Widok

Laboratorium Siebie - przywitanie z ciemnymi stronami duszy - spotkanie z Markiem Ryćko

Społeczność Temat dostępny też na forum:
Laboratorium Siebie - przywitanie z ciemnymi stronami duszy - spotkanie z Markiem Ryćko
Czy jakaś strona, jakiś aspekt mnie naprawdę może być „ciemny”? Jeśli to jest coś, co mam w sobie, to dlaczego mam coś „ciemnego”? Czy to bezużyteczny element, który jedynie należy zwalczyć? A może poza tymi stronami, które uważam za negatywne, ale wiem, że są, istnieją również obszary mnie tak mroczne, że nie zdaję sobie sprawy z ich istnienia?

Jeśli masz chęć być całością z wszystkimi odcieniami siebie, to zapraszam do pierwszego etapu zwiedzania ciemności.

O warsztatach i metodzie pracy:
Warsztaty Laboratorium Siebie pozwalają doświadczyć rozmaitych aspektów tego, co nazywamy Umysłem albo Sobą – zarówno tych stanów, obszarów, które są nam dobrze znane z codziennego życia, jak też tych, których być może nigdy jeszcze nie doświadczyliśmy.

Uczestniczenie w warsztacie nie wymaga żadnego wcześniejszego przygotowania ani w zakresie psychologicznym czy jakiejkolwiek pracy ze sobą, ani w zakresie żadnych form medytacji czy praktyki duchowej. Bardzo potrzebna i pożyteczna jest chęć zrozumienia istoty swojego życia.

Podczas warsztatu stosuję unikalną metodę pracy
z umysłem-świadomością polegającą na przełączaniu stanów umysłu i docieraniu do obszarów siebie, które być może były do tej pory niedostępne. Metoda jest zainspirowana techniką Big Mind odkrytą w 1999 roku przez mistrza zen Genpo Roshiego.

Doświadczenie nieznanych dotychczas stanów, aspektów umysłu, wyzwala całkowicie nową perspektywę patrzenia na życie, ludzi, świat, wszelkie zjawiska, umożliwia dostęp do nowych własnych zasobów i mocy, pozwala doświadczyć swojej wolności.

Na zajęciach możemy zgłębiać między innymi następujące zagadnienia:
· Czy na pewno wiem, kim jest ten ktoś, o kim mówię „ja''?
· Jak daleka jest droga do szczęścia?
· Jaki wpływ na zdrowie i samopoczucie ma wybór używanych w życiu słów i pojęć?
· Jak mogę dokonywać korzystnych dla siebie wyborów w życiu?
· Czy na pewno jedyną drogą dotarcia do pewnych obszarów świata jest w nie wierzyć lub nie wierzyć?
· Czy mogę zrobić herbatę nie myśląc?

Prowadzący o sobie:
Marek Ryćko: „Zajmuję się badaniami nad umysłem i świadomością, wpływem przyjmowanych modeli rzeczywistości na zdrowie, samopoczucie i inne aspekty życia.
Prowadzę zajęcia indywidualne i grupowe związane z pracą z umysłem od początku 2007 roku.
Prowadząc warsztaty Laboratorium Siebie wykorzystuję swoje doświadczenie z 26-letniej tradycyjnej praktyki zen, praktyki ćwiczeń umysłu Big Mind oraz innych dziedzin, w tym własnych badań i praktyki w dziedzinie zdrowia i uzdrawiania. Mam 14-letnie doświadczenie w uzdrawianiu, między innymi metodą reiki.
Z zawodu jestem informatykiem i matematykiem. Od 20 lat prowadzę własne wydawnictwo książkowe.”

Zapraszamy na warsztat:
16 czerwca 2012r.
od godziny 10:30 (rozpoczęcie warsztatu o godz. 11:00)
czas trwania warsztatu: 6 godzin

Adres:
GWP Uzdrowisko
Sopot, ul. Bema 4

Zapisy i informacje:
– ZAPISY PRZYJMUJEMY DO 7 CZERWCA
– drogą mailową: medytujemy@gmail.com
– na stronie: projektmedytacja.org
– oraz na facebook'u: www.facebook.com/pages/Laboratorium-Siebie/278387678879626

Przewidujemy parę przerw na kawę/herbatę oraz jedną obiadową (jedzenie każdy z uczestników organizuje we własnym zakresie).

Sugerowana kwota zapłaty za udział w warsztacie: 70 zł

Liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy mogę zrobić herbatę nie myśląc?

Wygląda jak jedna z tych osób, które czasami są pokazywane w programach typu Dzień z Po*ebem - osób, które twierdzą, że od dwudziestu lat odżywiają się tylko żwirem i moczem oraz potrafią wyleczyć guza mózgu przykładając ci zapałkę do potylicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"oraz potrafią wyleczyć guza mózgu przykładając ci zapałkę do potylicy."

Ale tylko wtedy gdy przekażesz im cały swój majątek.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry