Widok

Łada 111

Auta zza wschodniej granicy nie cieszą się największą renomą, jednak w niektórych przypadkach mogą stanowić rozsądną alternatywę dla zachodnich produkcji. Jednym z nich może być Lada 111 kombi.Zacznijmy od tego, co auto oferuje w standardzie: korektor ustawienia świateł, reflektory halogenowe, zagłówki przód/tył, centralny zamek, obrotomierz, regulacja ustawienia kierownicy, zderzaki w kolorze ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super

Najładniejsze kombi, jakie zostało zaprojektowane. Piękna stylizacja, osiągi i nietuzinkowy kształt. Włoscy konstruktorzy powinni brać przykład.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nieźle

Jak na ruskich, to faktycznie sukces. Polacy nawet takiego samochodu nie umieja wyprodukować. Nie wiadomo, jak bedzie z awaryjnością po pierwszych latach. Jeśli bedzie jak w poprzednich modelach to OK. Za tą cenę to niezła oferta.

Kiła

Najbrzydszy samochód jaki moje oczy widziały.
Konstrukcja rodem z początku lat 80-tych.
Nie wziął bym go nawet jak by dawali mi go za darmo.
Ochyda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

do jacka

TO JEST PIĘKNE KOMBI ,STYLIZACJA?????
WŁOSI POWINNI BRAC Z TEGO PRZYKLAD ???
WIDZIALES WNETRZE TEGO GOWNA????
CHCESZ WYZUCIC PIENIADZE DO KLOPA TO WLASNIE GO ZNALAZLES!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Panie wojt jestes burakiem mowiac ze polacy nie potrafia. nie produkujemy dzieki polityce a nie braku umiejetnosci. idz sie przetasuj palancie.

Polacy to sieroty nie kieli własnego samochodu ( no poza syreną , ale co to jest ) to samochód rodem z lat 40. I Ruscy jacy sa tacy sa ale samochody to im wychodza swietnie.

klub lada polska

po wszelkie porady zapraszam na nasza strone www.klubladapolska.of.pl
pozdrawiam

Jest OK

Mieliśmy teraz zlot użytkowników samochodów Łada w Sulejowie(dwudniowy)i mieliśmy okazję przyjrzeć się dokładnie tym samochodom i porozmawiac z ich właścicielami. Nie ztym większych problemów, auta są wygodne i bezawaryjne
POLECAM!

karol

ty kretynie "kiło" jak nie jeźdźiłeś to nie gadaj głupot!
poza tym,popatzr ośle na cenę samochodu,cenę części zamiennych,i koszty obsługi.
Kup sobie palancie A8 combi i bierz kredyt na klocki hamulcowe!

wcale wcale

Jeżeli ktoś kiedykolwiek jezdził ładą to ten model spełni jego życzenia co do poprzednika.Samochód jak na te warunki chodzi o stan polskich dróg jest rewelacyjny mam znajomego który właśnie eksploatuje dość intensywnie swoją 110 i jest bardzo zadowolony miał kiedyś ładę samarę.W ciągu miesiąca klepie około45 tyskm

bazon

w poruwnaniu do poloneza to całkiem fajne auto ale napewno bym go nie kupił

do radula

Radul, to jest włoska stylizacja, więc na drzewo... :P
w tej cenie zakupu i części nie ma innego auta... no chyba że mowa o palio :P ale części fiata są tak samo drogie jak gówniane.

Zgadzam sie z wczesniejszymi opiniami ze to tani samochód, ale czy az tak bardzo chcecie miec samochód? Lepiej zainwestuj te pieniadze w cokolwiek innego, bo wszystkie łady, a szczegolnie to nowe GÓWNO OBRZYDLIWE FUJ RZYGAC MI SIE CHCE jest ohydne, wstyd nim jezdzic, ba, wstyd byc w nim widziany. Po prostu omijac z daleka. Wszystko tylko nie to!!!!!! Litości :-0

Do poprzednika...

Przede wszystkim jak stać Ciebie na opinię (...),to podpisz się.Chyba,że brak Ci odwagi a jeżeli uważasz,że to co ruskie to gówno,to niestety zostałeś zrobiony przez rodziców na próbę a tatuś zapomniał zabić!!!!!
Nie jeździłeś,nie użytkowałeśto nie mów bzdur.

to burakowoz a nie samochod

Jezeli ktos jezdzil tym autem, to moze cos na ten temat napisc. W/g mnie w rankingu cena/jakosc Lada bije wszystkie marki na leb, a odnosnie jazdy nasz Poldek WYMIĘKA

Autor

Auto jak auto.Na zdjęciach niezłe,na "żywca" nietuzinkowe.Poldek w każdym razie wysiada(bo dziadek).Poldek-konstrukcja lat 50.Łada to już chyba 90.Ewidentnie młodsza.Za niską cenę nadaje się do jeżdżenia.Chyba że wygrało się w totka i można sobie pozwolić na merca.20-letnie BMW jakoś mi nie podchodzi.Chyba że oldtajmer.

