Widok

Lalka

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Lalka.
Lalka
(na motywach powieści Bolesława Prusa)

Pierwsza w Polsce musicalowa wersja powieści Bolesława Prusa! Opowiedziana na nowo historia zamożnego warszawskiego kupca Stanisława Wokulskiego i jego uczucia do pięknej, lecz zubożałej arystokratki Izabeli Łęckiej. Romantyczny marzyciel goniący za iluzjami w starciu ze światem konwenansu, snobizmu i przesądów. Miłość, zazdrość, walka, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lalka

Lalka na motywach powieści Bolesława Prusa Pierwsza w Polsce musicalowa wersja powieści Bolesława Prusa! Opowiedziana na nowo historia zamożnego warszawskiego kupca Stanisława Wokulskiego i jego uczucia do pięknej, lecz zubożałej arystokratki Izabeli Łęckiej. Romantyczny marzyciel goniący za iluzjami w starciu ze światem konwenansu, snobizmu i przesądów. Miłość, zazdrość, walka, kariera, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wspaniały

Bardzo mi się podobał - muzyka, choreografia, kostiumy. To prawda, że czasami kwestie są wyśpiewywane niewyraźnie. Z angielskiego dialogu mało co zrozumiałam.
Mimo wszystko polecam każdemu - na Spotify jeszcze długo odtwarzałam sobie poszczególne kawałki.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam już jakiś czas temu, ale chętnie wybrałabym się po raz drugi...

Spektakl zaskoczył mnie. Bardzo nowatorski, świetne piosenki i jak zwykle aktorskie kreacje... POLECAM!

Opinia Lalki 7.11.2019

Taki potencjał aktorski, taka orkiestra, a taka slaba muzyka. Muzyka w musicalu powinna piękna a muzyka w Lalce była po prostu słaba. Brak ciekawej lini melodycznej, brak pomyslu muzycznego kuje w uszy. Podobaly mi się tylko stroje
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zgadza się ;)

Faktycznie, trudno zrozumieć ten angielski dialog, a szkoda, bo ostatnio szczególnie mi się spodobała piosenka "Conversation" i mniej więcej w połowie tekstu przestaję rozumieć, o co chodzi
A co do poszczególnych kawałków - to też sobie je odtwarzam, tak mi się spodobały ;)

Mistrzostwo

Wygralam zycie idac na ten spektakl...
Emocje przezywa sie z aktorami
rafal ostrowski i renia goslawska = duet idealny
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Słabe, męczące, trudne do zniesienia

Piosenki są wręcz nieznośnie powtarzane, nikt nie potrzebuje słyszeć 80 razy że Wokulski to wariat. Nie uchwycono klimatu książki. Zmarnowano okazję, żeby pokazać to ciekawie. Krótki moment nadziei, że będzie lepiej minął szybko i bezpowrotnie. 3,5 godziny które dałoby sie pokazać w dwie godziny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A można było zrobić coś w duchu tamtym czasów.
No ale to tylko moja opinia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odjechany !!

Wspaniale - choreografia, muzyka, stroje, ruch sceniczny, scenografia i odjechany sposob przedstawienia lektury. Smaczki na każdym kroku. Plyte znalam od dawna, nareszcze mam dopelnienie calosci. Na pewno powtorze.

Lalka

Lalka na motywach powieści Bolesława Prusa Pierwsza w Polsce musicalowa wersja powieści Bolesława Prusa! Opowiedziana na nowo historia zamożnego warszawskiego kupca Stanisława Wokulskiego i jego uczucia do pięknej, lecz zubożałej arystokratki Izabeli Łęckiej. Romantyczny marzyciel goniący za iluzjami w starciu ze światem konwenansu, snobizmu i przesądów. Miłość, zazdrość, walka, kariera, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry