żeby synek spał jeszcze z nami nie chce mi się biegać do drugiego pokoju jak w nocy się obudzi a jeszcze się budzi, u niego w pokoju mam wielkie łóżko rogówka rozkładana i mogłabym go od razu przenieść ze spaniem do pokoju ale z lenistwa chcę kupić to mniejsze...
a jeszcze napiszcie w jakim wieku wasze dzieci zaczęły same w swoim pokoju spać?
nasza 2 latka ma takei rozciagane lozko teraz ma dl 135, potem 160 a potem 200 szerokosc 90
i przeszla z tego szczebelkowego na to wieksze jak miala 1 rok i 10 mcy
moj od 8msca zycia spi w swoim pokoju od 2tyg na nowym lozku a ma dwa lata
Ala ma prawie 1,5 roczku. W swoim pokoju śpi od czasu jak skończyła 6 miesięcy, a po Nowym Roku planuję zmianę z łóżeczka na większe łóżko.
image
image
Moja śpi sama od urodzenia, z tym że ja przez pierwszy miesiąc spałam z nią w pokoju, bo ma tam jeszcze kanapę, ale od tego czasu już śpi zupełnie sama.
W przyszłym tygodniu kupujemy łóżeczko 160 x 75, a do tego pościel już taką normalną na długość 200 cm.
Ja się zdecydowałam na średnie łóżeczko ze względu na drugie dziecko, będziemy musieli niedługo mieć w tym pokoju z powrotem łóżeczko dziecięce, więc nie chciałam sobie aż tak zastawić. A jak drugie dziecko podrośnie to kupię takie z wyciąganym drugim łóżkiem po prostu.

Myślę, że 180x80 też by wystarczyło praktycznie do szkoły średniej, przynajmniej dla dziewczynki a takie są na pewno tańsze od 200 cm tu możesz też poczytać http://makajo.pl/2017/05/jakie-lozko-mlodziezowe-wybrac/

Można wybrać 140 cm lub 160 cm wystarczy na kilka następnych lat. Można zajrzeć na stronę https://artbo.pl gdzie jest duży wybór takich łóżek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

sprawdz na sprzedam tam jest ogłoszenie niedrogie łozeczka z ikei -rosnące

My własnie mamy takie łóżko sosnowe z Ikea, te rosnące z barierką sciąganą sa moim zdaniem najlepsze. Do tego solidny materac i łóżko super. My dokupowalismy materac niedawno, tu macie dobre nawet dla małych alergików http://materacyk.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

U nas synek po skończeniu 2 lat dostał łóżko 160 cm z barierkami. Spał w nim 3 lata, bo potem i młodszy skończył 2 lata i wstawiliśmy im piętrowe dł. 190 cm, śpią w nim 2,5 roku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdybyscie dobrego materac szukali dla dzieciaka polecam Fiki Miki. Super materac od nich teraz kupilismy synkowi, już z tych większych Odeo +. Polecam mega wygoda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

do góry