Koniecznie muszę ją mieć...

już wiem, że takie auto kupię, nie wiem czy w wersji kombi, sedan czy hatchback... strona techniczna jest dla mnie nie ważna, ale auto i tak jest mocne i nadaje się na nasze paradrogi... Poza tym jest doskonałe, wręcz kultowe jeśli chodzi o wyrażenie kontestacji przeciwko zachodniemu stylowi życia....

MOŻE TO NIE PIĘKNE, MOŻE TO I "GÓWNO, ALE NA NASZYCH NIERÓWNYCH I DZIURAWYCH DROGACH SPRAWUJE SIE DUŻO LEPIEJ NIŻ ZACHODNIE CZY TEŻ DALEKOWSCHODNIE CACKA. MIESZKAM W MAŁYM MIASTECZKU OBOK MOJEGO BLOKU BIEGNIE ULICA KTÓRA PO ZIME WYGLĄDALA TAK JAKBY SPADŁ NA NIĄ GRAD METEORYTÓW, NO IŁADY 110 BO JEST ICH PARĘ NA MOIM OSIEDLU PRZEJEŻDŻAŁY BEZ PROBLEMU, ZRESZTĄ STARE SKODY, POLDKI,I INNE PAMIĘTAJĄCE CZASY KOMUNY TEŻ JAKOŚ SIĘ PRZETOCZYŁY, A ZACHODNIE CACKA CO CHWILE COŚ URYWAŁY. NIESTETY W TYM KRAJU - TRZEBA WIEDZIEĆ - ŻE PRĘDZEJ ZACZNIEMY LATAĆ W KOSMOS NIM TA ZŁODZIEJSKA WARSZAWKA WYBUDUJE POŻĄDNE DROGI.
A PONADTO JA TEŻ BYM CHCIAŁ JEŻDZIĆ CZYMŚ Z GÓRNEJ PÓŁKI , ALE MNI NA TO NIE STAĆ (1000ZŁ. PO 27 LATACH PRACY JAKO TECHNIK - NA MIESIĄC - NO I DO TEGO NA UTRZYMANIU RODZINA) I DLATEGO TEŻ SZUKAM AUTA PRZEDEWSZYSTKIM TANIEGO W EKSPLOATACJI I SOLIDNEGO. I TAKA JEST ŁADA.
TEGO RACZEJ NIKT NE KRADNIE,TAK ŻE I UBEZPIECZENIE JEST TAŃSZE.
A WSTYD TO JEST KRAŚĆ I Z DUPY SPAŚĆ !!!!!

KlasaB

Wymiarami wewnętrznymi i zewnętrznymi samochód ten należy zakwalifikować do klasy B czyli samochodów małych. W środku jest dużo ciaśniej niż np. w Fiacie Punto, przynajmniej z przodu. Jakość materiałów we wnętrzu po prostu fatalna. Do tego wygląda (to wnętrze) jak z samochodów japońskich z lat 70 i 80 tych. Zewnętrznie też nie wygląda to najlepiej. Widać, że projektowano to dawno temu. Zestrojenie zawieszenia ani komfortowe ani bezpieczne. Silnik głośny, szumy toczenia też. Ogólnie samochód sprawia wrażenie bardzo przestarzałego. Jakość Łady raczej nie sądze aby się poprawiła skoro już w nowym samochodzie bagnet oleju był wydarty o układ korbowy(!). Za te pieniądze zdecydowanie nie warto. Cena jest wyższa niż wartość tego samochodu w relacji do innych.

PASKUDA !!!

Przez 50 lat ruski dymał was w tyłek...to i teraz szmaty szukają starego alfonsa - to do tych debili którzy tak wzdychają do tego paskudnego ruskiego ustrojstwa !!!

Do wszystkich co się tym brzydzą

Ja ni wiem po co Rosjanie eksportują to do Polski.
To tak ja by Polacy chcieli sprzedawać Czehom
poldki.

Boże jakie gówno

Zdania sa podzielone...

Dlaczego wpadacie z jednej skrajności w drugą? A czy ktoś się wypowiedział, co użytkuje ten samochód? Ja już jeżdźę 5 i pół roku Ładą 110, serwisuję ją u p. Czecha w Modylnicy k/Krakowa (kto ma ładę, ten go zna - lub szukajcie na necie) i chwalę ten samochód. Za jest to, że to po części GM (bo jest udziałowcem AwtoVAZ) np. układ jezdny; BOSCH np. część elektroniki i oprogramowanie; Deska jest dziełem VDO; A poza tym - Check control (układ spr. silnika), centralny zamek, alu felgi, wentylowane tarcze, elektr. szyby, i np. miękkie (!) w dotyku tworzywa wykończeniowe deski, wielopunkt (który rosjanie wprowadzili już ponad 7 lat temu w Samarach), tanie części, a poza tym przerobiłem na gaz i jak na razie cool (8,5 l gazu na 100). Zastanówcie się: po co Rosjanie mają wprowadzać nowe modele, skoro tem model jest tak udany, jak na nich? Przecież są też Łady 110 z silnikiem 2.0 (z Astry), napędem na cztery koła, czy też model PREMIER (czyli łada 110 full wypas i super jakość) - tylko że w Polsce dealer Łady nie sprawuje się najlepiej. Minusem jest tylko wykonanie - właśnie przez Rosjan - np. zaślepka na przycisku koło kierownicy i np. jak u mnie zamek w tylnych prawych drzwiach. Moim zdaniem dobra relacja ceny do jakości - wiadomo, że nie jest to Astra III - ale za tą cenę?

ten samochód to 100 procentowa kupa gówna

Lada 110

Jezdze juz 110 5 lat i faktycznie jak na ta cene to samochod jest super. Malo awaryjny, tani w eksploatacji oraz przestronny. Mam 5-cio osobowa rodzine i bez problemow sie miescimy razem z bagazami i z przyslowiowym workiem kartofli :). A osoby negujace ta rodzine samochodow niech dalej rozbijaja sie drzszymi samochodami i niech sie zastanawiaja skad wziasc kase na czesci.

Superbryka

SUPERBRYKA Zapraszamy do zabawy
Portal i strona dla ludzi interesujących sie motoryzacją, sensownym tuningiem, restauracją starych aut i wszyscy maniacy którym temat motoryzacyjny jest bliski sercu

111 NAJLEPSZE!!!

Lady dobre samochoy!
Jeżdżę samarą1500 (1991) db. zamienię na 111

łada to złom

nie będe się rozpisywał bo szkoba mi czasu pisac o tym gracie po prostu łada złom jak wszystkie samochody tej marki

jeżdzę

Ja użytkuje Samarę przez jakieś 8 lat, jest to brzydkie co by nie mówić auto, ale po przejechaniu 200000 km mam jeszce fabrycznie nastawiona zbieżność, jak ostatnio byłem na przeglądzie to nie wierzyli, ( i to w dobrej straji obsługi) , pali ok 8 litrów na 100 km i w cale nie oszczędzam pedału. Generalnie za swą cenę to niezłe paskudztwo, znam gorsze. Ale drugi raz tego bym nie kupił, bo znam lepsze.

mediator

zamiast sobie ubliżać idźcie do dobrego lekarza najlepiej do psychiatry

lepsze jest

Mam matiza niezamienił bym sie na łade MaTIZ TO ALEGANCKI SAMOCHÓD I JEST BEZAWARYJNY A NIETAM JAKIEŚ RUSKIE PRZYDKIE I AWARYJNE PRZYDACTWO.

Samochód zupełnie dobry

Jeździłem kiedys ładą samarą 3 lata oprócz skrzeczącej tapicerki i kiepskiej blacharki auto całkiem niezłe jak za tę cenę , więc Ci którzy nie użytkowali tej marki niech nie wypowiadają się

Ścisła światowa czołówka

To ścisła światowa czołówka najbrzydszych qr.a krokodyli, ale jak na kacapów to normalka. AVE HONDA ACCORD

haha

kizior jezeli mówisz ze matiz jest lepszy od łady to chyba cos ci sie poprzestawialo albo nigdy lada nie jechales :) ja mam lade samare 1.3 i biore gownianego matiza z miejsca. A 111 jak za ta cene to dobry samochod

lada 1300

masz racje mowiac ze lada wyprzedzisz matiza ale z polonezem 16 GLI nie masz szans wiem bo mój brat ma lade a ja poloneza i troche sie wstydzi jak mu muwie jedna rudka a zwycisca zbiera kase ....

matiz eleganckie auto

Kto napisal ze matiz to eleganckie auto?to co debilu powiesz o mercedesie albo np.maybachu???matiz to pudlo zapalek i nic wiecej

matiza da rade wziac lada poza tym matiz to wywrotne gowno waskie ale ekonomika matiza jest sto razy lepsza (silnik suzuki w koncu) nie wiem jak z niezawodnoscia a ludzie czy sie komu podoba to rzecz gustu np mnie matiz za nic w swiecie sie nie podoba a lady mi sie podobaja (tylko trza spojrzec z innej perspektywy:P)i potwierdzam ze silnik lady (sowieckiej) jest niezawodny (czytaj niezniszczalny) ale trza uwazac na odpadajace kola

NAJBRZYDSZY BAJWYŻSZYT TYŁ...

