Widok

Lalka

Lalka Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Lalka.
Lalka
(na motywach powieści Bolesława Prusa)

Pierwsza w Polsce musicalowa wersja powieści Bolesława Prusa! Opowiedziana na nowo historia zamożnego warszawskiego kupca Stanisława Wokulskiego i jego uczucia do pięknej, lecz zubożałej arystokratki Izabeli Łęckiej. Romantyczny marzyciel goniący za iluzjami w starciu ze światem konwenansu, snobizmu i przesądów. Miłość, zazdrość, walka, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam

to na pewno jeden z najlepszych musicali jaki powstal w Gdyni w ciągu ostatnich 5 lat.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

brawo brawo

dzięki calemu zespołowi za cudny spektakl.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 6

scenografia, charakteryzacja i muzyka to 3atuty tego spektaklu!!!!
Warto go zobaczyć nie jeden raz!!!
Oczywiście gra aktorska jest równie niesamowita!!
Myślę ze to murowany sukces.
Polecam, naprawdę warto :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5

SUPER.!!

Muzyka Dziubka+ rezyseria Koscielniaka + scenografia Styrny+ Obsada TM Gdynia= FENOMEN.!! absolutny Sukces LALKI.!! :)) DZIEKUJE ZA WSPANIALY SPEKTAKL
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

LAKA prze duże L!!!

Po prostu SUPER!!! Pod każdym względem wspaniale widowisko, wspaniała gra aktorów, robiąca duże wrażenie muzyka, super scenografia!!! Warto bylo przejechać 500km żeby to zobaczyć!!!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wspaniały spektakl

Kościelniak jak obiecywał, tak zrobił. Świetne tempo spektaklu, muzyka, gra aktorska, zespół doskonale przygotowany wokalnie,tanecznie, aktorsko. Sukces!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

No niestety też sobie tego nie wyobrażam. I chociaż czasem też żałuję, że ceny nie są niższe, to akurat w Teatrze Muzycznym mnie to nie dziwi. Ale wcale mi się nie wydaje żeby ludzie do teatru nie chodzili. Szczególnie kiedy patrzę na rozkład jazdy muzycznego i w oczy rzuca mi się słowo "wyprzedane".
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

a wyobrażasz sobie całość na scenie? Trzeba by namiot rozbić.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

WIELKIE GRATULACJE DLA Reni Gosławskiej

Nie wyobrażam sobie żadnej innej aktorki z Teatru Muzycznego w tej roli!!!!!czekam az Renia Gosławska zosatnie nominowana za tą role do odpowiedniej nagrody .... BRAWO!!!BRAWO!!!BRAWO!!!!Byłam i widziałam EKSTRA!!!!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam się co do Reni Gosławskiej :)

Gratulacje też dla Sebastiana Muncha :)))!!!Rola Henryka Szlangbauma zagrana profesjonalnie jak na mgr Akademii Muzycznej przystało :))))
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

zgadzam się

zgadzam się z tym w 100% widziałam dwie premiery czyli dwie Izabele i są to święte słowa!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzisiejsza lalka (aktorka) była BEZ-NA-DZIEJ-NA!

tyle..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

no niestety, potwierdzam. widzialam obydwie premiery - pierwsza była lepiej obsadzona (Izabela, Wąsowska, Magdalenka), a pozostali na I premierze byli bardziej skupinie. Ale uważam, że to WYBITNY spektakl. Gorąco, gorąco polecam! Ciekawe jak mozna by tu zdobyc jakies nagranie, hę ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Hmm a ja myśle tak:
Wąsowska ogólnie dzisiaj dobrze chociaż wole panią Karolinę Merdę, ma taki głębszy, ciemniejszy głos dla mnie.
Magdalenka no brakowało mi takich ozdobników któe pani Kasia robi, a co do Izabeli to cóż: obie sa caliem różne i Pani Darina byłaby według mnie też dobra, gdyby tak nie kombinowała muzycznie. Osobiście podoba mi sie jej akcent tylko jak śiewa tak troche za kolorowo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja uważam,że Pani Darina jest wybitną ARTYSTKĄ i jeszcze nie raz to udowodni-wbrew zbyt koniunkturalnym opiniom.....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Przykro czytać te super komentarze - wystawiane samym sobie...

Od razu widać, że aktorzy sami sobie je wystawili, a nie ludzie którzy "to oglądali....". Przykre jest to, że ta sama klika dyrekcyjna od lat siedzi w tym teatrze, i płaci i zleca tylko swoim znajomkom, choreografię, muzykę, reżyserie, itp....Ja pamiętam i podziwiam czasy Jerzego Gruzy, Les Miserables, Piaf, Pierwotną wersje Skrzypka na dachy, My Fair Lady, i wiele wiele innych wspaniałych przestawień........ Teatr muzyczny przy PEŁNEJ ORKIESTRZE, i PEŁNYM KANALE ORKIESTROWYM.
A teraz ? Teatr Muzyczny, z kilkoma osobami jako rzekoma orkiestra, to naprawde śmiech na sali i żenada....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 25

Panie Świerszczu proszę się uczyć a nie jakieś knoty proponować
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

bla bla bla....przy kazdej nowej premierze musi sie pojawic taki post...kazdy juz o tym wie.. to juz sie robi nudne.

LALKA JAK DLA MNIE TO MISTRZOSTWO ŚWIATA.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re : bla bla bla

Nie przy każdej nowej premierze, może z aktorów każdy już o tym wie (bo Pani Ola to pewnie aktorka), ale z widzów niekoniecznie. Ze to obecnie 1 wielka klika.

Pani Post nie wnosi nic nowego do dyskusji merytorycznej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

A Twój nie wnosi nic nowego w ogóle. :D Po pierwsze aktorzy sami sobie nie wystawiali postów bo mieli wczoraj inne sprawy na głowie takie jak przygotowanie sie do premiery a wieczorem za pewne tradycyjny bankiet, jednak sadze że pisanie za każdym razem że Les Miserables było taaaaaaaakim wielkim sukcesem jest dla mnie beznadziejne. Chcesz Nędzników jedź do Londynu, albo zaczekaj do września na kolejnego bubla Romy. Ate Podziwiane czasy Jeżego Gruzy to zaczekaj hmmmm Kto rezyserował Les Miserables? a kto Skrzypka i kązdy spektakl. Hmmm chyba Pan Gruza. taaaak rzeczywiście Pan dyrektor tylko znajomym zleca. Bo Ci znajomi robia genialne spektakle a Lalka jest tego dowodem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Kultura

Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością . Na skutek błędu systemu...

The Phantom Of The Opera (10 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: The Phantom Of The Opera . Wielki jubileusz światowego fenomenu "THE...

Ellen Babić (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Ellen Babić . Autor:Marius von Mayenburg Reżyseria:Patryk Warchoł...

do góry