Widok

Lalka

Lalka Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Lalka.
Lalka
(na motywach powieści Bolesława Prusa)

Pierwsza w Polsce musicalowa wersja powieści Bolesława Prusa! Opowiedziana na nowo historia zamożnego warszawskiego kupca Stanisława Wokulskiego i jego uczucia do pięknej, lecz zubożałej arystokratki Izabeli Łęckiej. Romantyczny marzyciel goniący za iluzjami w starciu ze światem konwenansu, snobizmu i przesądów. Miłość, zazdrość, walka, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

14 i 15 kwietnia "Lalka" będzie pokazywana podczas Warszawskich Spotkań Teatralnych, ale nie wiem, czy są jeszcze bilety. W Gdyni ma być pokazywana ponownie we wrześniu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

!!!

Prosze aby spektakle nie zaczynaly sie tak pozno bo powrot do domu zmienia sie w koszmar!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

bez przesady

Raz w miesiącu można w obecnych czasach wyłuszczyć 60 zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

spektakl b. dobry, nie potrzeba reklamowac swoich "faworytow"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam

nic dodac nic ujac, jest to świetny spektakl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powala na kolana

Po zakończeniu spektaklu brak było słów, żeby opisać emocje. Paweł Orłowski wspaniały a jego " Trzy kwadranse " przyprawiały o dreszcze.
Jedynie publiczność była trochę drętwa :-(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

SUPER

Miałem okazje być wczoraj na tym spektaklu. Rewelacja. Dawno nie byłem w teatrze ale po tym cudnym widowisku nabrałem ochoty na regularne chodzenie do teatru. Widzowie dopisali :D owacje prawie na stojąco . Brava były przez prawie 20 min aż mnie ręce bolały. Dwukrotnie aktorzy wychodzili na brava oraz orkiestra na koniec.Coś pięknego.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo dla P. Zbigniewa Sikory

Mam nadzieję, że to trafi do adresata -> Pana gra się wyróżniała. Byłam zachwycona. Dziękuję bardzo.

Brawo także za pomysłowość i radochę jaką czułam od aktorów (najważniejsze, ze się dobrze bawicie na scenie-to się udziela) ... Zarówno scenografia, jak i charaktery postaci, moim zdaniem, były świetnie pokazane. Uruchomiliście moją wyobraźnię! A końcówka była fenomenalna!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie Paweł Orłowski! w tym Teatrze nie ma takiego aktora! To RAFAŁ OSTROWSKI!!!

Brawo, brawo,brawo !

Fenomenalny spektakl ! Pięknie, romantycznie, profesjonalnie. Jestem pod wrażeniem. Brawo. Artyści z Teatru Muzycznego- Jesteście świetni. Brawo !
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Baronowa Wąskowska w wykonaniu pani Karoliny Merdy jest fenomenalna. To jak pani Karolina śpiewa i gra zasługuje na słowa uznania. Występuje może z 10 minut na scenie, a tak głęboko zapada w pamięć. Świetna kreacja.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lalka

wspaniale !!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszyscy jesteśmy marionetkami !!!

Wszyscy jesteśmy marionetkami !!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam

Dawno nie wyszłam ze spektaklu muzycznego tak zadowolona jak wczoraj.
Podobało mi się bardzo: scenografia, muzyka oraz układy choreograficzne.
Do czego muszę się przyczepić, to: niektóre teksty śpiewane były za cicho (niewyraźnie), a niestety to one zawierały ważną dla odbiorcy treść. Kto nie zna "Lalki", mógłby nie zrozumieć o co w ogóle chodziło.
Poza tym język angielski aktorów (Izabeli i Starskiego), szczególnie w scenie w pociągu pozostawiał wiele do życzenia! Po tak długim okresie grania spektaklu, tekst po angielsku powinien być na o wiele wyższym poziomie. Jednak warto zobaczyć. Jeszcze raz polecam!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Postać Henryka Szlangbauma zagra Aleksy Perski

Przykro mi pisać, że utalentowany Sebastian Münch zmarł w kwiecie wieku 24.10.2013

5 stopni i Lalka

Spektakl zasługuje na najwyższą ocenę i oklaski na stojąco!!!! REWELACJA! I tylko jeden, ale jakże znaczący cień kładący się na tym wszystkim to 'scenka', którą zaobserwowałam przed wejściem do teatru - teatru nowo wybudowanego, odremontowanego za unijne pieniądze, który z taką pompą we wrześniu otworzył swoje drzwi dla ludzi spragnionych kultury! Tylko czy dla wszystkich? Otóż nie! Jeżeli znajdą się osoby na wózkach inwalidzkich, które chcą również czerpać z tego źródła kultury to poczują się jak obywatele gorszej kategorii! Nie ma szans by weszli/wjechali głównym wejściem!!! 5 stopni nie do przebycia!!! Osoby towarzyszące próbowały dowiedzieć się o jakieś boczne drzwi by swobodnie móc wjechać, ale takowych otwartych nie było! Na szczęście znalazło się paru silnych panów, którzy wnieśli wózki razem osobami te 5 stopni. Mi było po prostu wstyd!!! Wstyd za architekta, za akceptującego taki projekt, za dyrekcję teatru! Przy modernizacjach pamięta się o palaczach, bo oczywiście gustowne popielniczki stoją przed samym głównym wejściem i każdy musi się przedrzeć przez chmurę śmierdzącego dymu wchodząc do teatru, natomiast nikt nie pomyślał o rampie dla niepełnosprawnych!!! Poczułam wielki żal i potrzebę 'wyrzucenia' z siebie tego. Mam nadzieję, że kiedyś w tym kraju jednak będzie normalnie i że osoba na wózku nie będzie gorzej traktowana od palacza, który na własne życzenie truje siebie i innych :(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rozczarowana

Jestem bardzo rozczarowana spektaklem. Po wspaniałych opiniach poszłam, wybrałam Lalkę zamiast Chłopów i żałowałam, może ten drugi byłby ciekawszy. Ja się trochę wynudziłam. Nie podobały mi się piosenki, jak również przedstawienie Izabeli. Ogólnie w Muzycznym widziałam dużo lepszych musicali. Szkoda. Co do nowego wystroju, bo byłam pierwszy raz - ładnie, czysto, elegancko. Tylko szkoda tych starych lamp - kul, były bombowe :) I jedno cieszy, że sala była pełna.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 17

nie polecam!

a mi się nie podobała konwencja przedstawienia; lalka to coś więcej niż czerwone rękawiczki i nieubrana izabela; zrywanie parasoli ofiarowanych nastęnie ukochanej?? to albo nowa konwencja, albo ściągamy z najlepszych!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

pomyłka !

Jestem wielbicielem musicali, oper i operetek , Takiej ramoty i męczarni nie pamiętam. Aktorzy robili co mogli, ale bez składników z ciasta wyjdzie gniot. Braki w spójności, tempie, muzyce, scenografii, mimo kilku dobrych pomysłów nie złożyły się na całość. Nie chcę sięznęcać nad szczegółami, Pomyłka !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

REWELACJA

Doskonała muzyka, wspaniała scenografia - wyszłam z teatru bardzo zadowolona a nawet mam ochotę iść ponownie. Kupiłam soundtrack i odsłuchuję w domu co oznacza, że muzyka wpada w ucho. Super widowisko - oby więcej takich na deskach naszego teatru, daję 4+/5 :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Kultura

The Phantom Of The Opera (10 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: The Phantom Of The Opera . Wielki jubileusz światowego fenomenu "THE...

Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Seks z nieograniczoną odpowiedzialnością . Na skutek błędu systemu...

do góry