Widok
Łada 111
Auta zza wschodniej granicy nie cieszą się największą renomą, jednak w niektórych przypadkach mogą stanowić rozsądną alternatywę dla zachodnich produkcji. Jednym z nich może być Lada 111 kombi.Zacznijmy od tego, co auto oferuje w standardzie: korektor ustawienia świateł, reflektory halogenowe, zagłówki przód/tył, centralny zamek, obrotomierz, regulacja ustawienia kierownicy, zderzaki w kolorze ...
więcej
więcej
wcale wcale
Jeżeli ktoś kiedykolwiek jezdził ładą to ten model spełni jego życzenia co do poprzednika.Samochód jak na te warunki chodzi o stan polskich dróg jest rewelacyjny mam znajomego który właśnie eksploatuje dość intensywnie swoją 110 i jest bardzo zadowolony miał kiedyś ładę samarę.W ciągu miesiąca klepie około45 tyskm
Zgadzam sie z wczesniejszymi opiniami ze to tani samochód, ale czy az tak bardzo chcecie miec samochód? Lepiej zainwestuj te pieniadze w cokolwiek innego, bo wszystkie łady, a szczegolnie to nowe GÓWNO OBRZYDLIWE FUJ RZYGAC MI SIE CHCE jest ohydne, wstyd nim jezdzic, ba, wstyd byc w nim widziany. Po prostu omijac z daleka. Wszystko tylko nie to!!!!!! Litości :-0
Autor
Auto jak auto.Na zdjęciach niezłe,na "żywca" nietuzinkowe.Poldek w każdym razie wysiada(bo dziadek).Poldek-konstrukcja lat 50.Łada to już chyba 90.Ewidentnie młodsza.Za niską cenę nadaje się do jeżdżenia.Chyba że wygrało się w totka i można sobie pozwolić na merca.20-letnie BMW jakoś mi nie podchodzi.Chyba że oldtajmer.
Koniecznie muszę ją mieć...
już wiem, że takie auto kupię, nie wiem czy w wersji kombi, sedan czy hatchback... strona techniczna jest dla mnie nie ważna, ale auto i tak jest mocne i nadaje się na nasze paradrogi... Poza tym jest doskonałe, wręcz kultowe jeśli chodzi o wyrażenie kontestacji przeciwko zachodniemu stylowi życia....
MOŻE TO NIE PIĘKNE, MOŻE TO I "GÓWNO, ALE NA NASZYCH NIERÓWNYCH I DZIURAWYCH DROGACH SPRAWUJE SIE DUŻO LEPIEJ NIŻ ZACHODNIE CZY TEŻ DALEKOWSCHODNIE CACKA. MIESZKAM W MAŁYM MIASTECZKU OBOK MOJEGO BLOKU BIEGNIE ULICA KTÓRA PO ZIME WYGLĄDALA TAK JAKBY SPADŁ NA NIĄ GRAD METEORYTÓW, NO IŁADY 110 BO JEST ICH PARĘ NA MOIM OSIEDLU PRZEJEŻDŻAŁY BEZ PROBLEMU, ZRESZTĄ STARE SKODY, POLDKI,I INNE PAMIĘTAJĄCE CZASY KOMUNY TEŻ JAKOŚ SIĘ PRZETOCZYŁY, A ZACHODNIE CACKA CO CHWILE COŚ URYWAŁY. NIESTETY W TYM KRAJU - TRZEBA WIEDZIEĆ - ŻE PRĘDZEJ ZACZNIEMY LATAĆ W KOSMOS NIM TA ZŁODZIEJSKA WARSZAWKA WYBUDUJE POŻĄDNE DROGI.
A PONADTO JA TEŻ BYM CHCIAŁ JEŻDZIĆ CZYMŚ Z GÓRNEJ PÓŁKI , ALE MNI NA TO NIE STAĆ (1000ZŁ. PO 27 LATACH PRACY JAKO TECHNIK - NA MIESIĄC - NO I DO TEGO NA UTRZYMANIU RODZINA) I DLATEGO TEŻ SZUKAM AUTA PRZEDEWSZYSTKIM TANIEGO W EKSPLOATACJI I SOLIDNEGO. I TAKA JEST ŁADA.
TEGO RACZEJ NIKT NE KRADNIE,TAK ŻE I UBEZPIECZENIE JEST TAŃSZE.
A WSTYD TO JEST KRAŚĆ I Z DUPY SPAŚĆ !!!!!
A PONADTO JA TEŻ BYM CHCIAŁ JEŻDZIĆ CZYMŚ Z GÓRNEJ PÓŁKI , ALE MNI NA TO NIE STAĆ (1000ZŁ. PO 27 LATACH PRACY JAKO TECHNIK - NA MIESIĄC - NO I DO TEGO NA UTRZYMANIU RODZINA) I DLATEGO TEŻ SZUKAM AUTA PRZEDEWSZYSTKIM TANIEGO W EKSPLOATACJI I SOLIDNEGO. I TAKA JEST ŁADA.
TEGO RACZEJ NIKT NE KRADNIE,TAK ŻE I UBEZPIECZENIE JEST TAŃSZE.
A WSTYD TO JEST KRAŚĆ I Z DUPY SPAŚĆ !!!!!
KlasaB
Wymiarami wewnętrznymi i zewnętrznymi samochód ten należy zakwalifikować do klasy B czyli samochodów małych. W środku jest dużo ciaśniej niż np. w Fiacie Punto, przynajmniej z przodu. Jakość materiałów we wnętrzu po prostu fatalna. Do tego wygląda (to wnętrze) jak z samochodów japońskich z lat 70 i 80 tych. Zewnętrznie też nie wygląda to najlepiej. Widać, że projektowano to dawno temu. Zestrojenie zawieszenia ani komfortowe ani bezpieczne. Silnik głośny, szumy toczenia też. Ogólnie samochód sprawia wrażenie bardzo przestarzałego. Jakość Łady raczej nie sądze aby się poprawiła skoro już w nowym samochodzie bagnet oleju był wydarty o układ korbowy(!). Za te pieniądze zdecydowanie nie warto. Cena jest wyższa niż wartość tego samochodu w relacji do innych.
Zdania sa podzielone...
Dlaczego wpadacie z jednej skrajności w drugą? A czy ktoś się wypowiedział, co użytkuje ten samochód? Ja już jeżdźę 5 i pół roku Ładą 110, serwisuję ją u p. Czecha w Modylnicy k/Krakowa (kto ma ładę, ten go zna - lub szukajcie na necie) i chwalę ten samochód. Za jest to, że to po części GM (bo jest udziałowcem AwtoVAZ) np. układ jezdny; BOSCH np. część elektroniki i oprogramowanie; Deska jest dziełem VDO; A poza tym - Check control (układ spr. silnika), centralny zamek, alu felgi, wentylowane tarcze, elektr. szyby, i np. miękkie (!) w dotyku tworzywa wykończeniowe deski, wielopunkt (który rosjanie wprowadzili już ponad 7 lat temu w Samarach), tanie części, a poza tym przerobiłem na gaz i jak na razie cool (8,5 l gazu na 100). Zastanówcie się: po co Rosjanie mają wprowadzać nowe modele, skoro tem model jest tak udany, jak na nich? Przecież są też Łady 110 z silnikiem 2.0 (z Astry), napędem na cztery koła, czy też model PREMIER (czyli łada 110 full wypas i super jakość) - tylko że w Polsce dealer Łady nie sprawuje się najlepiej. Minusem jest tylko wykonanie - właśnie przez Rosjan - np. zaślepka na przycisku koło kierownicy i np. jak u mnie zamek w tylnych prawych drzwiach. Moim zdaniem dobra relacja ceny do jakości - wiadomo, że nie jest to Astra III - ale za tą cenę?
Lada 110
Jezdze juz 110 5 lat i faktycznie jak na ta cene to samochod jest super. Malo awaryjny, tani w eksploatacji oraz przestronny. Mam 5-cio osobowa rodzine i bez problemow sie miescimy razem z bagazami i z przyslowiowym workiem kartofli :). A osoby negujace ta rodzine samochodow niech dalej rozbijaja sie drzszymi samochodami i niech sie zastanawiaja skad wziasc kase na czesci.
jeżdzę
Ja użytkuje Samarę przez jakieś 8 lat, jest to brzydkie co by nie mówić auto, ale po przejechaniu 200000 km mam jeszce fabrycznie nastawiona zbieżność, jak ostatnio byłem na przeglądzie to nie wierzyli, ( i to w dobrej straji obsługi) , pali ok 8 litrów na 100 km i w cale nie oszczędzam pedału. Generalnie za swą cenę to niezłe paskudztwo, znam gorsze. Ale drugi raz tego bym nie kupił, bo znam lepsze.
matiza da rade wziac lada poza tym matiz to wywrotne gowno waskie ale ekonomika matiza jest sto razy lepsza (silnik suzuki w koncu) nie wiem jak z niezawodnoscia a ludzie czy sie komu podoba to rzecz gustu np mnie matiz za nic w swiecie sie nie podoba a lady mi sie podobaja (tylko trza spojrzec z innej perspektywy:P)i potwierdzam ze silnik lady (sowieckiej) jest niezawodny (czytaj niezniszczalny) ale trza uwazac na odpadajace kola
debile..
tak to jest jak ktos ma kase...ja mam 21 lat...łade dostałem poi tacie-nie to ze gówno ale miał kase na nowy...ma juz 7lat bo kupił ja odrazu po wejsciu do polski...03.2000...jak do tej pory nie stała w warsztacie dłózej niz 3godziny przy wymianie amortyzatorów po 120000km i standradowych zeczy jak sprzegło,klocki itp..a jak chodzi o silnik...zapraszam cwaniaków z oplami,fiatami,dewoo i tak dalej...zero szans..przyspieszenie z*******e jak na ta cene...
coś wam powiem ja turlam sie ladą 2107 od pięknych kilku lat i powiem wam że nie widzę lepszego auta niż lada.Fakt może nie jest dobrze wyposażone ale dojedzie wszędzie a może nawet dalej niż zachodnie auta i nie obchodzą mnie opinie 'buraków' kturych tatusiowie są właścicielami firm i wożą sie furami za kilkaset tys.niech mówią co chcą bo mają kasę.Ja jakbym miał tylko troszkę więcej pieniędzy to bez zastanawiania kupił bym sobie 110 lecz niestety narazie
mnie nie stać.Więc niech nie piepszy mi tu nikt że lada to złom i że wstyd sie w niej pokazać bo taki ktoś to jest poprostu nikt.
Pozdrowienia dla wszystkich ładziankarzy.
mnie nie stać.Więc niech nie piepszy mi tu nikt że lada to złom i że wstyd sie w niej pokazać bo taki ktoś to jest poprostu nikt.
Pozdrowienia dla wszystkich ładziankarzy.