Patrąc na przód da się jeszcze zaakceptować. Trochę podobny do Espero. Ale tył... Zobaczcie odległość koła od szyby. Porażka.

trtrt

dobre auto

Fajny wózek

Wole łade ao trupów jakie mają inni miłośnicy 4 kółek, panoszą sie audicą taty albo innymi wynalazkami a pod lakierem purchle hi hi hi jak mialem łade to nie jeden cwaniaczek w ślicznym autku na parkingu wołał ( pchni mnie ) lekki mrozik i ładna skorupka stoi bekkka

ochyda, kiedyś się tym przejechałem

wygląda ochydnie,brak wspomagania przecież nawet polonez truck miał wspomaganie,a o silniku już nie mówiąc to ledwo rusza z miejsca już o dynamicznej jeżdzie nie muwiąc !!!!!!

Debil

Rosjanie też umieją robić auta Palanci

Jeździłem 110 jak za takie pieniądze ok , teraz kupię 21106 z silnikiem opla ,

debile..

tak to jest jak ktos ma kase...ja mam 21 lat...łade dostałem poi tacie-nie to ze gówno ale miał kase na nowy...ma juz 7lat bo kupił ja odrazu po wejsciu do polski...03.2000...jak do tej pory nie stała w warsztacie dłózej niz 3godziny przy wymianie amortyzatorów po 120000km i standradowych zeczy jak sprzegło,klocki itp..a jak chodzi o silnik...zapraszam cwaniaków z oplami,fiatami,dewoo i tak dalej...zero szans..przyspieszenie z*******e jak na ta cene...

Pioseneczka

fajna jest o niej piosenka: ,,Kupiłem se auto pie******* ładę, nie chce ci** jeździć" itd. :)))))))))

coś wam powiem ja turlam sie ladą 2107 od pięknych kilku lat i powiem wam że nie widzę lepszego auta niż lada.Fakt może nie jest dobrze wyposażone ale dojedzie wszędzie a może nawet dalej niż zachodnie auta i nie obchodzą mnie opinie 'buraków' kturych tatusiowie są właścicielami firm i wożą sie furami za kilkaset tys.niech mówią co chcą bo mają kasę.Ja jakbym miał tylko troszkę więcej pieniędzy to bez zastanawiania kupił bym sobie 110 lecz niestety narazie
mnie nie stać.Więc niech nie piepszy mi tu nikt że lada to złom i że wstyd sie w niej pokazać bo taki ktoś to jest poprostu nikt.
Pozdrowienia dla wszystkich ładziankarzy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Serwis Łada 110

Proszę o informacje gdzie najbliżej Gdańska jest serwis Łada. Pali mi się check engine co byśdzie zrobili? Proszę o infor na email.

auto stylistycznie upośledzone...

http://poboczem.pl/co-w-furach-skrzypi/news/jakie-czasy-taka-rewolucja,910985,3877

ŁADA 2106 1978 R.

AUTO NIE DO ZDARCIA ! DOCHODZI 400 000 KM. SILNIK NIE DO UJECHANIA , POD WARUNKIEM ,ŻE TRZEBA O NIEGO DBAĆ , SAMEMU SERWISOWAĆ I OMIJAĆ WARSZTATY BO SPIER... ROBOTĘ ! NIE ODDAJĘ NA ZŁOM , BO D... WOZI I NIC NIE KOSZTUJE , POZA BENZYNĄ ! POKAŻCIE MI DRUGIE TAKIE AUTO .

hehe

ZEMSTA STALINA

strach ma skosne oczy

boicie sie tej ladziny jak wladza tankow w 1981...

2107

Łada jest z 1986r a więc pełnoletnia i jest od ciężkiej roboty typu worki z cementem czy kartoflami jest traktowana jak typowy rusek przez polaka . Przeglądy i części dostaje na czas .Do kościoła na mszę dojeżdżam jednak innym samochodem . Prosta , wytrzymała i nigdy mnie nie zawiodła .

czwórka z plusem

jestem 3 właścicielem, auto z 2000 roku, 72000 przebiegu, brak wspomagania to nic strasznego, wszystko działa bez zarzutu, ewentualne niedopatrzenia w wykończeniu są w najmniej widocznych miejscach